Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

Kuruşunu vermez gece gündüz adamın oğluna gaz verirdi..

Adam durduk yere ödeme planı yapmamış.
Konu sahibi nasıl anlattıysa bazıları yanlış anlıyor.
Kayınpedere bir senedir zaten düzenli ödeme yapamamışlar. Adam da ses etmiyormuş. Sonra iki uyanık kardeş biz altın kurunu sabitleyelim bundan sonraki ödemelerde demişler. Adam da hayhay demiş. Sabitleyecekseniz bir senede de borçu bitirin.
Yani özetle altın olarak ödemeye devam etseler adam düzenli ödeme olmasa bile ses etmiyormuş zaten.
Ava giderken avlanmışlar

İyi de kayınpederi sıkıştırmamış ki gecen yıl vermiş altını , konu sahibi sadece 1 kez ödedik demiş eşi ve kayınbiraderi kendi kendilerine altını sabitleyelim diyerek olayları başlatmışlar adam da alın size ödeme planı demiş hiç böyle bir olaya girişmeselerdi olaylar bu raddeye gelmezdi.Altın düşkünü olan insan ilk verdiği andan itibaren istemeye başlardı.

Adam para düşkünü değil ileride belki o parayla kendine bakıcı tutacak, belki elden Ayaktan düşecek kendine yatılı bakıcı tutacak.Emekli maaşı yatılı bakıcı tutmaya yetecek mi sizce 2 evi olunca adam zengin olmuyor ki geleceğinide düşünecek elden ayaktan düşmüş olsa gelinler evine alıp bakar mı sizce.

Bide evladı diye adam tüm malını hibe etmek zorunda mı ?
Düşkünlüğü var kötü günü var kendini düşünmesi lazım
Haberlere çıkmıştı belki hatırlarsınız adam ve kaynayayi damat evden kovmustu evin borcu bitince

Valla annem iki uc sene once oyle komple degil 7-8 implant yaptirdi, 150 bin tl tuttu. Simdi kimbilir ne kadardir.

Gecen sanayide sadece egzozla ilgili bir sikintiya 7500 tl verdim o da usta tanidik diye.

Kenarda parasi olmayan emekli adam beklenmedik masrafta altindan kalkamaz. Oğlunun ekonomik olarak kendine hayri yok, adam napacak oyle bir sey olsa.

kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı
Birikiminiz ne kadardı yazmamışsınız ama bence ona birikim denemezmiş. Hem banka kredisi hem kendi anneniz hem de eşinizin babasının verdiğiyle anca ev alınıyorsa almamalıydınız. Tüp bebeğe de dün başlamamışsınız bayağı masrafı olmuş. Ya bebeği ya ev almayı erteleyelim niye demediniz? Kendimizi zor geçindirdik yazdınız, hamile kalsanız bebeğe nasıl bakacaktınız, kayınpeder mi verecekti masrafını? Herkes ev almak zorunda mı? Ev sahibi sorun çıkarıyorsa başka ev kiralarsın. Evdeki ampulu bile kocanız veya siz değiştirmiyorsunuz kayınpeder değiştiriyor. Ben ampul değiştirince tamirci gibi para isteyen kayınpederin evinde su içerken bile tedirgin olurum ama siz altınla borç almışsınız.

Sadece cam balkon mu yaptırdınız, tadilat yenileme yeni eşyalar vs de var mı? Ben maddi konuda ezilebilen biri değilim, gerekirse ek iş bulur parasını öderdim. Sizin borç kaynınız gibi 2 milyona yakın da değil. 450 bin 1 senede nasıl ödenemiyor? Bizden kar etti diyorsunuz da sattığı arabayı aynı paraya geri alabiliyor mu? Ya da siz bu evi tekrar almak isteseniz aynı para mı?

Bide niye herşeyi baba anne yapmak zorundadır diye bir kafa yapısı var anlamıyorum bazılarını
Cidden adam büyütmüş evlendirmis daha ne yapsın
İşte beni dünyaya getirdi ise herşeyimi karşılamak zorunda diye düşünüyorlar

Yaziklar olsun bir anne baba ne icin mal yapar evlatlarina kalsin diye hibe etse ne olurdu mezarami goturecek.Ben olsam yine nasil oduyorsam oyle oder yuzunede bakmazdim
Bugün bu altınları hibe etse yarın yine borçlansa birşey olsa neyi verecek anne baba yada bugün babaya birşey olsa ne olacak ?
Adam bir hasta olsa yatağa düşse bakacak mı gelini oğlu

Bugün bu altınları hibe etse yarın yine borçlansa birşey olsa neyi verecek anne baba yada bugün babaya birşey olsa ne olacak ?
Adam bir hasta olsa yatağa düşse bakacak mı gelini oğlu
Babanin varmis 2 evi daha mali mulku yoksul degilmiski

