Ben açıkçası çocuklarımı etrafta cıplak gezen erkeklerin olduğu ortama götürmek istemezdim. Avrupa’da yetiştim ama sonuçta mahremiyet denen bir şey var. Aslında bu konuyu bir uzmana sormak lazım. Çocukların yetişkinleri cıplak görmeleri normal mi diyeÇıplaklar kampı yada sahili değil. Normal bildiğiniz havuzlu termal yahu. Çocuk fln vardı. Hatta öğlen saatlerinde bisikletli kadınlar geliyordu göle, külodunu çıkarıp iki saniyede bikisini giyip yüzüyordu öğlen arasında. Biz rahatsız olmadık. Teşhir etmiyorlar zaten. Amaçları duş almak yada mayo değiştirmek. Bu kadar.
Nasıl yanlış ?Konu sahibi mevzuyu çok yanlış yazmış
Bide banyo bu yani ne kadar uzak olabilir üç kisi aynı banyoda illa ki çarpar insanin eli kolu. Ne münasebet küçücük kız çocuğu babasının kocaman penisini görsün ne kız çocukları var babalarının tacizine tecavüzüne uğramış hamile kalan. Hiç bişey olmasa bile bana normal gelmedi. Ne yapalım AA Almanlar yapıyor diye normal mi karsilayacagiz o zaman tamam normal mi diyelim?Ayy bu ne ya kültürleri bu diye saygı duyulacak şey mi bu korkunç! Koca adam 10 yaşındaki kızıyla çırılçıplak banyo yapacak ben de buna saygı duycamsaygı da duymam kınarım da yargılarım da kusarım da.
Aslında arkadaşım bu durumdan çok uzak biri. Kendisi kızını hala bebek olarak görüyor. Yani anlattığınız anlamda bir durum söz konusu olamaz. Ama 10 yaşındaki bir kız çocuğu bence herseyin bilincinde ve 20 yaşına gelse dahi babasını o haliyle hatırlatabilir.Bide banyo bu yani ne kadar uzak olabilir üç kisi aynı banyoda illa ki çarpar insanin eli kolu. Ne münasebet küçücük kız çocuğu babasının kocaman penisini görsün ne kız çocukları var babalarının tacizine tecavüzüne uğramış hamile kalan. Hiç bişey olmasa bile bana normal gelmedi. Ne yapalım AA Almanlar yapıyor diye normal mi karsilayacagiz o zaman tamam normal mi diyelim?
Konu arkadaşını uyarması ben uyarmamalı diyorum. Kültürüm bu diyorsa kime ne?Kac ulke gezdin ? Isci olarak Almanya'ya mi gittin sadece ? Almanlar yapıyor diye dogru mu kabul edecegiz. Davranis bilimlerini inceleyen uzmanlarin gorusleri var, cocuga mahremiyet duygusu yüklenmeli, bu yasta ki cocugun ebeveyni ile cirilciplak banyo yapmasini asla desteklemiyorum.Kaldi ki benim gorusum seni baglamaz. Israrla neyi anlatıyorsun, konu sahibi normal karsilamadigini yazmis ve ben de normal karsilamiyorum. Baska kulturlere saygi diyip, dede korkut destani yaziyorsunuz ama benim gorusume cemkiriyorsunuz. Bu ne tezatlik ? O ulkenin kulturunu degistirecegim, yasa bana gore isleyecek mi dedik :d Ben onaylamiyorum bitti, sen onayliyorsan senin bilecegin is
Şöyle yanlış bu sitede bu tarz konular açılınca azcık ortalık karışıyorNasıl yanlış ?
Az öncede biri bunu vurguladı yok ben yalan ekleme yapmıyormuşum diye. Ama niyetim gerçekten bu değil. Burda nerdeyse hiç Türk arkadaşım yok ve yabancıların değilde kendi kültürümden insanlarında benimle aynı düşünüp düşünmediklerini öğrenmek istedim. Çünkü bu olay beni gerçekten rahatsız etti.Şöyle yanlış bu sitede bu tarz konular açılınca azcık ortalık karışıyor
Bu konu hakkında rahatsız olmanız çok normal sonuçta kültür şoku yaşıyorsunuz. Ama orda yaşacaksanız da bu durumu kabullenmeniz gerekir.Az öncede biri bunu vurguladı yok ben yalan ekleme yapmıyormuşum diye. Ama niyetim gerçekten bu değil. Burda nerdeyse hiç Türk arkadaşım yok ve yabancıların değilde kendi kültürümden insanlarında benimle aynı düşünüp düşünmediklerini öğrenmek istedim. Çünkü bu olay beni gerçekten rahatsız etti.
Sizin çocuklarınızın yanında çıplak durmaması ı isteyebilirsiniz. Ama bir ailenin iç işlerine karışamazsınız. İstismar yok. Aile kendi kültürüne göre normal olanı yapıyor.Az öncede biri bunu vurguladı yok ben yalan ekleme yapmıyormuşum diye. Ama niyetim gerçekten bu değil. Burda nerdeyse hiç Türk arkadaşım yok ve yabancıların değilde kendi kültürümden insanlarında benimle aynı düşünüp düşünmediklerini öğrenmek istedim. Çünkü bu olay beni gerçekten rahatsız etti.
