- 6 Mart 2024
- 11.336
- 21.878
- 318
Kötü bir şey dediğimi düşünmüyor um ben buraya biriyle tartışmak için bu konuyu yazmadım yalnış anlasildiysam kusura bakmayın ama orda yazdığınızi dirket bana soyeldinz üzerime alındım ve durumu açıklamak istedim.
Öyle bir şey demedim diye hatırlıyorum acaba yalniskla mi oldu ben burda eşimi savunmadim . İyi biri olsa burda bunu yazmazdim. Acaba bir yerde yalnış mi yazdımBana kötü bir şey demedin ama hem ataerkillik ten şikayet ediyorsun hemde farkında olmadan bunu besliyorsun. Eşiniz kazık kadar bir adamken çok genç yaşınızda sizinle evlenmiş, sizi dövüyor, genç yaşınızda bir çocuk verdiğiniz halde ikinci çocuk istiyor ve pisikolojik baskı uyguluyor, ama siz bütün bunlara rağmen hala eşim kötü biri değil diyerek bencil kocayı aklamaya çalışıyorsunuz.
Hepsi doğru ama şöyle boşanmak sadece aklıma geldi olursa nasıl olur diye. Evet normal şartlarda eşim bu kadar kötü ve sert olmasa 22 yada 23 yaşında 2. Çocuk düşünebilirdik. Ama ben daha 21 deyim ve hazır değilim onun baskısı var genel olarak ta artık biraz kötü davranıyor o yüzden boşanma fikri geldi biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmisimdirBen anlamadım boşanmak mı istiyorsun 22-23 yaşında ikinci çocuğu mu düşünüyorsun eşim sabretse ikinci çocukta olur diyorsun adamdan şiddet gördüm diyorsun ?
O kadar kötü düşünceli bir ailede o kadar baskıyla buyumussunuz ki stresinizi buradan hissettim konusmakta anlatmakta dahi geriliyor gibisiniz her yaptığınız harekette diken üzerinde gibi yaşıyorsunuz kendi rizanizla mi evlendiniz yoksa aileniz mi istedi görücü usulü mu oldu?? Bosanmak suan zor gibi ders calisma imkaniniz varmi lise kpss icin kayinaile ile mi yaşıyorsunuz detay li yazmamıssin kuzum ismin belli değil tanıdık kimse yok anlatsan belki fikir veririzHepsi doğru ama şöyle boşanmak sadece aklıma geldi olursa nasıl olur diye. Evet normal şartlarda eşim bu kadar kötü ve sert olmasa 22 yada 23 yaşında 2. Çocuk düşünebilirdik. Ama ben daha 21 deyim ve hazır değilim onun baskısı var genel olarak ta artık biraz kötü davranıyor o yüzden boşanma fikri geldi biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmisimdir
Size şiddet uygulayan biri var karşınızda neden ikinci çocuğu yapma fikrine ileride sıcak bakıyorsunuz? Siz de sindirilmişsiniz farkında mısınız?Eşiniz normal değil, size şiddet uygulaması normal değil, ikinci çocuk için baskı kurup ailesine kadar hadsizlik yapmaları normal değil bu durumu normalleştirmeyin ben de ileride istiyorum demeyin. Evet anlıyorum şu an eliniz de maddi hiç bir imkan yok ama öncelik olarak bunu düşünmeniz gerekmez miydi? Şu an çocuk düşüncesini bir kenara atın, ne yapın edin kpss ye hazırlanın bir şekilde mesleğinizi elinize alın.Hepsi doğru ama şöyle boşanmak sadece aklıma geldi olursa nasıl olur diye. Evet normal şartlarda eşim bu kadar kötü ve sert olmasa 22 yada 23 yaşında 2. Çocuk düşünebilirdik. Ama ben daha 21 deyim ve hazır değilim onun baskısı var genel olarak ta artık biraz kötü davranıyor o yüzden boşanma fikri geldi biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmisimdir
Tecavüze mi uğradınız? Yoksa berdel veya beşik kertmesi durumu mu?benim durumum biraz farklı ve özel ve aşkla yada severek evlenmedim sevmedim nefret bile ettim ama mecbur kaldım doğru düzgün tanımıyor dum bile
Öyle bir şey demedim diye hatırlıyorum acaba yalniskla mi oldu ben burda eşimi savunmadim . İyi biri olsa burda bunu yazmazdim. Acaba bir yerde yalnış mi yazdım
Kaynanam ile yaşamıyorum ama bizden çok uzakta değiller. Okula karşılar hemde çok okuyup ne yapacaksın karşı çıktığımı falan düşünürler zaten eşime daha önce söylemiştim dalga geçerek konuyu kapatı izin vermedi. Ailem istedi ama özel bir durumdan dolayı evlenmek zorunda kaldımO kadar kötü düşünceli bir ailede o kadar baskıyla buyumussunuz ki stresinizi buradan hissettim konusmakta anlatmakta dahi geriliyor gibisiniz her yaptığınız harekette diken üzerinde gibi yaşıyorsunuz kendi rizanizla mi evlendiniz yoksa aileniz mi istedi görücü usulü mu oldu?? Bosanmak suan zor gibi ders calisma imkaniniz varmi lise kpss icin kayinaile ile mi yaşıyorsunuz detay li yazmamıssin kuzum ismin belli değil tanıdık kimse yok anlatsan belki fikir veririz
Çocuklarım büyürse benim yaşadığım durumu yaşatmamaya çalışırım okusunlar zaten erkekler yaşlanınca daha sakinlesiyorlar diye biliyorum o zaman da umarım olmaz ki olursa kızım eve gelirse kabul ederim onu zorla geri göndermem sonuçta onuda evi. Babaannesine gerek duymaz umarım ben onun için yeterli olurumOkumaya izin verilmeyince devlete sığınma imkanı yokmu bilmiyorum soruyorum yani bir yolu.Cunku evlenmek kolay okumak zor olmamalı.Niye bu çifte standart .Konu sahibi sizin için demiyorum fakat kestirmeden okumayip zor gelip evliliği kurtulus sanıp sonradan böyle olanda var .Peki şimdi ikinci çocuğu yapınca bal börek olacakmi eşiniz .Kızınız olursa onudami okutmayacak hani karsimiş ya kızların okumasına.Eyvah o zaman günümüz evlilikleri malum o zaman kızınız bes beter bir evlilik yaparsa ne olacak 3 çocukla size döner gelirse babası babanesi bakacakmi onlara
Allah yardımcınız olsun genceciksiniz inşallah iyi olun başka birşey diyemiyorum benÇocuklarım büyürse benim yaşadığım durumu yaşatmamaya çalışırım okusunlar zaten erkekler yaşlanınca daha sakinlesiyorlar diye biliyorum o zaman da umarım olmaz ki olursa kızım eve gelirse kabul ederim onu zorla geri göndermem sonuçta onuda evi. Babaannesine gerek duymaz umarım ben onun için yeterli olurum
Ben şuan düşünmüyorum eşim istiyor haklısınız biraz karışık ama çocuk isteyen ben değilim sırf bu yüzden zaten bu durumu yaşıyor umBöyle bir adama ve bu hayata ikinci çocuğu gerçekten düşünüyor musunuz?
