- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi Dogununannesi
-
Hislerinizi oyle guzel yazmissiniz ki inanilmaz duygulandim.Uzun zamandir bunu dusunuyorum. 27 yasindayim. 17 yasinda evlatlik olduğumu ogrendim. Annem babam ve annanem dışında ailede kimse beni kabullenmedi. Cok dislandim. Hele baba tarafi beni cok uzdu ama onlara kizamiyorum. Beni sevmek zorunda degiller. Ama ben onlari sevdim.
Annem ve babam harika insanlar. Onlari üzmemek icin bu durumu olgunlukla karşıladım ve hic acmadim onlari uzmedim.
Lakin bende 4.5 ay once anne oldum. Icimdeki meraka engel olamiyorumm. Nereliyim acaba abim ablam var mi? Bir suru ucsuz bucaksiz soru kafamda asili.
Onlarla ilgili tek bir sey bilmiyorum. Kızmıyorumda onlara. Sonucta ne demis Hz. Muhammed s.a.v hakir gordugun sey basina gelmeden olmezsin. O yuzden kalbimde dilimde lal. Rabbim yazmis Ondan gelene boynumuz kildan ince. Ama yinede merak iste.
Kimsesiz cocuklar yurdunda kaydim var ordan evlat alinmisim. Ilk ogrendigim hafta babamla Bu kayitlarin tutuldugu cagaloglundaki buroya gitmistik. Dosyami incelemistim. Hicbir iz yok sadece bir gazete haberi vardi. Gunes gazetesi beni yazmis en sevimli polis diye. Eyupte bir kandil gecesi kaldirima birakilmisim. Gorgu taniklari annesi gibiydi die anlatmislar polise. Haberde opup birakti dondu birdaha optu yaziyordu. Birde uzerimde adi özlemdir yazili bir pusula varmis polisler bulmuslar devriye atarken parkasini giydirmis biri usumeyim diye resmim var ole gazatede tum bildigim bu. Anami ve babami uzmek istemiyorum ama merak icimi kemiriyor. Gidip bir kere daha o buroya sorsam mi numara felan birakmislarmidir diyorum. Bazen dalip gidiyorum. Bana benzeyen yuzler sesime benzeyen sesler var ve ayni gozyuzunun altinda yasiyoruz acaba neredeler. Onlarda izliyormudur simdi yildizlari benim gibi diyorum. Belki kardeslerim vardır diyorum. Sonra vazgeciyorum dusunmekten. Insan evladını kizmasamda birakmamali diyorum. Birakamaz diyorum.
Mesela bir ruyam var 3-4 yıldır ayni ruyayi goruyorum. Hep ayni mahalle evler insanlar sokaklar. Hic değişmiyor sanki orda yasiyorum.halamin babannemin eviymis bep ruyamda goruyoru. Ilginc olan hic mekanlar degismiyor hic. Esim diyor insan bir kere gorur 5 kere gorur senin ruyan dizi gibi yolari hatta duvardaki resimleri bile anlatiyorsun var bisey istanbula gidip soralim diyor.
Hic aramadilarsa ki aramamislardir bu beni yinede uzer. Numara biraksalar nasil ararim bunu nasil kaldiririm. Zormu benmi buyutuyorum bilmiyorum. Ama icimde bir sizi sizim sizim sizliyor engel olamıyorum.
Fikirlerinize ihtiyaclarim var. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin.
Ama böyle sıkı bir ailede yaşasa hamileliğini nasıl gizleyebildi hadi gizledi diyelim nasıl doğum yaptı? Bunları gizli saklı yapmak çok zor.Aynen öyle sana çok katılıyorum canım. belki annen başka ülkenden gelmişti belki
Durumu çok kötüydü belki başka şehirlerden gelmişti ben mardin nusaybin ilçesinde yaşıyorum belki annende burda yaşıyordu hamile kalmıştı seni başka bir yere bırakmak zorunda kalmıştı çünkü ailesi seni görseydi annenide senide öldürecekti burda namus şeriat nedir biliyormusun sen burdaki insanların çoğu böyledir işte. Kimse beni yanlış anlamasın lütfen bu düşünceyi asla ne ben ne ailem savunmuyorum ama o kadar iğrenç insanlar görüyoruz ki hepsine daha küçükken aileleri namus dersi vermeye çalışıyor büyüdüklerindede bellerinde bir silah gerçekten akıllı olduklarını sanıyorlar neymiş namusmuş. Yani anlayacağın dünyanın binbir türlü hali var canım o kadar garip hayatlar varki o kadar ilginç şeyler öğreniyorum ki artık herşey bana çok normal geliyor. O yüzden anneni bulmanı çok istiyorum.
