Bu Sefer Kararlıyım HEDEF--> 55

Olsun yaa zaten aşırı sıkı bi diyet yapmana gerek yok fazla salma yeter :) Bugün hasta olcam sanırım kahvaltı da 1 bardak süt içtim ucundan yumurta aldım bi iki dilim salatalıkla domates yedim. Aslında doymadım ama kendimi durdurdum normalde yetiyodu bana ama hasta olcam ya ondan sanırım yetmedi saat 3 az sonra çorba yapıp 2 kepçe çorba içmeyi düşünüyorum. Göbeğim bile çıktı Benim aktardan alıp yapma şansım olmadığı için hazır yeşilçaylardan alıyorum. Zaten yeşilçayı günde 1 kere falan anca içiyorum. Sen sporu naptın yapıyo musun?

Afiyet olsun. Guzel seyler yemissin. Sütü cok severim ben ♡
Oyle gunlerde şişkinlik olur bazen. Ben genelde boyle gunlerde ne doyarim, ne de ac kalirim. Yani notr gibi. Yersem yerim, ama acikmadigimi hissederek. Yemezsem de yemem, ama doymadigimi hissederek. Tuhaf duygular...

Bugun 150 kere atladim ama "laleli bir iceriye gir" tarzinda ikili ikili atlayarak yaptim, bilirsin. Cok hizlo olmadigi halde bir yorgunluk aldi beni, sorma. Biraz kitap okuyayim, sonra devam ederim dedim ama etmedim. Belki aksama dogru tekrar atlarim. Açıkçası 2 hafta once piknige gitmistik, en son orda bayagi atlamistim. Ama o gun resmen senelerin hamligini hissetmistim üstümde.

Normalde gecen hafta plank yapmaya baslamistim. En son 3-4 dk ya kadar cikmistim. Kollarımı degistirerek, ayagimi sirasiyla kaldirarak... Ama birkac gundur hic yapmamistim. Onu da yaptim bugün, 2 dk ile basladim tekrar. Bayagi titretiyor, tir tir... Cok yoruyor. Nefes nefese kalıyorum.

Saat 4.30 gibi 2 kucuk elma yedim bugun disari ciktim biraz 1 saat falan anca yurumusuzdur ama cok yoruldum ya uyumamak icin kendimi zor tutuyorum uzun sure yatinca tabi ondan oldu sanirim :)). Spor konusuda öyle canim ya çok yoruyor ben 700 tane atliyordum bir ara kan ter içinde kaliyordum resmen ama hani çok zorlaniyoruz ya spor yaparken ilk baslayinca değil biraz yapip yorulunca asıl yağlar o zaman yakilmaya basliyomus. O zaman kendimizi zorlayip bir sure daha yapmamiz lazimmis falan :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok geçmiş olsim tekrar tekrar.

Evet, dogru hemen birakmamak lazim aslinda, hazır bir kere terlemeye baslamisken devamini getirmek gerek. Istikrar gerek.

Cok geçmiş olsim tekrar tekrar.

Evet, dogru hemen birakmamak lazim aslinda, hazır bir kere terlemeye baslamisken devamini getirmek gerek. Istikrar gerek.

Çoook teşekkür ederim geçiyor yavaş yavaş :)

Aynen de yemek yine biraz neyse de spor olayına 1 aydan fazla devam edemedim maalesef

Çoook teşekkür ederim geçiyor yavaş yavaş :)

Aynen de yemek yine biraz neyse de spor olayına 1 aydan fazla devam edemedim maalesef

Neyse, üzme kendini. Şimdi daha hafif şeyler yaparsın. Sonra düzelince ilerletirsin. Mesela yurumussun dun ne guzel. Yuruyus cooook faydali. ★★★

Günlükcük bu sabah normal kahvalti yaptım 1 haşlanmış yumurta domates-salatalık birde 3 tane falan patates kizartmasını azıcık ekmeğin arasina koyup yedim şunu anladım yedikçe yiyesin geliyor suan aç hissediyorum ama sadece süt içince hic böyle olmuyordu Hasta da olamadım ondan mı acaba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Veee ben bugünü serbest gün ilan ettim şu saate kadar :) Ya napıyım kendimi dururamadım sabah herşey normaldi ama sonra 2 dilim patatesli börek yedim birazcık bisküvi yedim baktım hala aç hissediyorum ıspanak yemegiyle yogurt yedim bide yarım kase salata şimdide göbegim şişdi ayyy nerden geldi bu açlık anlamadım ama şuan iyiyim akşamda normal yicm yarın kaldığım yerden devam etmeyi planlıyorum :))

Bugün bura dolaşırken bir liste gördüm ve haftada 2 kilo vereceğimi söylüyor bu listeyle direk içimden 1 ay denesem ne kaybederim dedim. Listeye bakıncada haftada 2 kilo verilebilecek bir liste olduğuna kanaat getirdim. Bazı besinleri çıkartarak midenin 3te birini yemekle doldurma olayını bozmadan bu listeyi yapmaya başlıcam hem günlük 1100 cal. bende bir günde ortalama o kadar kalori alıyorum ama bu liste benim yediklerimden daha bol geldi yarın o listeye başlıcam işte o liste

Hedef: Haftada ortalama 2 kilo.
Günlük kalori: 1100 Kcal

Uzun sürede dengeli bir şekilde kilo verebileceğiniz bir diyet. Bu diyeti istediğiniz kiloya ulaşasıya dek 7 günlük periyotlar halinde uygulayabilirsiniz.

