Sanırım senin vücut biçimine kum saati deniyor. :) Guzel bir sey aslinda, yani belinin ince olması cok iyi.
Yeşil çay arada içiyorum. Yani haftada en fazla iki-uc kere. O da hazir posetten saallayara yaptigimiz yesil caylardan degil de, evde aktardan alınmış otlarla yapıyorum. Mesela Medine gulu/hibiskus çayı cok lezzetli geliyor. Papatya da var.
Kuruyemiş evet yağlı ve kalorili ama kaloriye önem vermedigim icin ve kuruyemislerim kavrulmamis olduğu icin yagi da kendi saglikli yagi. Yani o da zararli bir sey degil aslinda. Ama tabii ki ben asiriya kaciyorum, o ayri.
Olsun yaa zaten aşırı sıkı bi diyet yapmana gerek yok fazla salma yeter :) Bugün hasta olcam sanırım kahvaltı da 1 bardak süt içtim ucundan yumurta aldım bi iki dilim salatalıkla domates yedim. Aslında doymadım ama kendimi durdurdum normalde yetiyodu bana ama hasta olcam ya ondan sanırım yetmedi saat 3 az sonra çorba yapıp 2 kepçe çorba içmeyi düşünüyorum. Göbeğim bile çıktıBenim aktardan alıp yapma şansım olmadığı için hazır yeşilçaylardan alıyorum. Zaten yeşilçayı günde 1 kere falan anca içiyorum. Sen sporu naptın yapıyo musun?
Afiyet olsun. Guzel seyler yemissin. Sütü cok severim ben ♡
Oyle gunlerde şişkinlik olur bazen. Ben genelde boyle gunlerde ne doyarim, ne de ac kalirim. Yani notr gibi. Yersem yerim, ama acikmadigimi hissederek. Yemezsem de yemem, ama doymadigimi hissederek. Tuhaf duygular...
Bugun 150 kere atladim ama "laleli bir iceriye gir" tarzinda ikili ikili atlayarak yaptim, bilirsin. Cok hizlo olmadigi halde bir yorgunluk aldi beni, sorma. Biraz kitap okuyayim, sonra devam ederim dedim ama etmedim. Belki aksama dogru tekrar atlarim. Açıkçası 2 hafta once piknige gitmistik, en son orda bayagi atlamistim. Ama o gun resmen senelerin hamligini hissetmistim üstümde.
Normalde gecen hafta plank yapmaya baslamistim. En son 3-4 dk ya kadar cikmistim. Kollarımı degistirerek, ayagimi sirasiyla kaldirarak... Ama birkac gundur hic yapmamistim. Onu da yaptim bugün, 2 dk ile basladim tekrar. Bayagi titretiyor, tir tir... Cok yoruyor. Nefes nefese kalıyorum.
Saat 4.30 gibi 2 kucuk elma yedim bugun disari ciktim biraz 1 saat falan anca yurumusuzdur ama cok yoruldum ya uyumamak icin kendimi zor tutuyorum uzun sure yatinca tabi ondan oldu sanirim :)). Spor konusuda öyle canim ya çok yoruyor ben 700 tane atliyordum bir ara kan ter içinde kaliyordum resmen ama hani çok zorlaniyoruz ya spor yaparken ilk baslayinca değil biraz yapip yorulunca asıl yağlar o zaman yakilmaya basliyomus. O zaman kendimizi zorlayip bir sure daha yapmamiz lazimmis falan :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cok geçmiş olsim tekrar tekrar.
Evet, dogru hemen birakmamak lazim aslinda, hazır bir kere terlemeye baslamisken devamini getirmek gerek. Istikrar gerek.
Çoook teşekkür ederim geçiyor yavaş yavaş :)
Aynen de yemek yine biraz neyse de spor olayına 1 aydan fazla devam edemedim maalesef
Neyse, üzme kendini. Şimdi daha hafif şeyler yaparsın. Sonra düzelince ilerletirsin. Mesela yurumussun dun ne guzel. Yuruyus cooook faydali. ★★★
Ya gercekten midenin sadece 1/3 ini doldurma olayi cok zor yaaa... Mutlaka kacamak giriyor araya.((
Aynen ya bende liste değişikliği yaptım görmüşsündür bakalım bundan sonra böyle devam :) 1/3 ini doldurma olayına uygun yapmaya çalışcam da bakalım ne olcak off sıkıldım diyetlerden 1 - 1.5 ay falan sıkıp şu 8 kiloyu vermek istiyorum artık harbi sıkıldım :/
Evet, gördüm gördüm. Ya verdikten sonra da olay bitmiyor ki. Yine ekmek falan yememek lazim ki kilo korunsun. Ne yapacaksin kilolarini verdikten sonra? Bir korunma yöntemi var mi aklinda istediğin kiloda kalmak icin?
