beni her yorumda şaşırtıyorsunuz bu nasıl on yargı. Çevremde sizden çok var zaten. Ben burda istediğimi herhangi bir konuyu yazabilirim sizin okuyunca gerildiginiz konu benim hayatım . Sizin kuzeninz değilim sizin çevrenizdeki inslar farklıdir benim çevrem farklıdır. Bizim burda görücü usulü evlenen de var severek evlenen de var ben bütün herkes zorla evlendiriliyor demedim. Benim hayatımı belliki beğenmediniz yada size çok farklı geldi hiç haber izlemiyorsunuz galiba genç yaşta öldüren kizlar zorla evlendirilen kadınlar. Daha geçen bir kadının boğazını kayınpederi kesmiş düşünce çok canı ve akla uymuyor değil mi ama var böyle hayatlar ve sizin bilmediğiniz çok hayatlar var. Ben sizden bir şey beklemiyorum kesinlikle umrumda bile değilsiniz. Ben istismara ugardigim için evlendim hamile kalmsaydim evlenmezdim çünkü en kötü bana zarar verebilirler di ama hamile kalınca insan korkuyor ne yapacağını şaşırıyor evet ilk o adamın yanına gittim çaresizce ama bana daha iyi olduğunu evlenerisin dediğini sonra annnem babam bana yardımcı olur belki bir yol söylerler sonuçta benden bu kadar nefret etmiyorlar ama beklediğim tepki gelmedi babamdan dayak yedim hemde çok ve evlenene kadar odadan bile çıkarmadılar telefon her şeyimi aldılar. İnsan o piskoliji ve korkuyla ne yapacağını bilmiyor. Direkt dini nikahim kıyıldı sonra resmi nikah kıyıldı ben 18 yaşındaydım evet yaşım büyük durabilir ama şuan ki benle o zamanki ben hiç aynı değiliz o an ne yapacağını bilmiyordum bende istemezdim beni bu durumda bir adamla evlenmeyi istemediğiniz bir adamla aynı yatakta yatmak kolay mi sanıyorsun sunuz .alismayi bekliyor sunuz ama olmuyor zaten hamilelik süreci de yoruyor insanı ve evlendiğin adamı tanımıyor sun hâliyle korkuyorsun çünkü ne yapacağını bilmiyor sun ailenle konuşamıyor sun çünkü onların gözünde düşümüşsun . Neden zorla evlendin denildiğinde cevap vermek kolay mı sanıyorsuniz sadece bu konuyu açmak istemedim çünkü sizin gibi inslar hep kuyruk sallamasydin derler çünkü sizin çevreniz öyle yapmış bende öyle yapmışımdir diye düşünüyorsunuz Dünyada hiç düşünmediginiz şeyler oluyor evet söylediğim şeyler çok kötü ama mecbursun çocuğun var çocuğunun böyle bir sebebeten dolayı olduğunu kimsenin bilemesnini onunda bilmesini istemiyor sunuz çünkü onunda bir kalbi var. Daha çok şey anlatabilecegim ama ne kadar anlatsam da boş çünkü sizin çevrenizde böyle bir şey yokmuş. Burda bir şey yazdım diye bu kadar abaratmaniz çok geriliyor saniz burası size göre bir yer değil evet kimseden bir yardım beklentim yok yardım edin demedim zaten olabilecek şekilde durumu açıklamaya çalıştım ama sizin aklınız erken evlenmeme takılıyor olaya değil insalari anlamaya çalışın. Zaten sileceğim bu bilgilerinde içiniz rahat olsun.aslinda hiç bir şey yazmiyaacktim ama üzülüyor um çevrenizdeki kızlara herkesi bir sanıyorsunuzEe! Burada ne diye konu açıp milleti derdinizle geriyorsunuz?
21 yaşında bir çocuk. Büyüdüğü ortam belli. Şiddet gören kızına annesi çocuk evin neşesidir diyor. Okutmamışlar bile. Ne görüp öğrenmiştir bu çevrede? Çok zalimce bir yorum bu.Bana kötü bir şey demedin ama hem ataerkillik ten şikayet ediyorsun hemde farkında olmadan bunu besliyorsun. Eşiniz kazık kadar bir adamken çok genç yaşınızda sizinle evlenmiş, sizi dövüyor, genç yaşınızda bir çocuk verdiğiniz halde ikinci çocuk istiyor ve pisikolojik baskı uyguluyor, ama siz bütün bunlara rağmen hala eşim kötü biri değil diyerek bencil kocayı aklamaya çalışıyorsunuz.
Siz beni üzdüğunuz için yazmadım çok var sizin gibi düşünün sadece herkese bu kadar önyargılı olmayın daha en başta ön yargılı oldunuz umarım kötü bir durum yasan biri size ihtiyacı olmaz gerçekten çok zor kusura bakmayınBak konu sahibi amacım seni üzmek değildi. Baştan bazı şeyleri yazsaydın yorumum çok farklı olurdu.
