- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
Zaten 11 yıldır hemen hemen herşeyin üstesinden tek başına gelmişsin. Ayrılmak bu açıdan pek birşeyi değiştirmez.11 yıllık evliyiz eşim bu dönemde sadece 1 yıl çalıştı onun dışında hep evdeydi ben kazandım eve getirdim. Ev isi cocuk bakımı hep bendeydi.Arada sırada şiddet olduğu oldu. Ve ben soğudum. Seviyorum diyemem. O beni sevdigini söylüyor bilemiyorum keşke o da istese ayrılmayı. Aile desteyim de yok benim. Uzak bir şehirde yaşıyorum. Allahım bilemiyorum yanlış karar vermek istemiyorum ama sevgimde ilgimde yok. O hep pc basında ve bunu da benim ilgisizligime bağlıyor. Haksiz benmisim yani
Evlilik tek taraflı olan birşey değil. Karşı taraftan birşey bekliyorsan sen de onun beklentilerine cevap vereceksin ki bu gemi yürüsün. Senden ilgi sevgi bekliyor ama senin ondan beklediklerini yapmıyor. Eşinin seni sevmesi çok güzle ama seviyorum deyip sonra da seni üzecek şeyler yapması bir çelişkidir bana göreÇocuk evde mutlu çünkü kavga ortamı pek yok. Baba bir odada ben bir odada. Yani katlanmak benim için çok zor. Bazen nefes alması bile batıyor ama seni ben çok seviyorum hep yanındayım diyince de üzülüyorum ona. O benim sevgi dolu olmamı bekliyor. Beni de sen mutsuz ediyorsun diyor. Allahım çok yoruldum ben çok çok
Bana neye karar verdin çocuğumdan ayıracak mısın diye sordu az önce
Eşinizin sizi sevdiğini de düşünmüyorum maalesef.Rahatı bozulmasın diye seviyorum diyor gibi.Bunları söylediğimde tartışma çıktı. Birini örnek gösterdim diye. Tek artısı beni seviyor ama benim sevgim yok
Çocuğunuz da bence her şeyin farkında. Her iş sende üzülüyorum sana dediğine göre.Çocuğuyla ilgileniyor mu peki eşiniz , oyun , gezme vs gibi?Çocuk büyüdükçe zor oluyor suanki aklım olsa ilk umudu kestigimde ayrılırdım. Yıllardır yoruldum yoruldum yoruldum. Çocuğum bile anne sana üzülüyorum diyor her iş sende. Toplum içinde biri eşimin iş durumunu soracak diye insanlarla tanışmak istemiyorum biktim hayatımdan biktim ama korkuyorum da
Bu adama sabretmek büyük bir marifet.boşandığınız zaman hayatınıza nasıl yön vereceksiniz.aile de destek değil sanırım.birikiminiz ,kafanızda tasarladıpınız herhangi bir planınız var mı.en önemlisi çocuğunuz bı durumdan etkilenir mi.ALLAH yardımcınız olsun zor bi durumÖnceki konularda evlilik sorunlarımı anlatmıştım. Bugün eşimle yine konuştuk. Beni sevdiğini söyledi biliyorum seviyorda. Çocuğumla vurdu beni. Onun üzüleceğini hayatının derslerinin kötüye gideceğini dul olmanin zorluklarını anlattı. Gözümü korkuttu. Sadece benden sevgi ilgi ve cinsellik beklediğini soyledi. Ama benim için ona karşı çok boş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce çocuk nasıl etkilenir yada gerçekten tek anne olmak çok mu zor? Çocuğum için katlanmalı miyim? Çok yorgunum çok çok çok. Yorumlarınızı bekliyorum.
Iste hem sen hem çocuğun yine yipranacakÇocuk husursuz değil ama ben huzursuz sinirli gergin sürekli şikayet eden bir kişi oldum.
Diğer konularınıza baktım siz yaklaşık 1 yıldır boşanmak istiyorsunuz eşiniz çalışmıyormus, her şeye tek başınıza yetmek durumunda kalıyormuşsunuz, ve eşiniz size fiziksel şiddet uyguluyormus.Önceki konularda evlilik sorunlarımı anlatmıştım. Bugün eşimle yine konuştuk. Beni sevdiğini söyledi biliyorum seviyorda. Çocuğumla vurdu beni. Onun üzüleceğini hayatının derslerinin kötüye gideceğini dul olmanin zorluklarını anlattı. Gözümü korkuttu. Sadece benden sevgi ilgi ve cinsellik beklediğini soyledi. Ama benim için ona karşı çok boş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce çocuk nasıl etkilenir yada gerçekten tek anne olmak çok mu zor? Çocuğum için katlanmalı miyim? Çok yorgunum çok çok çok. Yorumlarınızı bekliyorum.
Okulunun bitmesini bekliormus ona göre sorun bende onda yok hiçO senden sevgi bekliyor. Peki sen beklentilerini soyledin mi? Mesela calismasini, sorumluluklarini ve senin uzerindeki yuku biraz olsun almasini... yine herseyi senden bekliyor. Sevgi ve ilgi de dahil... o ayrilmak istemez, neden istesin ki? Ayrilirsa calismak zorunda kalacak. Oysa simdi ona bakan biri var. Cocugu kullaniyor. Madem cocugu bu kadar dusunuyor, caba sarf etsin. En azindan bir iste calissin.
InşallahDiğer konularınıza baktım siz yaklaşık 1 yıldır boşanmak istiyorsunuz eşiniz çalışmıyormus, her şeye tek başınıza yetmek durumunda kalıyormuşsunuz, ve eşiniz size fiziksel şiddet uyguluyormus.
Bütün bunlar eşinize olan sevgiyi ve ilgiyi azaltmış, hatta zaman zaman eşimi neden sevmiyorum diye kendinizi sorgular olmuşsunuz.
Öncelikle dul olmak ile ilgili eşinizin söyledikleri tamamen kendi bakış açısı. Siz zaten çocuğunuzun her türlü gereksimini kendi başınıza karşılamışsiniz, her şeyin üstesinden gelmişsiniz. Üstelik aile desteğiniz de yokmuş.bu yönden boşanmış olmamızın sizde bir zorluk yaratacağını sanmıyorum. Hatta çocuğunuzu daha sağlıklı büyütebilirsiniz; eşiniz sizin hayatınızda bir fazlalık.üzerinizdeki yükü paylaşmamis, üstüne üstlük size psikolojik ve fiziksel yönden zarar vermiş. Şu an üzgün olduğunuz için sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz ama bence boşanmış olmanız sizin için çok ama çok hayırlı olacak.bu çocuğunuza da yansıyacak.siz mutlu olursanız o da mutlu olur, çocuğunuza daha iyi bakabilirsiniz diye düşünüyorum.
11 yildir okul bitmedi mi?Okulunun bitmesini bekliormus ona göre sorun bende onda yok hiç
E sizi tabi sever, o yatıyor siz hem çalışıp hem evi idare ediyorsunuz.Bunları söylediğimde tartışma çıktı. Birini örnek gösterdim diye. Tek artısı beni seviyor ama benim sevgim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?