- 4 Mart 2012
- 16.255
- 37.737
- 798
- Konu Sahibi cansucansucan
-
Kuruşunu vermez gece gündüz adamın oğluna gaz verirdi..Kp borç istese ,verilse gelin olarak aynısını isterdeniz. Haa ne yapabilir yine gram olarak aybi verirdiniz ama ödeme planında biraz esneklik yapabilir. Ya şimdi düşününce vermesi yardim etmesi güzel ama o sizden alsaydi aynı sekilde davranır miydiniz onu bilemiyorum.
Adam durduk yere ödeme planı yapmamış.Yani borcu ayni sekilde istemesi dogal bu konuda yüzde yüz haklı amma velakin iki tane evladi olan evlatlarindan baska birakacak kimsesi olmayan da bu kadar mal pesine düsmemeli bence ya.En azindan borcunu ödemeye kolaylık saglamalı.Baska evlatlari vardir onlarin hakkini da gözetir o ayri, kayniniz ve esinizse sadece evlatları o biraz garip ama yine de para onun alacak onun karisilmaz istiyorsa mecbur ödeyeceksiniz.Yalniz amca da zekiymis ödeme plani falan cikarttigina göre maddi konulara kafasi calisiyor demek ki.Günümüz amcalari "cihar telefonunu" demekten ötesini bilmiyor da..
İyi de kayınpederi sıkıştırmamış ki gecen yıl vermiş altını , konu sahibi sadece 1 kez ödedik demiş eşi ve kayınbiraderi kendi kendilerine altını sabitleyelim diyerek olayları başlatmışlar adam da alın size ödeme planı demiş hiç böyle bir olaya girişmeselerdi olaylar bu raddeye gelmezdi.Altın düşkünü olan insan ilk verdiği andan itibaren istemeye başlardı.Yani borcu ayni sekilde istemesi dogal bu konuda yüzde yüz haklı amma velakin iki tane evladi olan evlatlarindan baska birakacak kimsesi olmayan da bu kadar mal pesine düsmemeli bence ya.En azindan borcunu ödemeye kolaylık saglamalı.Baska evlatlari vardir onlarin hakkini da gözetir o ayri, kayniniz ve esinizse sadece evlatları o biraz garip ama yine de para onun alacak onun karisilmaz istiyorsa mecbur ödeyeceksiniz.Yalniz amca da zekiymis ödeme plani falan cikarttigina göre maddi konulara kafasi calisiyor demek ki.Günümüz amcalari "cihar telefonunu" demekten ötesini bilmiyor da..
Bide evladı diye adam tüm malını hibe etmek zorunda mı ?Adam durduk yere ödeme planı yapmamış.
Konu sahibi nasıl anlattıysa bazıları yanlış anlıyor.
Kayınpedere bir senedir zaten düzenli ödeme yapamamışlar. Adam da ses etmiyormuş. Sonra iki uyanık kardeş biz altın kurunu sabitleyelim bundan sonraki ödemelerde demişler. Adam da hayhay demiş. Sabitleyecekseniz bir senede de borçu bitirin.
Yani özetle altın olarak ödemeye devam etseler adam düzenli ödeme olmasa bile ses etmiyormuş zaten.
Ava giderken avlanmışlar
Valla annem iki uc sene once oyle komple degil 7-8 implant yaptirdi, 150 bin tl tuttu. Simdi kimbilir ne kadardir.Para yaslilikta lazim, annem tum dislerini yaptiriyor simdi, cene kemigi falan erimis, kemik takviyesi yapiyorlarmis, sonra implant falan olacak, korkunc bir masraf cikti. Yaslilarin her zaman kosede paralari olmasi lazim, emekli maaslari da cok dusuk.
Birikiminiz ne kadardı yazmamışsınız ama bence ona birikim denemezmiş. Hem banka kredisi hem kendi anneniz hem de eşinizin babasının verdiğiyle anca ev alınıyorsa almamalıydınız. Tüp bebeğe de dün başlamamışsınız bayağı masrafı olmuş. Ya bebeği ya ev almayı erteleyelim niye demediniz? Kendimizi zor geçindirdik yazdınız, hamile kalsanız bebeğe nasıl bakacaktınız, kayınpeder mi verecekti masrafını? Herkes ev almak zorunda mı? Ev sahibi sorun çıkarıyorsa başka ev kiralarsın. Evdeki ampulu bile kocanız veya siz değiştirmiyorsunuz kayınpeder değiştiriyor. Ben ampul değiştirince tamirci gibi para isteyen kayınpederin evinde su içerken bile tedirgin olurum ama siz altınla borç almışsınız.kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı
Bide niye herşeyi baba anne yapmak zorundadır diye bir kafa yapısı var anlamıyorum bazılarınıBirikiminiz ne kadardı yazmamışsınız ama bence ona birikim denemezmiş. Hem banka kredisi hem kendi anneniz hem de eşinizin babasının verdiğiyle anca ev alınıyorsa almamalıydınız. Tüp bebeğe de dün başlamamışsınız bayağı masrafı olmuş. Ya bebeği ya ev almayı erteleyelim niye demediniz? Kendimizi zor geçindirdik yazdınız, hamile kalsanız bebeğe nasıl bakacaktınız, kayınpeder mi verecekti masrafını? Herkes ev almak zorunda mı? Ev sahibi sorun çıkarıyorsa başka ev kiralarsın. Evdeki ampulu bile kocanız veya siz değiştirmiyorsunuz kayınpeder değiştiriyor. Ben ampul değiştirince tamirci gibi para isteyen kayınpederin evinde su içerken bile tedirgin olurum ama siz altınla borç almışsınız.
