Boşanma Süreci - Karar

hayır konuyu saptırmış herkes

kredi benim üzerime değil

evlenince oturduğumuz ev . düğünde az bir süre önce alındı ve eşim adına kredi çıkmadığı söylenerek (planlanmış meğer ) bir akrabası adına kredi çektiler

fakat düğünden sonra kredinin ödemesini biz yaptık . daha doğrusu ben daha çok ödeme yaptım fakat şu an benim hiç ödeme yapmadığımı yardım etmediğimi iddia ediyorlar

Anladım. 1 yıllık evliymissin. Çok da önemli değil o zaman.

Valla canım insan olanın canı yanar bunlar insan mı ki canları yanacak? Ben eski eşimle evlenirken yıllar yılı yaptığım tüm birikimleri harcadım, yetmedi ailem yaptı düğünümüzü, onun ailesi misafir gibi geldiler gittiler kendisi zaten çulsuzun tekiydi.. Borçla aldığımız eşyaların da hala borcunu öderken evi terkettim gittim.. Kişisel eşyalarımı bile talep etmedim yeterki bunlardan kurtulayım diye.. 2 yıl onun eşyalarının taksitlerini ödedim tepe tepe kullansın ama hakkımı da helal etmiyorum sana da dedim. Ben belki burda borç ödemiş olabilirim ama o Allah katında o borcu nasıl ödeyecek onu görücez.. Ha şimdi noldu benim Allah'a çok şükür iyi bi evliliğim, güzel bi arabam, hala eşimle beraber borcunu ödemeye çalıştığımız bi evim var.. Elin ayağın tutuyo daha iyilerini alırsın yaparsın.. Dünya malını bu kadar kafaya takmamak lazım :KK66: Kurtl ve yoluna bak arkadaşım :KK66:
Ben de ödedim hatta gidenler yerine yenisini aldım evden kaçarken de eşyayı gözüm görmedi, daha güzellerini aldım tekrar ödüyorum allah sağlık versin. Aynı Para nasıl olsa kazanılıyor önemli olan o ahı alan ahla birlikte devam edebilecek mi?
Şimdiye kadar paraya tapan insanların mutlu olduğunu görmedim
Valla canım insan olanın canı yanar bunlar insan mı ki canları yanacak? Ben eski eşimle evlenirken yıllar yılı yaptığım tüm birikimleri harcadım, yetmedi ailem yaptı düğünümüzü, onun ailesi misafir gibi geldiler gittiler kendisi zaten çulsuzun tekiydi.. Borçla aldığımız eşyaların da hala borcunu öderken evi terkettim gittim.. Kişisel eşyalarımı bile talep etmedim yeterki bunlardan kurtulayım diye.. 2 yıl onun eşyalarının taksitlerini ödedim tepe tepe kullansın ama hakkımı da helal etmiyorum sana da dedim. Ben belki burda borç ödemiş olabilirim ama o Allah katında o borcu nasıl ödeyecek onu görücez.. Ha şimdi noldu benim Allah'a çok şükür iyi bi evliliğim, güzel bi arabam, hala eşimle beraber borcunu ödemeye çalıştığımız bi evim var.. Elin ayağın tutuyo daha iyilerini alırsın yaparsın.. Dünya malını bu kadar kafaya takmamak lazım :KK66: Kurtl ve yoluna bak arkadaşım :KK66:
Darısı başıma sizin de mutluluğunuz katlanarak artar ve rabbim doğru zamanda yuvanızı daha mutlu edecek bebişiniz yoksa bebiş nasip eder inş.

Ben de ödedim hatta gidenler yerine yenisini aldım evden kaçarken de eşyayı gözüm görmedi, daha güzellerini aldım tekrar ödüyorum allah sağlık versin. Aynı Para nasıl olsa kazanılıyor önemli olan o ahı alan ahla birlikte devam edebilecek mi?
Şimdiye kadar paraya tapan insanların mutlu olduğunu görmedim

Darısı başıma sizin de mutluluğunuz katlanarak artar ve rabbim doğru zamanda yuvanızı daha mutlu edecek bebişiniz yoksa bebiş nasip eder inş.
Ayy amin inşallah canım :dua: Allah hepinizi iyi insanlarla karşılaştırsın bundan sonrasında inşallah :dua::dua::KK200:

Yaa eski konularınıza göz atıyım dedim çok üzüldüm.=( ilk nişan haberinizi bile burdan vermişsiniz. Allah yardımcınız olsun. Anlaşmalı boşanmada onlara istedikleri şeyi vermiş olursunuz. Diğer türlüde siz yıpranırsınız. Şahsi fikrim, kararınız netse., söyledikleri miktarı alıp hayatıma bakmak olurdu. Zira diğer türlü yıllarınıza mal olacak. Manende çok yıpranırsınız.

avukatımda babamın arkadaşı olduğu için naçizane tavsiyesi uğraşmayın çok yıpranırsınız bu iş çok uzayacak belli oluyor diyor
Yargitay kararları var. Düğünden takilan tüm altınlar gelinin, evlilik birliğinde altınlar bozulsa bile o altınlar boşanma aşamasında geline parası verilir diye, bunları netten bulun.

O paraya acil ihtiyacım yoksa ve ispatlayabiliyorsam nereye ne ödediğimi,dibine kadar uğraşırdım zira pişkin ve arsız tavırları bunu yapmayı gerektiriyor.
Neden yanlarına bırakayım ki der ugraşırdım uzun zaman alsada.

Avukatın eş dost takımından olmasa çekişmeli boşan derdim ama tanıdık avukattan iş çıkmıyor ne yazıkki...
ev konusunu ispat edemezsin evet ama altınları geri alabilirsin.

