- 30 Aralık 2009
- 24.059
- 97.402
- 1.123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Yok nooption daha önce katmisti beni ama hikmetse sürekli her konusunda engelli oldugumu soyledigi halde okuyabiliyor beni abdbbabxbabasen daha yeni mi katıldın kulübe
Ay ahahahaha ben bu zihniyetteki insana tavsiye bile vermem.Kocamın iyiliğide çatlatıyor çok şükür ne yapacaktı sabahın köründe beni işe yollayıp paramımı yiyecekti:))
Teşekkür ederimm:)tespitlerine bayılıyorum sinsirella:)
Konu sahibi kadınların çalışmaması gerektiğini düşünen, kocaya para yedirmek olarak gören biri. Valla güçlü kadınlar çalışıp eşlerine yardım edip mis gibi hayatlar yaşıyorlar, istediklerini yapıyorlar.
Sizin gibi kapıdan kapıya gidip sefil ve rezil olmuyorlar
Helal olsun size. Böyle şeyler okuyunca kendime güvenim geliyor, duygulanıyorum seviniyorum bana ne oluyorsa artık :)Ay ben ne yapayım o zaman, ben kendi anne babama minnet etmedim yük olmadım, kendi kendime hem okudum hem çalıştım okulumu babadan anneden tek kuruş almadan bitirdim master yaptım bir kuruş destek almadim kız kardeşimi özel okulda okutuyorum 10 yıldır çalışıyorum ama evlenince kocam para yemesin diye çalışmayacağım asgafafag. Evet kimse sabahın köründe işe gitmek istemez gerek olmasa da biz de çalışmadan koca parası mi yesek ama ya evin cephesi sorunlaysa :))
Konu sahibi anladı mi bilmiyorum fakat şunun icin yazdım isteyen babasına bile yük olmaz ben herhangi bir meslekle doğmadım ve çok mücadele ettim çok zor günler yaşadım ama kendi ayaklarının üzerinde durmak nasıl bir duygu bilmeni isterim zaten bi fikrin olsaydı kocaya para mi yedirecegim gibi beyin yakan bir cümle kurmazdın. Ayrica çalışmak onurlu bir davranıştır kimse kimseye kol kanat germek zorunda değil, çalışacak mücadele edecek kadar saglikliysaniz çalışmayıp, çalışmayı kocaya para mi yedirecegim diye acizce bir şekilde savunamazsiniz.
Teşekkür ederim.Helal olsun size. Böyle şeyler okuyunca kendime güvenim geliyor, duygulanıyorum seviniyorum bana ne oluyorsa artık :)
Çalışmak zor olsa da çok güzel bir şey. Özellikle bir kadın için. Benim birinden maddi medet ummak çok ağırıma gider. Birinden bana su bile getirmesini isteyemem.
Mecbur bile değiller bunlar evlendi diye dededen kalan evlerini vermeye, velev ki verdiler de bir de arkalarından bu kadar laf yiyor insanlar. Ev vermişler işte, kendini sık da eksiğini ben tamamlayayım de. Bu kadar yüzsüzlük olur mu. Konu sahibi bunu anlayabilecek zihniyette değil ne yazık ki. Biz ne söylesek boş.
Size ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama biz eşimin maaşını hiç sormadık dedesi ev verdi dediler içinde oturup geçiniriz dedik ben evlenene kadar maaşını hiç sormadım zaten biz ev için birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama hiç gerek yokken yalan vaatlerde bulunup işimizi yokuşa sürüyorlar.Eşimin ailesinin eşime 10 yaşındaki çocuk gibi baktığının farkında değildim bunu nasıl anlayabilirdim ki alışverişlere eşimle beraber gittik kendimiz karar verdik.Eşimle benim tek huzursuzluk sebebimiz ailesi kişisel hiçbir sorunumuz yok ama eşime sorsanız bu evlilik eşini ailesine güvendiği için bin pişman böyle davranacaklarını bilmiyordum diye defalarca dile getirmiştir böyle geldi böyle gidecek belli ki. Mutsuz olsak ayrılırız ama öyle bir durum yok şükür.En iyisi ailesinin dilediği gibi konuşması yapması veya yapmaması gerçekten daha fazla kafama takıp hastalık sahibi olmak istemiyorum.Ortalık yine karışmış, okunacaklar listesine bir konu daha eklendi.
tereliye,
ablacım söyleyeceklerimi dikkate alırsın ya da almazsın bilemem ama gün gelip yaşın olgunlaştığında buradaki birçok tavsiyeye hak vereceksin.
Sorun etmen gereken eşinin ailesi değil, eşin. Özür dilerim ama eşin bireyliğinin farkında dahi değil, bugün 15 yaşındaki bir delikanlı bile kendi fikrini ortaya koyar ve yapar, eşin soba kuracağım deyip ailesinin ağzına bakarak kurmuyor, kuramıyor, kuramaz da, sonra da laf ederler diyor, sana bir sürü laf sıralıyor öyle derler böyle yaparlar diye, ben bu durumda ne kayınvalideye kızarım ne de kayınpeder'e.
Sobayı kurmaya karar verir kurarsın, izin almaya veya sobayı kurma nedenlerini açıklamaya gerek dahi yok, benim evim benim sobam kimse karışamaz ama bunlar neden oluyor biliyor musun? Kendi evinizde oturmadığınız, dedesinin evinde oturmayı kabul ettiğiniz için oluyor, annesi babasının sözünü dinlemez, söylediklerini kulak ardı ederse çık diyecekler çünkü, mecbur söz dinleyecek, peki diyecek eşin.
