teşekkür ederim fikirleriniz için... böyle bir yönlendirilmeye ihtiyacım vardı sanırım... eşimin gönlünü almalıyım sanırım :)Bu cümleyi hayatımda ilk kez sana söylüyorum ; ailenle arana mesafe koy çünkü ruhsal durumları normal değil, evle eşyayla kafayı bozmuşlar. Ailenin görüşlerinin hatalı olduğunu biliyorsun, kendini hiç bileme. İnsanın başına hayatta her şey gelebilir, gün olur perdelerine babaanne perdesi gibi diyen annen gecekondu için şükreder hale gelebilir. Düşmez kalkmaz bir tek Allah'tır.
Eşyaya eve bakarsan hep daha güzeli, hep daha iyisi var, napıcaz her sene yeni bir ev mi döşeyecek insanlar, nedir bu gösteriş hırsı anlamıyorum. Eşini de incitme böyle şeyler için, belli ki sana değer veriyor, yoksa el oğlu bu kadar laf işitecek sesi çıkmayacak mümkün değil, şu forumda ne dertler var, insanlar kocalarından neler görüyor. Rahmetli annemin kır dizini otur diye bir tabiri vardır o geldi aklıma =))
kimseye çatmadım ben, 13 yıllık bir tecrübeniz varsa değerli hocam anlamanızı beklerimYanlış kişiye çattın.
Zira 13 yıllık Özel Eğitimciyim
teşekkür ederim yardımınız için. akıllandım sanırım :)Annenin doldurusuna fazla gelme diyim o zaman..
Esin icin el diyorsa, babanda onun icin el oglu olmuyor mu ?
neyse.. Esini seviyorsan sirf doldurus ve maddiyat yuzunden bosanma,
gelen gideni aratir.. cok zengini bulursunda cok mutsuz olursun belki kim bilir..
nişan sürecinde de çok yaşadım ben bunları çok duydum yani. annem illah şu olsun bu olsun dedi, dolup dolup eşime giderdim ben de; hepsinde uzun uzun açıkladı. ben herkes öyle düşünüyor sanıyordum inanın yani herkes için bu çok büyük bir sorunmuş sanardım. ahmaklığıma yanıyorum şuan...sırf bunun için mi boşanmak istiyosunçok saçma bence hem babanla eşin aynı olmak zorunda değil eşin doğru söylemiş durmadan eşya değiştirmek mantıksızdır ben şahsen eşyaya bişey olmadığı sürece kırılma çok eskime olmadığı sürece değiştirmem eşinde böyle düşünüyodur ve gereksiz masraf yapmak istemiyodur hem annenler eşyaları evi değiştirdiler diye sende değiştirmek zorunda değilsin böyle devam edersen sen değil ama adam seni boşar haberin olsun
haklısınız... sanırım çok dolmuşum ben kendime çeki düzen vermeliyim...K bkma ama herkesin dedigini bende diyecm. Büyü artik, sen babann kücük kizzi degilssin.. kocandan elinde cikolatalarla gelmsni bekleme. Sen artik genc kiz degil, eewinin hanimisin, kocanin eşisin.. herkes ne drtlerle ugrasiyor. Sn eşya diyorsun. Ltfn kendine eziyet etme. Kocan sana iyi mi sadik mi, aç acikta degilmsn tmm .. önune bak, boşanmaak cook sacma yani bu nedenlerlee
mesela eşim kendi ailesinden destek istemedi. kendimiz yapalım ailem şuan herşeyi yapmak istiyor ama yarın öbürgün biz de x'e şunu bunu yaptık desinler istemiyorum demişti. yardım almadık ailelerden. annem "biz alalım da eşyaları utansınlar" gibi şeyler dediler ama tabi kbul etmedik. yani bunalr bile çok sorun olmuştu..teşekkür ederim fikirleriniz için. inanın etrafımda yararlanabileceğim ya da beni yönlendirebilecek kimse yok. anneme desem daha fena dolduracak beni.
şöyle ayrıtılı bir açıklamayı çevremden kimse yapmazdı bana...[/QUOTE
Rica ederim kardeşimsin bir anlamda...
annenin de babanında tavrı normal koşullara göre fazla ...seni kırmak istemiyorum ama Allah uzun ömür versin hep başında olmayacaklar.
Baban sana servet de bıraksa dünya hali .Bir gün herşeyi kaybedebilirsin.Sıfıra düşbilirsin.Adapazarı depreminde bir aile vardı.kaç apartmanı varsa tost oldu yıkıldı.apartmanların altı ağzına kadar lüks otomobil dolu oto galerileri...kuyumcu dükkanları ...hepsi bir nada 45 sn de topraga gömüldü arkadaşım.
Ölmeden kurtulanlar deprem çadırlarında uydu kentlerde döndü hayata.Böyle bak...Hayat bütün dünyada emek isteyen zor bir şey.Ailesi varlıklı olup da yinede hayata karşı donanımlı ve idare bilen bireyler olarak yetişen pek çok kişi var ...
Ailen gereksiz kaprisli,kırıcı ve nasıl desem biraz da NİSPET yapıyor gibi.
