Bitti artık

Bu adam seni neden çekiyor ben anlayamıyorum. Herkesin olduğu bir ortamda konuşur konuşur. Sanki başbaşa bir yere gittiler sizi aldatıyorlar gibi anlatmışsınız.
Böylesine kıskançlık hastalık biliyorsun değil mi?

Ay ne süprizi kız ben yapmayım diyip durdu adam o günlerdede göya şehir dışınamı ne çikıcaktı şle ilgili yersen işte

Elif keşke izlemede kalsaymış gidene kadar. Gerçi çelişkili ifadeleri ile kendini ele vermiş sayılır ama en azından apaçık bir kanıt olurdu adamın inkâr edemeyeceği.

Çok garip. Ufak olayları bile kafaya takan elif bunu nasıl sineye çekti?

belki çift terapisine gitmelisiniz? anladığım kadarıyla mizacınızda kıskançlık var peki eşiniz söz verip sonra yapmamasına neden olarak ne gösteriyor?

Elifin silgi konusunu okudugumda oha demistim. Baska da konusuna denk gelmedim ama anladigim kadariyla genel anlamda kiskanc birisi. Ama ote taraftan bir kadin esinin ozellikle bir kadinla konusmasini istemiyorsa, orda bi mokluk vardir. Ya kadinda ya kocasinda. Bisey hissetmese boyle yapmazdi diye dusunuyorum. O yuzden bu konuda elifi hakli buluyorum. Ve tepkisini yetersiz buluyorum. Ben boyle bir durumda esimden söz almissam, soze ragmen boyle yapsa, kiyamet kopar. Cok pis döverim o adami. Ondan sonra da evi terk ederim. O arabaya kesinlikle binmezdim mesela. Gerekirse otostop cekerim, bi kamyoncuyla giderim yine o arabaya binmem. Durumun ciddiyetine gore de bosanabilirim. Elif haklisin ama kendini haksiz duruma dusuruyorsun. Lutfen o evi terket.

ben konularınızı hep okuyordum ama yorum yazmamıştım hiç.
merak ettiğim şu bilmiyorum sordular mı daha önce ama;
eşinizle evlenmeden önce flört ettiniz mi?
daha önce de böyle miydi yapmasını istemediğiniz birşeyi inadına yapıyor muydu?

eski konuları pek bilmiyorum.
ama genel itibariyle.
eşiniz söz verse de yapısı bu. değiştiremezsiniz kimseyi..
karşınızdakini neden olduğunu gibi kabul etmiyorsunuz?
hepimiz insanın, doğamız gereği konuşmaya, iletişim kurmaya ihtiyacımız var

Bir iki kişi eski konularından bahsedince hatırladım seni elif.

Sorun eşinin kuzen eşiyle konuşması değil, sorun eşinin genel anlamda güven vermeyen bir tip olması ve sen şu batum olayını nasıl sineye çektin hayret. Ha genelevin kapısından dönmüş ha batumun farkı yok.

Seni paranoyak hale bu adam getirmiş. Şimdi bunları okuyup okuyup gaza gelme. Haklılığını ispat çabasına girme. Güvenmediğin bir insanla yola devam etme. Çünkü eşin artık işi arsızlığa vurmuş. Senin güvenini kazanmak gibi bir derdi yok. Olsa da asla güvenemeyeceksin. Ayrıl kurtul bak kafayı yiyeceksin sonunda.

Mesele kuzen eşinin kadın olması.

Elif eşinin iş vb mecburen konuşması gerekenler dışında hiçbir kadınla konuşmasını istemiyor. Daha önce benzer bir şeyi kendisi yazdığı için bunu söyleyebiliyorum.

Bilmiyorum ben o kadar ayrintili Elifi. Butun kadinlar icin bu gecerliyse Elif icin, o zaman bosansin zaten. Ayni dusunmeyen iki insanlar, kesinlikle anlasamazlar. Ama ozellikle bu kadinla konusmasindan rahatsiz oluyorsa, ya esinde ya da o kadinda bi oynaklik vardir. Kendimi Elif'in yerine koyarak bu cevabi veriyorum.

