Biyolojik aile

Hislerinizi oyle guzel yazmissiniz ki inanilmaz duygulandim.

Yasamadan konusmak kolay demek ki ama ben sizin yerinizde olsam imkanlar dahilinde biyolojik ailemi aramak isterdim, tabi bunu beni buyuten o guzel insanlari incitmeden yapmaya calisirdim.

Bir de soyle bir durum var; biyolojik ailenizi buldugunuzda beklediginiz gibi cikmama hatta keske bulmasaydim deme ihtimaliniz var.. Bunu da bastan goze almaniz lazim.

Rabbim hakkinizda hayirlisini versin. Umarim hersey guzel olur sizin icin.

Ama böyle sıkı bir ailede yaşasa hamileliğini nasıl gizleyebildi hadi gizledi diyelim nasıl doğum yaptı? Bunları gizli saklı yapmak çok zor.

Durumu yoktu, fakirdi, kimsesizdi, babası istemedi , evlilik dışı oldu falan hepsi olabilir bırakmasına sebep, ben bırakmasına değil bıraktığı yere takıldım. Hava soğukmuş ve büyük ihtimal akşam yada sabahın çok erken bir saati. Caminin önüne bırakmasıda yanlış, her camiye giden çokmu iyi kalpli. Bulunana kadar başına her şey gelebilirdi yada kötü niyetli biri bulabilirdi.

Bakamayacaksa kuruma gidecekti, en azından bebeğin güvenliğinden emin olurdu. Orada zaten çok titiz bir şekilde kimlik gizleniyor.

allah yaşatmasın ama ben sizin yerinizde olsam televizyonlara falan heryere çıkardım.. yapmayan yok hani duyuyoruz..gittinizmi başvurdunuzmu bu tarz yerlere.. sonuçta bi mesajınızda yerini yurdunu biliyorum eski eşimin hatta evlendi falan dediniz. çocukların kimliklerinde sizin isminiz varsa halen. nüfus müdürlüğünden her türlü bilgiyi öğrenebilirsiniz. haa eski kocadan korkuyorsanız bi sürü rezil edicek yer var. emniyet bişey yapmıyosa çık bak tvye neler oluyor gör...
ne bilim bana çok inandırıcı gelmediniz...

canım zor şartlar altında ise insanca götürüp kuruma bıraksaymış! sokağa bırakma nedir ya! bunu gerçekten anlayabilecek bir vicdan var mı?? ya kurda kuşa yem olsaydı, ya donsaydı, ya ezilseydi?? olmuyor mu bunlar?
doğuran ,insan olsaydı götürüp kuruma verirdi en kötü ihtimalle, çöp gibi yolun ortasına bırakıp gitmezdi.

sıkma baş banamı demiş yani türbanlı manasındamı?
bana mı demiş
vay be
ben öyle algıladım. türbanlı olmanın ayıp , kötü olduğu düşüncesi beynine nasıl işlemişse hakaret edeyim derken bunu kullanmış zavallı.. bir de bu durumun = sığ kafalı olduğunu da belirtmiş bilirkişi. acil beyin nakli gerekiyor bazı insanlara

benim derdim anneyi / bırakan kişiyi haklı çıkarmak değil.
Sizin dediklerinize de katılıyorum ama; aması var işte.
20 yıl öncesi en az, cahil bir kadınsa bu kurum murum bilmez. hem kurda kuşa yem olmayacak şekilde bırakmış, birinin bulacağından emin olarak, belki gidip bir yerden izlemiştir de bilemiyorum.
sadece genel olarak çocuğumdan hiçbir koşulda vazgeçmem diyen arkadaşların yorumuna istinaden, bazı durumlarda sanırım ben vazgeçebilirdim demek istedim. Bunu yazarken bile içim yanıyor, inanın

Ne mutlu ki evlatlıkta olsanız huzurlu bi ortamda büyümüşsünüz
Emin olun çoğu öz anne baba bunu sağlayamıyor
Ailenizi tebrik ederim, sorularınız çok normal olsa da bence kurcalama bazen hayallerindeki gibi kalması daha iyidir
Ve çok iyi bi anne olacağınıza eminim, Allah bağışlasın yavrunuzu

Kuruma gitse kimliği belli olacaktı. Kalabalık yere bırakmış ve bulunana ladar da uzaktan izlemiştir bence. İçime nedense böyle doğuyor. Inş bulur annesini, annesi de sever özlem dediği kızını...

