Bileziğin gramı toplam 20. Sizce bu çok mu yoksa ideal mi?Bileziğin tanesi değil gramı önemli. Bi de 2 beyaz esya 50 bin edicek zaten minimum. Kocanda senin bilmediğin bi birikim var heralde. Abim bana hıc iki bilezik yapmadı beklemedim de bi yerim de eksilmedi. Ne sacma işler bunlar. kazancı kendine ait değil. Sana sormadan borca giremez. Zorlugu ödeme sırasında cekecek olan kendini kısıtlayacak olan sensin. Karısma hakkın var . Karıstırtmıyorsa sonraki dönem calıstıgınıda kazandıgını yersın o da ev gecındırır.
Kız kardeşi evden çalışıyor. Ayrıca ben birkaç iş denedim ve çok berbat deneyimlerdi. Normalde çalışmama karışmaz ancsk böyle berbat şartlar ve tavırlar görünce ben de dayanamadım o da. Yaşadığımız şehirde pek iş imkanı yok bundan dolayı atanabilirsem atanıp öyle çalışmak istıyorum. Ayrıca çalıştığı yerde akrabasıyla beraber çalışıyor birbirlerine çok kıymet veriyorlar. Maaşı diğer yerlere oranla çok daha fazla artıyor bu yüzden . En son ki zamı 30bin oldu mesela. Diğer yerler gibi değil yanikız kardeşinin çalışmasına nasıl izin veriyor ki ona kıyıp ? bence o da çalışmamalı.çalışan kadınlar acınacak halde,yoruluyorlar yıpranıyorlar gencecik yaşlarında.. 45 bin size kv kardeşe ufak kardeşe yeter damat bile artık çalışmamalı bence .. hem zamda gelekmiş 70 bin olacakmış hangi özel sektörse %60 zam alacakmış savunma sanayii falan herhalde..
Kendi birikimi yok şu an bizim bileziklerimiz falan var ama onları kimseye vermiycez diye anlaştık zaten. O diyor ki her ay kenara altın atayım eşya zaten taksitle alınır. Ama ben buna katılmıyorum neden yaptığımız tüm birikim oraya gitsin. Benim kardeşim yok o yüzden kıyaslama yapamamKendi birikimiyse bu comertligi babayigitligi ondan kaynaklaniyor masallahhh. 45 bin maasa iki bilezik iki esya fazla. Kiz kardes bile olsa. Devir belli gelen belli giden belli. Sanmiyorum kararindan vazgecsin ailesine soylemisse takacagim diye donmez diye dusunuyorum. Ama ayni olay sizin kardesiniz varsa sizede gecerli olmali onu soyleyin. Amcamla yengem arasinda boyle muhabbet gecmisti amcam benim bir esyami ve bir bilezigimi almisti. Yengem calismiyor. Kizkardesi evlenecegi zaman amcam sadece altin alacagim dediginde hepimiz tepki gostermistik. Bana yegeninn olarak onlari yaptin oda onun kiz kardesi mecbur sende ona bilezik almalisin hak yeme dedik oda bana ne yaptiysa yengemin kardesinede onu yapti. Ama tekseniz ikna edin tek bilezige. Baktiniz olmuyo bosverin sikmayin canınızı
Öyle mi dersiniz.. Ama babası da olsa o da bir tane bilezik alırdı emin olun bu yüzden bilemedimSiz çalışsanız da bu kadarı normal değil.
Ailesinin hiç durumu yok, kardeşi de çalışmıyorsa eksik kalmasın isteyebilir ama bi de akıl mantık, hane geliri ortada.
Edit: Baba vefat etmiş. Değişti fikirlerim. Başka kardeş yoksa biraz kemer sıkılabilir.
Gaza gelmiyor maalesef kendi düşüncesi. Kayınvalidemlerin haberi bile yok alacağım dediklerinden. Henüz söylememe kararı aldık duruma göre bakarız diye. Kendisi babaları olmadığı için üzülüyor o yüzden öyle düşünüyor ama çok yanlış düşünüyor benceÇok fazla gereğinden fazla,kim gazlıyorsa ayıp ediyor,her insanın bir ailesi,evi,geçimi var hiç hoş değil şu hareket,teyzemde annemi sürekli gazlar bişeyler yaptırır kadın cin çarpmış gibi gözü dönüyor yapana kadar kimseyi dinlemiyor,kimisi bu şekil tuhaf gaza geliyor ama bence bu haksızlık.
