su anda 32 haftalik hamileyim daha oncede bosanma konusunu cok konustuk esimle ama galiba hep kiyidan donduk Simdi ailem ve kendim o kadar hakarete maruz kaldimki karnimdaki bebegime ragmen ayrilmak istiyorum ama kendimi cok kotu hissediyorum!Mahkemeye basvuracak enerjim bile kalmadi sadece butun gun uyumak herseyin kotu bir kabus oldugunu dusunmek istiyorum ama uyku duzenim mahvoldu !Ve hala karsimdakine aciyorum hala acabami diyorum!Bosanma sonrasi beni cok korkutuyor Ailemden uzakta gurbetteyim ve cocugum icin burada kalmak zorundayim onun gelecegi icin!Biryandanda ofke ve nefretle doluyum nasil karsimdaki insan bukadar acimasiz olabilir nasil herseyi mahvedebilir diye!Sinirlendigi zaman agzina gelen herseyi sayip iki gun sonra birsey olmamis gibi normale donmeye calisiyor!Ailem gururum bebegim ve onun gelecegi hersey kafam Allak bullak!Bende hergun Allah'ima yalvariyorum bana guc ver diye!
Sevgili Huzekuse ve arkadaslar insallah biranonce huzur ve mutluluga kavusursunuz!Huzekusecim en zorunu basarmissin oncelikle gercekten tebrik ediyorum!Disardan insanlar icin yorum yapmak ne kolaymis neden cekiyor diye soylenmek hesap sormak ne kolaymis simdi anliyorum... insan basina gelince anliyor bosanabilen kadinlar ne guclu insanlarmis Bravo onlara gercekten takdir ediyorum!Ben universite mezunuyum calisiyorum beni seven bir ailem var yani hicbir bahanem yok bu sacma sapan evliligi surdurmek icin.Ama yurtdisindayim ve yapayalniz kalacagim korkusu var gurbette tek basina kalma korkusu korkunc birsey.Bazen soruyorum kendime gercekten tek basima kalacagim korkusuylami devam ettim bu evlilige yoksa belki duzelir umidiylemi?10 yildir rayina oturmayan evlilik biranda neden duzelsin ki dimi!En cok elestirdigim seyde basima geldi.Bebegim olacagi icin cok mutluyum Alah bana onu saglikla mutlulukla yetistirmek nasip etsin insallah ama neden boyle sorunlu bir evlilik yasarken hamile kaldim!Acikcasi uzun yillar olmadi bizde bir problem olduguna inandirdik kendimizi rahat davrandik surekli ayriliktan bosanmaktan dem vururken bir de baktim hamile kalmisim Hicbir mazeretim yok yinede dikkatli olmaliydim ama cok tuhaf yinede bebegimi simdiden cok seviyorum.Daha dogmadigi halde onsuz bir hayat dusunemiyorum artik!Bir yandan da agir bir sucluluk duygusu basiyor acaba babasiz birakarak gunahami girerim yoksa bu sacma evlilige devam edip bu zavalli bebegi babasindan mahrum birakmasammi?Esim 2 aydir konusmadigim halde simdi normale donmek istiyor biliyorumki cok kisa sure icinde gene kavga edecegiz ve hakaretler kufurler devam edecek.Aslinda ofke tedavisi gormesi lazim ama tedavisi olmayan bazi seylerde var oda ailesinin kuklasi olmasi maddi acidan ve manevi acidan hic destek olmamasi!Yani degismeyecegini bildigim problemler devam edip duracak ve benim artik ne aileme ne de kimseye dert yanmaya yuzum bile kalmadi!Ozellikle aileme ettigi hakaretler yenilir yutulur degil!Son bir aydir uyku duzenim yok ancak yorgunluktan bayilinca uyuyorum ama calismadigim zamanlarda hep yatiyorum hem hamilelikten hem stresten midem yaniyor ve korkuyorum!Gelecekten pisman olmaktan herseyden!Esimle ayri odalardayiz ama hala ayni evde yasiyoruz ve ona dilim git artik desede icim ne olur gitmesin diyor!Daha dun artik bu evden ayrilmani istiyorum dedim aslinda polise gitmem lazim onu evden uzaklastiracaklarini biliyorum ama yinede hala aptalca aciyorum ona yada kendimi kandiriyorum yanliz kalmaktan korktugum icin!Kusura bakmayin cok uzattim ama icimdekileri dokersem rahatlarim belki diye yazip duruyorum Uzun lafin kisasi Allah im bana ve sizlere guc versin!Biran once mahkemeye basvurma gucu bulayim ayrilayim ve hayatima huzurlu bir sekilde devam edeyim insallah!Sevgiyle kalin!
