boşanmak mı en iyisi...

bir ordan bir burdan dediğiniz şey atanma konusundaydı. bilemem özel eğitimde hiç tecrübeniz var mı, ağır çocuklarla çalıştığımı yazmıştım mesajımda. gün sonuna enerji kalmıyor. ha zorla mı yapıyorum bu mesleği hayır tabiki de. şuanda izindeyim ve öğrencilerimi özlüyorum. ama iş yerim giderken 1 saat gelirken 1bucuk saat sürüyor; 2 bucuk saat de yoldayım yani. 8 seansın ardından bir de yol epey yorucu oluyor. eve varmam 7bucuk gibi benim. devlete geçsem sadece yarım gün çalışcam, maaş daha iyi olacak. cumartesi de çalışıyorum ben özelde.

ben orada özür dileyerek yazmıştım. annemlerin dediği bir şey yani benim katıldığım bir deyim değil o. ve boşanırsam ne olacğaımı biliyorum evet :)

eşimin babası evlendi bizden bir yıl önce, eşim çok acele etti evlenmek konusunda. ben bir sene daha beklemek istiyordum. ama evlenmeyi istemedim mi tabi ki çok istedim annemin "evlenirsen evine adım atmam bir kızım bir oğlum var(beni saymıyor) derim" demelerine rağmen evlendim ben.

Bu cümleyi hayatımda ilk kez sana söylüyorum ; ailenle arana mesafe koy çünkü ruhsal durumları normal değil, evle eşyayla kafayı bozmuşlar. Ailenin görüşlerinin hatalı olduğunu biliyorsun, kendini hiç bileme. İnsanın başına hayatta her şey gelebilir, gün olur perdelerine babaanne perdesi gibi diyen annen gecekondu için şükreder hale gelebilir. Düşmez kalkmaz bir tek Allah'tır.

Eşyaya eve bakarsan hep daha güzeli, hep daha iyisi var, napıcaz her sene yeni bir ev mi döşeyecek insanlar, nedir bu gösteriş hırsı anlamıyorum. Eşini de incitme böyle şeyler için, belli ki sana değer veriyor, yoksa el oğlu bu kadar laf işitecek sesi çıkmayacak mümkün değil, şu forumda ne dertler var, insanlar kocalarından neler görüyor. Rahmetli annemin kır dizini otur diye bir tabiri vardır o geldi aklıma =))

Annenin bu lafları çok hoş değil. Eşya geçicidir. Sen bir kenara para koy eşinide yönlendir birikim yapın. Eşinle sırt sırta verirsen herşey güzel olur. Ailen eşyaya değer veriyor çünkü bu yaştan sonra bir eğlenceleri yok sanırım. Annenlerin yerinde olsaydım ev düzene kadar bu yaştan sonra ya hacca giderdim ya da şehir şehir gezer tozardım

Yanlış kişiye çattın.
Zira 13 yıllık Özel Eğitimciyim

Son düzenleme:

Annenin doldurusuna fazla gelme diyim o zaman..
Esin icin el diyorsa, babanda onun icin el oglu olmuyor mu ?
neyse.. Esini seviyorsan sirf doldurus ve maddiyat yuzunden bosanma,
gelen gideni aratir.. cok zengini bulursunda cok mutsuz olursun belki kim bilir..

sırf bunun için mi boşanmak istiyosun çok saçma bence hem babanla eşin aynı olmak zorunda değil eşin doğru söylemiş durmadan eşya değiştirmek mantıksızdır ben şahsen eşyaya bişey olmadığı sürece kırılma çok eskime olmadığı sürece değiştirmem eşinde böyle düşünüyodur ve gereksiz masraf yapmak istemiyodur hem annenler eşyaları evi değiştirdiler diye sende değiştirmek zorunda değilsin böyle devam edersen sen değil ama adam seni boşar haberin olsun

Sadece imkan da değil 2. el evleri de bedavaya vermiyorlar ki. Ayrıca Tweety çok haklı sende boşanırsan o kervana katılacaksın. Artık biriyle daha evlenmeye kalkarsan evleneceğin kişinin ailesi oğluna "Oğlum bu dul kadın buna ikinci el ev al içini de ikinci el eşyalarla doldur ne de olsa dul." derse kızmayın.

