- 3 Nisan 2014
- 36.582
- 149.766
- 798
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Sorun değil, ben kızamıyorum gençtir, belli bir yaşa gelince bugün doğru gelenler yanlış gelmeye başlar, 23 yaşındaki düşüncemle 45 yaşındaki düşüncelerim arasında dağlar kadar fark var, gençler olgunlaşacaklardır bir gün.
Maşşallah, siz istisna olmuşsunuz.Genelleme yapmayalım lütfen :)
Biz evlendiğimizde eşim öğrenciydi . Beş kurusumuz yoktu ..düğünde yüklü miktarda taki takıldı .. elimizi bile sürmedik, kenara attık .. iki tarafın ailesi de zengin ..yalnız bu iki tarafın çocukları çok gururlu :) hiçbir talebimiz olmadı kendilerinden .yasımız da çok küçüktü. .eşim şimdiki asgari ücretin yarısı bile olmayan bir maaşla ise girdi ,evimiz vardı,sıktık biraz kendimizi .. şimdi eşim mühendis ,ben öğrenci ..babalarimiz kadar olmasa da var birseylerimiz :)) biz buna azmin gücü diyoruz hatta bazen ileri gidip ,azimle s.çan duvarı deler diyoruz :)) oturduğum yerden eşimin babası şunu yapsın ,anası bunu yapsın ,benimkiler totomu sıcak tutsun deseydim , şimdi burda kim bilir kaç milyonuncu konumu açıyor olurdum ..Ayyy kendimden tiksindim
Ona diyecek lafım yok.Mesele sadece kocasının calismaya izin vermemesi değil konu sahibi kendi de kadınların çalışmasına karşıyım yazdı
Oylemiii onu bilmiyorum cok fazla girmiyorum siteye morvsever konusu görünce dayanamiyorumYok bir de samantha var .
Kiraya cıkınHayır aksine eşimin hala bir birey olmadığını kabul edememiş bir ailesi var onların yüzünden yapacağımız herşey erteleniyor ben yalıtımı istemiyorum artık ama para ödemek zorunda kalacağız bı resmen saçmalık.
Ne mi alakası var?Annemin eşimi oğlu gibi görmesiyle benim çalışmamın ne alakası var?Eşim babasının yapmasını bekliyor ben değil bunu hala anlayamadınız mı gerçekten?Ben sadece bizim kararlarımıza müdahale etmemelerini istiyorum eşime defalarca yapacaksa usta yapsın baban uğraşmasın diye söyledim ama burada herkes inanmak istediği şeye inanıyor.
Saatlerdir suna guluyorum yaaa nasi bi insansinYetinmeyi bilmiyo iste
Oyle bi yumurta alican
Sarisi bile olmicak
Saatlerdir suna guluyorum yaaa nasi bi insansin
Teşekkür ederim ..Maşşallah, siz istisna olmuşsunuz.
Herkes sizin kadar şanslı olamıyor maalesef.
Bunu diyen kadin erkek doktora gitmem kadin doktora giderim diyor,
Yarin cocuguna da kadin ogretmen isteyecek,
Madem kadinlarin calismasini uygun bulmuyorsun calisan kadinlarin nimetlerinden yararlanmayacaksin arkadas.
Bu sitenin editorlerinin de cogu kadin, elindeki telefonun ureticileri, servis saglayicilarin calisanlari vs vs bu kadinlar olmasa hala ortacagda yasiyor olurdun ve o begenmedigin kombili evini de mumla arardin.
Bil istedim.
Pelinim bu uyenin kadinlarin calismasini uygun gormemesinin nedeni kiskanclik.. hangi birikimle, egitimle, tecrubeyle calisacak allah askina.. baba evinden cikamamis bile evlendigi halde, oturdugu ev kpederinin soba kurma luksu bile yok..