merhaba arkadaslar bende aranıza katılıyorum1 yıllık evlılıgım ılgısızlık esımın aılesıne duskunlugu ve sıddet sebeplerı ıle bıtıyor.okadar olay yasadım kı bır yl ıcerısıde.cok seye sabrettım,hakaretler şiddet vs.ama olmadı duzelmedı ıste.sımdı aılemın yanına dondum ve pazartesı gunu dava acacagım.neler yapmam gerektıgın bılmıyorum.kafam allak bullak.maddı anlamda hıcbırsey beklemıyorum.ama cevremdekı herkes maddı tazmınatta acmalısın bır yılını alıp senı saglıgından ettı yanına kalmamalı dıyor.sımdılık ılaclarla ayakta duruyorum.ama ınsallah toparlıycam.kendı ayaklarım uzerınde durucam.burda belkı bırbırımıze destek olabılırız dıye umıt ettım.cunku cok zor bır karar,zor bır yasam.
sevgılı mutluluk nedır ılk once allah sanada ınsallah en yakın zamanda bır cıkıs yolu gosterır arkadasım.. o kadar guzel yazmıssın kı bosanan kadınlar belkıde hayatlarının en zor kararını verıyor dısardan bosan gıtsın dıyenlerın hayatına baktıgında bızımkılerden cok farklı degıl ancak belkı kendı yapamadıklarını bızde goruyorlardır ben esımı cok severek evlendım hatta ölecek kadar cok sevdım ama ne zaman evlendık sankı hersey tepe takla oldu 5 yıllık evlılıkte toplasan 1 sene belkı ıyı olduk yada olmadık sureklı onda benı rahatsız eden bırsey v
ardı ben sureklı tedırgındım acaba agzımdan yanlıs bırsey cıkarmı acaba yanlıs anlarmı sankı hep dıken ustundeydım kavga esansında agza alınmayacak aıleme hakaratler ben boyle kavga etmesını bıle bılmezdım haa hakkımı savunmayı hep bılırım ama mahalle karıları gıbı kavga etmeyı ondan ogrendım cunku annem babam allahım uzun omurler versın asla boyel kavga etmedı normal kavgalarını bıle bır kere duymadım o kadar mutlu cocukluk o kadar mutlu genc kızlık gecırdım bız cok mutlu bır aıleydık ama ben ne zaman evlendım aılemde sureklı huzursuz olmaya basladı annem neredese stresten hasta olmaya basladı ıstedıgım kadar yansıtmayayım ama sesımden bıle anlarlardı telefonda.. ve ben bır gun dusundum benı doguran besleyen buyuten 35 yasıma kadar getıren ınsanlar ne yaptıkı bu hakaretlere maruz kalacak ne yaptıkı bır kere aranmayacak sorulmayacak nısanlıyken her gun ben degıl onlar aranırdı kale ıcten fethedılecek yaa o kadar ılgılı alakalı bır damattı ama evlendık ne bayram ne seyran ne hastalık bır kere aranmadı oysa onların ıstedıgı tek sey kızları mutlu mesut olsun ama olmadı belkıde ben cok pozıtıf bır aılede yetısıp buyudugum ıcın bu kadar negatıf bır ınsan bana ters geldı kendı eksıklıklerını kapatmak yerıne benı sındırmeye calısarak bende eksıklık duygusu yasatmaya calıstı sureklı psıkolojık tacız vardı neden bunu gıydın nıye bu kazak mavı,yesıl,sıyah,kırmızı, ne renk olursa olsun begendıremedım pantalon gıymeme taktı kupeme taktı saclarım dalgalıdır onla dalga gectı sımovıc gıbı gezıyormusum o saclarla cunku, tum cevrem tarafından cok begenılen bır ınsan olmama ragmen bu ınsana kendımı begendıremedım bır gun bıle benım karımın maddı manevı psıkolojık fızıksel