Bu Sefer Kararlıyım HEDEF--> 55

İnternetim yoktu kızlar yazamadım bugün biraz hasta gibiyim ondan pek yiyesim yok zaten sabah 1 salatalık yedim (sabah derken 12) 3 gibi ayran içtim akşam yemeğimde 2 kase tavuk çorbası :)

Üzüldüm canım bendede var kansızlık ve büyük ihtimal Demir eksikliğide… ama yumurta tok tutuyo iyi gelir

Son düzenleme:
diyet yapan arkadaşlar yanlarında mutlaka ceviz badem fındık bulundursunlar, açlık hissettiğinizde 4 ,5 tane atın ağzınıza amaç metabolizmayı küstürmemek

Tekrar geldim beeeeen Beraber Diyet yapalım hadiiii 165 boyum 70 civarı kilom. 5 gündür diyet ve spor yapıyorum artık buraya da yazmak istedim yaptıklarımı hem motive olur benim için şuan tartım olmadığı için net kilomu bilmiyorum. Bugün yada yarın gelcek tartım o zaman net kilomuda yazcam 2 hafta önce 69.7ydi ama şuan durum ne inanın bilmiyorum :18: Yarından itibaren yediğimi içtiğimi yazcam Diyet arkadaşı arayanlar katılabilir

Bayağıdır giremiyodum :))

Artık az yemeye başlıyorum aslında 3 haftadır zaten öyle yapıyorum. Bu yola başvurmamın en önemli nedeni de Peygamber (sav) iyice yerleşip yemek yemez ve tıka basa karnını doyurmazdı. Midenin üçte birini su, üçte birini yemek, üçte birini hava ile doldurmamızı tavsiye ederdi. Bu sünnettir peygamber efendimiz(sav) öyle yapıyorsa bunda sağlıksız bir şey olacağını düşünmüyorum ondan gün içerisinde çok su içmiyorum kendime yetecek kadar. Bunu yen mi öğrendin falan diyeceksiniz biliyordum tabiki ama kavrayamamıştım demek ki bi trafik kazası geçirdim 2 hafta yataktaydım zaten o süre zarfında Peygamber(sav) efendimizi araştırırken bu bilgiye rastladım ve kendi kendime şunu söyledim 2 haftadır bişey yiyemiyorsun günde 1 kere çorba ve 1 bardak süt daha fazlasını yiyince istifar ediyordum. Nefsime dur demenin zamanı geldi ve az yicem diye kendime söz verdim.

Sabah : 1 bardak süt yada yumurta
Öğle : 1 kase çorba yada küçük tabakla sebze yemeği
Akşam :1 kase çorba yada küçük tabakla sebze yemeği

Bu listenin sağlığımı bozacağını düşünmüyorum çünkü Peygamberimizin(sav) sünneti kendisi günde 2 ögün ve az yiyerek besleniyormuş. Peygamberimizin(sav) sünneti ferahlıktan başka bişey getirmez :)

Tabi çok acıkınca aralarda meyve yada yoğurt falan yiyorum. Ve enteresan bir şekilde bunlar bana yetiyor. İnternetten bi proğram indirdim hergün yediklerimi ona yazıyorum kaç kalori falan olduğunu hesaplıyor bide günlük kalori ihtiyacıma göre yüzde kaç yediğimi falan gösteriyor %55i geçmiyorum. Örneğin benm günlük kalori ihtiyacım 1900 kalori yemek yerken de tahmini 900 ilaa 1000 kalori civarında olmasına özen gösteriyorum. Tam olarak iyileşmediğimden dolayı zaten aktf bi hayatım yok bütün gün oturuyorum falan :) bu arada 65.7 kiloyum kazadan önce 69 civarıydım. Hedefimde 55 bakalım ne kadar zamanda ne kadar kilo vercem.

Bugün yediklerim;

Sabah - 2 haşlanmış yumurta
Öğle - 2 kepçe kırmızı mercimek çorbası

şimdilik o kadar yedim akşamada bakcazzz :)

Ip atlamayı nasıl yapıyorsunuz? Yani 15 dk demişsiniz ama tabii ki hic durmadan olamaz, ne kadar dinlenip ne kadar atlıyorsunuz?

Ip atlamayı nasıl yapıyorsunuz? Yani 15 dk demişsiniz ama tabii ki hic durmadan olamaz, ne kadar dinlenip ne kadar atlıyorsunuz?