Eeee elif naptiniz aksam?Hallettiniz mi olayi ?
Yok halletmedik

Haklısın tepkim yetersiz

Evet ettik 5 yıl
Tartştıpımzda yapıyodu kızdırmak için

Evt doğru anlamışsın istediğim buydu sadece

Elif neden esinin kimseyle konusmasini istemiylrsun peki? Esine guvenmiyor musun, onun kotu niyetli oldugunu mu dusunuyorsun? Yoksa bu benim tercihim mi diyorsun?

Elif evet biliyoruz eşini çok seviyorsun ve kimseyle paylaşmak istemiyorsun. Aynı şeyi de sen ondan bekliyorsun ama göremeyince de üzülüyorsun. Eşine karşı güvensizliğin var ama güven olmadan da evlilik yürümez. Onun her adımını kontrol edemezsin, bu seni çok yıpratır. Onda da hiç bir değişim ya da çaba yok. Ya bu durumu kabullenmeni bekliyor ya da gittiği yere kadar diyor. Daha önce bir kaç kez ailenin evine gittin ve onsuz da yapamadın. Eğer boşanırsan bunun altından kalkabilecek güçte değilsin. Sana tavsiyem bir aile danışmanına gidin, o gitmezse de sen git. Bu şekilde sen yıpranıyorsun, onu da giderek kaybediyorsun. Bu olaylar birikir birikir ve bir yerde patlak verir, o zaman da seni bırakan o olur. Erkekler biriktirir Elif ve zamanını bekler, uygun zamanda da bitirir. Yapamaz diye düşünme. Onlar bitirince de tam bitirirler ve arkalarına bile bakmazlar, geri de dönmezler. Senin boşanmayı kaldırabileceğini düşünmüyorum.
Her seferinde kaybeden sen oluyorsun. Sen ne dersen de o bildiğini yapıyor. Sen ne kadar trip atarsan at, annenin evine de gitsen sonunda dayanamadığın için hep geri vites yapıyorsun dönüyorsun, o da aynen devam ediyor. O yüzden ya artık bu durumdan vazgeçeceksin ya da kangren olmuş bu durumu kesip atacaksın. Ben hiç bir zaman boşanma taraftarı değilim, tavsiye de etmem. Hele ki sizin durumunuzda boşanmak için çok da aman aman bir neden yok. İkiniz de büyümelisiniz ve evliliğin flört dönemi gibi olmadığını anlamalısınız artık. Sorumluluklarınızın farkına varmalısınız. Geçinemeyecek bir şeyiniz yok aslında. İkinizin de bir işi ve kariyeri var. Bazı şeyleri görmemezlikten gelmeli ve bardağın hep boş tarafını görmemelisiniz. Azıcık da bardağın dolu tarafına bakın.
Bir defa kuzen eşini hayatınızdan çıkaramazsın. Ancak boşanınca ya da tamamen eşinle birlikte onlarla görüşmeme kararı aldığınızda olur bu. Ancak bu şekilde bir şekilde hep görüşeceksiniz. Onlar bir de akraba, silip atamaz hayatından. Bizlerde sosyal varlıklarız. Konuştukları konular birbirine flört ya da kur değilse konuşmaları doğal. Fevri davranma. Bu şekilde tavırlar seni haksız duruma düşürüyor. Olayları biraz akışına bırak. Merak etme aldatılırsan da bir şekilde hayat sana haberlerini getiriyor. Sen eşini korumayı bırak. O kendi kendini koruyabilir. Sakin ol lütfen. Bir aile danışmanına gidin eminim çok faydasını göreceksiniz. Sana daha önce de söyledim aldatıldığında ya da bu tip durumlarda elinde kesin deliller olmadan bir şeyler yapma diye çünkü haklı olsan da haksız duruma düşersin. Varsa bir durum ispatlayana kadar sessizce bekle ve sabret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…