Ben mi abarttım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alakası yok utanırım girmem

Bizde yılda 1 defa gideriz. Zaten yaşlı insanlar. Bi kaç gün sonra ben evde eksik vs varsa eşimi yollarım şunu al diye.
Köyde eksik zaten belli oluyor hep aynı şeyler.
Kv de çayım yanına öyle çerezdi bisküviydi koymaz alışkanlıkları o değil.
E ben yerini biliyorum. Çayı yaparken anne bisküvi vs var mı koyalım yanına derim oda orda var der alır koyarım.
Bi kere sorduktan sonra da hep kendim alır koyarım getiririm yeriz.
Ben mutfağa giremem dersem benimkide getirmez orda var der.
Yani gelin olmuşsun o eve ailenin ferdi olmuşsun. Ben giremem bakamam pek mantıklı olmuyor.
Anne ceviz nerede ya yiyelim de zaten şurda der al getir. Çok zor şeyler değil

Valla hee. Ben 9 aylığım 15 gun kadar sonra kısmetse dogum olacak şimdi çamaşır toplicam mesela. Acaba bizde mi gariplik var ki

Evdekiler hamile oldığumu bilmiyor canım. Ben kimsenin mutfağına girmem babaannemin bile.
ah ah ben seni anlayabiliyorum
Yasam tarzı farkliligi
OyUzden beklentiye girme
Hayalkirikligi yaşarsın
Çünkü sen ailende gördüğün davranisi bekliyosun
Kendin cekirdek ailede büyüdün
Orada genis aile köy kültürü farkli geldi
Ama çok abartma ilerde
Olabildiignce uyum sağlamaya calis

Anlayan çıktı şükür Allah razı olsun

Ben böyle gördüm değişemem

Niye açtınız konuyu? Cidden samimiyetle soruyorum.
Siz doğrusunuz zaten o belli.
Bir de burada sinirinizi bozuyorsunuz, göbüşünüzdeki bebişinize yazık değil mi?
Annesinin üzüldüğünü hissediyor mercimek.
Siz bakmayın buradaki kıskançlara.
Kocişiniz bebiş yapmayı biliyorsa sizin isteklerinizi de karşılamak zorunda.
Yazık değil mi size, kocanızın hatrına kaynana evindesiniz ve sizin meyvelerinizi yiyorlar, size ceviz vermiyorlar.
Bu ne düşüncesizlik, bu bir hamişe yapılmaz.
Saygısızlar.

Neden bazı insanlar sürekli birileri onlar için çabalamak zorunluluğunda olduğunu düşünür hiç anlamam. Eşinin ailesi sizi düşünüp meyve, bal fındık fıstık alabilir de almayabilir de. Her ailenin dinamiği farklıdır.
Eş ailesinin yaptığı size göre yanlışın hesabını neden eşinize soruyosunuz? Canınız meyve çektiyse gidin alın birlikte yiyin. Böyle küçük hesaplar yapmayın bence gerek yok

Anlayan çıktı şükür Allah razı olsun
bizde koye elimiz dolu gideriz ama nealirsan al birgunde biter cunku 10kiisler
Bireysel birsey yiyemezsin zaten kalabalikta
OyUzden sabir cekeceksin
Çok kalmazsan sorun yasmazsın ama esin 1hafta vs kalalim derse is çığrından cikar
Ben bu konuda sorun yasadim hala yaisyorum
Farkli kültür çok zor
Konusmalari hayata bakislari
Oyizden sınirlı gidersen sikinti olmaz
Esinde zorlamazsa amenna
Ama fazla kalirsan buyuk sikinti olur
Ese bagli
Hos bazı esler herseyi normal goruyor
Mesela benim evime gelen misafirdir ben boyle
Yetistim.gelene hizmet edilir
Evin kadini gibi calistirilmaz
Bazilarinda misafir anlayısi yok.
Herks yediigni ictigini toplar amenna
Bazisi evin 3aylik pisliigni temziletmeye çalışıyor

Hatunlar gereken cevapları vermiş.
Sen o evin kızısın. Misafir gibi davranmam eşinin ailesiyle aranda sogukluk olur. Oraya gittiğinde sende onlara ayak uydurmalısın. Bilmiyorlardı sende bildiğini öğret. Benim eşimde bilemem suan eksi 4 binde dün ailesini görümcemi evimde ağırladım. Eşim tutturdu ben onlar mangal yapıcam bende daha dün burdalardı yedirdik içirdik demedim listeyi yaptım verdim. Eee noldu bir yerim mi eksildi.
Yılda bir kere gidiyormışussun benim bildiğide gidilen yere eli boş gidilmez. Helede ailesi. benim ailemin de durumu iyi kv ko de öyle eli doku hşderiz çok mutlu olurlar.

Hey Allahım birde 5haftalıkmişsın hizmet bekşemişsin. Totonu kaldır hem sen ye hem onlara ikram et.

Eşinizle çıkın dışarı cantaniza birşeyler alın gece de aynı odada kalmiyorsunuzdur heralde odaniza cekilince yersiniz. Biz de hamile kaldık ama findik, ceviz meyve diye ölmedik. Hatta bir süre sonra bulantilariniz varsa hiçbir şey yiyemeyeceksiniz nerdeyse. O zaman ne yapacaksınız

ayyy sen premmmmmmsessss sendromuna mı yakalandın.. Daha dün değil evelsi gün haberin olmuştur çocuktan hangi ara ağzın dilin alıştı da hamileyim hamileyim moduna girdin. Sanarsın 9 aylık hamile. Fındık fıstık yemen lazım meyve yemen lazım öyle miHemi de önüne de koyan yok haaa.Temmuz ayına girdik kardeş ne soğuk yeri Vay anam var. Allah eşine peygamber sabrı versin 9 ay 9 asır olmasın inşallah. İlahi allah da sizi güldürsün ne diyelim

Biz buna adamı darlamak diyoruz. Ben size biraz gelecekten bahsetmek istiyorum. Bu kafayla devam ederseniz eşinizde var olan krediniz zaman içinde bitecek. Sonra bu gereksiz kaprislerinizin hiiiiç anlamı olmayacak. Kendi kendinize yapıp kendi kendinize sinir olacaksınız. Eşinizin de sizin ailenize filan gideceğini de hiç sanmıyorum.

Sen yine nazlsnmaya Sen yine nazlanmaya devam ette daha minnakmis bebiş rahatsız oluyorsan al bı tepsi böl yemekleri kendine yerde oturmam de git koltukta ye , yabanci ev diye çekindiğiden yapıyorsan yapma gir istediğini al ye meyve alınca al tabağına otur ye odana götür oradada dursun valla böyle yaparsan aç kalman normal , babamızın evindeki ilgiyi kocamizin evinde hayatta goremeyiz bunu bekleme,herşey karşılıklı onlar sana nasıl davranırsa vakti gelince sende öyle davran.

O zaman çalıştırmasın beni hem çalışan gelin hem hizmet eden olmaz
Zorla mı çalışıyorsun.. çalışma.. Kaprisini sevsinler.. Premses hanımefendi bu dünşa üzerinde hamile olup çalışan tek kişi siz değilsiniz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…