K bkma ama herkesin dedigini bende diyecm. Büyü artik, sen babann kücük kizzi degilssin.. kocandan elinde cikolatalarla gelmsni bekleme. Sen artik genc kiz degil, eewinin hanimisin, kocanin eşisin.. herkes ne drtlerle ugrasiyor. Sn eşya diyorsun. Ltfn kendine eziyet etme. Kocan sana iyi mi sadik mi, aç acikta degilmsn tmm .. önune bak, boşanmaak cook sacma yani bu nedenlerlee

Aileniz doğru davranmıyor, annenizin damadının maddiyatını küçümseyip ezmeye hakkı yok. Kimse sizin ailenizin standardında olmak zorunda değil. Siz eşinizi sevmiyorsunuz bence, anneniz size "baban seni bir çizik eşyada oturtmadı el oğluna bak" dediğinde eşinizi çok sevdiğinizi onunla bir sofa bir odada bile mutlu olacağınızı belirtmeliydiniz. Siz annenizden etkileniyorsunuz çünkü sizde onun gibi düşünüyorsunuz. Ve eşinize yazık oluyor. Beni ezen hakir gören ailenin yüzüne bakmazdım ben olsam ama eşiniz hep alttan almış idare etmiş...

Ayrıca nedir şu 2. el ev-dul kadın mevzusu, Allah aşkına ne kadar saçmalıyor aileniz farkında mısınız? katılmıyorum diyorsunuz ama bu laflarla dolduruşa geliyorsunuz...

Son düzenleme:
Eger bu eşini seviyorsan ve bu evliliğe devam etmek istiyorsan,
annene de babana da bir ayar vereceksin.
Senin evliliğin ve yaşam standardınız konusunda söz hakkına sahip olmadıklarını,
bunu da eşine yansıtmamaları gerektiğini söyleyeceksin.
Böyle bir durumla karşılaştığında direkt müdahale edeceksin.

Hatta en başta sen de kendine bir çekidüzen ver.
Sen de eşine yansıtma ki eşin de eziklik duygusu oluşmasın.

Yok yapamam diyorsan da boşanır,
daha zengin bir koca bulursun, ama huzurun olur mu bilemem...

Son düzenleme:
haklısınız sanırım, kendimi kontrol etmeden ya da düşünmeden davrandım ben...

babam 95 yılında iflas edince boşanmışlardı annemle. 98 de tekrar evlendiler. boşanmaları maddiydi yani.
evimizin yeri iyi değil, malesef bilmeden tuttuk böyle bir yeri sürekli kavga olan bir yer. taşınmayı düşünüyoruz. annem o kesin ikinci el eve bakaar değerin bu kadar senin vs diyor. genel olarak annem de akrabalarım da(baba tarafım) böyle düşünürler. elimde olmadan çok doluyorum bu sözlere. nasıl engellicem bu dolmaları bilemiyorum...

Annen kaç yıllık evli ve yeni evi olmuş. İlk evlendiğinde dört dörtlükmü evlenmiş. Kaç sene sonra kocası ev almış. Bence anneniz sizi dolduruyor. Eşinizi sevmiyor gibime geldi.
annem kendi evinde oturuyor zateni şimdi sadece daha yeni diye bir eve taşınıyorlar. eşimi istemiyordu annem hiç; hala da istemezki eşim saygısızlık yapmadı gerçekten ona karşı

yaşam standardı değil; annem öyle deyince çok daha değişik düşündüm inanın

eşim tayin isticek sadece, yine aynı iş aynı yer sadece şehir farklı olcak... iş konusunda daha mantıklı olmaz mı ki? ailelerimiz zaten çok müdahele ediyor evliliğimize; benim annem onunsa üvey annesi.. uzakta olmak daha iyi olur snki...

hem ailem hem de akrabalarımız bu tür şeylere çok düşkünler. ikinci el eve çıktığımızda hepsinin arasında bir dedikodu dönecek. hepsi bir laf sokacak. buna kafayı takmam yanlış sanırım. siz olsaydınız ne derdiniz, yani şimdi ailem başta babannem amcamlar çok laf edecekler... ne demeliyim onlara..

Atansan eş durumuyla eşinin yakınlarına gelebilirsin gerçi Ankara biraz zor olabilir ama denemeye değer bence özelde çalışıp ölü gibi olmaktan daha iyidir
Seni anlıyorum iyi bir hayat sürüyorsun şu anda ama daha iyisinden geldiğin için hep bir kıyaslama içindesin ki bu da seni çok dolduruşa getiriyor
Eşya falan çok önemli değil aslında bu senin mutsuzluğuna bulduğun bahanelerinden birisi sadece bence senin için asıl önemli olan eşinle olan paylaşımlarınız anlaşmanız maddiyat önemli ama eğer seni mağdur ediyorsa ki mağdur değilsin bence bunları bir kenara bırak eşin seni duygusal açıdan doyuruyor mu ya da sen onu doyuruyor musun buna bak...