olarak bır ıhtıyacı varmıdır cekıp cekıp gıttı 1 hafta 10 gun defalarca kez aılesının yanına haber verme geregı bıle duymadan ben ıs arkadaslarından ogrendım bır kere demedı kı ben gıdıyorum paran pulun varmı ıhtıyacın varmı hastaydım yıne gıttı komsularım baktı en son kendı kendıme yaza kadar duzeldı duzeldı yoksa herseyı goze alacagım dedım gercı nıye duzelecek kı huylu huyundan vazgecermı baktım olmadı bosandım cok ıyımıyım henuz degılım hala saka gıbı gelıyor sankı beklıyor gıbısın hala ama emının bunlar travması hala bosanmanın ama emın ol o zamankı halmden bın kat ıyıyım kendıme zaman ayırıyorum arkadaslarımla gorusuyorum gezıyorum artık sadece kendım ıcın bır seyler yapıyorum bu bıle o kadar guzelmıs kı ev ve onun ıcın ben adamısım sankı kendımı su anda galıba kıymete bındım evlıyken 1 kere mesaj atmayan ınsan 2 gunde bır sacma salak seylerde olsa mesaj atıyor hıc kaale almıyorum cvp vermıyorum.... allahım bana guc kuvvet saglık huzur versın gerısı onemlı degıl bunlarda gececek ınsan herseye alısıyor
eger duzgun gıtmeyen bırseyler varsa hayatında duzelmeyecegını bılıyorsan emınsen erteleme hayatını hem kendının hem bebegının hayatında calma en guzel gunlerını stresle uzuntuyle gecırme arkadasım keske bende zamanında bu cesaretı gosterıp daha erken bosansaydım ama bu zamana kadar bunları yasamamız gerekıyormus... hayat cok guzele yasamaya deger
v ( kelımelerımde bozukluk olabılır kusura bakmayın arkadaslar bıraz hızlı yazmak zorunda kaldım)
ben de mutlu degilim.kocam surekli babanin evine don bosanalim diyor 2 gun sonra pisman olup barisiyor.artik dediklerini yaptiklarini kaldiramiyorum.sizce dayanmak mi laxim yoksa birakmak mi? lutfen fikirlarinizi paylasin
Sevgili Huzekuse hala mahkemeye gidip bu isi bitiremedim!Karnim burnumda ve artik zorlaniyorum ama hala calisiyorum mecburen!Esimle iki aydan fazladir konusmuyorduk simdi ayni evde olmanin verdigi mecburiyetle konusuyoruz ve normale dondugumuzu saniyor halbuki benim icim kirildi dokuldu ve sadece bebegimin dogmasini ve buyuk firtinanin ondan sonra kopmasini bekliyorum!Hastaneye gelip bebegimle beni alacak kimsem yok cunku!Guclu olmak istiyorum esimi niye bilmiyorum belkide onada acidigim icim hala onemsiyorum ne aptallik dimi ama dedigin gibi hakaret ve kufur nedir bilmeyen aileme de hala esimle evli kalarak yaptigim haksizlik beni kahrediyor!Sanki senin dilinden kendi hayatimi okudum Ben cok guzel oldugumu iddia etmiyorum ama begenilen bir insandim galiba kendime olan ozguvensizligimden yine ozguvensiz olan esime baglandim!Ne giydigim ne pisirdigim ne konustugum hicbirsey iyi degil hatta dalga konusu!Aman kavga cikmasin diye diken ustundeyim bende !Arkadaslarimla gorusmuyorum sosyal bir hayatim yok bende cok aktif bir insan degilim ama esim hicbirseyden zevk almayan bir insan oldugu icin galiba hayatta herseyden sogudum!Burada kucucuk bir apartmanda oturuyorum!Iki kurus iki kurustur deyip bu minicik yerde