Elestirmissiniz ama nekadar dogru uslupla ne kadar naif.Tebrik ederim.Cumleleriniz samimiyet kokuyor.Konu sahibinin cogu fikirlerine bende katılmıyorum.Görüşlerimiz farkli oyuzden yorumlarına Sasirmadim.Ama konu yorumlarından tanıdığım ve cogunun fikirlerini beğendiğim arkadaşlara inanamıyorum.Ne kadar aşağılayıcı onur kırıcı cümleler kurmuşlar cok sasirdim konu resmen mahalle kavgasına donmus.Ortalık yine karışmış, okunacaklar listesine bir konu daha eklendi.
tereliye,
ablacım söyleyeceklerimi dikkate alırsın ya da almazsın bilemem ama gün gelip yaşın olgunlaştığında buradaki birçok tavsiyeye hak vereceksin.
Sorun etmen gereken eşinin ailesi değil, eşin. Özür dilerim ama eşin bireyliğinin farkında dahi değil, bugün 15 yaşındaki bir delikanlı bile kendi fikrini ortaya koyar ve yapar, eşin soba kuracağım deyip ailesinin ağzına bakarak kurmuyor, kuramıyor, kuramaz da, sonra da laf ederler diyor, sana bir sürü laf sıralıyor öyle derler böyle yaparlar diye, ben bu durumda ne kayınvalideye kızarım ne de kayınpeder'e.
Sobayı kurmaya karar verir kurarsın, izin almaya veya sobayı kurma nedenlerini açıklamaya gerek dahi yok, benim evim benim sobam kimse karışamaz ama bunlar neden oluyor biliyor musun? Kendi evinizde oturmadığınız, dedesinin evinde oturmayı kabul ettiğiniz için oluyor, annesi babasının sözünü dinlemez, söylediklerini kulak ardı ederse çık diyecekler çünkü, mecbur söz dinleyecek, peki diyecek eşin.
Kızıyorsun lakin sana çalış diyen herkesin hakkı var, eşinin gelirini evlenirken biliyordun değil mi ? Eğer senin yerinde olsaydım zaten ailesinin veya dedesinin evinde oturmayı asla kabul etmezdim de, ben de çalışır, 1 göz oda olsun bir ev tutar, beyler paşalar gibi göğsümü gere gere benim evim deyip dilediğimi yapardım, varsın 1 göz oda olsun, içinde bir divan bir masa olsun, diğer elime çeyrek koymayıversin kocam ama beni dedesinin evine mahkum etmesin, hayat felsefemdir, evlenirken böyle yaptım asla pişman olmadım.
Sonraki mesajlarımda da belirttiğim gibi genç biri ve yeni evli, ablası veya belki de annesi yaşındayım, evladıma vereceğim tavsiye üzerinden düşünüp yorum yapmaya gayret ederim.Elestirmissiniz ama nekadar dogru uslupla ne kadar naif.Tebrik ederim.Cumleleriniz samimiyet kokuyor.Konu sahibinin cogu fikirlerine bende katılmıyorum.Görüşlerimiz farkli oyuzden yorumlarına Sasirmadim.Ama konu yorumlarından tanıdığım ve cogunun fikirlerini beğendiğim arkadaşlara inanamıyorum.Ne kadar aşağılayıcı onur kırıcı cümleler kurmuşlar cok sasirdim konu resmen mahalle kavgasına donmus.
Farkındayim ve cok naif.Dediğim gibi konu sahibiyle benimde Cogu fikirlerim uyusmuyor.O yuzden genelde yorum yapmiyorum.O cahil olabilir yada hayat gorusu bu olabilir bi varsayım tabi.Asla aşağılamak degil niyetim kimseyi .Ama karşısında ona yazanların cogu okumus kulturlu bayanlar ve cogunun genel yorumlarını begenirdim.Ama sirf karşınızdakinin Canini daha fazla acitmak icin insan karakterinden uslubundan bu kadar Odun vermemeli.Tabi buda benim gorusumSonraki mesajlarımda da belirttiğim gibi genç biri ve yeni evli, ablası veya belki de annesi yaşındayım, evladıma vereceğim tavsiye üzerinden düşünüp yorum yapmaya gayret ederim.