%54 Karbonhidrat, %16 Protein, %30 Yağ içeriyor.

Günlük Menü

1. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz)(ben 1 bardaktan fazla çay tüketmemeye özen gösteriyorum zaten ), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli) (tambuğday ekmeği yicem kepekli yerine)
Kuşluk : 4 adet diyet bisküvi (bunun yerine buna eşdeğer 2 galeta yemeyi düşünüyorum yada 1 bardak süt olabilir)
Öğle : 100 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış) (vallahi durumlar malum hep kırmızı et yiyemem onun yerine tavuk eti yada haşlanmış yumurta yicem zamanında diyetisyene giderken et yerine haşlanmış yumurtada yiyebilirsin demişti aynı et gibi olmaz ama yapacak bişey yok), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 1 porsiyon meyve
Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı pirinç pilavı(ben pilav yemicem ama isteyen yer tabii )
Gece : 2 porsiyon meyve

2. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 2 adet grisini
Öğle : 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)

3. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 1 porsiyon meyve
Öğle : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek(kepekli)
İkindi : 4 adet diyet bisküvi
Akşam : 100 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük boy haşlanmış patates, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

4. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 1 kepçe çorba, 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 1 porsiyon meyve, 2 adet grisini
Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı erişte veya kuskus

5. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1/2 kibrit kutusu kaşar peynir, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 1 porsiyon meyve, 2 adet grisini
Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 2 adet grisini, 1 porsiyon meyve
Akşam : 100 g balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)

6. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 100 g tavuk(ızgara veya haşlama), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 4 yemek kaşığı makarna
Gece : 3 porsiyon meyve

7. GÜN

Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 1 kepçe çorba, 100 gr. balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)

Liste de her gün hemen hemen birbiriyle aynı olduğu için ilkinde yapıp yapmıcaklarımı belirttm sadece genel olarak öyle işte ben diyetisene giderkende buna benzer bi liste vermişti ama 1600 kalorilik bi listeydi 2 haftada 3.5 kilo vermiştim bakalım bunda ne olacak sanırım şu midenin üçte birini doldurma olayını abarttım bugün dayanamayıp o börekleri yediğimde anladım kendimi aç bırakıyodum resmen neyse artık sevgili günlük artık öyle bakalım umarım 1 ayda 8 kilo verip hedefime ulaşabilirim :)

Ya gercekten midenin sadece 1/3 ini doldurma olayi cok zor yaaa... Mutlaka kacamak giriyor araya. ((

Ya gercekten midenin sadece 1/3 ini doldurma olayi cok zor yaaa... Mutlaka kacamak giriyor araya. ((

Aynen ya bende liste değişikliği yaptım görmüşsündür bakalım bundan sonra böyle devam :) 1/3 ini doldurma olayına uygun yapmaya çalışcam da bakalım ne olcak off sıkıldım diyetlerden 1 - 1.5 ay falan sıkıp şu 8 kiloyu vermek istiyorum artık harbi sıkıldım :/

Evet, gördüm gördüm. Ya verdikten sonra da olay bitmiyor ki. Yine ekmek falan yememek lazim ki kilo korunsun. Ne yapacaksin kilolarini verdikten sonra? Bir korunma yöntemi var mi aklinda istediğin kiloda kalmak icin?

Evet, gördüm gördüm. Ya verdikten sonra da olay bitmiyor ki. Yine ekmek falan yememek lazim ki kilo korunsun. Ne yapacaksin kilolarini verdikten sonra? Bir korunma yöntemi var mi aklinda istediğin kiloda kalmak icin?

Ya o yeme düzeni oturunca ben aynı düzen yemeye devam ederim ki sadece bu 1.5 aylık süreçte patates falan uzak dururum istediğim kiloya ulaşınca abartmadan yerim diyetisyenle 10 kilo verdikten sonra hatırlıyorum 1 tabak makarna yiyemiyordum bünye alışıyor zaten bende dikkat ederim aşırıya kaçıp kilo almam örneğin diyetisyenden sonra beyaz ekmeği tamamen bıraktım 2 yıl oluyor düzgün beyaz ekmek yemem tuz kullanmam sabah kahvaltısı yapmazdım diyetisyenden sonra kahvaltı ypmaya başladım ve kahvaltıda özellikle peynir yemeye başladım reçeli bıraktım falan böyle böyle bi sürü şey. Ya 10 kilo verdim üni. başlayınca 12 kilo aldım malum üni. arkadaş ortamı haftasonu makarna salatası kısır falan yapıp yerdik her akşam bisküvi abur cubur falan besleniyorduk her gün de tutamıyorsun kendini. Gerçi okul biteli abur cuburuda bıraktım kolayı da 72ydim mezun olunca, 68e düştüm sonrada işte bu kaza falan 66ya düştüm. Kilomu korumak konusunda sorunum yok şöyle 68 kiloyken de kilomu korumak için uğraşıyordum biraz abartınca 69u görüyordum hemen sonra yemekten kesiyodum kolay kilo alan bir bünyem var ondan sürekli dikkat etmem lazım zaten bakalım bir kilo veriyim de ablam diyetisyende çalışıyor onun doktorundan kilo korumak için diyet listesi isterim :) Veya koruma diyetleri falan var nette onlardan uygularım yaparım bişeyler :)

