- 6 Temmuz 2023
- 880
- 4.913
- 43
Aynı ücrete yazmışım, okuduysanız. Konu sahibi eskisine çok daha ucuza daha fazla iş yaptırıyormuş. Buna canı sıkılmış. Şimdi sigorta da yapmış, ücret çok tutuyormuş.İşe alınan kişi çocuk gelişimi vs mezunuysa eyvallah.
Eğitimli değilse 'ücreti mukabilinde ve baştan konuşarak' gayet iş istenebilir.
O zaman işi çok olmayan memurlar da boş kaldıklarında binanın temizliğini yapsınlar.8 saat mesai yapan bir çalışanın izni 1 saat olduğunu düşünürsek ve on aylık bir bebek gündüzleri minimum 2-3 saat uyuduğunu hesaba katarsak (öncesinde konuşulup anlaşılmışsa) bakıcı bayanın günlük hafif ev işleri yapması neden kölelik olsun
Ev isi konusunda ben de tembel ve usengecim.
O yuzden her seyi ayni gun yapmiyorum veya eglenceli hale getirmeye çalışıyorum. Bir tek kopekler oldugu icin gunluk duzenli elektrik süpürgesi tutuyorum o kadar.
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING
Tozu mesela gun icinde telefonla konusurken aliyorum.
Mutfagi toplarken dizi açıyorum, boylece hem dizimi izliyorum hem mutfakta gecirdigim vakit gozume batmiyor.
Camasir asarken muzik dinliyorum.
Sevmediginiz isleri yaparken gecirdiginiz vakit cok batiyor evet. O yuzden muzik, dizi, film vs esliginde yaparsaniz fark etmeden bitmis oluyor.
Bir de 2,5 kisisiniz. Eviniz o kadar batmiyordur. Derin temizlik beklemeden gunluk robot calistirirsaniz en azindan supurge tutma araliginiz biraz uzar.
konu sahibinin verdiği maaşın ülke şartlarında hiç de az olmadığını düşünürsek buradaki esas sıkıntı baştan günlük ev işleri de yapılacak şeklinde anlaşılmaması olmuş. Konu sahibi bu da bir tecrübe olmuş sizeO zaman işi çok olmayan memurlar da boş kaldıklarında binanın temizliğini yapsınlar.
Önceden anlaşmışsa ve ücreti ona göre veriyorsa durum farklı. Az ücret verip yemek yap, temizlik yap demek yanlış.
Bu bayandan bahsetmiyorum zaten, bundan çok daha az ücret verip, tüm işleri yaptırdığı diğer çalışandan bahsediyorum. Bu çalışana verdiği ücret ile diğeri arasında 20k var söylediğine göre.konu sahibinin verdiği maaşın ülke şartlarında hiç de az olmadığını düşünürsek buradaki esas sıkıntı baştan günlük ev işleri de yapılacak şeklinde anlaşılmaması olmuş. Konu sahibi bu da bir tecrübe olmuş size
Evet fizikselden ziyade zihinsel yüküm çok fazla. Çok güzel ifade etmişsiniz. Hem iş yerinde çok komplike bir iş yapıyorum hata yapmamak lazım odaklanmam lazım hem çocuk için her şeyi düşünmem lazım bir de ev işlerini organize etmek akşama yapılacak yemeğin malzemesini düşünüp kocaya haber vermek gerekiyor filan.Eşiniz haklı mı bilemem.
Benim eşim de yapar ama ben her şeyi düşünüp organize ettikten sonra robot gibi iş yapmak zihinsel yükü almıyor. Fiziken iyi hissedersiniz sadece.
Oğlumu büyütürken her şeyi ben araştırıp aldım, edindim. Hala da öyledir. Kendisi hangi şampuanı kullanır, hangi etkinlikler kaç paradır, doktorlarının adı nedir, hangi ilaçları kullanabilir, blişsel gelişimi ne seviyede pek bilmez. Ama kitap okur, banyo yaptırır, önüne etkinlik koysam yaptırır da o şampuan oraya nasıl geldi, o etkinlik hangi aşamalardan geçerek elendi pek bilgisi yoktur. Bunlar hep zihinsel yük.
Keske evler kendi kendini temizleseValla ben de temizlik yapmayı sevmiyorum. Hem de hiç. Mecburiyetten yapıyorum. İmkan olsa yardımcı tutacağım. Benim yöntemim de böyle. Genelde ya bir şeyler dinlerim, ya telefon görüşmesi yaparım. Nasıl geçtiğini anlamam bile temizliğin.
Tam bir başak burcu ve takıntılı derecede titiz, hiçbir işe karıştırmayan, doğumdan gelip gece yarısı evini temizleyen bir anne ile büyüyen eşim benimle aynı eve girince kısa süreli şok yaşadı. Hiç bilmediği temizliği öğrendi. Tepeme biniyor şimdi hadi kalk temizleyelim şu evi diye.
Özür dilerim ama işiniz ağır evet onu anlıyorum ama diğerleri nasıl ağır geliyor yazlıkları küçüldü diyecek zaten sizsiniz ne var bunda mevimden mevsime bunlar oluyor. ne yiyecek diye sorması da çok büyük bir şey değil. ev hanımlığini bu kadar sevmiyordunuz yada sorumluluk sevmiyordunuz neden evlilik için önceden hazırlık yapmadınız? Yada çocuğu düşünüyorum ama hazırmiyim demediniz çok büyük bir şey yok çünkü yapılanda. tembel olabilirsiniz hayat bu bende çok azimli biri değilim ama ilk çocukta kocam bilişsel olarak bu ay ne yapacak düşünmüyor ben düşünüyorum demişsiniz. Düşünmek bile yoruyor sizi .Evet fizikselden ziyade zihinsel yüküm çok fazla. Çok güzel ifade etmişsiniz. Hem iş yerinde çok komplike bir iş yapıyorum hata yapmamak lazım odaklanmam lazım hem çocuk için her şeyi düşünmem lazım bir de ev işlerini organize etmek akşama yapılacak yemeğin malzemesini düşünüp kocaya haber vermek gerekiyor filan.
