Bazen evlilikler sadece "boşanma sonrası hayatım nasıl olur, çok mu zorlanırım, pişman mı olurum" gibi düşüncelerle devam ediyor.
Az önce işyerinden bir arkadaş erkek arkadaşından ayrılmış, ve aklımdan keşke çıkıyor olsaydık hemen ayrılırdım ya da çoook uzun bir ara ile dinlendirirdim kendimi diye düşündüm.
5 aylık evliyken ailemin yanına döndüm, 15 gün sonra geri geldim... iyi olacağını düşünüyordum elbette ama en büyük dönüş sebebim, boşanırsam ne yaparım diye düşünüp cesaret edememdi... Allah kimseyi buna mecbur kılmasın, yaşayanlara da sabır ve güç kuvvet versin.
Çok büyük aşk evliliği değildi bizimki.
Ama acılarım çok büyük oldu.
1 seneyi aşkın gülmedim,yemedim,içmedim,uyumadım,belki de yaşamadım,hatta yaşayamadım...
Zordu tarif edemeyeceğim kadar çok zordu hayat!
Rabbime sığınıp bol bol dua ettim.
Buradaki en yakın arkadaşımın desteğini asla inkar edemem. Her an yanımdaydı Allahım razı olsun ondan inşallah.
Daha sonra hep hayalini kurduğum işime başladım.
Toparlanmak daha kolay oldu.
Şimdi boşanalı 3 sene bitti,ara ara aklıma geliyor ama şükürler olsun ki iyiyim,çok iyiyim artık.
Çok büyük aşk evliliği değildi bizimki.
Ama acılarım çok büyük oldu.
1 seneyi aşkın gülmedim,yemedim,içmedim,uyumadım,belki de yaşamadım,hatta yaşayamadım...
Zordu tarif edemeyeceğim kadar çok zordu hayat!
Rabbime sığınıp bol bol dua ettim.
Buradaki en yakın arkadaşımın desteğini asla inkar edemem. Her an yanımdaydı Allahım razı olsun ondan inşallah.
Daha sonra hep hayalini kurduğum işime başladım.
Toparlanmak daha kolay oldu.
Şimdi boşanalı 3 sene bitti,ara ara aklıma geliyor ama şükürler olsun ki iyiyim,çok iyiyim artık.
tesekkur ederım ablacım...herseyın hayırlısı demek lazım , suanda kafam o kadar rahatkı özgür olmanın zevkı apayrı bırsey evet suanda hayatımda bırı var :)
inşallah hepımızın hakkında neyse o olsun...
sızınkı neden bıttı ?
Laaleciğim duruşma günüme 16 gün kaldı ve 7 aydırda ailemleyim.Sanki boşanan ben değilim :) Dedikoduları duyunca biraz sinirleniyorum amaSeninde iyi olmana çok sevindim tatlım.Dilerim bende birgün senin gibi çokk iyiyim derim ve o adam ara ara aklıma gelir sadece.Tam toparlanıyorum adam bir geliyor yaşadığım şehre döküyor içindeki pislikleri bunlarda kulağıma geliyorrr deli oluyorum...Bakalım hayat bundan sonra bana neler getiricek.Bazen çok karamsarlaşıyorum birdaha evlenemem diye Allahım hepimize yardım etsin....
Evet canımcığım herşeyin hayırlısı :) Hayatında biri olmasına çok sevindim umarım çokkkk mutlu olursun ve yüzün güler....
sutten agzım yandı bırkere bundan sonra olup olmaması onemlı degıl ya artık korktum bn bu evlılık ıslerınden
özgur olmak kendı ayaklarımın ustunde durabılmek ıstıyorum uzunca bır zaman
Canım hayırlısı olsun hakkında.Nekadar sürelik evlisin? Ne olduda bu aşamaya geldiniz?Biraz bahsedermisin kendinden?Bende canım ekimde açtım davayı.Eşimde boşanmayı kabul etti sadece tazminatta anlaşamıyoruz.7 aydır ailemleyim ne eşim nede kendisi 1 kere bile aramadılar.Geçmiş olsun canım benim üzme kendini bak olan sana olur.Adamların umurunda olmuyor inan.Hiç konuşmadınızmı eşinizle oda istiyormu boşanmayı?Aileler ne düşünüyor?Ben 10 ay eşimle yanyana kaldım 7 aydırda ailemleyim canım yani 17 aylık.Ben şiddet gördüm hakaret vardı.Ailesiyle sorunlar vardı.Hayır canım babamla gideceğim mahkemeye.Gitmekte istemiyorum ama gitmeliyim.Dimdik durmalıyım.İçimde fırtınalar kopsada.Canım biz eşimle farklı illerde olduğumuz için eşimle ekimde açtım davayı 27 ocağa verdiler...