Maalesef kendini hiç düşünmüyor devamlı kardeşlerinin annesinin eksik hissetmemesi için çabalıyor. E herkeste bu duruma alışmış. Her şeye koşmak zorunda kalıyorBu arada daha dugun dernek gelmeden bu kavgaya girdiyse vay haline
Sert cikmazsan kendine getirmezsen bir bakmissin dugunde bildigin baba rolune girmis
Esin iyi bir insan iyi bir es iyi bir abi olabilir. Baba olmaya kalkarsa ne iyi insan ne iyi es ne abi olabilir. Cok merakliysa sadece baba olsun, kimseye eziyet olmasin. Sonra kardeslerinin hayatini kenardan izler. Baba kaybettiyse esinize de babaydi. Onun eksigini kim kapatacak?
20 gram toplam. Şu an ne kadar ediyor bilmiyorum ama tahmini 80 bin gibi bir şeyBilezikler ne kadar, eşyayla hepsinin maliyeti nedir ortalama?
Oturdukları ev kendi evleri. Gelirleri daha iyiydi sonradan düştü maalesef. Başka durumlarda var. Hiçbir zaman çok fakir aile gibi değillerdi. Hatta lüks bile yaşıyorlar bazı konularda diyebilirimBabadan kalma evleri falan yokmu ? Bu kadar fakir bir aileye bunları bilmeden gelin gitmediniz sanırım. Herseyi baştan kabul ettiniz zaten
Evlendikten sonra bazı durumlar değişti maalesef. Maaşlarının daha da düşeceğini öğrendik bazı sebeplerden. O durumdan sonra eşim artık bu saatten sonra kardeşimin masrafları bana ait dediYok artık keşke size bu düşüncelerini
Yok artık evlenmeden önce siz eşinizin bu düşüncelerini biliyor muydunuz? İleride kendi çocuğu olunca ne yapacak. Siz atanırsanız maaşınızda adamın ailesine gidecek haberiniz olsun.Ciddi anlamda sınır çizmezseniz çok mutsuz olursunuz .Eşiniz maaşını 45 bin dolar sanıyor olmasın
Bir çılgınlık yapıp işe kiye girmiyor kayınvalide? Gencecik kadın.Evlendikten sonra bazı durumlar değişti maalesef. Maaşlarının daha da düşeceğini öğrendik bazı sebeplerden. O durumdan sonra eşim artık bu saatten sonra kardeşimin masrafları bana ait dedi
Şimdiye kadar hiç çalışmamış ve biraz keyfine düşkünBir çılgınlık yapıp işe kiye girmiyor kayınvalide? Gencecik kadın.
E siz çalışıp onun doğurduğuna bakacaksınız nasıl olsa. Niye çalışsın. İğrençler bence.Şimdiye kadar hiç çalışmamış ve biraz keyfine düşkün
45 bin gelir olan adamın 80 binlik hediye alması20 gram toplam. Şu an ne kadar ediyor bilmiyorum ama tahmini 80 bin gibi bir şey
Bu beyaz eşya harici45 bin gelir olan adamın 80 binlik hediye almasıAllah kolaylık versin size..
Çok detay vermek istemiyorum ama dediğiniz gibi değil. İleride maaş şu anın 7.500üne düşecek diyeyim :)Bazı sebebler dediğiniz ne bi insanın maaşı niye yarıya düşer evlenecek olan kız nikah yapmayıp babasının maaşını mi alacak ben böyle birşey düşünüyorum.Evlenince işi birakip babasının maaşına mi ortak olacak
Siz de alışacaksınız çünkü eşiniz bu. Adam gizli saklı yapmıyor, alacağını vereceğini söylüyor ve sizin itiraz hakkınız yok. Size takılan altınlar bile sizin tasarrufunuzda değil, ellemiycez dediğiniz halde onlara güveniyor. Her ay kenara atarım dediği altın da okuyan çocuğa gidecek. Akrabayla yapılan işe fazla güvenmeyin. Bugün belirlenen rakamların üzerinde zam yapar, yarın işler çok kötü der azaltır. Siz çalışmak istememeye atama beklemeye devam edin. Koşullar kötüydü, şartlar çok zordu, yıprandım... Herkes kapıdan özel şöförle alınıp plazadaki iş yerine götürülmüyor.Maalesef kendini hiç düşünmüyor devamlı kardeşlerinin annesinin eksik hissetmemesi için çabalıyor. E herkeste bu duruma alışmış. Her şeye koşmak zorunda kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?