bu erkekler neden bu kadar bencil?

• Konu Sahibi Konu Sahibi benil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek arkadasim izne yanima geldiginde burda ev kiralamistik her işi beraber yapıyorduk. Yemeği ben yapacaksam ocağı o yakardı, içecek doldururdu, arada gelir yemeği karıştırırdı ya da o sırada odayı süpürürdü, ortalık dağınıksa odayı toparlardı. Uyuduğumda uyandırmaz yemeği hazırlar öyle uyandırırdı inşallah evlendikten sonra huyu değişmez

Annesinin evinde bebek gibi derken,annesi iş tutturup buyurmuyor ona. Annesi suyuna kadar herşeyi ayağına getirdiği için bir yapmaya fırsatı yok. Ama kıyafetlerini çıkartır,kirliye atar,odasını toplar falan. :) öyle yani.

Bir esim yok ama olursa bencil olmasini istemem, insallah olmaz

aileden kaynaklandığını sanmam çünkü burdaki yorumlarda da gördük aynı ailede büyüyüen iki kişi birbirinden çoknfarklı olabiliyor
Tabiki oyle herkes birbirinden farkli,ayni ailede buyuyup ilerde iliskilerinde bencilce davranan insanlar cok, onceki yorumumda eklemeyi unuttum sadece aileden ve yetistirilme tarzindan kaynaklandigini savundugumu dusunmeniz gayet normal:)evet cekirdek aileden baslar egitim bunu daima savunurum elbette, ama eklemeyi atladigim kisimsa "cevre faktoru"buda gercekten cok buyuk bir etken..cocuklarimizi sagduyulu,merhametli,yardimsever vs yetistirmeye calisiyoruz lakin bide sonucta disarda da bir hayatlari var ve onlara kattiklari tabiki,degisime ugruyorlar kimi olumlu kimi olumsuz biraz sabirla ve anlayisla duzeltilebilir bir durum aslinda

Eşiniz yalnız yaşarken bütün işi kendisi mi yapıyordu? Bazı erkeklerin evini bk götürür, yalnız yaşamış olmak çok da önemli değil.

Ama o zamanlar yapıp şimdi yapmıyorsa hatayı biraz da kendinizde arayın.
İlk mesajınızda bile adamdan beklentiniz "yardım" odaklı. "Yeri gelir yardım edersin" derseniz yeri hiç gelmez tabii ki. Siz baştan kabullenmişsiniz ev işlerinin size zimmetli olduğunu.

Mesela yeni evlilik, yeni ev heyecanıyla her şeyi önüne mi serdiniz?
Çeşit çeşit yemek yapıp bir tabak kaldırtmadınız mı?
Elini sürdüğü her işte "bırak ben yaparım" deyip elinden mi aldınız?
"Off o öyle mi yapılır" deyip eleştirdiniz mi?

Eğer öyleyse şu an bu hale gelmesi çok normal. Hizmet etmeyin bu saatten sonra. Sessiz kalarak merhamet göstermesini beklerseniz çok beklersiniz.

Ahhh ahhh canımmm ahhh m denirki bska yok bzdede yok

Tahmin yürütmek deniyor buna. Eşiniz annesinin evinde yaşamamış ya da ırada yaşıyor olsa bile ev sorumluluğu almış olsaydı bu tip bir sorun yaşamaz bu konuyu açmazdınız.
tahmin etmekten öte ukalalık yapmak sizinki ayrıca hamgi konuyu açıp açmayavağımı size soracak değilim.

canım sevgililik ile evlilik çok farklı hatta çocuk olduktan sonra herşey çok farklı. Benim eşimin elinden her iş gelir yeterki canı istesin ama evlenmeden önce aaa olur mu hiç elbette ev işlerinde sorumluluğu paylasacaguz hayat müşterek diyen adam evlendik çocuk oldu madem ev hanımı gibi iş yapacam niye evlendim ben demeye başladı....

isterse yapar tamamen istemedğinden beceremediğinden değil. Aslında ben nerde hata yaptım diye düşünmüyor değilim ama bulamıyorum. Öyle hep hizmet etme gibi bi durum olmadı hatta ilk zamanlar kendi girer salata yapar sofra kurar makine boşaltır çamasır serer ütü yapardı. Sonra yavas yavaş el çekti

karsıma alıp konustum bu hafta sonu 45 yaşıma geldim yapmak istemiyorum ev hanımı gibi evde iş dedi en son. Yetişemiyorum ne yapalım o halde dedim bilmiyorum olmadı 15 güne temizlik için kadın gelsin dedi. Ne yapsam ki bunu kabul edersem bütün günlük işler bana kalıcak 2 hafta da gelen bi ev temizliği yapan bayan bana ne kadar yardımcı olabilir ki? Bi de üstüne kadın tuttuk hala söyleniyosun der bu şimdi....

Bizde durum sizden farklı
Biz aynı anda mutfağa gireriz iş çıkısı
Masa birlikte toplanır
Bulaşık makinası dolu ise eşim illa bosaltır
Masayı da birlikte toplarız
Yemekten sonraki çay meyve getir götür hep eşim yapar
Ev işini de haftasonları birlikte yaparız
Eşim evi süpürür ben evlendiğimden beri hiç ev süpürmedim
Banyoları o temizler
Balkonu siler
Misafir gelince de onun içinden gelir ikramları eşim yapar
Ütü işi , yemek yapma ,yer silme işi bendedir mesela

Ama bu benim zorumla değil eşimin kendi isteği ile olur

Hayat müşterek degil mi siz yemeğe bakarken onunda çocukla ilgilenmesi gerekmez mi ne ilgisiz bu erkekler sorsan ben cok yoruluyorum yok böyle söyle diye bahane ederler herseyi
Ben evli değilim ama benim abim evde hiç bir şeye yardım etmezdi evlenince esinin yanında kuzu gibi oldu yemeğe yardım eder eşi denize giderdi o da bazen evde kalır çocuğa bakardı yiyenimde evli onlarda eşiyle çalışıyorlar ama evde eşit is yapılır boyle insanları okudukça şaşırıyorum gerçekten

MESAJIN SONUNA DEEERMİŞİM YAZACAKSINIZ GİBİ GELDİ . MAŞALLAH HELAL OLSUN SİZE ve EŞİNİZE..

Bence buna müsade eden biziz yanı insanın kendisi ben kendime değer veriyorsam ben kendimi seviyorsam önemsiyorsam karşımdaki de bana ayni şekilde karşılık verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…