Ya o yeme düzeni oturunca ben aynı düzen yemeye devam ederim ki sadece bu 1.5 aylık süreçte patates falan uzak dururum istediğim kiloya ulaşınca abartmadan yerim diyetisyenle 10 kilo verdikten sonra hatırlıyorum 1 tabak makarna yiyemiyordum bünye alışıyor zaten bende dikkat ederim aşırıya kaçıp kilo almam örneğin diyetisyenden sonra beyaz ekmeği tamamen bıraktım 2 yıl oluyor düzgün beyaz ekmek yemem tuz kullanmam sabah kahvaltısı yapmazdım diyetisyenden sonra kahvaltı ypmaya başladım ve kahvaltıda özellikle peynir yemeye başladım reçeli bıraktım falan böyle böyle bi sürü şey. Ya 10 kilo verdim üni. başlayınca 12 kilo aldım malum üni. arkadaş ortamı haftasonu makarna salatası kısır falan yapıp yerdik her akşam bisküvi abur cubur falan besleniyorduk her gün de tutamıyorsun kendini. Gerçi okul biteli abur cuburuda bıraktım kolayı da 72ydim mezun olunca, 68e düştüm sonrada işte bu kaza falan 66ya düştüm. Kilomu korumak konusunda sorunum yok şöyle 68 kiloyken de kilomu korumak için uğraşıyordum biraz abartınca 69u görüyordum hemen sonra yemekten kesiyodum kolay kilo alan bir bünyem var ondan sürekli dikkat etmem lazım zaten bakalım bir kilo veriyim de ablam diyetisyende çalışıyor onun doktorundan kilo korumak için diyet listesi isterim :) Veya koruma diyetleri falan var nette onlardan uygularım yaparım bişeyler :)
Evet, anladim. :)
Ben daha onceden de başlamıştım bir ara diyete, istedigim kiloya geldikten sonra oh onume geleni yedim. Dogal olarak aldim tekrar. Bir daha oyle yapmak istemiyorum.
Biz de ailecek aycicek yagini ve margarini hayatimizdan tamamen cikardik. Kizartma yaptigimizda da zeytinyagini tercih ediyoruz. Simdi diyet yaparken sadece sebzeleri kizartilmis olarak yiyorum ama eğer istedigim şekle gelirsem belki patatesi de kizarmis olarak az az yiyebilirim. Ve her gun yemek icin ekmek olarak köy ekmeğini tercih etmek istiyorum istedigim kiloya geldikten sonra.
Onun disinda zaten dikkat etmem gereken bir de pasta, borek, kek, baklava olayi var o kadar. Onlardan da cok az cok az yersem eger kilomu korurum sanırım diye umut ediyorum.
Zaten şu 1/3 olayıni uygulamadan önce diyetim gayet rahatti. Karatay diyeti, ne kadar zor olabilir... Belli seyler disinda (ki onlar da genelde toplum olarak en sevdigimiz seyler ve bazen irademi cok zorluyor, kacamaklarq kaptiriyorum kendimi) istedigin her seyden istedigin kadar yiyebiliyorsun. Gayet rahat bir diyet.
Biz ailecek çıkartamayız maalesef bizmkiler bana uymuyor evdeki en zayıf benim ama benden başka kimse kilosunu takmıyorBende senin gibi yaparım istediğim kiloya gelince yerim ama az yerim.
Ya şu kızartma, pasta, börek yememe olayı bütün diyetlerde var zaten bakalım yarın başlayacağım diyete güveniyorum artık her pazartesi tartılıp yazcam sürekli tartılmıcam psikolojimi bozuyorum öyle. Ya ben bir kere kafaya koyunca ne kadar canım çekse de yemem öle iradem güçlüdür ama bugün bozma nedenim karnım açtı ondan dayanamadım. Üçte birni doldurma olayına ara vercem gibiAç kalıyorum sonra daha kötü bozuyorum
Bizimkiler de her konuda değil, sadece yag konusunu gecirdiler hayatlarina. Iyi de oldu. Ama yoksa unlu gidalar gırla gidiyor.
Evet her diyet sisteminde var bu yasaklar. Karatayda ozel olaram bir tek meyve de yasak. Sadece glisemik indeksi orta ya da düşük olanlar yenebiliyor. O da sadece sabahlari. Normalde mesela diger diyetlerde aksam en son ara ogun olarak meyve yenir. Bu Karatayda tamamen yasak.
Iraden gayet guclu, masaallah. ♥♥ Ben de biraz ornek almaliyim seni.
Evet ya gayet zorlayici oldu bu 1/3. Guzeldi aslinda mantik olarak ama((
Bizim evde Allahtan öyle unlu şeyler falan pek yapılmaz. Hmmm karatayda değişikmiş ben de çok aç olunca falan hep meyve yada yoğurt yerim düşük kalorili diye.
3.5 hafta dayanabildim 1/3'e ama şimdi adet olamadığımdan mı neden bilmiyorum çok zorladı ya.(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?