Boşanmak yada başka bir yol

Ben anlamadım boşanmak mı istiyorsun 22-23 yaşında ikinci çocuğu mu düşünüyorsun eşim sabretse ikinci çocukta olur diyorsun adamdan şiddet gördüm diyorsun ?

Bana kötü bir şey demedin ama hem ataerkillik ten şikayet ediyorsun hemde farkında olmadan bunu besliyorsun. Eşiniz kazık kadar bir adamken çok genç yaşınızda sizinle evlenmiş, sizi dövüyor, genç yaşınızda bir çocuk verdiğiniz halde ikinci çocuk istiyor ve pisikolojik baskı uyguluyor, ama siz bütün bunlara rağmen hala eşim kötü biri değil diyerek bencil kocayı aklamaya çalışıyorsunuz.

Öyle bir şey demedim diye hatırlıyorum acaba yalniskla mi oldu ben burda eşimi savunmadim . İyi biri olsa burda bunu yazmazdim. Acaba bir yerde yalnış mi yazdım

Ben anlamadım boşanmak mı istiyorsun 22-23 yaşında ikinci çocuğu mu düşünüyorsun eşim sabretse ikinci çocukta olur diyorsun adamdan şiddet gördüm diyorsun ?
Hepsi doğru ama şöyle boşanmak sadece aklıma geldi olursa nasıl olur diye. Evet normal şartlarda eşim bu kadar kötü ve sert olmasa 22 yada 23 yaşında 2. Çocuk düşünebilirdik. Ama ben daha 21 deyim ve hazır değilim onun baskısı var genel olarak ta artık biraz kötü davranıyor o yüzden boşanma fikri geldi biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmisimdir

O kadar kötü düşünceli bir ailede o kadar baskıyla buyumussunuz ki stresinizi buradan hissettim konusmakta anlatmakta dahi geriliyor gibisiniz her yaptığınız harekette diken üzerinde gibi yaşıyorsunuz kendi rizanizla mi evlendiniz yoksa aileniz mi istedi görücü usulü mu oldu?? Bosanmak suan zor gibi ders calisma imkaniniz varmi lise kpss icin kayinaile ile mi yaşıyorsunuz detay li yazmamıssin kuzum ismin belli değil tanıdık kimse yok anlatsan belki fikir veririz

Okumaya izin verilmeyince devlete sığınma imkanı yokmu bilmiyorum soruyorum yani bir yolu.Cunku evlenmek kolay okumak zor olmamalı.Niye bu çifte standart .Konu sahibi sizin için demiyorum fakat kestirmeden okumayip zor gelip evliliği kurtulus sanıp sonradan böyle olanda var .Peki şimdi ikinci çocuğu yapınca bal börek olacakmi eşiniz .Kızınız olursa onudami okutmayacak hani karsimiş ya kızların okumasına.Eyvah o zaman günümüz evlilikleri malum o zaman kızınız bes beter bir evlilik yaparsa ne olacak 3 çocukla size döner gelirse babası babanesi bakacakmi onlara

Size şiddet uygulayan biri var karşınızda neden ikinci çocuğu yapma fikrine ileride sıcak bakıyorsunuz? Siz de sindirilmişsiniz farkında mısınız?Eşiniz normal değil, size şiddet uygulaması normal değil, ikinci çocuk için baskı kurup ailesine kadar hadsizlik yapmaları normal değil bu durumu normalleştirmeyin ben de ileride istiyorum demeyin. Evet anlıyorum şu an eliniz de maddi hiç bir imkan yok ama öncelik olarak bunu düşünmeniz gerekmez miydi? Şu an çocuk düşüncesini bir kenara atın, ne yapın edin kpss ye hazırlanın bir şekilde mesleğinizi elinize alın.

Öyle bir şey demedim diye hatırlıyorum acaba yalniskla mi oldu ben burda eşimi savunmadim . İyi biri olsa burda bunu yazmazdim. Acaba bir yerde yalnış mi yazdım

Neyse konu sahibi. İster boşan ister boşanma çocuk istemiyorsan yapma. Zaten çok genç yaşta bir tane yapmışsın. Eşine bunu net bir şekilde söyleyip sınır çizin. Kendisi bunun için sinirden kalp krizi mi geçirir yada delirir umurunuzda olmasın. O kaynana denen pisliğin de kaç çocuk yapacağınıza karışmasına izin vermeyin. Haddini bilsin.