Sadece cam balkon mu yaptırdınız, tadilat yenileme yeni eşyalar vs de var mı? Ben maddi konuda ezilebilen biri değilim, gerekirse ek iş bulur parasını öderdim. Sizin borç kaynınız gibi 2 milyona yakın da değil. 450 bin 1 senede nasıl ödenemiyor? Bizden kar etti diyorsunuz da sattığı arabayı aynı paraya geri alabiliyor mu? Ya da siz bu evi tekrar almak isteseniz aynı para mı?
Bugün bu altınları hibe etse yarın yine borçlansa birşey olsa neyi verecek anne baba yada bugün babaya birşey olsa ne olacak ?Yaziklar olsun bir anne baba ne icin mal yapar evlatlarina kalsin diye hibe etse ne olurdu mezarami goturecek.Ben olsam yine nasil oduyorsam oyle oder yuzunede bakmazdim
Babanin varmis 2 evi daha mali mulku yoksul degilmiskiBugün bu altınları hibe etse yarın yine borçlansa birşey olsa neyi verecek anne baba yada bugün babaya birşey olsa ne olacak ?
Adam bir hasta olsa yatağa düşse bakacak mı gelini oğlu
2 evi 2 oğlana verse kendi ne yapacak ? Birde vermek zorunda değil zaten adam istese ölmeden tum parasını harcayıp bitirebilirBabanin varmis 2 evi daha mali mulku yoksul degilmiski
İyi de ev taşınmaz mülk. Paraya ihtiyacı olursa gitsin evini mi satsın?Babanin varmis 2 evi daha mali mulku yoksul degilmiski
Oh valla parayı alıp ev borcu ödeyip cam balkon yaparken kebap, adam parasını isteyince tü kaka.Yaziklar olsun bir anne baba ne icin mal yapar evlatlarina kalsin diye hibe etse ne olurdu mezarami goturecek.Ben olsam yine nasil oduyorsam oyle oder yuzunede bakmazdim
Yani verirken iyi isteyince kötüOh valla parayı alıp ev borcu ödeyip cam balkon yaparken kebap, adam parasını isteyince tü kaka.
Evlatlarına "kalsın" diye. Evli barkli koca koca insanlara sagliginda yedirmek icin degil.Yaziklar olsun bir anne baba ne icin mal yapar evlatlarina kalsin diye hibe etse ne olurdu mezarami goturecek.Ben olsam yine nasil oduyorsam oyle oder yuzunede bakmazdim
Görünen o ki konu sahibi de buna güvenmiş, geri istemez heralde demiş. Kayınpeder arabasını satıp parasını iki oğluna vermiş. Bugün tekrar o arabayı almak istese mal satmadan alamıyor. Tüp bebek tedavisi gören biri ev macerasına bulaşmamalı. Her şeye aynı anda sahip olmak isteyen ama sahip olacak maddi gücü olmayanlar kabahati kendinde arasın. Kuruşu kuruşuna zar zor ev alınca önce bir borcu azalsın bitsin deneceğine eve cam balkon gibi şart olmayan bir masraf yapılmamalı. İki memur maaşı 450/12 =37.5 bin TL ödemeye nasıl yetmiyor? Ki bu da sabitlenirse istenen tutar. Sabitlenmemiş hali daha azdır. Cam balkon dışında da masraf yapılmış gibi.Babanin varmis 2 evi daha mali mulku yoksul degilmiski
Size ne?? Adamin mali var diye size mi vermek zorunda ya da borc aldiginiz parayi hibe i etmeliydi? Emeklisi var diye de eklemis.... bir de 65 yasinda oooo yasli basli adam napsin parayi di mi, size harcasin omrunu, onun neyine rahatlik?!kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı
Kendinizi boyle mi rahatlatiyorsunuz yoksa gercekten boyle bir kar mi elde edildi saniyorsunuz? Insallah ilkidir..aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?