Annenle uzun bir sure gorüsme bence. Seni mutsuz ediyor. Evliligini etkiliyor.
Cok uzuldum snn icin , allah yardim etsin

Eşinizin maddi durumunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz ?
Eşinize çok çok üzüldüm çekilir dert değil başındaki
Adam evim olsun, yuvam olsun diye evlenmiş ama daha 3 ay olmuş her şey sıkıntı halini almış
Boşan arkadaşım boşan ,çocuk oyuncağı ya ...
İkinci el evmiş ,bizde senin tabirinle ikinci el evlerde yaşıyoruz ne olmuş yani?
Sanki ikinci el eşyalardan bahsediyor gibisiniz pess...
Ki evindeki bir yudum huzur için ikinci el eşyaları kullanan nice hanımlarımız var elleri öpülesi...
Yorumlarını okudukça sinirlerim zıpladı
Bi de öğretmenmişsin ..Bi eğitimci olarak bu fikre,kafa yapısına sahipsen
seni zaten devlet okullarında görmeyelim
hoş atanmamışsın Allahtan başka yere ..atansan maazallah hayatta yaşayamazsın
Senin hayat standartlarına uymaz bi kere,zora gelemezsin
Şımarıklıktan başka bişey değil bu yaptıkların
Bu sebepten de boşanacaksan boşan ki adam da kurtulsun
Ama şunu bil ki bu kafayla sen asla mutlu olamazsın

Ikinci el ew (!) ne demek yaaaaaaa..
Allahm allahmmmm
sinirlenmemek elde degil

Ben olsam hiçbirşey demezdim. İnsanlar her zaman konuşacak birşey bulur. Hayatımı akrabalarıma göre mi yaşayacağım? Ben görmüşüm beğenmişim almışım isterse 5. el olur kimseyi ilgilendirmez.

Zaten başımıza ne geliyorsa elalem ne der diye düşünmekten geliyor. İnsanlar elalem ne der diye düşünmekten istediği evde oturamıyor, istediği mesleği yapamıyor, istediği gibi giyinemiyor.

valla insan eşini seviyosa eve eşyaya bakmaz bide üstelik yeni evlisin eşyalarında yeni insan sevdiğinin yanında olduktan sonra onunla mutlu olmaya bakar eve bakıpta sorun çıkarmaya çalışmaz ben sevdiğimin yanında olmak için 30 yıllık 40 yıllık evde bile otururum

Allahallah ya bız annelerımızden azla yetınmeyı ogrendık hep:44:
kusura bakmayın ama sızın derdınız dert degıl bosanmayı gerektırıcek bısey gormedım
bdv da esı ve aılesı bolumundekı konulara goz atarsanız anlarsınız.
esımı sevmıyorum dersen anlarım bosanmak ıstemenı ama soyledıgın sebepler cok basıt seyler siz bukadar basıt seylerde bosanmayı dusunurseniz kusura bakmayın ama evlılıgı uzun yıllar surduremezsınız.BABANIZ sızı cok sımartmıs
babanızın kucuk sımarık kızı olarak kalmıssınz ben hatalı bıle olsam elınde cukalatayla vs ıle gelır gonlumu alıyodu babam demıssınız
esınızınde aynı sekılde nazınızı cekmesıni beklıyorsunuz ama el oglu cekmez be guzelım
erkekler bıcok seyın fıyatını bılmez ev teksılı kozmatık kadınları ılgılendıren konularda fıyat bılmezler benım esımde oyledır bılmedıgı ıcın aldıgınız ortuyu pahalı aldıgınızı soylemıs hayatım senın fıyatlardan haberın yok heralde ben cok normal bır fıyata aldım dıyebılırdın ama ben bu durumu daha yenı evlı olmanıza baglıorum bunlar cok normal seyler evlılıge ve bırbırınze alısma surecınde olur boyle seyler evlılıgın ılk 1yılı boyle gecermıs zaten lutfen benı yanlıs anlamayın amacım kırıcı olmak degıl
sıze hakverdıgım tek nokta tayın ıstemenız bunuda bır sekılde ayarlamanız lazım ha bıde bende son dakka degısıklerınden hoslanmam bır plan yapılmıssa son dakka baska bısey yapalım derse esım bende dellenırım ama bosanmayı dusunucek kadar degıl
esım benı sevmıyor, benımle ılgılenmıyo, benı aldatıyor, sıddet uyguluyo, kufur edıyo anlasamıyoruz vs vs dersenız anlarım ama yazdıgınız sebepler olagan seyler ve bu yuzden bosanılmaz be arkadasımannenızın doldurusuna gelmeyın derım sonucta bır yuva kurdun kulaklarını tıka ve evlılıgıne bır sans ver

Son düzenleme:

Allahm millet ne dicek derdind yaaa...
Sen mlltle mi yasiyorsun.
Bnce bu aklini dgistir, butun akrabalarini sil.
Annenle de senin durumunu anlayana kdr görüşme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…