Farkındayim ve cok naif.Dediğim gibi konu sahibiyle benimde Cogu fikirlerim uyusmuyor.O yuzden genelde yorum yapmiyorum.O cahil olabilir yada hayat gorusu bu olabilir bi varsayım tabi.Asla aşağılamak degil niyetim kimseyi .Ama karşısında ona yazanların cogu okumus kulturlu bayanlar ve cogunun genel yorumlarını begenirdim.Ama sirf karşınızdakinin Canini daha fazla acitmak icin insan karakterinden uslubundan bu kadar Odun vermemeli.Tabi buda benim gorusum
Cok guzel tespitiniz ne diyebilirimki.haklısınız hemde cok.Ama sert eleştiri ile aşağılamak arasında Ince bir cizgi var onu iyi ayarlamak Lazim.Teşekkür ederim, sert yorumların insanları kendilerine getireceği gibi bir düşünce de var, belki doğrudur bilemiyorum ama insanı silkeleyecek, kendine getireceğini düşündüğümüz sert eleştirileri çok samimi olduğumuz, bizi tanıyan, yaptığımız eleştirinin altında yatan düşünceyi anlayacak kadar yakın hissettiğimiz kişilere yapabiliriz bence, burası bir site, yüzlerimizi görmüyoruz, mimikler yok, kuru bir yazı, dolayısıyla eleştirirken ki maksadı bilemeyiz, tahmin etmeye çalışmaksa niyet okuyuculuğu olur.
Belki kızıyoruz karşımızdakine lakin o zamanda sizin tavrınız uygun geliyor bana "fikir ayrılığında yorum yazmamak" veya peki diyebilmek lazım. Dil çok acayip bir organ, en sinirli insanı 2 sözle yumuşatabilir, en sakin insanı çileden çıkarabilir, fiziksel şiddetin yaratacağı acıdan çok daha fazla acıtıp yaralayabilir, maalesef tahammülümüz mü kalmadı nedir, dillerimizi silah olarak kullanmaya başladık, belki ben çok yumuşadım, diğer arkadaşların tarzı doğrudur belki, bilemedim.
Bu da genel bir eleştiri olsun :)
:))Ah canım ya,ev olmayınca eşya nedir ki,hala eşyam çok diye övünüyorsun:))Seni varlık içinde düşünemiyorum...Evimde defalarca çay içti yemekte yedi benim derdim sadece onunla aynı odada bulunmamak neden kendinize göre yorumluyor uyduruyorsunuz ben evimde değilim ki beni evden kovsun o pılı pırtıda evi bayağı boşaltır yaaa sağolsun ailem herşeyimi yaptı öyle birgünde toplanmaz suratımı çekmiyor çünkü gitmiyorum iftira atmayın.
Öyle doğru yazmışsın ki mune...Ortalık yine karışmış, okunacaklar listesine bir konu daha eklendi.
tereliye,
ablacım söyleyeceklerimi dikkate alırsın ya da almazsın bilemem ama gün gelip yaşın olgunlaştığında buradaki birçok tavsiyeye hak vereceksin.
Sorun etmen gereken eşinin ailesi değil, eşin. Özür dilerim ama eşin bireyliğinin farkında dahi değil, bugün 15 yaşındaki bir delikanlı bile kendi fikrini ortaya koyar ve yapar, eşin soba kuracağım deyip ailesinin ağzına bakarak kurmuyor, kuramıyor, kuramaz da, sonra da laf ederler diyor, sana bir sürü laf sıralıyor öyle derler böyle yaparlar diye, ben bu durumda ne kayınvalideye kızarım ne de kayınpeder'e.
