Boşanma konuşması

Zaten 11 yıldır hemen hemen herşeyin üstesinden tek başına gelmişsin. Ayrılmak bu açıdan pek birşeyi değiştirmez.
Çocuğunuz kaç yaşında?

Evlilik tek taraflı olan birşey değil. Karşı taraftan birşey bekliyorsan sen de onun beklentilerine cevap vereceksin ki bu gemi yürüsün. Senden ilgi sevgi bekliyor ama senin ondan beklediklerini yapmıyor. Eşinin seni sevmesi çok güzle ama seviyorum deyip sonra da seni üzecek şeyler yapması bir çelişkidir bana göre

Eşin seni gerçekten seviyorsa değişmesi gerektiğini kabul edecek ve o şekilde davranacak.
Aranızdaki soğukluk içinse bir evlilik danışmanına gitmenizi tavsiye ederim. Belki birşeyler yoluna sokmanıza yardımcı olur.

Bana neye karar verdin çocuğumdan ayıracak mısın diye sordu az önce

Ya vicdanlı, gerçekten çocuğunu düşünen adam anneyi bu laflarla vurmaz. Ezik durmayın.
Ne yaptı ki şimdiye kadar sizin için?

Evde kavga yok çünkü susuyorum diyorsunuz. Eşiniz akşama kadar bilgisayardaymış. Çocuk bu derece iletişimsiz evde ne kadar mutlu olabilir ki zaten?
Anne baba birbirini sevmiyor çocuk da bunun gayet farkında..

Çocuğunuz da bence her şeyin farkında. Her iş sende üzülüyorum sana dediğine göre.Çocuğuyla ilgileniyor mu peki eşiniz , oyun , gezme vs gibi?

Bu adama sabretmek büyük bir marifet.boşandığınız zaman hayatınıza nasıl yön vereceksiniz.aile de destek değil sanırım.birikiminiz ,kafanızda tasarladıpınız herhangi bir planınız var mı.en önemlisi çocuğunuz bı durumdan etkilenir mi.ALLAH yardımcınız olsun zor bi durum

Çocuğum etkilenir her çocuk etkilenir sonuçta. Eşim benden ilgi sevgi cinsellik iyi bir eş olmamı bekliyor. Başka biri ile evlensen birgün seni benim gibi sevmez diyor. Yıllardır cinsel ilişki yok denecek kadar az. Bende iyi bir eş değilim doğru ama onunda hataları çok fazla. Hala iş olayını hata olarak değerlendirmiyor. Yok benim yapabilecegim bir iş diyor.

Sen bu adamdan bosan bak nasil ikinci baharini yasiyorsun.. Elin ayagin tutuyor calisip para kazaniyorsun. Cocugunada bakacak birini bulursun. Ohh senden rahati yok inanki. Bu adamin kahrimi cekilir.

O senden sevgi bekliyor. Peki sen beklentilerini soyledin mi? Mesela calismasini, sorumluluklarini ve senin uzerindeki yuku biraz olsun almasini... yine herseyi senden bekliyor. Sevgi ve ilgi de dahil... o ayrilmak istemez, neden istesin ki? Ayrilirsa calismak zorunda kalacak. Oysa simdi ona bakan biri var. Cocugu kullaniyor. Madem cocugu bu kadar dusunuyor, caba sarf etsin. En azindan bir iste calissin.

Diğer konularınıza baktım siz yaklaşık 1 yıldır boşanmak istiyorsunuz eşiniz çalışmıyormus, her şeye tek başınıza yetmek durumunda kalıyormuşsunuz, ve eşiniz size fiziksel şiddet uyguluyormus.
Bütün bunlar eşinize olan sevgiyi ve ilgiyi azaltmış, hatta zaman zaman eşimi neden sevmiyorum diye kendinizi sorgular olmuşsunuz.
Öncelikle dul olmak ile ilgili eşinizin söyledikleri tamamen kendi bakış açısı. Siz zaten çocuğunuzun her türlü gereksimini kendi başınıza karşılamışsiniz, her şeyin üstesinden gelmişsiniz. Üstelik aile desteğiniz de yokmuş.bu yönden boşanmış olmamızın sizde bir zorluk yaratacağını sanmıyorum. Hatta çocuğunuzu daha sağlıklı büyütebilirsiniz; eşiniz sizin hayatınızda bir fazlalık.üzerinizdeki yükü paylaşmamis, üstüne üstlük size psikolojik ve fiziksel yönden zarar vermiş. Şu an üzgün olduğunuz için sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz ama bence boşanmış olmanız sizin için çok ama çok hayırlı olacak.bu çocuğunuza da yansıyacak.siz mutlu olursanız o da mutlu olur, çocuğunuza daha iyi bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

Okulunun bitmesini bekliormus ona göre sorun bende onda yok hiç

Inşallah

Nasil yaa bi erkek nasil 11 yildir 1 yil calisio ki bu adam evli ve cocugu var nasil bi sorumsuzluktur Allahim yardimciniz olsun bencede ayrilin bencillige bak siz adamı beslemissiniz resmen tabi ayrilmaz seviorum der bogasim geldi esini

Eşiniz 11 yıllık evliliğinizde bir yıl çalışmış ve siz boşanmak isteyince ben seni seviyorum diyor sizde vicdan yapıp üzülüyor musunuz yani pess vallahi şimdi evde kavga yok çocuk mutlu o ayrı ben ayrı odalardayiz diyorsun ilerde o çocuk evlenecek ve sizden gördüklerini kendi ailesine uygulayacak belki asıl bunun için elinizi vicdaniniza atın derim tabi eğer eşinizin bir hastalığı yoksa çalışmaması için

Bunları söylediğimde tartışma çıktı. Birini örnek gösterdim diye. Tek artısı beni seviyor ama benim sevgim yok
E sizi tabi sever, o yatıyor siz hem çalışıp hem evi idare ediyorsunuz.
O evin oğlu gibi bilgisayar başında zaman öldürüyor.
Çocuğunuz kendine böyle bir babayı mı örnek alacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…