Özel durum nedir bu kadar sakladığınizKaynanam ile yaşamıyorum ama bizden çok uzakta değiller. Okula karşılar hemde çok okuyup ne yapacaksın karşı çıktığımı falan düşünürler zaten eşime daha önce söylemiştim dalga geçerek konuyu kapatı izin vermedi. Ailem istedi ama özel bir durumdan dolayı evlenmek zorunda kaldım
Kendini çaresiz hissedip buraya yazmışsın, gelen cevapların bir kısmını üzülerek okudum.Anlıyor um sizi ben evlilik meraklısı biri değildim okumama izin vermediler yinede evde otururdum en kötü ikna edip onların uygun gördüğü bir işte çalışirdim ama benim durumum biraz farklı ve özel ve aşkla yada severek evlenmedim sevmedim nefret bile ettim ama mecbur kaldım doğru düzgün tanımıyor dum bile kaç yaşındasiniz bilmiyorum ama bence olgun bir yaşta olduğunuzu düşünüyorum
Dunyayi gerçekten böyle mı görüyorsunuz. Neredeyse çoğu evde erkeğin sözü geçer demişsiniz ama öyle değil mesela. Eşiniz sizden biraz değil çok büyük mesela. Siz onsekiz iken 31 yaşında üniv mezunu biriymiş. Yuh yani liseli kıza bakmış resmen.21 yaşındayım evliyim 2.5 yaşında çocuğum var. Eşim benden biraz büyük (34 yaşında). Ataerkil bir toplumda büyüdüğümüz için genellikle erkeklerin dediği oluyor, çoğu ailede olduğu gibi. Ama bazen çok abartıyor. evliliğim boyunca eşime çok saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum bu zamana kadar çok sorun yaşamadım Altan aldım hep Zaten başka bir çarem çok yoktu. Çocuğum olmasaydı hiç evlenmezdim . Ben lise mezunuyum eşim üniversite. Ailem benim okumamı istemedi, zaten lise bitince dirket evlenmek zorunda kaldım ayrıca onlar için bir kızın üniversite okuması çok doğru gelmiyor. Evlenince de eşime sordum en azından şansımı denemek istedim sonradan neden sormadım diye pişman olmamak için ama oda istemedi. Biraz muhafazakar bir ailede büyüdüm eşimde öyle. Onlar için çocuk önemli onlara göre benim şuan ikinci çocuğumun olması gerekiyordu.ama ben istemedim benim için erken en az 22 yada 23 yaşında düşünüyorum ama eşim öyle düşünmüyor son 2 ayda çok baskı yapıyor. Kızıyor, tersliyor, küçük şeyleri abartıyor, istediği muameleyi yapıyor. Dayak yediğimde oldu. Kaynanam hep soruyor 2. Çocuk ne zaman diyor sonra tersleyip bilseydik seni gelin olarak almazdik diyor. Annemde bana kızıyor Çocuk evin neşesi diyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın eşim çok iyi biri diyemem sadece ben biraz altan alıyor um baskılar sebebsiz yere çok artı boşanmak geçti aklımdan bazen sadece çocuktan dolayı değil tabi . Ama çok zor çünkü eşim ve ailem istemez ya eşim takıntılı kalırsa. Hem çocuğum var . İmkanım olsaydı isterdim ama korkuyorum mesleğimde yok eşim bir şey yapmak isterse çok kolay onun için çocuğumu almak gibi çevresi çok. Bilmiyorum basit bir şey gibi gelebilir size anlatamadım çok şey var. Çok karışık oldu yada ben çok abartıyor um ama zaten 2 . çocuk olur biraz sabretse . Acaba benim gibi boşanma imkanı zor olup boşanan var mı nasıl bir yol izlediniz.
Ben sadece böyle bir durum yaşayan oldu mu merak ediyorum yoksa ben mi çok abartıyor düşünce bazen kendimi suçlu hissediyorum neden ısrar ettim diye ama hazır değilim 2. Çocuğa yoksa karşı değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?