• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Süreci - Karar

Ha bu arada asla onun bulduğu avukata gitme asla da bu kötü psikojide imza atma. Benim ki boşanmaya karar verdiğimiz aksam sana kağıt hazırladım imzala dedi.
Düşün yani bu pisliklere hic güven olmaz bence seni yipratmak için uğraşıyor yüzsüz.

ne bileyim bende anlamadım ki. kredi bitmedi daha 10 yıla yakın var

kafam o kadar karışık ki. adam utanmadan bana tatile gidicez mahkeme günü bir an önce belli olsun dşyo

Sen adamdan bosanacaksin ona aldığın krediyi 10 yıl ödeyecek misin? Ben anlamadım gerçekten. seni de avukatıni da anlamadim. Sen onlar gununu gun ederken her ay kredi odemeye yipranmayacak misin?

sen bu 10 yıla evlenir çocuk sahibi olursun zaten. Çocuğunun hakkını bu heriflere mi ödeyeceksin.

bir de 10 yıllıksa ev kredisi çekmişsin demektir. Ev senin üstüne olmadan nasıl ev kredisi çektiler. Banka zinhar vermez. Tapuya gidip sen satış yapsan yine ev gittiği için krediyi kapatman gerekir. Sende olmayan eve kredi de ödeyemezsin. Evi senden nasıl çaldılar ben anlamadım .

Burdan bakınca bu pislik kredileri bir şekilde sana yıkıp gidebilir. Duygusal davranma x kişi boşanmak istediginde ben ne zaman ve nasıl istesem o zaman boşanacağız deyip kapattım telefonu hala da bu kafadayım. Önemli olan senin çıkarların duygusal davranma lütfen...

Sen adamdan bosanacaksin ona aldığın krediyi 10 yıl ödeyecek misin? Ben anlamadım gerçekten. seni de avukatıni da anlamadim. Sen onlar gununu gun ederken her ay kredi odemeye yipranmayacak misin?

sen bu 10 yıla evlenir çocuk sahibi olursun zaten. Çocuğunun hakkını bu heriflere mi ödeyeceksin.

bir de 10 yıllıksa ev kredisi çekmişsin demektir. Ev senin üstüne olmadan nasıl ev kredisi çektiler. Banka zinhar vermez. Tapuya gidip sen satış yapsan yine ev gittiği için krediyi kapatman gerekir. Sende olmayan eve kredi de ödeyemezsin. Evi senden nasıl çaldılar ben anlamadım .
Aaaaa bunu bilmiyordum.
Demek başkasının üzerine alınan ev için kredi çekilmiyor?
Eee konu sahibi nasıl yapmış o zaman!

işte çok uğraşılırsa altınlar ve kredi konusu ispat edilebilir de

avukatımda çok yıpranacağımı uzun süreceğini söylüyor. eğer istersem boşanma gerçekleştikten sonra ona ve annesine manevi tazminat davası açabilirmişim

hani maksat huzurları bozulsun , uğraşsınlar içim biraz da olsa soğusun diye
keske bunu b
Evet mümkün onu yapabilirsin .
belgeye 1 yıl içinde dava açacağını yazarsan olurmuş yoksa zaman,aşımı olurmuş buna dikkat et. Bir de delilerin suresi oluyormuş

Burdan bakınca bu pislik kredileri bir şekilde sana yıkıp gidebilir. Duygusal davranma x kişi boşanmak istediginde ben ne zaman ve nasıl istesem o zaman boşanacağız deyip kapattım telefonu hala da bu kafadayım. Önemli olan senin çıkarların duygusal davranma lütfen...

Aaaaa bunu bilmiyordum.
Demek başkasının üzerine alınan ev için kredi çekilmiyor?
Eee konu sahibi nasıl yapmış o zaman!