Anneni rehber olarak almamanı tavsiye edebilirim.Gün gelir soğan ekmek yersin,gün gelir lüks otomobile binersin.AMA NE ÖNEMLİ BİLİYOR MUSUN KIRMADIGIN -KIRILMADIGIN-BAŞINA KAKMADAN -KAKILMADAN YAŞADIGIN-HASTA OLUNCA ANNEN BİLE GELMEDEN YETİŞEMEDEN SENİ ELİYLE BAKAN-HER DERDİNİ DERDİ BİLEN-GIKINI ÇIKARTMADAN SENLE ZORLUGA GÖĞÜS GEREN KİŞİYLE PAYLAŞTIGIN ÖMÜRDÜR.Gerisi hikaye ...Mal bu gün var yarın yok.
Ben evliliğimde şu gün neye sahipsem kendim ve eşimin alınteridir.Bundan değerli,bundan tatlı,bundan daha önemli bir şey bilmem...Ama bu mallar bir o kadar da önemsizdir.Çünkü biriktiren,ödeyen,çalışan,kazanan bziler oldugumuz için canımız sağ oldukça yaşadıkça bir gider biri gelir.AMA BEN EŞİMİN GÖZÜNDE BİR DAMLA YAŞ,GÖZÜNÜN KENARINDA KAYGILI BİR BAKIŞ GÖRSEM İÇİM YANAR...Ona kıyamam,yükü benim yüküm olur...Bu duyguyu yakalabilmen,eşinle bir olabilmen dileklerimle...
Rabbim yüreklerinize ayrılmaz bir bağ-tükenmez sevgi koysun amin...
Aileniz doğru davranmıyor, annenizin damadının maddiyatını küçümseyip ezmeye hakkı yok. Kimse sizin ailenizin standardında olmak zorunda değil. Siz eşinizi sevmiyorsunuz bence, anneniz size "baban seni bir çizik eşyada oturtmadı el oğluna bak" dediğinde eşinizi çok sevdiğinizi onunla bir sofa bir odada bile mutlu olacağınızı belirtmeliydiniz. Siz annenizden etkileniyorsunuz çünkü sizde onun gibi düşünüyorsunuz. Ve eşinize yazık oluyor. Beni ezen hakir gören ailenin yüzüne bakmazdım ben olsam ama eşiniz hep alttan almış idare etmiş...
Ayrıca nedir şu 2. el ev-dul kadın mevzusu, Allah aşkına ne kadar saçmalıyor aileniz farkında mısınız? katılmıyorum diyorsunuz ama bu laflarla dolduruşa geliyorsunuz...
ben eşimle öyle evlendim zaten, herşeyi kendimiz ödüyoruz, eşim askere gitmişti ben çalışıyordum paramı hep biriktirdim döndüğünde eksiklerimizi alalım dye.. ben nişan döneminde çalıştım eşim askere gidip gelince atamaların dışında kaldı atamaları bekledi mecbur sonra olmadı tekrar bekledi falan derken 1bucuk yıl ben calıstım hiç ayrım yapmadan parayı biriktirdik. sadece bunları diyen öz annem olunca inanın elimde olmuyor. acaba haklı mı herkes böyle mi dşüüyor vs diye düşünüyorum sonra..
Eşinizi kötüleyip, kendinizce boşanmak için bahaneler üretiyorsunuz.
Desenize açık açık, rahata alıştım, sıkıntıya gelemiyorum.. Yazık eşiniz olan beye.
bence evi eşyayı boşver bi daha ki yaza nereye tatile gitsek diye plan yapıngüzel bi tatil size iyi gelir hemde oralardan uzaklaşın kim ne demiş bakmayın umrunuzda olmasın biri bişey dediği zaman ben böyle seviyorum kimseyi ilgilendirmez diyin. ohhhoo hep birileri ne der ne düşünür diye yaşasaydım şimdiye kadar evden dışarı adım atamazdım ben kimseyi takmıyorum sizde takmayın eşinle mutlu olmaya bak
ankaradan gitsek daha iyi olcaz aslında, yüklenemicek de kimse bizesanırım uzaklaşmaya ihtiyacımız var, teşekkür ederim yönlendirmeniz için :)
Ha bu arada bız sıdıye kadar kımbılır kacıncı el evlerde oturduk:26:hıc sıfır evimiz olmadı bızım
yazık ya damadı ezmeye calısıyolar fakırlık sucmuyada onlar kadar zengın olamamak
ılk defa kkda karsı cınsıme acıdım vay be
sankı karsılıklı konusuyomusuz gıbı heyecanlanıyorum bazen ha bu arada dıye baslamısım gene
evlenmeden evvel esyalarım cok guzel olsun dıye esımı sıkıstırdım hep hatta aılesını zor duruma sokmus bıle olabılırım:44: ama hep sunun esyaları cok guzel bununkı guzel dıye dusunuyor ınsan ama evlenınce anladımkı ıstersen sarayda yaşa o evi cehenneme donustukten sonra hıcbırseyın anlamı kalmıyormus megerhatta bı donem esyalar konusunda esımın aılesını zor durumda bıraktımda ondan mı yuzum gulmuyo dıye bıle dusunmuslugum olmustu bızamanlar:18:keske bır cekyat alsaydım da huzurum yerınde olsaydı dıye cok agladıgım gunler oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?