Evet, anladim. :)
Ben daha onceden de başlamıştım bir ara diyete, istedigim kiloya geldikten sonra oh onume geleni yedim. Dogal olarak aldim tekrar. Bir daha oyle yapmak istemiyorum.

Biz de ailecek aycicek yagini ve margarini hayatimizdan tamamen cikardik. Kizartma yaptigimizda da zeytinyagini tercih ediyoruz. Simdi diyet yaparken sadece sebzeleri kizartilmis olarak yiyorum ama eğer istedigim şekle gelirsem belki patatesi de kizarmis olarak az az yiyebilirim. Ve her gun yemek icin ekmek olarak köy ekmeğini tercih etmek istiyorum istedigim kiloya geldikten sonra.

Onun disinda zaten dikkat etmem gereken bir de pasta, borek, kek, baklava olayi var o kadar. Onlardan da cok az cok az yersem eger kilomu korurum sanırım diye umut ediyorum.

Zaten şu 1/3 olayıni uygulamadan önce diyetim gayet rahatti. Karatay diyeti, ne kadar zor olabilir... Belli seyler disinda (ki onlar da genelde toplum olarak en sevdigimiz seyler ve bazen irademi cok zorluyor, kacamaklarq kaptiriyorum kendimi) istedigin her seyden istedigin kadar yiyebiliyorsun. Gayet rahat bir diyet.

Öğlen 3:30 gibi 1 tabak ıspanak ve yogurt yedim
Akşam 19:00 gibi 2 kaşık ıspanak ve 2 kaşık yogurt veeee kuru fasulye yemeği :/

Bugün serbest gün oldu resmen fasulye yemeğini yemicektim sonra bugün bayağı bozdun zaten yarın yeni listeye başlıcaksın boşver dediimmm hesplarıma göre bugün 1767 kalori aldım yani günlük kalori ihtiyacımı geçmedim ama olsun göbegim bile çıktı lan az önce tartıya çıktım 68.00 di ( hasta olcam ya su mu topladı naptı yaaa neyse yarın sabah tartılıp buraya yazcam sonra 1 hafta tartılmıcam haftaya pazar tartılıp sonucu paylaşcam sürekli tartılarak psikolojmi bozuyorum

Biz ailecek çıkartamayız maalesef bizmkiler bana uymuyor evdeki en zayıf benim ama benden başka kimse kilosunu takmıyor Bende senin gibi yaparım istediğim kiloya gelince yerim ama az yerim.

Ya şu kızartma, pasta, börek yememe olayı bütün diyetlerde var zaten bakalım yarın başlayacağım diyete güveniyorum artık her pazartesi tartılıp yazcam sürekli tartılmıcam psikolojimi bozuyorum öyle. Ya ben bir kere kafaya koyunca ne kadar canım çekse de yemem öle iradem güçlüdür ama bugün bozma nedenim karnım açtı ondan dayanamadım. Üçte birni doldurma olayına ara vercem gibi Aç kalıyorum sonra daha kötü bozuyorum

Bizimkiler de her konuda değil, sadece yag konusunu gecirdiler hayatlarina. Iyi de oldu. Ama yoksa unlu gidalar gırla gidiyor.

Evet her diyet sisteminde var bu yasaklar. Karatayda ozel olaram bir tek meyve de yasak. Sadece glisemik indeksi orta ya da düşük olanlar yenebiliyor. O da sadece sabahlari. Normalde mesela diger diyetlerde aksam en son ara ogun olarak meyve yenir. Bu Karatayda tamamen yasak.

Iraden gayet guclu, masaallah. ♥♥ Ben de biraz ornek almaliyim seni.

Evet ya gayet zorlayici oldu bu 1/3. Guzeldi aslinda mantik olarak ama ((

Bizim evde Allahtan öyle unlu şeyler falan pek yapılmaz. Hmmm karatayda değişikmiş ben de çok aç olunca falan hep meyve yada yoğurt yerim düşük kalorili diye.

3.5 hafta dayanabildim 1/3'e ama şimdi adet olamadığımdan mı neden bilmiyorum çok zorladı ya. (

Evet, diger diyetlerden değişik. Yoğurt için sorun yok ama meyve yasak. Cunku seker var.

Neyse sen yine iyi dayanmissin, 1 ay nerdeyse. Ben daha dun basladim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…