Tabi canım evde ipotek oluyor. Banka ipoteği kaldırmadan nasıl satış olacak

Kredi konu sahibi üzerine değil.
Evlilik gerçekleşmeden ev başkasının üzerine alınıyor. Kredi de onun üzerine.
O da eşinin bir tanıdığı.
Eşinin maaşı krediye gidiyor.
Evin masraflarını ve evlenirken evin eşyaları vs konu sahibi üstleniyor.

Konu sahibinin hakkım dediği,
Düğün altınları ve bu süreçte ev geçindirme vs

Mesajları da psikolojim bozuldu manevi tazminat istiyorum diye gösterirsin .
Bence baska bir avukat bul .
Ayrica da yıllar cabuk geciyor catır catır ugras al sonuna (mı yazsam donuna mı yazsam bilemedim ) kadar .

evlenmeden az bir süre önce oturmamız için alınan ev için eşime kredi çıkmadığı bahane edilerek krediyi bir akrabanın üzerine çektiler (şimdi bilerek ben hak almıyım diye bu şekilde yaptıkları ortaya çıktı).

ve düğünde takılan tüm bilezik ve altınları kaynanam eşimle birlik olup benden zorla alıp bozdurup krediye yatırdılar. biz maaşımızla krediyi ödemeye devam ettik hatta bazı aylar ben eşimden daha fazla ödeme yaptım (çoğunlukla parayı elden verdim eşime)

bir de evin geçimi bana aitti. evden ayrılmadan önce bir gün eşim evden yüzüğümü kolyemi benden habersiz alıp götürmüştü yani çalmıştı.
?

Konunun sonunda evin değerinin 1 trilyon olduğu ve hakkını nasıl alacağı vs yazıyordu ama ben o noktada konu sahibini haklı bulmadım.
Evi zaten onlar almış, 500bin e aldılar ve değeri 1 milyona çıktıysa bu onların yatırımı olmuş oldu. Ki evin borcu hala ödeniyor.
Ev üzerindeki hakkı bana göre koyduğu para neyse o. Çünkü ev onların bile değil.

Eski konuda böyle idi.
Bana kalırsa uzatmayın pembebogurtlen91 pembebogurtlen91
Ne kadar maaş alıyorsunuz bilmiyorum ama 11 aylık maaşla kurtarmışsınız kendinizi...
Ne kadarını geri alabilirseniz eyvallah edin.

öncelikle avukatınızdan çok verim alabileceğinizi düşünmüyorum anlattıklarınızdan. değiştirin bence. altınları her şekilde alırsınız. düğünde çekilmiş altınların göründüğü bir fotoğraf yeterli diye biliyorum. avukatım öyle söylemişti. daha sonra bilirkişi aşağı yukarı bir tahmin yapıyor o fotoğraflara bakıp şu kadar altın vardır diye.

En baştan kadınlar bu kadar fedakarlık yapmamalı. Elin oğluna niye bu kadar para harcarsınız hiç anlamam.
Adam baştan maddi şeyler yapmıyorsa zaten sizi çok sevmiyor, menfaati ön plandadır.
Onlarda kalan paranız ortalama ne kadar?

Selam kızlar,

Bir önceki konumda boşanma aşamasında olduğumu , eş ve ailesinin bana yaptıklarını, yalanlarını inkarlarını anlatmıştım.

(birinci yılımız da geçtiğimiz günlerde doldu bu arada çocuk yok çalışıyorum ) o günden bugüne hala bir anlaşma sağlayamadık. kaç yıl sürerse sürsün maddi olarak hiç bir hakkımı vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyip duruyorlar.

Hatta bununla da yetinmeyip eş olacak kişi sürekli bana 'hala davayı açmadın mı , boşuna uğraşma hiç bşeyi ispat edemezsin , hiç bişey alamazsın,yazın ailecek tatile gideceğiz bir an önce dava günü belli olsun ona göre ayarlayacağız ' vs tarzda mesajlar atıp sinirlerimi bozuyor.

