Birşey denemekte haksız mıyım yani?

ben kızıyorum :))
bu kadar dışa kapalı olmasına.
asıl sorunu eşiyle kaç kişi yazmış anlamamasına..
birde yorumları dikkate almamasına. ha zaten seni gözardı etmiş niye yorum yazıyorsun her konusuna hemde sinir oluyorsun dersen tutamıyorum kendimi

Maşşallah, siz istisna olmuşsunuz.
Herkes sizin kadar şanslı olamıyor maalesef.

Ne mi alakası var?
Annen aile oldugunuzu idrak edip eşini oğlu gibi görüyor bu sana bir seyler anlatmıyor mu? annen kadar sen de kabullensen aile oldugunuzu hayatin da müşterek olduğunu ve çalışmanın eşe para yedirmek olmadığını ?

Pelinim bu uyenin kadinlarin calismasini uygun gormemesinin nedeni kiskanclik.. hangi birikimle, egitimle, tecrubeyle calisacak allah askina.. baba evinden cikamamis bile evlendigi halde, oturdugu ev kpederinin soba kurma luksu bile yok..

Pelinim bu uyenin kadinlarin calismasini uygun gormemesinin nedeni kiskanclik.. hangi birikimle, egitimle, tecrubeyle calisacak allah askina.. baba evinden cikamamis bile evlendigi halde, oturdugu ev kpederinin soba kurma luksu bile yok..

Aaa olur mu kiskaniyorsunuz catlayin patlayin yazmis ya hepimize :)
Cunku cok kiskanilasi bir hayati var, her genc kizin hayali, idealize yaşam formu :)
Onu bunu bilmem de, bu morsever tam olarak kalbinin ekmegini yiyor, hani allah gonlune gore versin derler ya, gonlune gore vermis.

Elestirmissiniz ama nekadar dogru uslupla ne kadar naif.Tebrik ederim.Cumleleriniz samimiyet kokuyor.Konu sahibinin cogu fikirlerine bende katılmıyorum.Görüşlerimiz farkli oyuzden yorumlarına Sasirmadim.Ama konu yorumlarından tanıdığım ve cogunun fikirlerini beğendiğim arkadaşlara inanamıyorum.Ne kadar aşağılayıcı onur kırıcı cümleler kurmuşlar cok sasirdim konu resmen mahalle kavgasına donmus.

Kendi eviniz soğuk oluyormuş ya bebeğiniz çocuğunuz VS birisi var mı üşüyecek? Yoksa yakın doğalgazınızı bi kat daha fazla kalın giyinin. Pek problem olucağını sanmıyorum bi kat fazla giysinin. Soba kurmak istiyorsanız da kurun. Laf ederler konuşucaklar diye bakarsanız böyle dert yanarsınız. Benim kp kv de bişey alsak yapsak niye yapıldı diye laf ederler ama en fazla 3 5 gün sonra konu kapanır. Hala devam ediyorlarsa da duymazdan geliniz de. Umursamayın şunları bu kadar.

Sonraki mesajlarımda da belirttiğim gibi genç biri ve yeni evli, ablası veya belki de annesi yaşındayım, evladıma vereceğim tavsiye üzerinden düşünüp yorum yapmaya gayret ederim.

Belirtmeyi unuttum kusura bakmayın, konunun tamamını okuma imkanı bulamadım, uygunsuz içerikler varsa lütfen şikayet et butonuna basarak bildirin, ne olursa olsun kimse bir diğerine kötü üsluplu yorum yazma, aşağılama hakkına sahip değildir.

Sonraki mesajlarımda da belirttiğim gibi genç biri ve yeni evli, ablası veya belki de annesi yaşındayım, evladıma vereceğim tavsiye üzerinden düşünüp yorum yapmaya gayret ederim.
Farkındayim ve cok naif.Dediğim gibi konu sahibiyle benimde Cogu fikirlerim uyusmuyor.O yuzden genelde yorum yapmiyorum.O cahil olabilir yada hayat gorusu bu olabilir bi varsayım tabi.Asla aşağılamak degil niyetim kimseyi .Ama karşısında ona yazanların cogu okumus kulturlu bayanlar ve cogunun genel yorumlarını begenirdim.Ama sirf karşınızdakinin Canini daha fazla acitmak icin insan karakterinden uslubundan bu kadar Odun vermemeli.Tabi buda benim gorusum

Teşekkür ederim, sert yorumların insanları kendilerine getireceği gibi bir düşünce de var, belki doğrudur bilemiyorum ama insanı silkeleyecek, kendine getireceğini düşündüğümüz sert eleştirileri çok samimi olduğumuz, bizi tanıyan, yaptığımız eleştirinin altında yatan düşünceyi anlayacak kadar yakın hissettiğimiz kişilere yapabiliriz bence, burası bir site, yüzlerimizi görmüyoruz, mimikler yok, kuru bir yazı, dolayısıyla eleştirirken ki maksadı bilemeyiz, tahmin etmeye çalışmaksa niyet okuyuculuğu olur.

Belki kızıyoruz karşımızdakine lakin o zamanda sizin tavrınız uygun geliyor bana "fikir ayrılığında yorum yazmamak" veya peki diyebilmek lazım. Dil çok acayip bir organ, en sinirli insanı 2 sözle yumuşatabilir, en sakin insanı çileden çıkarabilir, fiziksel şiddetin yaratacağı acıdan çok daha fazla acıtıp yaralayabilir, maalesef tahammülümüz mü kalmadı nedir, dillerimizi silah olarak kullanmaya başladık, belki ben çok yumuşadım, diğer arkadaşların tarzı doğrudur belki, bilemedim.