Belki istemeyerek birakti elinde degildi.
bi tanidigim var iki cocugu baba aliyor.anne bikac sefer ariyo baba tehdit ediyo aradaki mesafe 15 dk kadinin evi bilmesine ragmen 2 senedir hic bi girisimde bulunmuyor.korkudan
Kimine gore canimi veririm cocugumu gorurum.ama kimine gorede aile baskisi aileside istemiyosa cocuklari cok zor.herkesin yasami durumu farkli kimse kendiyle kiyaslamasin.

Yorumlari okumadim lakin ne zaman tv.de anne babasini aramaya cikan bir kisi gorsem "ne gerek var ben olsam beni sokakta birakan arkasina bile bakmayan INSANLARI arayip sormam" diye icimden geciririm.kizim dogdugunda bir gece uyuturken cocuk yetistirme yurtlarini dusundum o cocuklari o bebekleri.hangisi yada siz hakediyormuydunuz sevgisiz ilgisiz herseyden mahrum kalmaya...aramayin bunun hesabini yuce rabbimin katinda sorun...sizi buyuten anne babanin icine acaba bizi birakirmi hissi koymayin.allah onlardan razi olsun

Bahsedilen şey bir evlat ama can, ciğer parçası bu şekilde düşünürseniz birakilmayacaginida bilirsiniz şartlar ne olursa olsun.

Bu konu çok ama çok hassas. Aynısını tecrübe etmeyenler olarak asla tam olarak duygularını anlayabileceğimizi düşünmüyorum. Empati yapmaya çalıştığım zaman ben de yıllar içinde farklı duygular hissederdim herhalde; kah sinirlenir öfkelenirdim, kah hak vermeye anlamaya çalışırdım biyolojik ailemi. Fakat mantıken baktığım zaman onları bulmanın sana hiçbir şey katacağını sanmıyorum. Sonuçta seni seven sana öz evlatları gibi davranan benimseyen bir ailen olmuş ve 3 aylıktan beri yani kendini bildin bileli onlarla büyümüşsün. Hani 6-7 yaşında aklın ermeye başladığı bir çağda çocuk esirgeme kurumundan alınmış olsan diyeceğim ki en azından anne babasız yalnız geçen anlarının, yurt odasındaki yalnız gecelerinin hesabını sorardın hiç olmazsa. Geçmişinle yüzleşirdin. Ama öyle bir durum da yok. Sen hep o aileni aile bilmişsin. Sonunda kendi yuvanı da kurmuşsun, çocuğun olmuş. Bence yaşamına devam et, seni sevenlerle ve sevdiklerinle güzel ailenin kıymetini bil. Çünkü bunun ardından çok farklı çok üzücü şeyler çıkabilir. Bunlar seni fazlasıyla yıpratabilir. Eğer çok isteselerdi bir şekilde-eğer hayattalarsa-annenin veya babanın sana tv aracılığıylA OLSun bir şekilde olsun ulaşacaklarını düşünüyorum. Ne olursa olsun senin kaderinde bu varmış ki bunu yaşamışsın; o insanları bulsan dahi sana verebilecekleri hangi cevap senin yıllarını geri getirir ki? Belki sadece bir yürek acısı olarak kalacak hayatında. Akrabasına tecavüz etmiş birinin hikayesini vs duyacaksın belki. Hiç karıştırma derim.

