Bol proteinli bir gun olmuş senin için ne guzel. Afiyet olsun. Yorgunlugunuzu atmissinizdir, oh, sefaniz olsun :)
Allah Allah cok ilgincmis ya. Nerelisiniz siz? Yoresel hir sey sanirim bu fasulye kizartmasi.
Hmmm şimdi sana nasil bir dilekte bulunsam bilemedim. Insaallah verirsin mi desem vermeyesin mi desem... Cunku bence serbest gün 1 gun bile olsa o kadar masum gibi gelmiyor bana. Tabii oi arada kacirdigimiz zamanlar oluyor ama serbestlik bambaska bir sey... Hayirlisi diyeyim en iyisi. :)
Tokatlıyız canım da yöresel olduğunu zannetmiyorum hani patates, biber, kabak falan kızartıyolar ya yanına bir gün fasulyede deneyelim diyip kızartmaya başladığımız bir şey heralde çünkü bizim akrabalar falan pek yapmıyor :)
Hmm öyle mi diyosun ama arada yapmak lazım ya motive amaçlı diye düşünüyorum zaten bu gidişler 6 günde 65e düşeceğimi hiç zannetmiyorm :/
Şimdi, benim bildiğim motive amaçlı serbest gün yapmak çok sıkı diyetlerde olmaz mı? Hatta kimisi haftada bir yapar... Çünkü gına gelmiştir artık tetikte olmaktan, kalori saymaktan, bir sonraki ara öğünü dört gözle beklemekten...
Öyle çok sıkı bir diyet değil ama Karatay. Yani aslına bakarsan sadece yemeye alıştığımız ekmek yok, o kadar. Unlu ve şekerli gıdalar zaten bütün diyetlerde yasak. Genelde Karatay'da zorlananlar ekmek yiyememekten dolayi zorlanıyor. Yoksa birçok diyete nazaran gayet rahat bir diyet bence. Sınırlama derdi de yok, doyana kadar... Oohhh.
Karatayda şunu farkettim her şey yiyemiyorsun ki örneğin bütün gün aç kalsam bile börek yememem lazım yada haşlanmış patates bile hele o meyveleeer açıkcası ekmekten yana şikayetim yok zaten pek yemiyordum.
Durumu şöyle anlatıyım be zaten çalışmıyorum bizim evde de öyle pek fındık, ceviz bulunmaz zaten ve ben yemek yapma olayında pek becerkli olmadığımdan kolay şeyler yenir hep, menemen, patates kızartması, patates kavurması, kabak kavurması, türlü falan neyse bana yasak olunca o yasaklar cazip geliyor. Ve düşündüm şuna karar verdim ben zayıflamak değil sağlıklı beslenmek istiyorum. Orda duran böreği 1 dilim bile yiyemeyince içim gidiyor. Ama o böreği yiyince günün geri kalanında nasıl beslenmem lazım onu öğrenmem lazım veee az önce diyeti bozup 8 tane yeşil erik yedim
Tabi ki de dyeti bozmam hemen gidip tostlara patates kızartmasına dalmam demek değil bundan sonra ölçülü olarak her şeyden yicem zaten 1 hafta sonra ramazdanda başlıyor. Yeni bir günlük açıp yediklerim içtiklerimi yazdığım aynı zamanda moral depoladığım bi yer olarak kullanıcam ama diyet adı altında değil. Amacım artık kilo vermek değil bugün banyo yaptım giyinirken baktım da aynaya basenlerim biraz küçük olsa zayıf kızım ben şuan 5 kilo versem 4 kilosu üstten gitcek 1 kilosu basende hatırlıyorumda 63 kiloyken S beden oluyordu gögüslerim 80e düşmüştü ama alt taraf numune gibi 40dı ve doğal olarak daha kötü görünüyordu şuanda alt taraf 40 zaten ben hiç bir zaman 36 beden giyen kızlrdan olmak istemedim sadece pantolon olarak 38 olsa yeter diyenlerdim.
Çok konuştum her taraftan kilo verebilen bi yapım olsaydı karatay süper bi diyet ama bana göre değil çok teşekkür ederim desteklerin için :))
Hahaha, rica ederim, ne demek :)
Ben de gitmeden önce birkac söz etmek istiyorum.
Hangi diyette böreğe izin var ki? Hangi diyeti yaparken börek yiyebiliyoruz ki? Haslanmis patates soguyunca yenebiliyor biraz Karatay'da ama evet, meyve konusu beni de cok zorluyor. Meyveyi sırf içindeki bilesimlerinde seker var diye böyle öcü gibi görmek, Allah'in muazzam lezzetlerde ve renklerde ve cesitlerde yarattigi meyveleri kucumsemek ve afaroz etmek çok değişik geliyor bana da. Ya da mesela bal...
Dün bal konusunda Ahmet Aydın'ın cok guzel bir yazısını okudum. Ne müthiş bir şeymiş bal meğerse! Ama Karatay'a göre bal eşittir sadece şeker. Evet, şeker ama bunun yaninda icindeki mineraller sayesinde her gün 1 çay kaşığı kadar halis olanindan yenildiginde her derde care olan muthis bir şifa kaynagi...
