• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu şekil başına gelen varmı yada yakınında..???

Yakın arkadaşım idrar yolu enfeksiyonu geçirmiş ve antibiyotik tedavisi görmüştü. Bu tür tedavilere başlamadan önce hamilelik ihtimalini bertaraf etmek gerekiyor.Ama arkadaşıma böyle bir uyarı yapılmamıştı ve ilaç bittiği zaman hamile olduğunu öğrendi. Kullandigi ilaç C sinifinda,bebek zarar görmüş de olabilir/ görmemiş de olabilir size bırakıyoruz dediler ve gebelik takibi Üniversite hastanesinde bir
profesör ile sürdürüldü.Hamilelikte ve doğumdan sonra bebekte hiçbir sıkıntı görülmedi ancak çocuk 3 -4 yaşına gelince çocukta bazı alanlarda (anneden başka kimseyle iletişim kurmak istememe,ifade edici dilin az gelişmesi,tekrarlayan hareketler) sorun olduğu görüldü. Tam otistik değil ama belirtilerin çoğu çocukta görülüyor, özel eğitim aldılar.Arkadasim da çocuğunda ki bu durumun kullandığı ilaçlar nedeniyle olduğunu düşünüyor

Peki folik asit kullaniomuydun? Ne zmn basladin kullanmaya?
Folik asit kullanmaya 6. Haftamda baslamistim zaten bu tip hadtaliklar daha gebeligin 3. Veya 4. Haftasinda oluyomus yani gebeligi daha ogrenmeden hastalik baslamis oluyo gebelige karar vermeden once en az 3 ay folik asit kullanmak gerekiyo

Folik asit kullanmaya 6. Haftamda baslamistim zaten bu tip hadtaliklar daha gebeligin 3. Veya 4. Haftasinda oluyomus yani gebeligi daha ogrenmeden hastalik baslamis oluyo gebelige karar vermeden once en az 3 ay folik asit kullanmak gerekiyo
Evet cnm gebelik dusunuluosa 3 ay oncesinde tavsiye ediliyo..tedaviyle hamile kalirsan biliosun her an gebe olabilirsin ya da olnadigini bilirsin.. ama kazara gebe olursan nerden bileceksinki.. zor bu isler..ilac kullanan herkesin gebeligi dusunceli gecer ve bebekte sorun cikan kisiler ilac kullandiysa ilactan olmadiysa bile acaba der? Allahtan baska kimsede bilemez bunu

Evet cnm gebelik dusunuluosa 3 ay oncesinde tavsiye ediliyo..tedaviyle hamile kalirsan biliosun her an gebe olabilirsin ya da olnadigini bilirsin.. ama kazara gebe olursan nerden bileceksinki.. zor bu isler..ilac kullanan herkesin gebeligi dusunceli gecer ve bebekte sorun cikan kisiler ilac kullandiysa ilactan olmadiysa bile acaba der? Allahtan baska kimsede bilemez bunu
Ben ilk gebeligimde hic folik asit kullanmamistim cok şükür saglikli ama bunda 6. Haftamda basladim malesefki kurtaj oldum o yuzden takdiri ilahi ama tabiki onlemimizi almamiz gerek folik asit gebelikte olusabilicek bircok sorun icin hayati onem tasiyomus

Ben ilk gebeligimde hic folik asit kullanmamistim cok şükür saglikli ama bunda 6. Haftamda basladim malesefki kurtaj oldum o yuzden takdiri ilahi ama tabiki onlemimizi almamiz gerek folik asit gebelikte olusabilicek bircok sorun icin hayati onem tasiyomus
Eskiden folik asit mi vardi dimi.. valla yediklerimiz vs hepsinin bi etkisi var bence..

Bilemeyiz olabilir de. Ama usg de parmak, kafatası eksikliği gibi şeyleri doktorlar mutlaka görür. Her kontrolde baş çevresi ölçülüyor bir defa..
Tek diyeceğim ablanıza söyleyin daha çok dikkat etsin tekrar hamile kalmamak için..

Eskiden folik asit mi vardi dimi.. valla yediklerimiz vs hepsinin bi etkisi var bence..
Aynen oyle annelerimiz kullanmismi sanki zaten iki doktorunda bana dedigi sanssizlik 1000de 1 gorulen bi hastalikmis neden oldugunu bizde bilemiyoruz dediler onkem amacli gebelik oncesi en az 3 ay yuksek dozda folik asit kullanicaksin dediler tekratlama riski% 5mis cunkü rabbim kimseye yasatmasin

Yani aldırmak teklif edilebilirdi. Uyarı babında. Böyle bir ihtimalde var diye hastayla konuşulur son karar hastaya bırakılırdı. Hani ablam kabul etti her şekilde demişsin ya yazık olmuş keşke etmeseydi. Hem o kadar ay emek verip bekleyip hem sonucunda bu kadar acı çekip üzülmezdi.
Cnm öğrendiğinde 6 aylık ti ne fark edecekti ki zaten herhalukarda aldirsaydida aynı acı..