Okumak da değil ya bı yerde kendini yetiştirmek dikiş nakış olur yemek olur dışardan muhasebe olur her halt olur evlilik hariç evlilik kesinlikle bir insana komple hayatını emanet etmek .Bu Allah'a edilir kula değil .İnsanlar değişir aslında çok tehlikeli eğer tüm ekonomi hayatındaki bir kişinin elindeyse öyle degilmi ?Genede elinde kendine hiç yatırım yapmadan böyle birşeye seviyorum diye girmek ya tutarsa.Ya kötü çıkarsa ya kötünün kötüsü çıkarsa bence evlenecek insan bunu iyi bilmeli hele bu devirde

Kardeşim genceciksin seni malesef damızlık gibi almışlar genç yaşta soldurmuşlar.
Öncelikle seni okutmayan ailenin Allah müstehakını versin.
Sonra da eşşek kadar herifken kendi yaşıtında biriyle evlenmek yerine gencecik kıza göz koyan eşinin ve ailesinin Allah müstehakını versin.
(Not: Böyle tipler bilerek yaşı küçük kızlarla evlenir susup bastırmak için itaat etsin sorgulamasın diye )
Onlar için kadın evinin süsüdür sürekli doğurmalı damızlık çünkü sesini kesip oturmalı bir fikir beyan etmemeli azalarak bitsin böyle insanlar ne diyeyim çok üzüldüm bu konuya.
Sana da kızmıyorum güzel kardeşim aileni çevreni tahmin edebiliyorum çünkü.
Ama malesef yetişme tarzından dolayı bunlara isyan etmen başkaldırman çok zor.
Hoş gerçi isyan etsen seni öldürebilir bu herif.

Ben senin yerinde olsam gizlice korunurdum hap veya spiral ile.
Eşime de bak olmuyor işte derdim.
O esnada da üniversite sınavına gir bi şekilde en azından açıköğretimden bir şeyler okuyabilirsin.
Birde eşinden mutfak masrafı veya başka ihtiyaçlar için aldığın paraları gizlice biriktirmeye bak gizlice.

Kaynanam ile yaşamıyorum ama bizden çok uzakta değiller. Okula karşılar hemde çok okuyup ne yapacaksın karşı çıktığımı falan düşünürler zaten eşime daha önce söylemiştim dalga geçerek konuyu kapatı izin vermedi. Ailem istedi ama özel bir durumdan dolayı evlenmek zorunda kaldım

Böyle bir adama ve bu hayata ikinci çocuğu gerçekten düşünüyor musunuz?

Çocuklarım büyürse benim yaşadığım durumu yaşatmamaya çalışırım okusunlar zaten erkekler yaşlanınca daha sakinlesiyorlar diye biliyorum o zaman da umarım olmaz ki olursa kızım eve gelirse kabul ederim onu zorla geri göndermem sonuçta onuda evi. Babaannesine gerek duymaz umarım ben onun için yeterli olurum

Allah yardımcınız olsun genceciksiniz inşallah iyi olun başka birşey diyemiyorum ben

Özel durum nedir bu kadar sakladığıniz

Kendini çaresiz hissedip buraya yazmışsın, gelen cevapların bir kısmını üzülerek okudum.
Arkadaşlar, siz kabul etmeseniz de yalnızca bizim ülkemizde değil, dünyanın her yerinde erken yaşta evlendirilen kızlar var. O kısmı kurcalayıp işe yaramayan durum tespitleri yerine çözüm yazmayı deneseniz mesela...

Lise mezunusun, 2.5 yaşında bebeğin var, ailen de boşandığın zaman arkanda durmayacak belli ki. O zaman en mantıklı olan, çocuk konusuna kulaklarını tıkayıp geleceğine yatırım yapman. Önce bi silkelen kendine gel, yaşın küçük, gençsin, önünde upuzun bir hayat uzanıyor. Sen kendini ezik görürsen çevrendekiler de ezmeye çalışır. Eşini açıköğretim ya da bir kurs gibi birşeye ikna etmeye çalış. Bir mesleğe, sana gelir kapısı sağlayacak birşeyler bulmaya odaklan. Evde dikiş diken, sabun yapıp satan, oyuncak ören bir sürü hanım var, sen de yapabilirsin. Ya da çocuk gelişimi kursuna gidip kendi kreşini bile açabilirsin, yeter ki kendine güven ve iste. Kenarda kimsenin bilmediği bir birikim yapmaya çalış, 10 tl olsa bile koy dursun, acil durumlar için b planı gibi. Sen istersen ikinci, üçüncü, beşinci çocuğu bile yapabilirsin, ama kaynanan değil sen istediğin için. Kendini geliştir, yetiştir, kendi kazancın olsun, özgüvenini geliştir. Öyle olunca çevrendekiler de sana saygı duyacaklar emin ol, daha çok gençsin be yavrum... Olan olmuş,kendinden büyük biriyle evlenmişsin, çocuğun da var, zor bir hayat evet. Ama şimdiden sonra ne yapabileceğini düşün, zamanını boşa harcama. Sakın bir meslek sahibi olmadan boşanma gibi yollara girme, çok zorlanırsın...

757753945790934 kez yazıyorum
21 yaşındaki kızım şuan yattığı yerden benden karpuz istiyor
evlenip eteğinde çocukla dolanacağına istesin ben yaparım

Dunyayi gerçekten böyle mı görüyorsunuz. Neredeyse çoğu evde erkeğin sözü geçer demişsiniz ama öyle değil mesela. Eşiniz sizden biraz değil çok büyük mesela. Siz onsekiz iken 31 yaşında üniv mezunu biriymiş. Yuh yani liseli kıza bakmış resmen.
Eşiniz sizi dövüyor ikinci çocuk baskısı yaoiyirken nasıl iyi bir eş olabiliyor mesela. Kendinizi koruma adına beklyniniz size bunları kabullendirmis ama gerçekler bunlar degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…