allah yaşatmasın ama ben sizin yerinizde olsam televizyonlara falan heryere çıkardım.. yapmayan yok hani duyuyoruz..gittinizmi başvurdunuzmu bu tarz yerlere.. sonuçta bi mesajınızda yerini yurdunu biliyorum eski eşimin hatta evlendi falan dediniz. çocukların kimliklerinde sizin isminiz varsa halen. nüfus müdürlüğünden her türlü bilgiyi öğrenebilirsiniz. haa eski kocadan korkuyorsanız bi sürü rezil edicek yer var. emniyet bişey yapmıyosa çık bak tvye neler oluyor gör...Yok kaçıramadım evin kapısında 4 asker vardı ben üstümde eşofmanla terminale bırakıldım ve ailemin yanına döndüm sonrada çocuklarımın izi kaybettirildi. Engeller konuldu ciddi anlamda uğraştım olmadı olmadı çaresizliği yaşamayan bilemez tabii ki evlat çanta değil benim ne yaşadığımı bir Allah bilir birde ben...
canım zor şartlar altında ise insanca götürüp kuruma bıraksaymış! sokağa bırakma nedir ya! bunu gerçekten anlayabilecek bir vicdan var mı?? ya kurda kuşa yem olsaydı, ya donsaydı, ya ezilseydi?? olmuyor mu bunlar?ya şimdi çocuğunu bırakan anne için yazılan yorumlara ben de fikrimi ekleyeceğim.
Çok düşündüğüm bir konudur. Maddi zorluklar değil konum, daha büyük zorluklar yaşıyorsa bir anne, ve seçenek dahilinde değilse insanca hayat, çocuğunun insanca yaşama umudu için çocuğundan vazgeçebilir diye düşünüyorum. Hatta bunu annelik hissiyle yapar tam tersine. Şimdi tabi ki kötü biri çocuğu sahiplenebilirdi, bilemeyiz ama kadının durumunu da bilemiyoruz ki. Gerçekten Türkiye'de ve dünyada İNSANCA yaşamayan yaşayamayan bir çok kişi var, kadın var. Bunlardan biri olsaydım eğer, ve doğurduğum çocuğa kendi hayatımın bir benzerini yaşatacak olsaydım, onu bir başkasına vermeyi kabul edebilirdim. İçim kan ağlasa da ayrılırdım ondan, onun insanca yaşaması için.
Bazı yorumların bu nedenle çok büyük laflar olduğunu düşünüyorum.
ben öyle algıladım. türbanlı olmanın ayıp , kötü olduğu düşüncesi beynine nasıl işlemişse hakaret edeyim derken bunu kullanmış zavallı.. bir de bu durumun = sığ kafalı olduğunu da belirtmiş bilirkişi. acil beyin nakli gerekiyor bazı insanlarasıkma baş banamı demiş yani türbanlı manasındamı?
bana mı demiş
vay be
canım zor şartlar altında ise insanca götürüp kuruma bıraksaymış! sokağa bırakma nedir ya! bunu gerçekten anlayabilecek bir vicdan var mı?? ya kurda kuşa yem olsaydı, ya donsaydı, ya ezilseydi?? olmuyor mu bunlar?
doğuran insan olsaydı götürüp kuruma verirdi en kötü ihtimalle, çöp gibi yolun ortasına bırakıp gitmezdi.
Ama böyle sıkı bir ailede yaşasa hamileliğini nasıl gizleyebildi hadi gizledi diyelim nasıl doğum yaptı? Bunları gizli saklı yapmak çok zor.
Durumu yoktu, fakirdi, kimsesizdi, babası istemedi , evlilik dışı oldu falan hepsi olabilir bırakmasına sebep, ben bırakmasına değil bıraktığı yere takıldım. Hava soğukmuş ve büyük ihtimal akşam yada sabahın çok erken bir saati. Caminin önüne bırakmasıda yanlış, her camiye giden çokmu iyi kalpli. Bulunana kadar başına her şey gelebilirdi yada kötü niyetli biri bulabilirdi.
Bakamayacaksa kuruma gidecekti, en azından bebeğin güvenliğinden emin olurdu. Orada zaten çok titiz bir şekilde kimlik gizleniyor.
Bahsedilen şey bir evlat ama can, ciğer parçası bu şekilde düşünürseniz birakilmayacaginida bilirsiniz şartlar ne olursa olsun.Belki istemeyerek birakti elinde degildi.
bi tanidigim var iki cocugu baba aliyor.anne bikac sefer ariyo baba tehdit ediyo aradaki mesafe 15 dk kadinin evi bilmesine ragmen 2 senedir hic bi girisimde bulunmuyor.korkudan
Kimine gore canimi veririm cocugumu gorurum.ama kimine gorede aile baskisi aileside istemiyosa cocuklari cok zor.herkesin yasami durumu farkli kimse kendiyle kiyaslamasin.
Ya kotu insanlarsa ic kici bir babaysa anne kotuyse birde o duzenli giden hayatini bozacaklar belkide gizli bir iliskiden dunyaya geldin o yuzden birakti ,kardeslerin mutlaka vardir .Ben olsam haberleri olmadan bulurdum merakimi giderirdim ama hic gorusmezdim uzaktan izlerdim kim nasil biri diye.Senin suan yetistirilme tarzin iyi insanlarin elinde olmandan kaynakli huyin suyun .Ya gercek ailen kimbilir aile yapilari nasil bul ama hic tanisma derim.Tabikde uzmediniz. Tam tersine gercekleri dile getirdirdiginiz icin cok tesekkur ederim size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?