2 evi 2 oğlana verse kendi ne yapacak ? Birde vermek zorunda değil zaten adam istese ölmeden tum parasını harcayıp bitirebilir
İyi büyüt olur meslek sahibi yap evlendir sonrada varını yoğunu ver
Sonra sonrası ne olacak
Konu sahibinin eşi de konu sahibi de birilerine güvenip borç yapmayacakti
Bugün bu borcu baba ödedi diyelim
Yarın bir gün yine aynı şey olursa kim ödeyecek
Adam ölene kadar oğlunun gelininin geçimini borcunu mu düşünecek
Benim dedemin 7 çocuğu vardı amcamın biri oldum olası çalışmayan har vurup harmsn savuran biriydi ölene kadar dedem topladı arkasını diğer çocuklarının hakkından yedi ilk oğlan diye 5 kız dan sonra oldu diye
Hak mı bu şimdi sizce 65 yaşına geldi hala aynı dedem öleli 17 yıl oldu değişen bir şey yok

Son düzenleme:
Yaziklar olsun bir anne baba ne icin mal yapar evlatlarina kalsin diye hibe etse ne olurdu mezarami goturecek.Ben olsam yine nasil oduyorsam oyle oder yuzunede bakmazdim
Oh valla parayı alıp ev borcu ödeyip cam balkon yaparken kebap, adam parasını isteyince tü kaka.

Evlatlarına "kalsın" diye. Evli barkli koca koca insanlara sagliginda yedirmek icin degil.

Saglik sorunu olur, acil durum olur, elindeki avucundakini satar verir insan ama ev sahibi çık dedi diye ogluna ev parasi vermek zorunda da degil. Konu sahibiyle esi birikim yapana kadar baska eve kiraya da cikabilirdi. Uc koldan borc alacak kadar acil bir durum yok ortada. Hem birikimimiz var diyor, hem annesinden hibe hem kayinpederden borc aliyor ustune kredi cekiyor ayda 50 bin tl taksitle.

Anne baba kendi istiyorsa gider cocuguna ev de alir, altina araba da ceker. Ama istemiyorsa da neden yapmadi diye gorev addetmek dogru degil bence. Ki adama bir sene boyunca dogru duzgun geri odeme de yapmamislar. Kac yasina gelmis insanlar, evlenip cocuk yapmaya calismayi biliyorlarsa kendi kendilerine gecinebilecek durumda olmalılar.

Görünen o ki konu sahibi de buna güvenmiş, geri istemez heralde demiş. Kayınpeder arabasını satıp parasını iki oğluna vermiş. Bugün tekrar o arabayı almak istese mal satmadan alamıyor. Tüp bebek tedavisi gören biri ev macerasına bulaşmamalı. Her şeye aynı anda sahip olmak isteyen ama sahip olacak maddi gücü olmayanlar kabahati kendinde arasın. Kuruşu kuruşuna zar zor ev alınca önce bir borcu azalsın bitsin deneceğine eve cam balkon gibi şart olmayan bir masraf yapılmamalı. İki memur maaşı 450/12 =37.5 bin TL ödemeye nasıl yetmiyor? Ki bu da sabitlenirse istenen tutar. Sabitlenmemiş hali daha azdır. Cam balkon dışında da masraf yapılmış gibi.

Bu zamanda emekli biri kendi evinde oturup diğer evinden kira alıyorsa anca geçinir. Yaşlıların en korktuğu şey hastalanınca bakılmamak. Karı koca belki de ev satıp hastalık ya da bakım masraflarını öderiz diye düşünüyordur. Allah korusun kanser gibi ciddi hastalığın tedavisi için devlet hastanesinde aylarca sıra beklemek mi yoksa kiradaki evi satıp özelde şifa aramak mı? Ben iki çocuğuma kendimi sıkarak oradan buradan kısarak iyi eğitim aldırıyorum. Mezun olup işe başlayınca hadi bana eyvallah diyeceğim. Benim mecburi görevim buraya kadar. Oldu da loto piyango kazandım tabi veririm ama evlenecekler, ev alacaklar, tüp bebek yapacaklar diye onlar adına çalışmaya devam edemem. Yaşlıların kazancını birikimini gönlünce harcayacağı zamanları olmasın mı?

kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı
Size ne?? Adamin mali var diye size mi vermek zorunda ya da borc aldiginiz parayi hibe i etmeliydi? Emeklisi var diye de eklemis.... bir de 65 yasinda oooo yasli basli adam napsin parayi di mi, size harcasin omrunu, onun neyine rahatlik?!

aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti
Kendinizi boyle mi rahatlatiyorsunuz yoksa gercekten boyle bir kar mi elde edildi saniyorsunuz? Insallah ilkidir..

Bir de surekli tup bebegin ne kadar masrafli oldugundan dem vurmussun. Herkes cocuk sahibi olacak diye bir sey yok!! Ya yazik degil mi sizden dunyaya gelecek cocuga? Illa anne baba mi olmaniz lazim? Neyle bakicaksiniz cocuga??

Nerede tutsaniz elde kaliyorsunuz maalesef. Ve bi uye daha soylemis, ben de sizin hic de o parayi borc olarak aldiginizi dusunmuyorum. Odememek uzere almissiniz muhtemelen. Amca huysuz muysuz, cimri mimri ama boyle alin size odeme plani vs falan gibi seyler de beklemiyordunuz. Ayrica cimri mimri de degil, adam size parasini vermis ve bir sene hic ustunuze de gelmemis. Ne zaman siz kuru sabitleyelim demissiniz adam da kendini, varsa karisini dusunup onleme almis demek ki. Kendi parasiyla rezil etmissiniz yasli bir adami bravo! Cok uzuluyorum boyle yasli insanlarin cocuklari tarafindan para icin kullanilmasina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…