• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Süreci - Karar

eğer öyleyse haklısınız. ayrıntılı bilmediiğim için sordum.

neden?
Kadına bir garanti olarak görülür
Birde çok Yargıtay kararı mevcuttur
Erkek takılarda söz sahibi değildir
Kadına bağışlanmış sayılır
Birebir avukatımın dedikleri
Yargıtay kararlarıda bu yönde

Selam kızlar,

Bir önceki konumda boşanma aşamasında olduğumu , eş ve ailesinin bana yaptıklarını, yalanlarını inkarlarını anlatmıştım.

(birinci yılımız da geçtiğimiz günlerde doldu bu arada çocuk yok çalışıyorum ) o günden bugüne hala bir anlaşma sağlayamadık. kaç yıl sürerse sürsün maddi olarak hiç bir hakkımı vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyip duruyorlar.

Hatta bununla da yetinmeyip eş olacak kişi sürekli bana 'hala davayı açmadın mı , boşuna uğraşma hiç bşeyi ispat edemezsin , hiç bişey alamazsın,yazın ailecek tatile gideceğiz bir an önce dava günü belli olsun ona göre ayarlayacağız ' vs tarzda mesajlar atıp sinirlerimi bozuyor.

Şimdi de benden çalınan ve hakkım olan alacağımın 2 -3 katı altında bir rakam teklif edip (o para da nakit kenarda bulunan paraları ) bu işi anlaşmalı olarak bitirelim diyorlar.

ilk başta çok tepki gösterdim sinirlendim çünkü altınları , krediye ödediğim paraları herşeyi bir kenara bırakın benim evin içine yaptığım harcamaları bile karşılamayan bir tutar bu .

Fakat size sormak istediğim ; ben her geçen gün daha da çirkefleşen bu insanlardan bir an önce kurtulmak için , çekişmeli boşanma süreciyle uğraşmamak , daha fazla üzülüp yıpranmamak adına allaha havale edip anlaşmayı kabul mu etsem

Yoksa kaç yıl sürecek olursa olsun yanlarına kalmasın diye mücadele etmeye ,hakkımı aramaya devam mı etsem ?

Ailem de bu süreçte çok yıpranıp üzüldüğü için bir an önce bu iş bitsin diyorlar onlarla uğraşmak seviyelerine inmek istemiyorlar.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Avukatın ne diyor? Bu mesajlar zaten seni tahrik etmek için. Onları mahkemede sunamiyor musunuz?

Neden birden anlaşmalı boşanmaya karar verdiler sence. Kocana bir kısmet çıkmış olmasın?

Neden onların yanına kar kalsın ki?
Neden ispatlayamıyorsunuz ki?
Verilen para,altın,çöpe gitmedi ya,alınan her malın makbuzu,faturası yok mu,daha 1 yıllık evliymişsiniz.
Sizden çaldıkları için polise şikayette bulunmadınız mı,bu da bir delildir bence.
işte çok uğraşılırsa altınlar ve kredi konusu ispat edilebilir de

bayağı bir uğraşmamız gerekecek .zamanında çoğu delili belgeyi kağıdı eşim olacak kişi yok etti.

Düğünde takılan altın her zaman kadının hakkıdır .

Kadına bir garanti olarak görülür
Birde çok Yargıtay kararı mevcuttur
Erkek takılarda söz sahibi değildir
Kadına bağışlanmış sayılır
Birebir avukatımın dedikleri
Yargıtay kararlarıda bu yönde

bence yanlış bi karar. ama kanunda böyleyse bişey diyemem.

işte çok uğraşılırsa altınlar ve kredi konusu ispat edilebilir de

bayağı bir uğraşmamız gerekecek .zamanında çoğu delili belgeyi kağıdı eşim olacak kişi yok etti.
Belgeler yeniden çıkarılamıyor mu?
Bir de krediydi,altındı neden çok uğraşılıyor anlamadım.
Banka belli değil mi çekilen kredi için?
Kaç aylık kredi çektiniz ki hemen bitti mi ödemeler?

avukatımda babamın arkadaşı olduğu için naçizane tavsiyesi uğraşmayın çok yıpranırsınız bu iş çok uzayacak belli oluyor diyor

Başka bir avukattan da görüş alsan daha iyi olmaz mı? Bu arkadaş eş dost avukatlardan şimdiye kadar fayda sağlayan görmedim.

