- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
Rabbim bana da böylesini nasip etsin.25 yıllık evliyiz.
Eşim hep böyleydi.
Kişilik olarak da merhametli ve insana,
kadına değer veren biri.
Bencillik eşime hiç uğramamış.
Sağolsun kayınvaldem ve kayınpederim güzel evlatlar yetiştirmişler.
Helal olsun valla o zman hep öyle kalır umarımDegil
Ben calisirken de , calismiyorken de ( 3 ay once isten cikarildim ) esim yemek yapar , cocuklara bakar , evi supurur , alisverise gider , evi toplar , mutfagi toplar temizler
Tum erkekler ayni degil
tv ye dalıp çocugu düşürmesi kötü tabii ama sizinki yine biraz daha iyi imiş. Belki iş yeri çok yorucu ise ondan uyuyup kalıyor olabilir ne yapsın adamcağız. Şurası da bi gerçek ki çoğu erkek ne çocugu ne evi bir kadın kadar ön plana almıyor bize göre daha sorumsuzlar.Ben çalışmıyorum eşim arada bana yardımcı olur ama çocukla başbaşa kaldığı zamanlarda ben yemek yaparken herhangi Bi işim varken mutlaka çocuğum düşer Bi tarafa çarpar anne diye yanıma gelir eşime gider bakarım içeriye koltukta ya uyuklamıştır ya TV ye dalmıştır bazen dikkatli bakar ama bütün erkeklerde var biraz sorumsuzluk tek sizinki değil emin olun
aynı olmayanlar da ilerde aynı olurlar herhalde :)Kim ne derse desin, BÜTÜN ERKEKLER AYNI...
bende sitenin yeni halini sevemedim belkide daha alışamadık...Konunuzla hiç alakası yok ama ne olmuş bu siteye yenilenmis ama çok karmaşık hiç olmamış aradiğim hiçbirşeyi bulamıyorum belki yöneticilerden biri okur
eşinizin kıymetini bilin. Bizde ise adam kendi için birşey yapsa onu bile başıma kakar. Mesela dün kızımın okulda tost günüydü ilk tenefüs birlikte yapıyorlar sınıfça kahvaltıyı bende kahvaltı hazırlamadım kendi kendine dolaptan peunir zeytin çıkardı yedi ve bir sinirler bir tripler neymiş kendi kahvaltısını kendi hazırlıyormus... 1 gün kahvaltı hazırlamadımdiye ne biçim kadınsın oldum.....Maddi-manevi tüm yükü paylaşıyoruz.
Bir gün önceden,ertesi akşama ne yiyeceğimiz bellidir ve genelde ön hazırlığı da yapılmıştır.
Eve kim erken gelirse,mutfağa o girer.
Yemekten sonra birimiz masayı toplarken diğeri çayı demler.
Dün akşam yemeğine misafirimiz vardı,
ben pazara uğradım,eşim markete.
İkimiz de eve erken geldik,
eşim kabakları soyup tatlıyı pişirdi,
ben de yemekleri yaptım.
Eşim sağolsun sebzeleri soydu,
çöpleri toparlayıp,attı.
Evimiz temizdi ama eşim yine de yemek hazırlığı sonrasında mutfağı ve salonu süpürdü,ben lavaboları ve wcyi elden geçirdim.
Masayı birlikte kurduk.
Misâfirlerimizi güzelce ağırladık.
Bizde hayat müşterek kısacası.
bende bıraksam ipleri olmuyo ki çocuk yemek bekler bi komşu akşam çat kapı gelse ortalığın en azından bi toplu olması gerekir. İçim rahat da etmez ki....Ben evden çalışıyorum. Çok yoğun bir işim yok. Kreşe giden bir kızım, bir de 2,5 aylık bebeğim var. Bazen yemek yapacak vaktim, bazen de enerjim olmaz. Akşam eşim gelir, hazırlar bir şeyler. Lafını bile etmez. Şimdi bunu anlatınca mükemmel bir özellikmiş gibi mi duruyor, bilmiyorum. Değil çünkü. Olması gereken bu. Niye hem çocuk bakıp, hem çalışıp, hem ev işlerini halledip, üstüne bir de yemek diye kendimi yırtayım? Dünyaya nefes almadan iş peşinde koşturmak için geldiysek, o zaman eşlerimiz de koşsun bir zahmet. Haaa yok, hepimiz insansak, arada koltuğa yayılıp, hiçbir şey yapmama hakkımız varsa, erkekler kadar biz de yayılabiliriz. Bence sizin hatanız eşiniz yayılırken, hala koşturmak...
Evet hergün öyle valla benim adını bilmediğim şeylerde var aşçı Babam onunda Avantajı var galiba3 çeşit yemek yapar ve tatlısını mi yapar?Helal olsun her gün mü böyle?
Tatlı olarak ne yapar mesela?