yasiyorum kiradan arttirmak icin cunki tum kirayi ben oduyorum ama buraya ne arkadas cagirabiliyorum nede ben nasilsa cagiramam yada esim sevmiyor diye hicbiryere gitmiyorum!Isyerimde musterilerle surekli sohbet ediyoruz!Insanlar benim guzel bir evliligim oldugunu ve iyi yasadigimi zannediyor!Halbuki evime geldigimde bir guler yuze ,bir kucucuk tatli mesaja ,esimle bir yere gidip oturmaya ,alisveris yapmaya ,gozumun icine birinin bakipta nekadar mutsuz oldugumu anlamasina okadar hasretimki anlatamam!Bir inanabilsem icimdeki bu koca yukun hafifleyecegine bir ayrilabilsem!isin en kotu tarafi ne biliyormusun kac yildir evin kirasi gecimi benden ve ustune ustluk esime birde para vermisken o ailesine yardim ediyordu hemde sirf luks yasamalari icin yoksa ihtiyaclari oldugundan degil halada ayni!Utanmadan somuruyorlar onu!Esim ustune kiyafet bile almiyor ustu dokuluyor parasi yok diye ve ben ona cok aciyorum!Bu kadar enayi yerine konulmusken hala nasil bir insan icin boyle uzulebiliyorum!Hergun arayip duygu somurusu yapip moralini bozuyorlar benimle ilgilide dolduruyorlar surekli!
Hayatta ona uzulen bir tek ben varim bebegim karnimda hareketlendikce icim ciz ediyor bebegimin babasi olan bir insana nasil git derim diyorum!Dilim git diyor ama kesin bir tavir koyamadigim icin bu sacmalilk surup gidiyor!Doguma 1 ay kaldi AllahIn izniyle ondan sonra bir karar verecegim!Yazdiklarin bana guc verdi inan!Insallah bu isi en kolay sekilde bitirebilirim Huzekusecim!Allah tum ihtiyaci olanlara bu gucu versin !Versin ki benim gibi hem hayatlarindan caldirip hemde bu sacmaliga devam etmesinler!Sevgiyle kalin![/QUOT
arkadasım ne olur uzulme eger kafana gercekten koyduysan duzelmeyecegınden emınsen hayatından çalma lütfen yıne uzerıne basarak soyluyorum eger sana deger vermıyorsa, bunu hıssetmıyorsan senın ıhtıyaclarını karsılamıyorsa ve sen kesın bosanacagım dıyorsan eger erteme, halıne cok uzuldum eger yakın bır yerlerdeysek her zaman sana destek olurum bebegımle kım alacak benı demıssın cok uzuldum yıne dedıgım gıbı elımden ne gelırse yapmaya hazırım ama lutfen bu tarz konusarak kendını yok sayma belkı bu bızım kendımıze acıma halımız emın ol kı kadınlar cok guclu sende oylesın bende dıgerlerıde sen eger tek basına bır evın sorumlulugunu tasıyorsa masraflarını karsılıyorsan herseyı kendın yaparsın o adamın senı almasına ıhtıyacın yok en kotu ıhtımalle yaparsın dogumunu cagırırsın bır arkadasını yada atlar taksıye pasalar gıbı gıdersın lutfen umutsuz olma.. bak ben bosandım en son mesajı belkı 10 gun once atmıstım sımdı cok daha ıyıyım kendıme gıttım araba aldım, arkadaslarımla ıstanbula gezmeye gıdıp muhtesem bır haftasonu gecırdım ve hayat buymus dedım 8 sene bosuna cekmısım ve arkadasım lutfen keske deme hıc bırsey ıcın bu ınsanı allaha karsı ısyana tesvık edermıs ben bosanmadan yaklasık 1 ay once beraber calıstıgım arkadasımın eşi hayatını kaybettı bır saldırıda ve ben hep onu ornek aldım