Esim 31 yasinda evlatlik o da.. Hep bi ruya anlatiodu bi suru cocugun oldugu yerde yemek yiyormus.. Sonra o ruyanin gercek oldugunu ogrendik.. Yurt gunleri ruyalarina giriyormus.. Gecen sene birakildigi yurda gittik cok kotu oldu ama simdi ici rahat.. 3.5 yil once amcasi ve yengesi(gercek) gelip buldular bizi kardeslerini cok aradik iz bulamadik onlarda evlatlik verilmis.. Amcasi yengesi ablasini bulmuslar kavustu kardesler kucuk kardesi olmus malesef yurtta babalari olunce annede birakip gitmis dede ile babaanne yurda vermis 3 kardesi.. Biyolojik anneyide bulduk ama esim cok kizgin gormek bile istemedi.. Kadinda gormek icin bir caba harcamadi.. Esimide sadece anne baba teyzeler kabullenmis tum aile dislamis.. Insallah kardeslerin varsa bulursun.. Esim cok degisti ablasini bulduktan sonra

yakın bır arkadasım evlatlık oldugunu 28 yasında öğrendı. kardeslerı faceden bulmuslar mesaj atmaya baslamıslar bız senın ailenız falan fılan dıye. tabı şok olmus. neyse geldıler kızın yanına ne sevgı ne bir şey. annem ölmeden senı görmek ıstıyor dedıler.
arkadasım merak edıp görmeye bıle gıtmedı.unuttu gıttı.
müge de cok göruyoruz bazıları sevıncten bayılıyor bazıları ise bır yabancıdan daha yabancı,ruhsuz.....

Neler hissettiğini biliyorum çünkü bende evlatligim...yazAcak çok uzun şeyler var ama sana kısa yazıcam ..ben 9 yaşımda öğrendim meğer dayım yengem bildiklerim anne babammış tek çocuktum aslında 7 kardeşi daha olan onlarla kuzenleri gibi oynayan bir çocuk..bunu kimseye söylemedim o an korktum çocukluk böyle birşeyi öğrenmek vicdan azabı hissettirmisti sonra sakladikca büyüdükçe uveyde olsa ailemin hayallerini yikamam düşüncesine dönüştü ...özellikle babam çok müstesna bir kişiydi ...3 yıl önce vefat etti ..aile karistiii..babam gitti ve herşey su yuzune cikti anlayacagin...ben 25 yasinda aciklamis oldum ..biyolojik ailemle gorusmuyorum küs değilim ama mesafeliyim reddedemem dinende ailem onlar sayılıyor hakları büyük ama sıcaklık yok...
Vs
Vs
Aileni bulman konusunu birşey diyemem belki helalleşmek istiyorlardir pişmanlık zor
Zaten evlisiniz siz istemezseniz gorusmezsijiz belki bir bayramlarda ...

Sonuçta hatalilar ama hak var

Bu konuda birşey yazmazdim ama benden özlem bebektim ☺

Ben olsam ben de tanımak isterdim.
Çocuğunu bırakan anne, baba kötüdür diye bir şey yok. İnsanların yaşamadıkları durumlarla ilgili iddialı yorumlarına değer vermeyin. Kim bilir neler yaşadılar. Ne şartlar yüzünden bırakmak zorunda kaldılar.
Emek tabi ki önemli ama biyolojik bağ da önemlidir. İdealar dünyasında yaşamıyoruz. Genlerinizi aldığınız insanlar onlar.

Tabikde uzmediniz. Tam tersine gercekleri dile getirdirdiginiz icin cok tesekkur ederim size.
Ya kotu insanlarsa ic kici bir babaysa anne kotuyse birde o duzenli giden hayatini bozacaklar belkide gizli bir iliskiden dunyaya geldin o yuzden birakti ,kardeslerin mutlaka vardir .Ben olsam haberleri olmadan bulurdum merakimi giderirdim ama hic gorusmezdim uzaktan izlerdim kim nasil biri diye.Senin suan yetistirilme tarzin iyi insanlarin elinde olmandan kaynakli huyin suyun .Ya gercek ailen kimbilir aile yapilari nasil bul ama hic tanisma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…