Selam kızlar,

Bir önceki konumda boşanma aşamasında olduğumu , eş ve ailesinin bana yaptıklarını, yalanlarını inkarlarını anlatmıştım.

(birinci yılımız da geçtiğimiz günlerde doldu bu arada çocuk yok çalışıyorum ) o günden bugüne hala bir anlaşma sağlayamadık. kaç yıl sürerse sürsün maddi olarak hiç bir hakkımı vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyip duruyorlar.

Hatta bununla da yetinmeyip eş olacak kişi sürekli bana 'hala davayı açmadın mı , boşuna uğraşma hiç bşeyi ispat edemezsin , hiç bişey alamazsın,yazın ailecek tatile gideceğiz bir an önce dava günü belli olsun ona göre ayarlayacağız ' vs tarzda mesajlar atıp sinirlerimi bozuyor.

Şimdi de benden çalınan ve hakkım olan alacağımın 2 -3 katı altında bir rakam teklif edip (o para da nakit kenarda bulunan paraları ) bu işi anlaşmalı olarak bitirelim diyorlar.

ilk başta çok tepki gösterdim sinirlendim çünkü altınları , krediye ödediğim paraları herşeyi bir kenara bırakın benim evin içine yaptığım harcamaları bile karşılamayan bir tutar bu .

Fakat size sormak istediğim ; ben her geçen gün daha da çirkefleşen bu insanlardan bir an önce kurtulmak için , çekişmeli boşanma süreciyle uğraşmamak , daha fazla üzülüp yıpranmamak adına allaha havale edip anlaşmayı kabul mu etsem

Yoksa kaç yıl sürecek olursa olsun yanlarına kalmasın diye mücadele etmeye ,hakkımı aramaya devam mı etsem ?

Ailem de bu süreçte çok yıpranıp üzüldüğü için bir an önce bu iş bitsin diyorlar onlarla uğraşmak seviyelerine inmek istemiyorlar.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Kanunen hakkin olan her seyi pasa pasa odemek zorunda zaten (dugunde nisanda takilan takilarin miktarinca odeme yapmak zorunda, cunku takilar kadinindir kanunen.. Ortak ev, araba vs varsa yarısı).. Tazminat filan talep etmezsen uzatmaz bence hakim..

onların yanına kalmasını hiç istemem aslında fırsat bulabiliyosanız uğraşın gerçekten
hakkınızı yemesinler şimdiye kadar yemişler zaten

Ben olsam bu paraya tapan insanları, beni nasıl üzdülerse öyle üzerdim. Onların içine en çok oturacak şey de paralarının ellerinden gitmesi olacaktır. Donuna kadar alın bence. Kahrolsunlar, canları gitsin, yansınlar. Yapmazsanız içinizden gitmeyecek kazıklanmışlık hissi ömür boyu. Bilinç altınızda kapanmayacak bu konu. Ama onların canını yakarsanız onların içinden çıkmaz bu ömür boyu. Merak etmeyin, mahkeme sizi boşar. Para için çekişirsiniz ondan sonra. Bir tanıdığım boşandığı kocasını mahvetti böyle. Adam en son mahkemede yalvardı kadına ne olursun, bana hiçbir şey kalmadı, bari araba bende kalsın dedi. Ama adam kadına neler etmişti neler! Kadın da çok iyi niyetliydi, son ana kadar aralarını düzeltmek için uğraştı ama adam oralı olmadı. Baktı ki adam başka kadınlarla eziyor buna koklatmadığı paraları, kadın da akıllandı ve aldı intikamını!!!

Kendi aileniz ve sizin tarafinizdan alinan esyalar size aittir.Zaten seneti faturasi vardir. Dugunde kiz tarafinib taktiklari da size aittir. Size kv tarafindan takilanlar mihirde sizindir. Ancak adil olmak gerekirse erkek tarafinib taktigi ve aldiklari onlarindir. Ev ici icin kredi olmus bi kere geri donusu yok gibi.

Bence gerek yok çekilip kendi hayatına bakmalısınız gururunuzla çekip gidin pişman olsun olmasın ama emin olun herkes hakettiğini yaşar sizin mufakatiniz onun ceza iz olacaktır siz kendinizi mutlu etmeye bakın ve hayata inanin

Bu boşanma süreci okadar zor ve yıpratıcıymış ki İnan bana eşimle kaybım 1 sene olacaktı bir de çocuğum olmayacaktı aslaa çekişmez anlaşmalı boşanma yoluna giderdim.Kurtulamamak ve o çekişme süreci yıpratıcı ve asla düzen kuramadığın berbat bir süreç

ben şunu anlamıyorum. altın lafı ediyorsunuz ama altın düğünde takılan altınlar ise ortak oluyor. tamamı sizin olmuyor ki? kredi demişsiniz, evlilik birliği içinde ödenen krediyi neden eşten talep ediyorsunuz?
Düğünde takılan altınları hakim kadına veriyor diye biliyorum.Arkadaşımda boşanmıştı tüm takıları o aldı mahkeme kararı ile o zaman duymuştum bende.tabi hakimin insiyatifimi kanunlarmı bilemiyorum..

Bir arkadaşım da çok kısa bir süre evli kaldıktan sonra boşandı cekismeli oldu ve davası tam 5 yıl surdu. Bu 5 yıl boyunca her duruşmadan ağlayarak geldi çünkü türlü turlü iftiralar attılar her seferinde onları gormek duymak ve cevap vermek zorunda kaldı. Ha sonuçta kazandı haklarını aldı ama çok yiprandi. Eğer kaldırabilecekseniz siz de hakkınızı arayin ama bence daha kaliteli bir avukat bulun.

Back
X