Sobayı kurmaya karar verir kurarsın, izin almaya veya sobayı kurma nedenlerini açıklamaya gerek dahi yok, benim evim benim sobam kimse karışamaz ama bunlar neden oluyor biliyor musun? Kendi evinizde oturmadığınız, dedesinin evinde oturmayı kabul ettiğiniz için oluyor, annesi babasının sözünü dinlemez, söylediklerini kulak ardı ederse çık diyecekler çünkü, mecbur söz dinleyecek, peki diyecek eşin.
Kızıyorsun lakin sana çalış diyen herkesin hakkı var, eşinin gelirini evlenirken biliyordun değil mi ? Eğer senin yerinde olsaydım zaten ailesinin veya dedesinin evinde oturmayı asla kabul etmezdim de, ben de çalışır, 1 göz oda olsun bir ev tutar, beyler paşalar gibi göğsümü gere gere benim evim deyip dilediğimi yapardım, varsın 1 göz oda olsun, içinde bir divan bir masa olsun, diğer elime çeyrek koymayıversin kocam ama beni dedesinin evine mahkum etmesin, hayat felsefemdir, evlenirken böyle yaptım asla pişman olmadım.
Öyle doğru yazmışsın ki mune...
Dünyanın rahatı baş dinginliğinde,bunun üzerinde hiç bir şey tanımam.
Eşimin ailesi birlikte çalışıyordu.Ama kimin hakkı kime geçiyor,belli değildi.
Bununla eşimin hakkını kasdetmiyorum.Onunda bütün birikimi,biz sana evlenirken yaparız denerek eve harcanmış o ayrı.Evli görümcemlerin de baba malıydı ama,adları yoktu ortada.Ben böyle kazancı şüpheli buluyorum,evlatlarıma da yedirmek istemedim.Üst katlarında 1 yıl oturduktan sonra çıkıp gittik,maaşsız,işsiz,evsiz...
Çünki ben böyle ince düşünürken,annemin bana hediye aldığı bir tişorte bile hesap soran gözlerle bakıyorlardı.
Bulabildiğimiz öyle eski bir evdi ki,rüyamda bile görmemiştim,o derece.
Babam da esnaftı benim,işyeri ve kazancı iyiydi.
Ama aile olmanın bilinciyle hiç kimseye sırtımı yaslamadım,2 tarafa da durumumu belli etmeden kendi yağımızla,gerekirse yağsız kavrulduk.
Bize kırık pirinçten pilav yapıyordum,iki taraftan gelecek olsalar,kenarda tuttuğum pilavlık en ucuz pirinci kullanıyordum:))
Fakat bebeğimizin hiç bir şeyini eksik etmedik,köy sütü,yumurtası,peyniri.
Eşimin bayramlık kıyafet almam için verdiği parayı kenara koyup, bilmem kaç bayram basit etekler dikip olanlarla kombin yaptım.
Ama bunları asla ezim ezim ezilerek değil,bir amaç uğruna gururla yaptım.
Çalışana darlık olmaz asla,eşimle,çocuklarımı da yanımda götürerek çalıştım.Bir valiz eşya hep bagajımızdaydı.Ama çocuklarımızın mutlu yüzleri bizim yorgunluğumuzu unutturuyordu.
Kolaymıydı,elbette hayır.Ama başkasına muhtaç olmaktan elbette daha kolaydı.
Ve sonuç,hiç kimseye minnet borcumuz yok,neyimiz varsa en güzelinden,kendimiz kazandık
bir kuruşun bile hesabını sormaya meraklı eşimin ailesi,ancak karşıdan bakabiliyor yutkunarak.
Onlarla elbette görüşüyorum,fakat,kendi istediğim şekilde.
Morsever evet çok genç,tecrübesiz,fakat inatçı da.Söylenenlerin yüzde birini anlasa
ve uygulasa hayatı değişir.
:Ey dipdiri meyyit,iki el bir baş içindir,
Davransana ellerde senin,başta senindir"
"Kimki kazanmazsa bir ekmek parası,
Dostunun yüz karası,düşmanının maskarası..."
Mehmet Akif çok doğru tespit etmiş...Hazineleri açan altın anahtardır çalışmak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?