Bu da genel bir eleştiri olsun :)

Cok guzel tespitiniz ne diyebilirimki.haklısınız hemde cok.Ama sert eleştiri ile aşağılamak arasında Ince bir cizgi var onu iyi ayarlamak Lazim.

:))Ah canım ya,ev olmayınca eşya nedir ki,hala eşyam çok diye övünüyorsun:))Seni varlık içinde düşünemiyorum...
Özgür olduğun bir dam altı insana saraydır,kıymetini bilene.

Öyle doğru yazmışsın ki mune...
Dünyanın rahatı baş dinginliğinde,bunun üzerinde hiç bir şey tanımam.
Eşimin ailesi birlikte çalışıyordu.Ama kimin hakkı kime geçiyor,belli değildi.
Bununla eşimin hakkını kasdetmiyorum.Onunda bütün birikimi,biz sana evlenirken yaparız denerek eve harcanmış o ayrı.Evli görümcemlerin de baba malıydı ama,adları yoktu ortada.Ben böyle kazancı şüpheli buluyorum,evlatlarıma da yedirmek istemedim.Üst katlarında 1 yıl oturduktan sonra çıkıp gittik,maaşsız,işsiz,evsiz...
Çünki ben böyle ince düşünürken,annemin bana hediye aldığı bir tişorte bile hesap soran gözlerle bakıyorlardı.
Bulabildiğimiz öyle eski bir evdi ki,rüyamda bile görmemiştim,o derece.
Babam da esnaftı benim,işyeri ve kazancı iyiydi.
Ama aile olmanın bilinciyle hiç kimseye sırtımı yaslamadım,2 tarafa da durumumu belli etmeden kendi yağımızla,gerekirse yağsız kavrulduk.
Bize kırık pirinçten pilav yapıyordum,iki taraftan gelecek olsalar,kenarda tuttuğum pilavlık en ucuz pirinci kullanıyordum:))
Fakat bebeğimizin hiç bir şeyini eksik etmedik,köy sütü,yumurtası,peyniri.
Eşimin bayramlık kıyafet almam için verdiği parayı kenara koyup, bilmem kaç bayram basit etekler dikip olanlarla kombin yaptım.
Ama bunları asla ezim ezim ezilerek değil,bir amaç uğruna gururla yaptım.
Çalışana darlık olmaz asla,eşimle,çocuklarımı da yanımda götürerek çalıştım.Bir valiz eşya hep bagajımızdaydı.Ama çocuklarımızın mutlu yüzleri bizim yorgunluğumuzu unutturuyordu.
Kolaymıydı,elbette hayır.Ama başkasına muhtaç olmaktan elbette daha kolaydı.
Ve sonuç,hiç kimseye minnet borcumuz yok,neyimiz varsa en güzelinden,kendimiz kazandık
bir kuruşun bile hesabını sormaya meraklı eşimin ailesi,ancak karşıdan bakabiliyor yutkunarak.
Onlarla elbette görüşüyorum,fakat,kendi istediğim şekilde.
Morsever evet çok genç,tecrübesiz,fakat inatçı da.Söylenenlerin yüzde birini anlasa
ve uygulasa hayatı değişir.

:Ey dipdiri meyyit,iki el bir baş içindir,
Davransana ellerde senin,başta senindir"

"Kimki kazanmazsa bir ekmek parası,
Dostunun yüz karası,düşmanının maskarası..."
Mehmet Akif çok doğru tespit etmiş...Hazineleri açan altın anahtardır çalışmak...

Daha iyilerine daha güzellerine sahip olun inşallah, kimse darlık çekmesin.

Burada bu tip konuları yorumlayan çoğu kişinin ağzında altın kaşıkla doğduğunu düşünmüyorum, hepsi bir şekilde hayatlarını kazanmak için mücadele etmiş insanlar, çoğumuzun zaman zaman maddi iniş çıkışları olmuştur, yorum yapıyorsak altın varaklı koltuklarda yelpazelerimizi savutturup dudak bükerek yapmıyoruz, hayat tecrübesini paylaşıyoruz.

Hayat ve bir sürü tecrübeli insanın yaşadıkları gösterdi ki eşiniz ve dahi ailesi kanatsız melek olsa, sırça köşklerde şaşalı hayat vaadediyor olsalar da en güzel ev senin alın terinle sahip olduğun ev, en güzel lokmaysa kendi kazandığın lokma.

Çalışmayı kötü birşeymişcesine dile getirmeyi çok yanlış buluyorum, hayat bu, insana ne göstereceğini önceden kestirmek güç.
Daha önceden bahsetmiştim o yüzden uzun uzadıya girmek istemiyorum ama yıllar evvel kızım küçücükken eşimin geçirdiği bir trafik kazası bana birçok şeyi düşündürdü, Allah esirgesin ölseydi veya yatağa mahkum kalsaydı, aç açık kalmazdık ama öz anne babama dahi bana para verin diyemeyen biri olarak kimseden tek kuruş isteyemezdim, yardımları karşısında ezilirdim, ben eşime dahi bana para ver diyemem ki eşim yahu eşim, 23 yıldır aynı yastığa baş koyduğum, sırdaşım, yoldaşım, birlikte büyüdüğüm, benim yüzümden ruh halimi anlayan, omuz omuza verip herşeyi birlikte yaptığım adam daha ötesi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…