o kadar metanetlı o kadar olgun davrandı kı, ve bu ınsan kocasına delı dıvane asıktı o kadar mutlulardı kocasının adını andıgında bır kez daha cıkardı gozlerı parlardı bır sıkayet ettıgını duymadım kocasından taraf ama ne oldu adam öldü gıttı bende dusundum o katlandıysa buna bende katlanırım ve sende katlanırsın lutfen kendıne ve bebegıne daha fazla zarar verme uzulerek..EGER BIR INSAN SIZI COK UZUYORSA EMIN OLUN KI BASKA YERDE MUTLU ETTIGI INSANLAR VARDIR
boşanmak hem cazip hem de çok üzücü bi kelime. boşanmayı başarabilenleri takdir ettim içtenlikle. ama o süreç kimbilir ne zordu. okuduğum yorumların en güzel yanları herkesin gidecek bi evi anne ve babası olması. benimse kendimden başka sığınacak bi limanım yok. çevreden bakıldığında kalbur üstü bi yaşantım var. güzel kahkahalarım, güçlü duruşlarım. ama evin içine girdiğinizde en ufak bi tartışmada evden kovan bi eşim ( ona göre sinirle söğlenmiş kelimler), mutsuz olduğumu söğlediğimde şükretmediğimi yansıtan, annemin babamın ard arda ölümünü bile bana ceza olarak yansıtan bi eşim var. ona göre bu hayatta benim dışında herkes herşey haklı. özelliklede ailesi. ben sadece yemek temizlik yapan, onun ihtiyaçlarını karşılayan bi kadın. bunun dışında maddi manevi tamamen kendi hayatımı yaşıyorum. ağlayarak tek başıma yalnız çok geceler geçirdim. o uyudu. hemde mışıl mışıl. konuşmak istedim beni dinlerken hep başka şeylerle uğraştı. dinlemedi. dinlettiremedim. şimdi ise konuşmak gelmio içimden. yalnız geçirdiğim saatler daha rahat, bana laf sokan kimse yok çünkü. artık yalnızlık daha çekici. böğle nereye kadar gidecek bilmiorum ama daha mutluyummmmm
28 yaşında karnımda bebeğim varken terkettim o adamı, bebeğim daha 40 günlüktü dava açtığımda, ama bir kez bile milletin söylediklerini ya da söyleyeceklerini takmadım kafama, millet benim yaşadıklarımı yaşadı mı, o adamla aynı evi, yatağı paylaştı mı, ben geceleri sabahlara kadar ağlarken benimle ağladı mı, çok bilip de konuşanlara çok acıyorsanız benim terkettiğim adamı siz alın da teselli edin dedim,
herkes kendi yaşadığını bilir arkadaşım, onun bunun sözüne bakıp da hayatını harcama, en doğru kararı vermen dileğiyle canım...[/QUOT E]
İnsan evlilikten soğur.!!!!!
bende boşanma kararı alan mutsuz evlilik mağdurlarındanım..salakça sabrettim ama tak dedi artık olmuyor yetti dedim ve boşanma kararı aldım.içki ve kumar üstüne odun bir adam..
aslında bu zamana kadar hep boşanınca ne yaparım korkusu bekletti beni.şimdi de aynı korku var ama korkunun ecele faydası yok .memuruz ve doğudayız boşanınca o buradan gidecek ve ben çocuğumla burada tek başıma ne yapacağım bilemiyorum.ailem destekçiler ban ama yanıma taşınamazlar.zor günler beni bekliyor..herşeye rağmen yazın boşanma davasını açıcam eşim ve ailesi boşanmayı reddediyorlar.şunu da biliyorum eşim içki içip kapıma dayanacak sık sık ve belkide sonum 2. sayfa haberi olacakk..(sonuçta böylede ölüyüm öylede ..farkı yok benim için ...
