Ben şahitlik etmek istemiyorum

Necmiye37

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2024
47
5
6
23
Herkese merhaba ben evliyim 23 yaşındayım.
Anne ve babam boşanma sürecine girdi.
Dava açıldı.
Çekişmeli boşanacaklar.
Babam annemi aldatmış. Bunu ben görmedim ama annem kendi gözleriyle görmüş. Ben aslında anneme hak veriyorum.
Babam da boşanma olmasın diye çabalıyor. Çünkü mal paylaşımı olacak. %50 şeklinde.
Babam beni dün şahit yazdırmış.
Sende şahitlik ey diyo bana .
Zaten mahkeme çocukları dinleyecek diyo.
Ben şahitlik etmek istemiyorum. Bide evliyim. Velayet durumum falan yok. Yinede mahkeme beni de çağırmı lütfen bilen biri söylesin.

Bence annenizin lehine şahitlik etmelisiniz. Hem aldatmış hem sizden kendisini savunmasını mı istiyor utanmadan??

Evet mahkeme çağırır.
Ama sen babana şahitlik etmek zorunda değilsin.
Üstelik mağdur olan taraf annenken.

Çağırır ama şahitlik etmek istemediğiniz konusunda dilekçe verebilirsiniz. Babanizdaki piskinlige de pes. Annemizin aleyhinde şahitlik etmezsiniz herhalde

Bunca yıldan, geri alınamayacak onca yıldan sonra annenize ihanet etmiş bir adama lütfen şahitlik etmeyin. Malların %50 sini değil dünyaları verse yaptığı hatanın telafisi olamaz. (Eğer aldatma gerçekse) Ancak anne ve babanızı en iyi siz biliyorsunuz. Mahkeme muhtemelen aldatmaya dair kanıt ister. Kanıt var mı annenizde?

Hayır kanıt yok ne yazık ki

Şahit olarak gidip bildiklerinizi söyleyin. Yani babanızın şahidi olarak gidip annenizi savunun. Bir yakınım babası ile konuşmalarını kayda alıp mahkemede annesinin lehine kullanmıştı
Başkasının ses kaydı izni olmadan alınıp delil olarak kullanılamaz. Hiçbir mahkeme de bunu kabul etmez.

Babanız artık sizi tanık olarak bildirmişse evet gitmek zorundasınız. Ama babanız lehine konuşmak zorunda değilsiniz. Mallar zaten her türlü paylaşılacak, çekişmeli boşanma varsa ortada demek ki tazminat nafaka vs konularını etkileyecek tanık ifadeleri. Vicdanınız ne diyorsa o yönde beyanda bulunun.

Beni sürekli kardeşlerimden vurmaya çalışıyor.
Onlar ne olacak diyo.
Senin beyanın çok önemli diyo
Annenizi aldatırken babanızın aklına kardeşleriniz hiç gelmemiş ama maşallah.
Annemi aldatmış babayı konuşturmam bile ilk etapta karşımda.
Kendimi mi öldüreyim laflarına da inanmayın. Annenize zarar verir kendine vermez öyleleri.

Baban bu durumu kabul etti mi seninle konuştu mu? Yani görmemişsin ama annen haklı, annene mal vermesin diye babana mi şahitlik edeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…