Şimdi de benden çalınan ve hakkım olan alacağımın 2 -3 katı altında bir rakam teklif edip (o para da nakit kenarda bulunan paraları ) bu işi anlaşmalı olarak bitirelim diyorlar.

ilk başta çok tepki gösterdim sinirlendim çünkü altınları , krediye ödediğim paraları herşeyi bir kenara bırakın benim evin içine yaptığım harcamaları bile karşılamayan bir tutar bu .

Fakat size sormak istediğim ; ben her geçen gün daha da çirkefleşen bu insanlardan bir an önce kurtulmak için , çekişmeli boşanma süreciyle uğraşmamak , daha fazla üzülüp yıpranmamak adına allaha havale edip anlaşmayı kabul mu etsem

Yoksa kaç yıl sürecek olursa olsun yanlarına kalmasın diye mücadele etmeye ,hakkımı aramaya devam mı etsem ?

Ailem de bu süreçte çok yıpranıp üzüldüğü için bir an önce bu iş bitsin diyorlar onlarla uğraşmak seviyelerine inmek istemiyorlar.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Konuyu tam anlamadım kredi neden çekildi içini yaptım dediğiniz ev için mi?

Mehir dugunde verilmez zaten o baska mevzu.
Takilan altinlar kadinin rizasi olursa evin ortak mali sayilir.

Adet mi bu? Gerçekten bilmiyorum. Düğünlerde takılan altınlar , ailelerin daha önce birbirlerine taktıklarının geri ödemesi değil mi? İki taraf da alacağını aldıktan sonra kalanlar yeni yuvanın olmaz mı? Evlenirken kızın hakkı , kızın rızası dışında kullanılamayacak olan yalnızca mehir değil mi?

Konu sahibi, ben olmaydım çekişmeli boşanırdım, anlaşma yolunu seçmezdim.

Adet mi bu? Gerçekten bilmiyorum. Düğünlerde takılan altınlar , ailelerin daha önce birbirlerine taktıklarının geri ödemesi değil mi? İki taraf da alacağını aldıktan sonra kalanlar yeni yuvanın olmaz mı? Evlenirken kızın hakkı , kızın rızası dışında kullanılamayacak olan yalnızca mehir değil mi?

Adetde denebilir tabii genelde boyle diyelim.
Mehir bosanma olum vs durumunda veriliyor kii verilmezse bunu adli merciiye tasinamaz o ahiretlik konu

artık mahkemeler düğünde takılan takılar kadının hakkıdır der, düğün videosunu delil sayıp kadına ödenmesini söyler. yani takılan takılar kadın isterse yuvanın olur.

2-3 katı yazmışsınız sandım ki gerçekten katı, 3te biri ya da yarısını vermeyi teklif ediyorlarmış meğer.

ben şahsen anlaşmayı tercih ederdim; o adamın soyadından/bu mahkeme işlerinde sıyrılıp kurtulmak için.

tabi geride ödenecek bir şey bırakmadan giden gitsin bundan sonra benden bir şey alamazlar derdim.

1 Yıl boyunca kredinin tamamını siz ödemiş bile olsanız ben sizin yerinizde olsam böyle çirkef insanlarla muhattap olmayı devam ettirmek yerine anlaşmayı kabul eder çekilirdim, hayatıma devam ederdim. Sonuç iyibariyle olaya şöyle bakardım; Hiç evlenmemiş olsaydım ne altınım ne de param olacaktı ne de evim (Kazanılan maaşı bi şekilde harcadığımı varsayarak). Sonuçta 1 yıl önceki başladığınız yere maddi olarak belki de biraz önde geri dönmüş olacaksınız.. Ama bu iş uzarsa, arada geçecek bilmemkaç yılın manen telafisi sizin için çok zor olabilir.. Bazen vazgeçmek gerekir, pes etmek gerekir kendi akıl sağlığını psikolojini koruyabilmek adına.. Bence öyle yapın..

Back
X