- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Yanlış oldu dememek olacak o denemek değilBaşlıkta bir şey denemek demişsiniz,neyi deniyorsunuz?
Anlamadım
Yazdıklarım çelişmiyor herkes anlamak istediği yerden anlıyor sadece yaşıtım yaptırmayı düşünürken gidip ailesine söyleyen eşim soba alalım dediğimde bunu söyleyen eşim ben değilim yani gidip söyle demiyorum demezsem huzursuzluk olur konuşurlar diyen o.
Soba kömür alacak paramız var şükür ama aldıktan sonra biz yalıtımı yapacaktık söyledik ya neden aldınız diye eşime hesap soracak bir ailesi var.
Genelleme yapmayalım lütfen :)Maddi özgürlüğünü eline almayan erkekler evlenmesin lütfen yaa. Sonra sonuç böyle oluyor.
Size dayattığı şeyin ne olduğunun bilincinde dahi değilsiniz, umarın çark eder.
Çalışmanıza izin vermiyorsa eğer, ekonomik açıdan rahat olması gerekmez mi?
Ki bence rahat değil ki, annenizde kalıyorsunuz kışları.
Afedersiniz sığıntı gibi.
Evet ya da hayır deyin?
Kesinlikle maddi beklenti icindesin kv ve kp den.Allah herkesin niyetini biliyor derdimiz mal olsa bizden yalakası olmazdı sizin düşünsenize göre bırakalım herkes kalbinin ekmeğini yesin kolay gelsin güle güle.
Konu sahibi de bu yazınızı okuyup kendinden tiksinir mi :)Genelleme yapmayalım lütfen :)
Biz evlendiğimizde eşim öğrenciydi . Beş kurusumuz yoktu ..düğünde yüklü miktarda taki takıldı .. elimizi bile sürmedik, kenara attık .. iki tarafın ailesi de zengin ..yalnız bu iki tarafın çocukları çok gururlu :) hiçbir talebimiz olmadı kendilerinden .yasımız da çok küçüktü. .eşim şimdiki asgari ücretin yarısı bile olmayan bir maaşla ise girdi ,evimiz vardı,sıktık biraz kendimizi .. şimdi eşim mühendis ,ben öğrenci ..babalarimiz kadar olmasa da var birseylerimiz :)) biz buna azmin gücü diyoruz hatta bazen ileri gidip ,azimle s.çan duvarı deler diyoruz :)) oturduğum yerden eşimin babası şunu yapsın ,anası bunu yapsın ,benimkiler totomu sıcak tutsun deseydim , şimdi burda kim bilir kaç milyonuncu konumu açıyor olurdum ..Ayyy kendimden tiksindim
Soba kömür alacak paramız var şükür ama aldıktan sonra biz yalıtımı yapacaktık söyledik ya neden aldınız diye eşime hesap soracak bir ailesi var.
Sadece o değil bende kadınların çalışmasını uygun bulmuyorum.
Sorsunlar
Yapmadınız geçen kış
Biz de bu kış soba yaktık diyecek oldu bitti
Banlandın ama şu mesajı yazmam lazım, banın açılınca okursun.Size ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama biz eşimin maaşını hiç sormadık dedesi ev verdi dediler içinde oturup geçiniriz dedik ben evlenene kadar maaşını hiç sormadım zaten biz ev için birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama hiç gerek yokken yalan vaatlerde bulunup işimizi yokuşa sürüyorlar.Eşimin ailesinin eşime 10 yaşındaki çocuk gibi baktığının farkında değildim bunu nasıl anlayabilirdim ki alışverişlere eşimle beraber gittik kendimiz karar verdik.Eşimle benim tek huzursuzluk sebebimiz ailesi kişisel hiçbir sorunumuz yok ama eşime sorsanız bu evlilik eşini ailesine güvendiği için bin pişman böyle davranacaklarını bilmiyordum diye defalarca dile getirmiştir böyle geldi böyle gidecek belli ki. Mutsuz olsak ayrılırız ama öyle bir durum yok şükür.En iyisi ailesinin dilediği gibi konuşması yapması veya yapmaması gerçekten daha fazla kafama takıp hastalık sahibi olmak istemiyorum.
O üye bu üye işteHava soğuk mu
Kuzum siz neredesiniz
Kaçkarlarda mı
Burada hava 25 derece
Çoluk çocuk tşörtle geziyor uzun kollu dahi giymiyor
Hadi diyelim orası serin yine de kar yapmadığına göre açarsın konbiyi kırar havayı ama para gider değil mi
Burada bir hanım kızımız vardı sen o musun bilemiyorum Ama tavır benzerdi
Üç öğün annesinde yer haftada 3-5 gece annesinde kalırdı sonra da şu kadar tasarruf yapıyorum diye övünürdü
Dipnot eve kuracağı sobayı bile babası kızar diye alamayan Adamcağızı çok germeyin
Bu arada eşine söyle Kv gelip sizde kalsın madem ev ısınmıyor denesin öğrensin işte
Öyle umarak yazmakla beraber çok da önemsemiyorum çünkü anlamıyor ..Konu sahibi de bu yazınızı okuyup kendinden tiksinir mi :)
Tebrik ederim sizi
Banlandın ama şu mesajı yazmam lazım, banın açılınca okursun.
Ablacım ben mutluluktan bahsetmedim, birey olabilmekten bahsettim, Allah mutluluğunuzu daim etsin, huzurlu ve mutlu bir evliliğiniz olsun inşallah lakin demek istediğimi anlamamışsın, eşinle ilgili yazdığın şu kısım beni destekliyor :
"ama eşime sorsanız bu evlilik eşini ailesine güvendiği için bin pişman böyle davranacaklarını bilmiyordum diye defalarca dile getirmiştir"
İşte kilit nokta, işin püf noktası bu, eşin her ne kadar sana aileme güvendiğim için pişmanım dese de ailesinin huyuna gitmek zorunda çünkü kendini onlara bağımlı hissediyor, çünkü ben evliyim siz karışamazsınız derse kiraya çıkmak zorunda, aldığı maaş kiraya faturalara, mutfak masrafına yetişmeyecek çok iyi biliyor, ayrıca söyleyeyim kira vermekte istemiyor, bugün aldığı maaşın 2-3 misli maaş alsın, ki inşallah çok iyi hayırlı kazançları olsun, eşin o evden çıkmaz, yaz bunu bir kenara.
Bir de yineleyeyim sana bir abla, belki bir anne tavsiyem olsun çalışmamakla gurur duymamalısın, çalışan kadınların ellerini öperim, kimi harf öğretiyor bize, kimi sağlığımızla ilgileniyor, kimi tarla da ırgatlık yapıyor, kimi belediyenin park bahçelerinde çiçek ekip dikiyor, kimi de ekmeğini çaycılıktan, tuvalet temizlemekten çıkarıyor, edebiyle çalışan tüm kadınların önünde saygıyla eğilirim ben.
Büyük lokma yiyelim ama büyük laflar etmeyelim.
Yok bir de samantha var .Her konusunda banlanan tek uye morsever dir herhalde.
Muneyi gozardi etse yapff çalış dedin gelince engellenecekler listesine girdin:)) zira beni kitap oku dediğim için göz ardı etmişti.
Sorun değil, ben kızamıyorum gençtir, belli bir yaşa gelince bugün doğru gelenler yanlış gelmeye başlar, 23 yaşındaki düşüncemle 45 yaşındaki düşüncelerim arasında dağlar kadar fark var, gençler olgunlaşacaklardır bir gün.pff çalış dedin gelince engellenecekler listesine girdin:)) zira beni kitap oku dediğim için göz ardı etmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?