Avukatın ne diyor? Bu mesajlar zaten seni tahrik etmek için. Onları mahkemede sunamiyor musunuz?

Neden birden anlaşmalı boşanmaya karar verdiler sence. Kocana bir kısmet çıkmış olmasın?
avukatımda çok yıpranacağımı uzun süreceğini söylüyor. eğer istersem boşanma gerçekleştikten sonra ona ve annesine manevi tazminat davası açabilirmişim

hani maksat huzurları bozulsun , uğraşsınlar içim biraz da olsa soğusun diye

Belgeler yeniden çıkarılamıyor mu?
Bir de krediydi,altındı neden çok uğraşılıyor anlamadım.
Banka belli değil mi çekilen kredi için?
Kaç aylık kredi çektiniz ki hemen bitti mi ödemeler?
ne bileyim bende anlamadım ki. kredi bitmedi daha 10 yıla yakın var

kafam o kadar karışık ki. adam utanmadan bana tatile gidicez mahkeme günü bir an önce belli olsun dşyo

evet ailemde aynı böyle söylüyor. bende bi yanım öyle diyor bi yanım uğraş diyor

Çok yıpranırsın. Bu süre içerisinde hala kağıt üzerinde o kişinin eşi olacaksın ve daha çok uğraşman gerekecek o çirkeflerle.
İspatı kolay olsa yap derdim ama zorsa onlardan çok sen zor durumda kalırsın, en sonunda mahkeme karar verse bile para yok derler vs uğraştırırlar.
Yine de bir avukattan akıl alın derim ama ben bu durumda olsam öbür dünyaya bırakırdım ödeşmeyi.

Bence kendini dinle. Sana gore nasıl olsa mutlu olursun ya da ilerde pişman olmazsın. Misal yanina bırakırsam daha çok üzüleceğim ne kadar zararımı karşılamasa hakimin sen haklisin bu da senin hakkın demesi için açtım davayı. Ufak kusur hariç boşanma için kusurum yoktu. Bunu ispat etmek istiyorum onlara karşı
Öyle şeyler yaşadım ki kime anlatsam dili tutuluyor.
Davanın uzaması avukatın ilgilenmemesi vvs zor oluyor.
Açıkçası para bile teklif etmedi adam tazminat istiyor.
Onun 5 tlsi bile kıymetlidir alcağım parasini.
Ama bu sureci kaldıramayacağımı düşünse idim vazgeçerdim davadan.
Sen de pişman olmayacağın bir karar verirsin ins

Çok yıpranırsın. Bu süre içerisinde hala kağıt üzerinde o kişinin eşi olacaksın ve daha çok uğraşman gerekecek o çirkeflerle.
İspatı kolay olsa yap derdim ama zorsa onlardan çok sen zor durumda kalırsın, en sonunda mahkeme karar verse bile para yok derler vs uğraştırırlar.
Yine de bir avukattan akıl alın derim ama ben bu durumda olsam öbür dünyaya bırakırdım ödeşmeyi.
zaten şimdiden öyle diyorlar. eş kişisinin üzerine hiç bişey yok maaşı oldukça düşük.

bu duruma güveniyor neyim varki benim neyi alacaksın diyor. ispat işimde çok zor olduğunu da biliyor

ne bileyim bende anlamadım ki. kredi bitmedi daha 10 yıla yakın var

kafam o kadar karışık ki. adam utanmadan bana tatile gidicez mahkeme günü bir an önce belli olsun dşyo
Eee tamam işte 10 yıllık kredi borcunuz var hem de başkasının üzerindeki bir eve öyle değil mi?
Bu bile büyük bir ispat değil mi kandırıldığınıza dair?
Bilemedim arkadaşım,yerinizde olsam avukatı değiştirirdim.
Eşyayı,altını geçtim de o kadar kredi zorluğu çekmişim,evimi kimseye yar etmezdim.

Back
X