Kızıyorsun lakin sana çalış diyen herkesin hakkı var, eşinin gelirini evlenirken biliyordun değil mi ? Eğer senin yerinde olsaydım zaten ailesinin veya dedesinin evinde oturmayı asla kabul etmezdim de, ben de çalışır, 1 göz oda olsun bir ev tutar, beyler paşalar gibi göğsümü gere gere benim evim deyip dilediğimi yapardım, varsın 1 göz oda olsun, içinde bir divan bir masa olsun, diğer elime çeyrek koymayıversin kocam ama beni dedesinin evine mahkum etmesin, hayat felsefemdir, evlenirken böyle yaptım asla pişman olmadım.
Eşin senin annenle birlikte yaşamaktan rahatsız değil yani öyle mi?Size ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama biz eşimin maaşını hiç sormadık dedesi ev verdi dediler içinde oturup geçiniriz dedik ben evlenene kadar maaşını hiç sormadım zaten biz ev için birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama hiç gerek yokken yalan vaatlerde bulunup işimizi yokuşa sürüyorlar.Eşimin ailesinin eşime 10 yaşındaki çocuk gibi baktığının farkında değildim bunu nasıl anlayabilirdim ki alışverişlere eşimle beraber gittik kendimiz karar verdik.Eşimle benim tek huzursuzluk sebebimiz ailesi kişisel hiçbir sorunumuz yok ama eşime sorsanız bu evlilik eşini ailesine güvendiği için bin pişman böyle davranacaklarını bilmiyordum diye defalarca dile getirmiştir böyle geldi böyle gidecek belli ki. Mutsuz olsak ayrılırız ama öyle bir durum yok şükür.En iyisi ailesinin dilediği gibi konuşması yapması veya yapmaması gerçekten daha fazla kafama takıp hastalık sahibi olmak istemiyorum.
Eşinin çalışmasını istemiyor ama gidip eşinin anne babasinda kışı geçirebiliyor adeta siginti gibi !!Kiraya çıkmaya gücümüz yetmiyor pahalı bir şehir burası eşim çalışmamıda istemiyor ben çok düşündüm uygun bir iş bulmayı gerçkten o evden kurtulmayı ama eşim kesinlikle istemiyor çalışmamı
Annemin eşimi oğlu gibi görmesiyle benim çalışmamın ne alakası var?Eşim babasının yapmasını bekliyor ben değil bunu hala anlayamadınız mı gerçekten?Ben sadece bizim kararlarımıza müdahale etmemelerini istiyorum eşime defalarca yapacaksa usta yapsın baban uğraşmasın diye söyledim ama burada herkes inanmak istediği şeye inanıyor.Arkadaşlar çok da üzerine gitmeyin bence bazı insanların fikirleri değişmez. Sabit fikirli olduğu icin mutsuz zaten. Eşimi annem kendi oğlu gibi görüyor diyor ama sonradan da çalışıp eşime para mi yedireyim diyor. Yalıtımı onlar yapacaktı ama kendi evlerine tadilata baslamislar bize ne zaman sira gelecek diyor sonra da onlardan bir sey beklemiyorum diyor. Bence eve yalıtım gerekiyorsa hemen ertesi gün kp ise girişsin pencereler soğuk alıyorsa bir sonraki gün kp değiştirsin gibi şeyler istiyor. Bekletilmek ve hemen olmamasına isyan ediyor. Hep kendi istediklerinin olacağı bir hayat bu dünyada yok. Ve herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Bunu kabullenmedigin sürece mutsuz olur yersin kendi kendini.
Hayır değil neden olsun?Eşin senin annenle birlikte yaşamaktan rahatsız değil yani öyle mi?
Neden mi olsun???? Evli olmak ayrı bir aile kurmak ve kendi evini açmak anlamına gelmiyor mu? "Evlenmek" hani adı üzerinde?Hayır değil neden olsun?
Yahu bundan ala huzursuzluk mu olur allah aşkına?Size ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama biz eşimin maaşını hiç sormadık dedesi ev verdi dediler içinde oturup geçiniriz dedik ben evlenene kadar maaşını hiç sormadım zaten biz ev için birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama hiç gerek yokken yalan vaatlerde bulunup işimizi yokuşa sürüyorlar.Eşimin ailesinin eşime 10 yaşındaki çocuk gibi baktığının farkında değildim bunu nasıl anlayabilirdim ki alışverişlere eşimle beraber gittik kendimiz karar verdik.Eşimle benim tek huzursuzluk sebebimiz ailesi kişisel hiçbir sorunumuz yok ama eşime sorsanız bu evlilik eşini ailesine güvendiği için bin pişman böyle davranacaklarını bilmiyordum diye defalarca dile getirmiştir böyle geldi böyle gidecek belli ki. Mutsuz olsak ayrılırız ama öyle bir durum yok şükür.En iyisi ailesinin dilediği gibi konuşması yapması veya yapmaması gerçekten daha fazla kafama takıp hastalık sahibi olmak istemiyorum.
Konu sahibi kadınların çalışmasını kocaya para yedirmek olarak görüyor. Yormayın nefesiniziYahu bundan ala huzursuzluk mu olur allah aşkına?
Insanın en temel ihtiyacı barinmadir daha onu karsilayamiyor adam isterse dünyanın en iyi kocası olsun.
Bir de karısının çalışmasına karışıyor soba kurup kömür alacak durumumuz yok diyorsunuz .
Pardon ama daha ne kadar muhtaç duruma düşmeniz gerekecek ?
Gidin girin bi işe kimseye muhtaç olmayın kimseden bir şey beklemeyin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?