Eşim oğlumuzla çok güzel ilgilenir saatlerce oynatır bakar uyutur yedirir ama bu çocuk ne yiyecek diye bana sorar, bu çocuğun bilişsel gelişiminde bir sorun olsa farketmez mesela bu ay şunu yapması lazımdı yapmadı demez, yazlıkları küçülmüş alışverişe çıkalım demez. Hepsinin takibi bende. Benim söylemem gerekiyor ve bu sorumluluk çok fazla geliyor artık.
Ev hanımlığını sevmiyorum o yüzden ev hanımı olmadım zaten? Sadece ev işi sevenlerin mi hakkı evlenmek? Ev işi yapmayan erkeklere de aynı şekilde niye evlendin diyor musunuz?Özür dilerim ama işiniz ağır evet onu anlıyorum ama diğerleri nasıl ağır geliyor yazlıkları küçüldü diyecek zaten sizsiniz ne var bunda mevimden mevsime bunlar oluyor. ne yiyecek diye sorması da çok büyük bir şey değil. ev hanımlığini bu kadar sevmiyordunuz yada sorumluluk sevmiyordunuz neden evlilik için önceden hazırlık yapmadınız? Yada çocuğu düşünüyorum ama hazırmiyim demediniz çok büyük bir şey yok çünkü yapılanda. tembel olabilirsiniz hayat bu bende çok azimli biri değilim ama ilk çocukta kocam bilişsel olarak bu ay ne yapacak düşünmüyor ben düşünüyorum demişsiniz. Düşünmek bile yoruyor sizi .
Yahu siz hayatınızda kac gün çalıştınız da gelip çalışan insanlara laf edebiliyorsunuz ayıp ya. O adam bebeğin babası değil mi? Niye küçülen kıyafetleri, bebeğin yiyeceği yemeği düşünmek kadının görevi olsun? Bu erkekler geri zekalı mi, zihinsel hiçbir yük beklenmemeli mi bunlardan?Özür dilerim ama işiniz ağır evet onu anlıyorum ama diğerleri nasıl ağır geliyor yazlıkları küçüldü diyecek zaten sizsiniz ne var bunda mevimden mevsime bunlar oluyor. ne yiyecek diye sorması da çok büyük bir şey değil. ev hanımlığini bu kadar sevmiyordunuz yada sorumluluk sevmiyordunuz neden evlilik için önceden hazırlık yapmadınız? Yada çocuğu düşünüyorum ama hazırmiyim demediniz çok büyük bir şey yok çünkü yapılanda. tembel olabilirsiniz hayat bu bende çok azimli biri değilim ama ilk çocukta kocam bilişsel olarak bu ay ne yapacak düşünmüyor ben düşünüyorum demişsiniz. Düşünmek bile yoruyor sizi .
Böyle düşünenlerin kocaları gerizekalı sanırım, hiç ihtimal vermemişler erkeğin düşünmesine.Yahu siz hayatınızda kac gün çalıştınız da gelip çalışan insanlara laf edebiliyorsunuz ayıp ya. O adam bebeğin babası değil mi? Niye küçülen kıyafetleri, bebeğin yiyeceği yemeği düşünmek kadının görevi olsun? Bu erkekler geri zekalı mi, zihinsel hiçbir yük beklenmemeli mi bunlardan?
Yok onların kocası hepimizden akıllı. Beceremiyor rolü kesip her şeyi kadınlara yaptırıyorlar.Böyle düşünenlerin kocaları gerizekalı sanırım, hiç ihtimal vermemişler erkeğin düşünmesine.
Yapıyorum da yapsam bile bunu kendime iş olarak görmüyorum, yani bunu bile dert etmişsiniz acaba biraz tembel ruhlu musunuz?
Benim bakıcım da iş yapmıyordu, üstelik ben fiziksel bir işte çalışıyorum , 2 çocuğum var, eşim sıfır destek.. Yine de eşimle ev işi için hiç kavga etmişliğim yok. Bence siz çok büyütüyorsunuz, tek çocukla eş de yardımcıyken bu kadar dertlenmeniz bana anlamsız geldi. 10 aylık çocukla her şey yapılabilir. Benim çocuklarım da çok hareketli benim çocuklarım da kuduruk ama lavaboyu iki dk ciflerim yani ağzıma bile almam bunu yaptım diye
Bende çalıştım bu kadar üstten konuşmayın lütfen. Kadının görevi bu değil diyelim hangi erkek bebeğin kıyafeti küçülmüş diye takip eder ? Yada etmesi gerektiğini bilir. Erkekler geri zekalı değil ama konu sahibinin eşi gayet akıllı duruyor zaten elinden geleni de yapıyormuş küçülen kıyafeti düşünmek ne kadar zor olabilirYahu siz hayatınızda kac gün çalıştınız da gelip çalışan insanlara laf edebiliyorsunuz ayıp ya. O adam bebeğin babası değil mi? Niye küçülen kıyafetleri, bebeğin yiyeceği yemeği düşünmek kadının görevi olsun? Bu erkekler geri zekalı mi, zihinsel hiçbir yük beklenmemeli mi bunlardan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?