Ben ip atlamayı bıraktım ama o zamanlar kendime belirli bir sayı söylüyordum örneğin günlük 500 tane ip atlıcam ilk başlayınca 100 tane atlayana kadar durmuyordum ve tek seferde 100 kere atlayabiliyordum. Ondan sonra 1 yada 2 dk kadar dinleniyordum. Tekrar 100 tane atlıyordum tabi yorulduğum için 1 seferde atlayamıyordum ama takılsam da uzatmadan devam ediyordum kendi kendime 100 olunca mola yapcaksın diye motive ediyordum. Öyle öyle 500 olana kadar atlıyordum.

Anladim. Simdi spor olarak bir sey yapıyor musunuz?

Son düzenleme:
Anladim. Simdi spor olarak bir sey yapıyor musunuz?

Yapamıyorum çünkü yeni kaza geçirdim başım falan dönüyor spor yapcak kadar iyi değilim bazen uyandığımda başım dönüyor kalkmıyorum ondan 12yi buluyor kalkmam şimdilik sadece az yiyorum bu arada yaşın, boyun ve kilon kaç tabi hedefin??

Gunde kac litre su iciyorsunuz? Ya da bir ogunde ne kadar au iciyorsunuz?

Cok gecmis olsun.
Ben 23 yasindayim. 1,63 boyum 54 civarı kilom var. Aslinda hedefim saglikli beslenmek, cok fazla zayiflamayi dert etmiyorum ama 50 kilo olsam da daha guzel olur sanirim.

Gunde kac litre su iciyorsunuz? Ya da bir ogunde ne kadar au iciyorsunuz?

Günde 8 bardak falan iciyorum ben önceden 3e kadar 2.5 litre su icerdim. Aksam tekrar susasırdım sunu düşünüyordum o kadar su içtim hala niye susasiyorum. 3e kadar o kadar su ictigimden dolayida WC den cıkamıyodum. Arka arkaya boyle çok su içince hic bi faydasi yok o su direk cıkıyo zaten ama ara ara günde 8 bardak yeterli bence ama boyunu kilona bolunce çikan sonuç kadar falan diye duymuştum bi arkadasimdan ama standartı 2.5 litre diye biliyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok gecmis olsun.
Ben 23 yasindayim. 1,63 boyum 54 civarı kilom var. Aslinda hedefim saglikli beslenmek, cok fazla zayiflamayi dert etmiyorum ama 50 kilo olsam da daha guzel olur sanirim.

Hayalindeki kilodasın 4 kilo vermek istiyorsan sadece spor yapman yeter bence daha önce diyetisyenlerde uzun mesai harcamis biri olarak söylüyorum bunu ip atlamak acayip işe yarıyor bi anda 4 kilo veriyim diye çabalama sadece spor yap ve kizartma ve abur cubur tarzi şeylerden en azindan bir sure icin uzak dur ve ogle aksam yemeklerinde 2 kasik yogurt ye hatta mümkünse çorbadan sonra falan yogurdu ye tıkıyo zaten bide her yemekten önce su iç gün içerisinde de acikirsan 1 porsiyon meyve yada 2 galeta veya bi bardak süt iç ki metobolizman hizlansin tamamdir. Yaaaa aslında saglikli beslenmek için sabahlari 1 dilim peyniri ihmal etme ve ogleleri et tarzi şeyler ye aksamlari eti tuketmemeye özen göster çünkü vucutun eti yakmasi uzun sürüyor aksam yemeğinden 4-5 saat sonra yattigimizdan dolayı henüz yakılmamis oluyor oldu da aksam et yedin diyelim bol salatayla tuket ki etin yakımı kolaylaşsın ve yedikten sonra meyve için 2 saat normal yemek için(et hariç) 4 saat geçmeden yatma Ayyy 4 kilo şaka gibi ya özendim sana peki o 4 kilo fazla nerelerde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de 5 gündür 2,5 litreden fazla su içmeye calisiyorum. Dedigin gibi hemen cikiyor. Zaten sivi seylerin midede kalma suresi 20 dk imis. Ondan sonra barsaklara gidiyor ve 1 saate kalmadan sivi seyler tuvalette cikiliyor.
Kati seylerin midede kalma suresi ise 1,5 saatmis. Ondan sonra barsaga gidiyor. Herhalde onun da cikma suresi 5-6 saati buluyor.

Hani yazmissin ya Efendimizin hadisi serifini, o aklima takildi. Hic bu sekilde dusunmemistim. Yani aslinda bizim her ogunde midemizin 1/3 ini su ile 1/3ini de kati besin ile doldurmamaiz lazim. Tabi bu da en fazlasi. Yani illa yememiz gerekiyorsa. Yoksa hadisin basinda da yer aldigi gibi "insanin belini dogrultmasi icin bir iki lokma yemesi kafidir." Tabi o nefis bizde kimde var, ahhh ahhh...