Çocuğa ve kendinize yemek hazırlayın tabi ki, ama boş boş oturup hiçbir işe katkısı olmayan adama hizmet neden ki?bende bıraksam ipleri olmuyo ki çocuk yemek bekler bi komşu akşam çat kapı gelse ortalığın en azından bi toplu olması gerekir. İçim rahat da etmez ki....
aynen birde kavga gürültü çekiyoruz ama aile yıkmak da çok kolau iş değil... Aslında yıllardan gelen birşey bir anda değişmiyor eşim başta erkeklerde evde sorumluluk almalı diyen bi insanken şimdi bu konuda hemen kavgaya başlıyo senim baban yardım ediyo muydu diyorEvli iken de tum yuk uzerimde idi. Hatta bir de onun yuku vardi. Herseyi ben dusunmek zorunda idim. Kendime vakit kalmiyordu. Bosandiktan sonra da yuk benim uzerimde ama kendime vakit kaliyor. Bir de nazini cazini kuslugunu suratini cekecegim biri yok en azindan, kafam rahat.
Ne kadar ugrassam da oyle olmamasi icin, oglum da tum erkekler gibi. Cogunun genlerinde var sanirim. Yetistirilme tarzi oldugunu sanmiyorum cunku ben cok ugrastim ugrasiyorum ama yok.
evde hır gür çıksın istemiyorum aynen bende bunalıyorum çock da etkileniyo. Rest çeksem kendime ve öocuga göre ayarlasam o da olmuyo huzursuzluk yıpratıcı ne yapcam bilmiyprumÇocuğa ve kendinize yemek hazırlayın tabi ki, ama boş boş oturup hiçbir işe katkısı olmayan adama hizmet neden ki?
Çat kapı gelen komşu için kendinizi temizliğe gömmeyi doğru buluyorsanız, o zaman bende bir çözüm yok. Hep birileri iyi olsun, hakkımda iyi düşünsün, evde hır gür çıkmasın diye böyle devam ederseniz, çok net söylüyorum erken yaşlanırsınız, hem de mutsuz yaşlanırsınız. Sülalemde çok örneğine şahit oldum, eminim siz de olmuşsunuzdur.
haklısın kesinlikle hem dışarda hem evde çalış tüm sorumluluğu yüklen yıpratıcı ve yorucu mümkün de olmuyor zaten...İşbölümü yapmayı bilmeyen erkek, ya eşini çalıştırmayacak ya da yardımcı tutacak. Bunu teklif edin. Ben çalışmadığım halde, eşimden yardım istediğimde hemen halleder. Erkek anneleri okusun bu sorunu da, ağam, paşam diye yetiştirmesinler oğullarını..
ben alıştırmadım ki tam tersi evlenmeden önce kadıne rkek eşit diyen bi adam şimdi evde suyu bile nerdeyse benden istiycek..Bütün erkekler böyle değil
Sen alıştırmışsın
Tipik erkek modeli
kişiden kişiye değişiyor sabırım...Eşim bazen yardimci olur ama mecnuriyetten çene yapacam diye ben çalışmıyorum bu arada ama Babam mükemmel bi insan işten erken gelir evi dip köşe temizler 3 çeşit yemek ve tatlı yapar gider annemi alır is yeri yakın olmasina ragmen çayını kahvesini yapar karsiliginda sadece bitane opucuk ister .Bence bu karakter meselesi yetişme tarzı degil çünkü diğer amcalarimida aynı anne yetistirdi hiç alakalari yok amcam eve geldiğinde yemek hazır olmasın eşini dövecek kadar sinirlenir
Varmı böyle erkekler. Utanmasa kaşıkla ağzına yemek ister benimki.Maddi-manevi tüm yükü paylaşıyoruz.
Bir gün önceden,ertesi akşama ne yiyeceğimiz bellidir ve genelde ön hazırlığı da yapılmıştır.
Eve kim erken gelirse,mutfağa o girer.
Yemekten sonra birimiz masayı toplarken diğeri çayı demler.
Dün akşam yemeğine misafirimiz vardı,
ben pazara uğradım,eşim markete.
İkimiz de eve erken geldik,
eşim kabakları soyup tatlıyı pişirdi,
ben de yemekleri yaptım.
Eşim sağolsun sebzeleri soydu,
çöpleri toparlayıp,attı.
Evimiz temizdi ama eşim yine de yemek hazırlığı sonrasında mutfağı ve salonu süpürdü,ben lavaboları ve wcyi elden geçirdim.
Masayı birlikte kurduk.
Misâfirlerimizi güzelce ağırladık.
Bizde hayat müşterek kısacası.
hanımlar sizin eşleriniz de benimki gibi mi? Sürekli huysuz mızmız hep kendi istekleri ön planda. Mesela bu gün çocugu okuldan aldık birlikte eve geldik yemek hazırlanacak çocuk ilgi bekliyor çorba koyacağım ocağa ya çocuğa ya ocağa bakar mısın diyorum sinirlenmeler bağırıp çağırmalar gerçekten boğazıma kadar geldi. Evlenmeden önce bak ikimizde çalışıyoruz yeri gelir çocugumuza bakarsın yeri gelir ev işlerinde yardımcı olursun diye konusurken aaa ne demek hayat elbette müşterek ikimizde eve gelir getiriyorsak evdeki sorumluluklar neden sadece senin olsun diyen adam evlendikten sonra istiyorki geçsin köşeye otursun her şeyi ben yapıyım E bende insanım işten geldik aynı anda çocuga bak yemek hazırla hepsini birden nasıl yapabilirim? Sizlerde nasıl durumlar çalışan hanımlardan yorum bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?