İnsanlar arasındaki ilişkiler beni bazen çok rahatsız ediyor. Dünyanın düzeni artık böyle ama ben karşılaşınca Ali Vefa gibi boş boş bakıyorum.
Örnek versem iyi olacak. Mesela bir arkadaşım var, başka bir arkadaşımla ciddi ciddi karşı karşıya geldiler . Baksan kanlı bıçaklı dersin. Arkalarından neler neler diyorlar. Dinleme diyebilirsiniz ama aynı ortamda bağıra çağıra söylüyorsa bir kaçsan diğerinde duyuyorsun. Neyse. Bu bayanlardan biri kardeşini evlendirdi güzel düğün yaptı iş yerine de davetiye astı. Düğün lüks bie yerde oldu. Bikaç gün önce bir baktım kavgalı olduğu arkadaş gelmiş yanına bir övgüler bir övgüler. Zaten sen çok zevkisin, sana yakışır, çok güzelsin. Daha neler neler. Midem bulandı. İki gün önce demediğinyoktu arkasından ? Bana çok ters geliyor. Yanlış anlaşılmasın nasılsa kimse tanımıyor diye anlatıyorum dedikodu yapma değil amacım. Niyetim bu durumu anlamlandırmak. Benim midem bulandı.
Aynı kişi ile şahsi sorunum var ama millet gibi gülemiyorum yüzüne. Haddi olmayan benimle ilgili bir konuda işim vermeden başka bir arkadaşıma beni eleştirdi. Ve duymam için bağırarak yaptı. Kendisi çok dürüst, namusluymuş böyle şeyleri asla yapmazmış, onur olacakmış falan. Bir an gözüm döndü, altta kalmam ama yakın arkadaşım boşver o edebsizibiliyorsun onu ya dedi çevirdi beni.
Şimdi samimiyetim yok ama ısrarla konuşmak istiyor. Yüz vermiyorum
Birde malıyla, ünvanıyla aşırı övünenn insanlar rahatsız ediyor. Yok bilmem hangi yakını nerede çalışıyormuş, bilmem kaç liralık arabası varmış. Ben sormuyorum ki. İnanın anlatırken gına geliyor. Özenmiyoeum. Ben zeki insanlara çok gıpta ederim ve sohbetlerine katılırım. Böylexe kendimi geliştirmek isterim bir parça. ( cümlrm yanlış anlaşılmasın kendimi zeki bulmam o insanların sohbetinden kendimi geliştirebilirim diye umut ederim. )Ama tesadüfen bu insanlarla aynı ortama mecburen girmişsem bunları dinlemek sıkıyor beni. Aksi gibi diğer insanlarda buna katılıyor. Ben mı anormalim? Kitap, tiyatro, sanat, tarih konuşalım istiyorum ama yok. Nerede kaça ayakkabı almış, çok lüks markadan başka kullanmazmış, o postaneden başka yerden pasta almazmış. Tadından da anlamaz sırf pahalı diye alır ha.
Ya çok mu normal bunlar