Bunu bana dusundurttugun icin oncelikle cok minnettarim. Yarindan itibaren bu orana riayet ederek beslenme cizelgemi duzenlemek istiyorum. Yani almam gereken gidanin yarisi su yarisi kati besin olmalı. Bu sekilde midemiz en normal sekilde 1,5 litreyi alabildigine gore (ki aslinda esneyen yapisiyla 4 litreye kadar bile cikabilir ama ben en asgarisini ele alacagim) benim her ogunde 500 ml su, 500 ml kati besin almam lazim. Bu da tam olarak 2,5 bardak oluyor. Aslinda bakildiginda gayet de fazla gibi, ama denemeye gelince neyin ne oldugunu o zaman anlayacağım. Suyu yemekten oncr veya yarim saat sonra icmeyi planliyorum.

Bu hesap sonucunda eger gunde 3 ogun yersem gunluk 1,5 litre su icmis olacagim, yani yaklasik 8 bardak. 2 ogun yersem de 1 litre, yani 5 bardak. Ama bana sanki bu yine de cok az geldi. Cunku suan 2,5 litreden fazla iciyorum ve idrarim mukemmel derecede seffaf! (Sen de bunu tecrube etmissindir.) Resmen kendimi tertemiz hissediyorum. Muthis bir sey gibi geliyor bana. Bu su konusunu dusunecegim...

Cok tesekkur ederim butun soyledigin seyler icin, butun oneriler icin. Hepsini dikkate alacağım. Ozellikle ip atlama konusu çok yatti kafama. :)

Ben aslinda Karatay diyetini uygulumaya calisan bir bireyim. Bundan 45 gun once 57 kiloyla basladim ve zaman zaman yaptigim kacamaklarla beraber bugun geldigim sonuc 3 kilo oldu. Karatay'i da secmemdeki amac saglikli beslenmeyi hedef almasindan oturu.

Abur cubur, kremali cikolata-biskuvi, cips, kola olayim yok. Zaten bundan once de cok asiri derecede bir zaafim olmamisti hic. Olursa yerim, olmazsa yemem. Kimi kisiler deprasyona girecek derecede takinti yapiyorlar, cesitli krizler, regl dönemi asiri ihtiyac hissetme vs... Bende boyle seyler pek olmazdi onceden de. Simdi ise haftada birkac kere bitter cikolata yiyorum. En fazla da sütlü çikolata.

Benim beslenme seklim tam olarak su sekilde:
Kahvaltı:
(Bazen cok erken saatlerde yaptigim oluyor, bazen ogle vakitlerine dogru yaptigim da oluyor, bazen de kahvaltiyi direkt es geciyorum gune ogle yemegi ile basliyorum. Ama klasik erken saatte kahvaltim şu:)
Sekersiz çay
1 yumurta
1 avuc Peynir
Kavrulmamis kuruyemis (genelde ben kendim kirip yiyorum)
Domates, salatalik
10-15 zeytin
1 porsiyon meyve (taze veya kuru)

Meyveyi baska bir zaman yemiyorum. Sadece kahvaltida yersem. Eger kahvaltida yiyemezsem de o gun hic meyve yemiyorum.

Cayi kendimi bildim bileli sekersiz iciyorum.

Öğle:
Tarhana veya mercimek corbasi gibi bir corba
Kiymali veya zeytinyagli sebze yemegi, olmazsa bakliyat, olmazsa köfte
Yogurt
Bazen salata
Bazen çay

Aksam:
Ogle ile ayni tarz

Ogunlerim arasinda genelde 3-4 saat oluyor. Aslında bunu daha fazla acmak istiyorum ama 3 ogun yaptigim zamanlarda cok mumkun olmuyor.

Yani listemde hic ekmek, tost, patates, kizartma (illa olursa sebze kizartmasi ve sadece zeytinyağında kizarmis olarak tüketiyorum), hamburger ve pilav gibi seyler yok. Mumkun oldugunca ara ogun de yapmiyorum. Ama illa yaparsam yogurtla beraber ceviz, findik gibi bir sey yiyorum. Ve aksam en gec saat 8 gibi yiyecek olayini bitirmeye calisiyorum.

Söylediklerinden sonra, aksam yemeginde et yememe konusunda daha dikkatli olmaya çalışacağım. Cunku genel olarak protein ve yag agirlikli beslendigim icin bazen hazım sorunlari yasadigim bir gercek. Karbonhidrati genel olarak sebzeden ve kuruyemisten aliyorum ve bu da hazmetmemde sorun yasattirabiliyor bazen. Gunde mutlaka bir kere cikiyorum, ciddi bir sorunum yok suan ama aslinda her gün kesinlikle 2 kere cikmak lazim. Bende bazen sorun oluyor bu konuda.