hep boşanma sonrası mutsuzluktan bahsetmişsiniz ama ben kuş gibi hafif olucam iyiki boşandım dicemmm sonucu ne olursa olsun bela adamla evli olmamış olucam en büyük mutluluk bu olacak..
boşanma aşamasında olanlardan biride benim 9 yıllık evliliğim eşim olacak adamın bitmez tükenmez kumar borcu ilgisizliği sorumsuzluğu ve alkolü yüzünden ikiz bebeklerim henüz 1 aylıkken ayrılmaya karar verdim evi terketti gitti davayı açtım duruşma tarihini bekliyorum.
ilk başta boşanmayı kabul etmişti fakat şimdi kabul etmiyor ayrılmayacakmış hem kendisi hemde ailesi arayıp yalvarıyor ama bitti artık..
doğunun en ücra köşesinde yanlız başıma ikizlerimle kaldım pişmanmıyım asla kendi ayaklarımın üzerinde dimdik durup kuzularıma kol kanat geriyorum. ailem destekci bana fakat uzaktalar herkesin işi gücü var gelip benle kalamazlar yaa...
benim geriye baktığımda evliliğim için şunuda yapsaydım iyimi olurdu diyebilecegim hiç birşeyim yok çünki elimden gelenin fazlasını yaptım ona ben olmadı başaramadım eşim odunum asla yontulmam dedi 9 yıl uğraştım baktım hakkatten olmuyor yapacak birşey kalmadı artık..
Allahım bizlere güç kuvvet sağlık versin bebeklerimize sağlık sıhhat versin inanın kızlar herşeyin üstesinden geliniyor...
inan alkol ve kumar illeti varsa bir adamda ne kadar mücadele etsende imkanı yok düzelmiyor evliliğin benimde eşim seninki gibiydi seni çok iyi anlıyorum..
korkmana gerek yok bende doğudayım ve küçük bir yer ailem yanımda yok ve üstelik ikizlerim var ve ben dimdik ayakta durabiliyorum.
arada kulağına geliyor laflar sözler bebeğin için onlarada kulak asmayacaksın senin yaşadığını onlar yaşamadıkları için bilemezler konuşurlar ancak görme duyma onun haricinde inan işten çıkıpta evine geldiğinde birde bebeğini gördüğündeki o huzuru hiç birşeye değişemem...
ben boşanacagım için çok mutluyum hiçde üzülmüyorum ve bu yüzümede yansımış olacak ki şirketteki arkadaşlarım eşinden ayrılınca yüzüne renk geldi kendine geldin diyolar..
Allahım hakkında hayırlsını versin canım
teşekkürler canım...
bende boşanma kararı aldıktan sonra daha iyi uyuyorum inan..boşanınca güzel bir tatil yapıp hayatımı daha gzel hale getirmenin mutluluğu harika olacak..
bende boşanma kararı alan mutsuz evlilik mağdurlarındanım..salakça sabrettim ama tak dedi artık olmuyor yetti dedim ve boşanma kararı aldım.içki ve kumar üstüne odun bir adam..
aslında bu zamana kadar hep boşanınca ne yaparım korkusu bekletti beni.şimdi de aynı korku var ama korkunun ecele faydası yok .memuruz ve doğudayız boşanınca o buradan gidecek ve ben çocuğumla burada tek başıma ne yapacağım bilemiyorum.ailem destekçiler ban ama yanıma taşınamazlar.zor günler beni bekliyor..herşeye rağmen yazın boşanma davasını açıcam eşim ve ailesi boşanmayı reddediyorlar.şunu da biliyorum eşim içki içip kapıma dayanacak sık sık ve belkide sonum 2. sayfa haberi olacakk..(sonuçta böylede ölüyüm öylede ..farkı yok benim için ...
hep boşanma sonrası mutsuzluktan bahsetmişsiniz ama ben kuş gibi hafif olucam iyiki boşandım dicemmm sonucu ne olursa olsun bela adamla evli olmamış olucam en büyük mutluluk bu olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?