Kac ulke gezdin ? Isci olarak Almanya'ya mi gittin sadece ? Almanlar yapıyor diye dogru mu kabul edecegiz. Davranis bilimlerini inceleyen uzmanlarin gorusleri var, cocuga mahremiyet duygusu yüklenmeli, bu yasta ki cocugun ebeveyni ile cirilciplak banyo yapmasini asla desteklemiyorum.Kaldi ki benim gorusum seni baglamaz. Israrla neyi anlatıyorsun, konu sahibi normal karsilamadigini yazmis ve ben de normal karsilamiyorum. Baska kulturlere saygi diyip, dede korkut destani yaziyorsunuz ama benim gorusume cemkiriyorsunuz. Bu ne tezatlik ? O ulkenin kulturunu degistirecegim, yasa bana gore isleyecek mi dedik :d Ben onaylamiyorum bitti, sen onayliyorsan senin bilecegin is
Aslında çok uzun zamandır burdayım hatta başka bir ülkeden geldim buraya ama böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Örneğin havuza giderdik orda kadın erkek ayrı duş alırlar ama içeri ansızın bir erkek personel girer ama hiç kimse rahatsız olmaz bu durumdan. Zaten kapıdada yazıyor erkek personel girebilir diye. Ama bu durum ne bileyim biraz rahatsız edici. Bunu yaşayanda yakın arkadaşım olunca olay dahada içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Bu konu hakkında rahatsız olmanız çok normal sonuçta kültür şoku yaşıyorsunuz. Ama orda yaşacaksanız da bu durumu kabullenmeniz gerekir.
Burda kimse bu duruma normal demiyor sadece bazı Avrupa ülkeleri bu konularda rahat. Ayrıca başkasının ülkesinde yaşıyorsak kültürlerine saygı duymak zorundayız istesek de istemesek deAyy valla ya almanlar finler bilmem kimler böyle yapıyor diye sanki bütün avrupa gtü açık geziyor. Ben de avrupadayım eşim de buralı burada asla kabul edilecek bir davranış değil çocukla çıplak banyo yapmak, kaldı ki sahillerde termallerde dahil kimse cıscıbıldak dolaşmıyor herkes adam gibi bikinisini mayosunu giyiyor. Bizim bazı türkler de avrupalıdan da modern olacağız diye abarttıkça abartıyor. He çok normal çocukların yanında sallandıra sallandıra gezmek herkes saygı duymalı, millet kafayı yemiş
Empati kuracak olursak evet rahatsız edici bir durum ama yapacak bir şey yok maalesefAslında çok uzun zamandır burdayım hatta başka bir ülkeden geldim buraya ama böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. Örneğin havuza giderdik orda kadın erkek ayrı duş alırlar ama içeri ansızın bir erkek personel girer ama hiç kimse rahatsız olmaz bu durumdan. Zaten kapıdada yazıyor erkek personel girebilir diye. Ama bu durum ne bileyim biraz rahatsız edici. Bunu yaşayanda yakın arkadaşım olunca olay dahada içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Saygı duymak zorunda değilim, gidip kimsenin üzerine bikini havlu atmıyoruz ya da çıplaklık yasaklansın diye imza toplamıyoruz herhalde neden saygı duymak zorunda olayım öyle bir ortamda bulunmam çocuğumu sokmam böyle insanlarla görüşmem neden saygı duyacakmışım, zorla mı?Burda kimse bu duruma normal demiyor sadece bazı Avrupa ülkeleri bu konularda rahat. Ayrıca başkasının ülkesinde yaşıyorsak kültürlerine saygı duymak zorundayız istesek de istemesek de
Tabiikide cok yalnis ben bunu dogru buldugum veya onayladigim icin yazmadim.Cok kötü bişey değil mi bu ama ya? Hadi kendi çocukları onu ilgilendirir diyelim ama sizin çocuklarınızin kadını öyle görmüş olması bana çok ürkütücü geldi açıkçası hiç normal gelmedineden görsün ki çocuklarınız başka bir kadını o şekilde görsün ki çok yanlış ya..
Size ne derken ? Fikir özgürlüğü diye bir şey var konu sahibi sormuş herkes burada kendi fikir ve düşüncesini yazıyor. Oturupta gurup kuralım protesto edelim Avrupa'yı mı diyoruz. Kimse kimseyi yargılamıyor ne halleri varsa görsünler burada sadece bu konu hakkındaki görüş ve düşüncelerini söylüyor, buna karışmak da kimsenin haddine değil.. Onlara göre çıplaklık normal. Yargılamak da bize düşmez. Size ne yani? Onlar memnunsa kültürü buysa yargılamak haddiniz değil
ünlü psikolog ve pskiyatrların hemen hepsi yabancı. hiçbiri 10 yaşındaki kızla 7 yaşındaki erkek çocuğunun babasının ç. küyle annesinin pıttığını görmesini normal karşılamaz. manyak onlarMerhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?