Sanirim suan yukarida listesini yazdigim beslenme sekliyle her öğün basina aldigim miktar 2,5 bardagi geciyordur, değil mi? Ozellikle kuruyemis konusunda biraz asiriya kacabiliyorum, 1 bardagim oradan gitmis oluyor bile. :))

Bütün kilom göbek ve asagisinda yer etmis durumdalar.

Son düzenleme:

Aynen canım dediğin gibi nerde bizde o nefis ama elimden geleni yapmaya başlıyorum. Ya önceden bir oturuşta 5-6 bardak çay içerdim. Bende çayı şekersiz içiyorum ama o hadis-i şeriften sonra 2 bardaktan fazla içmemeye özen gösteriyorum ya tamam nefiste bi yerde dur demek lazım bize kalırsa midemiz genişler bayağı bu hayatta 300-400 kilo insanlarda var bide bi yerde yazıyordu şuan tam hatırlamıyorum ama ihtiyacından fazla yemek yediğin için zaten yedğin israf gibi bişey diyordu deiğim gibi nerde okuduğumu tam hatırlamıyorum. Bu akşam biraz fazla yedim ama şunu anladım küçük porsiyonlar çok önemli 1 tabak menemen yedim bide patates kızartması falan vardı dayanamadım çeyrek ekmek arası patates kızartması yedim. Ne olursa olsun günlük en az 8 bardak su içmeye çalış. O idrardaki şeffalık olayını biliyorum :) Afedersin ama wc ye bakıyodum. Suyu azıcık sarartmamış bile demekki içtiğim su direk çıkıyor diye falan düşünmüştüm. Ya şunu anladım ben kafanda karar verdikten sonra uygulamakda zorlansanda bi şekilde yapıyosun ben diyetisyene gidip 10 kilo verdim ama sonra üniversiteye başlayınca malum üniversitede makarna, pilav hazır çorba sebze yemeği haftada 1 gün anca falan ondan geri aldım gerçi üni. biteli 1 yıl oldu ama diyet yapıyorum falan diyodum ama canımın istediği bişey görünce hiç sakınmıyordum ondan kiloda veremiyodum tabi ama şimdi kararlıyım bu kararlılığımın altında en çok o hadis-i şerif var :)) Bu arada yeşilçay içiyor musun ?

Bende de abur cubur olayı yok üni. bitince abur cuburuda çıkardım hayatımdan Önceden hastayken falan çikolata çekerdi canım ama o konuda da nefsime hakim olmaya başladım pek çekmiyor canım. Aslında listen iyiymiş kilo verilebilecek bi liste ama bana göre ben şuan 66 kiloyum 54 kilo biri için bu liste nasıl tam olarak bilemicem en fazla 63e düşmüştüm. Ya benim kemiklerim ağır heralde örneğin şuan üstü M giyiyorum. M oluyor ama L daha rahat oluyor biraz bol falan ondan L tercih ediyorum ama gömlek alırken falan 38 normal şekilde oluyor bana. İşte sorun şurda basenlerim var alt 40 beden giyiyorum ve benim belim yani gögsümün altı vücut yapıma göre bayagı ince ve bel kemikleri olur ya benimkiler acayip belli kiloma ragmen diyorum ya basenim var sadece ve göbeğim hiç yok 70 kiloykende yoktu beni gören kimse 66 kilo demez ben 70 kiloyken 65 faln diyolardıç Şuanda 61 de :) Açıkcası ben hiç çok zayıf olmak istemedim. Şuan 58 kilo olsam 38 beden pantolana girsem yeter :) Vücudumu tarif etcem olsam gögüs:2 bel:1 basenler:3 öyle saçma bi vücut tipim var yani :)

Kuruyemiş çok kalori diye biliyorum ya yeme düzenini ayarlarsın artık sen öğünleri falan tam oturttuktan sonra sorun kalmaz :)

Sanırım senin vücut biçimine kum saati deniyor. :) Guzel bir sey aslinda, yani belinin ince olması cok iyi.

Yeşil çay arada içiyorum. Yani haftada en fazla iki-uc kere. O da hazir posetten saallayara yaptigimiz yesil caylardan degil de, evde aktardan alınmış otlarla yapıyorum. Mesela Medine gulu/hibiskus çayı cok lezzetli geliyor. Papatya da var.

Kuruyemiş evet yağlı ve kalorili ama kaloriye önem vermedigim icin ve kuruyemislerim kavrulmamis olduğu icin yagi da kendi saglikli yagi. Yani o da zararli bir sey degil aslinda. Ama tabii ki ben asiriya kaciyorum, o ayri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…