Banada çok uzak geliyor artık evlilik işleri.Ama çocuk sahibi olmayı çok istiyorum.Annelik duygusunu tatmayı.Hakkında hayırlısı olsun canım.
4 buçuk ay falan canım inşallah sen de ben de atlatırız bu kötü süreci.Canım ailesi oturmuş bizim boşanmamızı bekliyor zaten oğllarıyla aralarında anlaşmışlar telefonda benim adımı ağzına almıyorlar.Annem ailem bana bıraktı. Ama dün kendisi annemi , ailemi yine hiçe saydı yine annem ayrıl demedi sadece çok üzüldü.Eşimle çok konuştum canım ona göre hep haklı, hep ben suçluyum, ailem kötü. Ailem ona tek kötülük etmemiştir.Beni en çok rahatsız eden konu aile konusu. Onun ailesinin beni takmamasını anlıyordum, umrumda da değil ama o benim aileme böyle yaptı ya eşim dediğimin insanın bunu yapmasını kendime yakıştıramıyorum.Kendimi ezik, onursuz hissediyorum. Oturuyorum adam benimle konuşuyor, annemin yüzüne bakmıyor. Bende de öyle hakaret eder sürekli , biraz tartışssak başlar sürekli ben onu güldürmeye çalışırdım.İçim acıyo, evime bakıyorum bitti diyorum sürekli ağlıyorum.Ama yapacak ne kaldı ki...Ben çöktüm 40 yaşındaki kadınlara benzedim, eşimse hala çok yakışıklı bakımlı ben ve ailem hariç herkese kibar ve güler yüzlü. Kendimi enayi gibi hissediyorum hala ağlarken.Dışardan gören anlamaz bu yakışıklı, güleryüzlü ,eli açık adamı neden bırakıyorsun diyorlar evin içini ben biliyorum.Ve eminim hemen de birini bulacak çünkü dikkat çeken biri ama Allah onun bana çektirdiklerini ona çektrsin diyorum ve yaşadığı sürece pişman olsun, beni unutmasın. Allah büyük inşallah içimizden siler acıları.Zormuş..
peki boşandıktan sonra erkeklere yeniden bakışınız nasıl oluyor? ben de mutsuzum ama ayrılamıyorum da erkek milleti işte üç aşağı beş yukarı aynılar boşansam nolacak ki diyorum..gelen gideni aratır derler ya bundan korkuyorum galiba..
ama herkes bosandım ayrıldım deyınce bı tuhaf bakıyor
Allah ınsanların kalbıne merhamet versın[/QU
eİşte ben de bundan korkuyorum, herkes aaa ayrılmışsın, boşanmış o falan gibi laflar edecek. Soyismini düzelteceğim her yerden ve her sorana gözlerim dolacak.Bütün arkadaşlarım evli , evlenecek. Sanki dışlanmış gibi hissedeceğim. Bunlar hastalıklı duygular mı ? Saçmalıyor muyum?Sanırım zamanla aşılacak bunlar. En çok çocuk istemiştim ama o da hayal oldu. Bir daha evleneceğimi sanmıyorum.
oyle deme canım...herseyın hayırlısı demek lazım cocugunu mutsuz bı aılede buyutsen daha mı ıyı olacaktı
benımde ıcımde kaldı cocuk hatta ben aldırmak zorunda kaldım keske olsaydı dıyorum sımdı bazen
ama sonra dusunuyorum kıme baba dıyecektı nasıl bakacaktım cok zor cokk
Canım benim haklısın çok zor olacaktı; ama hala içim acıyor.Mantığa her şey uygun ; Böyle bir adamdan ne baba ne eş olabilir ama neden bir tarafım çok üzülüyor onu anlayamıyorum neden.
neden bılıyormusun ıcınde merhamet ınsanlık var da ondan...ben bıle bazen eskı ....me acıyorum bana neler yaptı neler cektırdı herseyde gozumu bıraktı ,aılesıne karsı benı hıc koruyamadı ayagımdan amelıyatlıydım erkek kardesı bnmle kavga ettı yok yere bır kere agzını acıpta buda senın yengen neden boylesın demedı..ıcıme attıgım o kadar cok acı varkı ...cok tuhafkı bn ona acıyorum sadece boyle olmasaydı keske dıyorum bazen bn oyle gozu cok yukseklerde bı ınsn degılım azlada yetınmeye calıstım ama olmayınca olmuyor ıste bız kadınlar gbı dusunmuyor erkekler hersey kader kısmet yasayacagın varsa yasayıp goruyorsun herseyı
Ben zaten acıyorum ilerde o kadar kötü olacak ki aile desen sıfır karakter desen sıfır çok arayacak beni ama çok geç olacak
benımkı kotu oldu haberlerı gelıyor bazen...calısmıyormus hala bın beter olsun ınsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?