S
Siz beni üzdüğunuz için yazmadım çok var sizin gibi düşünün sadece herkese bu kadar önyargılı olmayın daha en başta ön yargılı oldunuz umarım kötü bir durum yasan biri size ihtiyacı olmaz gerçekten çok zor kusura bakmayın
Tek bildiğiniz mağdur suçlamak. Ne geçiyor elinize? Eğitim hakkı elinden alınmış, tecavüze uğramış, o ilişkiden hamile kalmış, o adamla evlendirilmiş. Bütün bunlar başlarken reşit değil, şu anda da 21 yaşında. Anlamanızı beklemiyor ama yine de yazıyorum.İyide madem nefret ediyor neden bu adamla evlenmeden berebar oluyor. Ortada saldır gibi bir durum varsa da neden polise gitmemiş kendisi?
Tek bildiğiniz mağdur suçlamak. Ne geçiyor elinize? Eğitim hakkı elinden alınmış, tecavüze uğramış, o ilişkiden hamile kalmış, o adamla evlendirilmiş. Bütün bunlar başlarken reşit değil, şu anda da 21 yaşında. Anlamanızı beklemiyor ama yine de yazıyorum.
Polise niye gitmemiş demek mağduru suçlamaktır.Pamuk, mağduru suçladığım yok. Bi çok şeyi eksik anlattığı için liseyi bırakıp kocaya kaçan kızlardan biri gibi gelmişti bana.
Polise niye gitmemiş demek mağduru suçlamaktır.
Kim kolayca söyleyebilir tecavüze uğradığını? İfşa olma korkusu var. İfşa olursa kim bilir başına neler gelir.
Annem doğulu, yok üzmek istemedim gibi yorumları da bırakın. Asla samimi değil.
Ben sizin yorumlarınızı seviyordum genel olarak. Gece gece iğrendim dilinizden, kalbinizden.
Hiç 21 yaşında bir yakınınız yokmuş gibi empati bilmez halinizden...
Hiç mi içinizden sarılmak gelmedi?
Okuyamamış, izin vermemişler.
Sevmesine izin vermemişler.
Bir pedofili tecavüzcüye eş diye vermişler.
Onun bu travması ailenin sözüm ona kara lekesini temizlemiş.
Hiç mi yüreğiniz yanmadı?
Birinin illa beni değil bir başkasını gözle tacizi bile çok kötü hissettiriyor bana.
Bu çocuk reşit değilken tecavüze uğramış.
Başka ailesi olsa, arkasında dursa, dava açıp hakkından gelse, güzelce dersler aldırıp sınav kazandırsa nasıl olurdu? Şimdi nasıl olmuş?
Gece gece içimi şişirdiniz ve inanamadım size.
Mümkün tabiki. Sürtünmeyle hamile kalan bile var. İlk geceden hamile kalanda. Siz 7 ay uğraşırsınız başkası her sene doğuracak sisteme sahiptir. Gerçekten bunu ciddi mi sordunuz? Bunu bilemeyecek yaşta veya bilgisizlikte misiniz?Hamile kalmak tek seferde orani çok mümkün mü çünkü ben bebeğim icin 7 ay uğraştım
Cerez87 biz bir şey yapamayızKonu sahibi tecavüze uğramış hamile kalmış zorla evlendirilmiş diğer konusuna bakarsanız adam hala zor kullanıyor. Kızı öyle bir bastırmışlar ki normali budur belki diye düşünüyor. 2. Çocuk için zorlanıyor.
Konu sahibi ve çocuğu için bir şey yapılamaz mı. Suçlu sapıktan kurtulamaz mıMune
Siz kalamiyorsunuz başkasida kalamaz diye durum yokHamile kalmak tek seferde orani çok mümkün mü çünkü ben bebeğim icin 7 ay uğraştım
Sormadınız ki. Sormadınız hemen yargıladınız. Büyük bir karma yarattınız. Ne haddinize sizin onu kınamak?Ben yazdığım her şeyde samimiydim.
Kendim yapmayacağım hiç bir şeyibburda insanlara tavsiyede bulunmam. Konu sahibi bazı şey eksik anlatmıştı bende ona göre kendince yorum yaptım. Ha doğru yaptığımı da savunuyorum. Biraz yumuşak olabilirdim fakat konu sahibini liseyi bırakıp kocaya kaçan kızlardan sandım. Konu sahibi en başından beri gerçekleri anlatsaydı yorumlarım çok farklı olurdu.
Sormadınız ki. Sormadınız hemen yargıladınız. Büyük bir karma yarattınız. Ne haddinize sizin onu kınamak?
O yalan söylüyor olabilir. Ama bunlar bu ülkenin gerçekleri ve gayet olası şeyler. Sizin bu konulara bakış açınız "tecavüze uğradıysa niye polise gitmemiş" tarzında. Bu kirli fikirleri inanmadım diyerek temizleyemezsiniz.pamuk burda daha fazla sana açıklama yapmayacağım. Seninde haddine değil burada bana hesap sormak.
Olay gerçek mi değil mi o bile belli değil. Başı sıkışan kendini kurtarmak için bir çok şey söylüyor. Konuda çok fazla tutarsızlık var ve mantıklı düşününce bana inandırıcı gelmiyor. Özetle konu bana geçmedi sen inananbilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?