- 23 Ağustos 2012
- 51.832
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.372
- 898
arkadasiniz almanmi? Bize ne kadar ters olsada bu onlarin kültüründe gercekten cok dogal. Gecenlerde cocuklarimi yüzmeye götürdüm koskoca kadin anadan uryan soyundu ne benim cocuklarimdan cekindi nede kendi yanindaki oglundan
Pedagojik olarak yanlış her türlü bilimsel makaleyi araştırın bu kültür çatışması değil bilinçsiz çok bilmişlik ve modernlik kilifi ..onlara engel olamazsınız ama mesafe koyabilirsinizMerhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Ben ciplaklikla barışık olanlara çok özeniyorum .Ben de o kadar rahat olmak isterdim ama değilim.Yetistirilis işte.Ama 10 yaşındaki bir kız çocuğunun babasıyla banyo yapmasi bana da uygunsuz geldi.Travmatik bence.
Başka yaşantıları kendi kültürümüzle değerlendiremeyiz. Bir ara haberlerde bir kadın vardı 4 kardeşle birden evliydi. Bizde bu ahlaksızlığın önde gideni ama onlarda normal.
Bahsettiğiniz şey bizim inanç ve kültürümüzde kabul edilebilir bir şey değil ama belki onlarda normaldir.
Tabi ki doğru değilMerhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Hindistan orası net hatırlıyorum, o haber çıktığında ben bir Hinte sormuştum bu ne diye. O da demişti ki Hindistanda toplumda kadınların sayısı iyice azalmış, KVler gelinlere çocuk kızsa aldırmaları için baskı yapmıyorlarmış sonuç olarak tüm kız çocukları kürtaja kurban gidince toplumda kadın sayısı çok cok azalmış. Sonunda hükümet kürtajı yasaklamış ama 30 yıl önce bu olaylar olduğu için şu an genç kadın sayısı özellikle kırsalda çok azmış. Bu olay da şöyleymiş kardeşlerden biri evlenecek kız bulmuş, diğer kardeşler de muhtemelen başka kız bulamayacakları için böyle bir fikri önermişler gelin de kabul etmiş.
Evet Almanya'da var. Manyaklık bana kalırsa da. Su israf etmemek için yapanlar var, anlamadığım sebepten dolayı yapanlar da var ama manyaklık tabi kiAvrupa'da da her yerde yok sadece Almanya benzeri birkaç ülkede var normal değil yani konu sahibesi merak etme, acaip olan o arkadaşların. Başka ülkelerden gelen yabancılara da garabet olarak geliyor tabi ki, özellikle ABDliler ve Güney Avrupalılar bu ne arkadaş diyor. Şöyle bir şeyin normal olduğu çok az sayıda kültür var
Ya ben bu duruma çok üzüldüm.Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
O değil de bir arkadaş çocuk zenneler var demiş konuda, biraz araştırdım da kahroldum , insanlar bu kadar da kötü olamaz....
Çocuk zenne nedir ?O değil de bir arkadaş çocuk zenneler var demiş konuda, biraz araştırdım da kahroldum , insanlar bu kadar da kötü olamaz....
Pandemide de bir ara ABD de bir online derste çocuğun çırılçıplak annesi arkadan görünmüştü gündem olmuştu o zaman aklımdan geçmişti kamera açık olmasa da anne, oğlunun olduğu odada çırılçıplak ne işi var diye düşünüyordum. Demek ki ecnebilerin suyu çıkmış yine ne varsa ülkemde var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?