Tabii ki ben Karatay'in bali bu kadar kotulemesini piyasada artik halis bal kalmadigindan dolayi oldugunu dusunuyorum ve hak veriyorum. Evet, simdiki ballar sadece sekerli su. Sifasi degil aksine zarari var. Ama elime halis bal geçerse niye yemeyeyim?
Meyveler hakkindaki görüşünü de cok fazla meyve yenmemesi gerektigi icin soyledigini dusunuyorum. Mesela aksam yemeyin diyor, oksitlenme yapar, zarar verir diyor ama aksam yemekle birlikte ya da yemekten sonra değil de, yarim saat oncesinde bir tane meyve yesem ne zarari olur? Ama biz Turkler her seyin asirisini yaptigimizdan birilerinin dur demesi şart.
Evet, herkesin ev hali var... Ve hicbir evde de pisen yemeklerin hepsi rejime uygun değildir. Bir gün bir tane uyan şey buluruz, baska gun hic bulamayiz. Kulturumuze yerlesmis artik bu sekilde beslenmek. Tabi bu sekilde beslenmeye bizi götüren şeylere, sebeplere ve kimlerden etkilendigimiz konusuna hic girmek istemiyorum şimdi, iyice uzar...
Her zaman benim şu düşüncem vardır, evet, kacamak yapabilirim, evet, orada duran bir böreği yiyebilirim, hatta bazen bununla da nefsimi koreltemeyip 4 tane birden yerim ama önemli olan bunun sagliksiz olduğunu bilmem ve sonra "Nasilsa sagliksiz bir sey yedim, ben iflah olmam artik" deyip onume gelen her olur olmaz şeyden yememem, hemen toparlanmam lazimdir.
Şu da var ki rejime girince evdeki yemekleri yine begenmeyip alisverise gidip saglikli sanarak paketli diyet ürünler almayi marifet sanan bircok kisi bence gitse bir kutu yumurta alsa daha yararli bir is yapmis olur. Tabii ki bu benim düşüncem ve tercihim. Her gun yumurta mi yiyeceğiz ya da yumurta sevmiyoruz diyenler cikabilir.
Kilo vermekten ziyade benim de asıl amacım saglikli beslenmek. Ve saglikli beslenmek adina önce yedigimiz her şeyin zararını ve yararini ogrenmemiz gerektigini düşünüyorum. Okumamiz gerektigini düşünüyorum. Kulaktan kulaga gelen, o sunu demiş aaa onu da yapayim, bu bunu demis bunu da... Böyle degil de gercekten duzgun ve dogru yazilmis yazilari okumamiz gerekiyor. Bol kaynakli güvenilir yazilar... Hicbir bilimsel dayanagi olmayan ya da güncellenip onaylanmamis arastirmalara dayanan içi boş yazilari degil.
Saglikli beslendigimiz zaman zaten ister istemez kilo veririz. Ama uzun bir zamandan sonra zayiflamamiz durur, hatta eger bir de saglikli beslenmenin yaninda spor da yapiyorsak yeri gelir kilo bile aliriz, kas kutlemizi artiririz. Tartida fazla cikariz ama aslinda saglikliyizdir. Cunku saglikli olmak demek saglikli gorunmek demek, saglikli hissetmek demektir bana göre.
Yeni sayfanda görüşmek üzere inşaallah. :)
Kızz ben bi yerde mal bi yazı okudum acıkmıştım da heralde saçmalamışım :)) Kusura bakma yaa dediklernde haklısın önemli olan sağlıklı beslenmek ben öyle sağlıklı beslenmek falan yazı okuyunca kopmuşum hayattan bide bugün çok kitap okudum mala bağladım küçük bir tost yedim bugün diyeti bozdu olarak adlandırabileceğim sonra akşam yemeği olarakda 5-6 kaşık kuru fasulye o da midemi bozdu heralde afedersin lavabodan çıkamadım.
Aynen dediğin gibi Karatayda sağlıklı besleniliyor etiketli ürün yok falan gayet iyi de ama ben ona sadece yoğurt eklemek istiyorum ya ben diyet psikolojisne girdm o yüzden böyle oldum bide her gün tartılınca sıyırdım kafayı gerçi bugün tartılmadım ama dün akşam et yiynce falan bozdum psikolojsne girdim bu diyet olayını manyaklık derecesinde takılıyorum sanırım... artık diyet yapmıyorum sağlıklı besleniyorum buralardayım yani :)) Acıkınca mantıklı düşünemedim heralde bi sürü saçmalamışım kusura bakma(
Karatay'a yoğurt mu eklemek? Fazla et yiyince Karatay'i mı bozmak? Dediklerinden pek bir şey anlayamadıgimi söylesem, ne dersin?
Kusur musur yok, sadece biraz sakin ol.
Sonra tekrar konuşalım inşaallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?