Aynen oyle annelerimiz kullanmismi sanki zaten iki doktorunda bana dedigi sanssizlik 1000de 1 gorulen bi hastalikmis neden oldugunu bizde bilemiyoruz dediler onkem amacli gebelik oncesi en az 3 ay yuksek dozda folik asit kullanicaksin dediler tekratlama riski% 5mis cunkü rabbim kimseye yasatmasin
Amiiinn ya bu ztn habersiz olsn bi müjde ve akabinde tesadüf eseri o sıra aşırı hasta olma sonucu kullanılan ilaç.. o türden belkide ilaç ihtimali üstünde daha çok duruyoruz

Bilemeyiz olabilir de. Ama usg de parmak, kafatası eksikliği gibi şeyleri doktorlar mutlaka görür. Her kontrolde baş çevresi ölçülüyor bir defa..
Tek diyeceğim ablanıza söyleyin daha çok dikkat etsin tekrar hamile kalmamak için..
Zaten tüpleri bağlandı

Başınız sağolsun. Ben hamileliğim. boyunca 2 doktora gittim. Hiçbir ilaç veya olumsuz bir durumum olmadı. Sadece son hafta nst lerimde olumsuzluk vardı. Doktor bebeğin bilmediğimiz bir sıkıntısı olabilir. Sonuçta içine giremiyoruz dedi. Aletler de bir yere kadar. Oğlum genetik bir rahatsızlıklar doğdu ki ilk çocuğum değil. Akraba evliliği değil. Eşimin ve benim ailemizde bilinen böyle bir hastalık hiç yok. Altsoyumuzda vardı belki. Yani Allah ol der ve olur. Hep bir suçlu aramamak lazım. Yalnız tüplerini bağlanmasına bir anlam veremedim. Bize kardeş planlanması durumunda öncelikle genetik test yapılması gerektiği söylendi ama sonuçta bir ihtimal. İlla olacak diye bir şey yok.
Dr tekrar çocuk olursa bu şekil olma ihtimali var gibi dedi o yüzden masadayken imzaladı ablam. Hayirlisi. Bu arada Rabbim size ve çocuğunuz sağlık sıhhat versin inş . Takdir ilahi haklısınız Rabbim der ve olur..

Antibiyotik hamileyken bile kullanılabilen bir ilaç, ben bebeğin gelişimini bu denli etkileyeceğini sanmıyorum. Sonuçta engelli bisürü bebek doğuran anneler var. Sebebi tamamen takdiri ilahi diye düşünüyorum. Çünkü hamilelikte alkol, sigara, ilaç kullanan, kötü beslenen, nice anneler sağlıklı çocuklar doğurabiliyor.
Ayrıca doktorlar hiçbir zaman net konuşamaz anne karnı kapalı kutu Allahtan başkası bilemez.

Aynen kuzenimin 2 cocugu saglikliyken 3. Cocuguna gebelikte hidrosefali teshisi koyuldu, ayrica beyincikte odem, kalp kapakciklari yoktu, kuzenimin eşi aldirmasina izin vermedi bebek erken dogdu ve dogumdan sonra 24 saat bile yasamadi. Ilac kullanimi vs yoktu Genetikmis. Zaten bazi genetik anomalilerde ilk cocuk saglikli sonraki cocuklar sagliksiz olabiliyor.
Durum tamamen aynı gözüküyor

Malesef benimde basima geldi 10 gun once kürtaj olmak zorunda kaldim bebegimin kafatasi olusmadigi icin yani anensefali doktorlar folik asit eksikligine bagliyolar fakat neden oldugu kesin tespit edilemiyomus genetik diyede bisey yok dedi doktor ikili testimi yapan doktorumun bana dedigi bu hastaligi tamanen sanssizlik olarak degerlendiriyoruz dedi kesin sebebi bilinmeyen ve tedavisi olmayan bir hastalik ablanin ilac kullandigindan dolayi olma ihtimalide var ama hamile oldugu bilmeden ilac kullanan bircok insaninda saglikli bebekleri oluyo basiniz sagolsun
Evet canım hısım aynı durumdalar işte annensefali olmasi gerekiyor

Başınız sağolsun çok üzüldüm genetik olmasının bı önemi var mı bir daha bebek düşünmüyorsa bilemedim :KK43: bu arada doktora soru Sor diye bir site var oradan daha doğru cevap alabilirsiniz yada siizn adınıza sorup dönüş yapabilrim

Back
X