- 8 Kasım 2014
- 4.864
- 10.575
- 408
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
6 aylık evliyim 6 aylık hamileyim, o yüzden önceki halimi bilmiyor, tamam kabul önceden de çok titiz biri değildim ama bundan daha fazla yapardım. bir de şunu anladım ki iki insan aynı evin içine girmeden birbirini asla tanıyamıyor. biz o kadar uzun süre yıllarca görüştük ama dışarda buluşup sinemaya kafeye lunaparka gidip eğlenip akşam ailenin evine dönmek gibi olmuyormuş aynı evde yaşamak.Insallah duzelir dua edin bol bol. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Onceden de esiniz boyle miydi yoksa siz evliligin baslarinda cok dikkat ediyodunuz sonradan biraz salinca gozune mi batti. Ben hep derim kadin ev hanimi da olsa erkek esine yardim etmeli. Hasta oldugunda bi tas corba yapani olmali diye. Benimde kaynanam cok kizar esime is yaptiriyorum diye. Onunda evi elbette yapmali yardim etneli derim hep. Zor gercekten bu dengeler
6 aylık evliyim 6 aylık hamileyim, o yüzden önceki halimi bilmiyor, tamam kabul önceden de çok titiz biri değildim ama bundan daha fazla yapardım. bir de şunu anladım ki iki insan aynı evin içine girmeden birbirini asla tanıyamıyor. biz o kadar uzun süre yıllarca görüştük ama dışarda buluşup sinemaya kafeye lunaparka gidip eğlenip akşam ailenin evine dönmek gibi olmuyormuş aynı evde yaşamak.
biz evlenmeden önce mesajlaşırken ben temizlik yaptığımı artık sıkıldığımı devamını yapmaktan vazgeçtiğimi söylediğimde "amann boşver gel yanıma" diye cevap veren insandı. şimdi ne oldu da bunları bu kadar önemser oldu?
ben tanıyorum diyordum işte, aynı evde yaşamanın farklı bi şey olduğunu, iyice tanımak için bi süre aynı evde aynı hayatı yaşamak gerektiğini sonradan böyle şeyler yaşadıkça anladım, o zaman da iş işten geçmişti tabi... hani uzun süredir sevgiliydik ya evlenir hemen çocuk yaparız, imzayı atmadan önce bekledik zaten bir de imzayı attıktan sonra mı bekleyelim diye bi düşünce vardı.Ah bu erkeklerin bencilligi. Ne acelen vardi tatlim peki cocuk icin. Yani tanisan da ayni evin ici hep farklidir. Duzene oturtunca dusunseydin cocuk keske
ben tanıyorum diyordum işte, aynı evde yaşamanın farklı bi şey olduğunu, iyice tanımak için bi süre aynı evde aynı hayatı yaşamak gerektiğini sonradan böyle şeyler yaşadıkça anladım, o zaman da iş işten geçmişti tabi... hani uzun süredir sevgiliydik ya evlenir hemen çocuk yaparız, imzayı atmadan önce bekledik zaten bir de imzayı attıktan sonra mı bekleyelim diye bi düşünce vardı.
Gelininizin yerinde olsam kardeşiniz olcak o adama o çorabı yuttururdum.. Islak mendille kontrol yapıyormuş ya o yeri ona yalatırdım.. Bu nedir? Kimse uyarmıyor mu? Gelininiz susuyor mu gerçekten? Yazık yazık.. Ben de erkek annesiyim.. Benim oğlum sevgilisine, karısına böyle davransa ona bir güzel tokat atardım.. Çok sinirlendim çok.. Ayıp ya.. Kadına muameleye bak.. Kusura bakmayın ama az bile söyledim..Eşinizden beterleri de var mesela kardeşim. Karısına temizlik konusunda işkence yapıyor resmen. Her akşam ıslak mendille yerleri kontrol ediyormuş. Bazı sabahlar koltuğun arkasına çorap bırakıp gidiyormuş akşam da kontrol ediyormuş koltuklar çekilip silindi mi diye . Gelinimize gerçekten çok üzülüyorum. Bu konuda eşinize taviz vermeyin siz yaptıkça daha fazlasını isteyecek. Hele bebek olunca ev işlerine yetişmek çok daha zor oluyor üzerine bir de dağınıklık ekleniyor.
Canım senin yapacağım şey belli.. Daha önce de söyledim.. Eşine hiç taviz verme.. Üzülme de.. İnan değmez.. Temizlik mi yap diyor? Senin elin armut mu topluyo? İşte süpürge işte vileda.. Buyur de at önüne.. Hamilesin sen.! Sancıö var de geç otur.. Temizlkiçi al ya da.. Üzülme.. Sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah.6 aylık evliyim 6 aylık hamileyim, o yüzden önceki halimi bilmiyor, tamam kabul önceden de çok titiz biri değildim ama bundan daha fazla yapardım. bir de şunu anladım ki iki insan aynı evin içine girmeden birbirini asla tanıyamıyor. biz o kadar uzun süre yıllarca görüştük ama dışarda buluşup sinemaya kafeye lunaparka gidip eğlenip akşam ailenin evine dönmek gibi olmuyormuş aynı evde yaşamak.
biz evlenmeden önce mesajlaşırken ben temizlik yaptığımı artık sıkıldığımı devamını yapmaktan vazgeçtiğimi söylediğimde "amann boşver gel yanıma" diye cevap veren insandı. şimdi ne oldu da bunları bu kadar önemser oldu?
Bende de var aynı modelden hamileyken Perdeleri asarmisin dedim diye hüngür hüngür ağlattı beniBen de bu kafada bi insanım ama kafanızın ayni olmadigi biriyle oyle zor ki...
Biz ailecek gelinimizden yanayız. Biraz sesini çıkar sen yaptıkça daha çok isteyecek diyoruz ama cesaret edemiyor kardeşim çok zor bir insan. Ama kadının da sabrının bir sınırı vardır herhalde. Benim öyle kocam olsa çoktan boşanmıştım.Gelininizin yerinde olsam kardeşiniz olcak o adama o çorabı yuttururdum.. Islak mendille kontrol yapıyormuş ya o yeri ona yalatırdım.. Bu nedir? Kimse uyarmıyor mu? Gelininiz susuyor mu gerçekten? Yazık yazık.. Ben de erkek annesiyim.. Benim oğlum sevgilisine, karısına böyle davransa ona bir güzel tokat atardım.. Çok sinirlendim çok.. Ayıp ya.. Kadına muameleye bak.. Kusura bakmayın ama az bile söyledim..
Eşiniz başak burcu muBiliyorum o programı :)))
Aynı benim görümce gibisin şuan hahhaagelinimiz şuan çalışmıyor
bende ona kardeşime yaptığı işleri unutturma sana yardım etsin diye tembihliyorum
ne kötü görümceyim ayy pardon ablayım demi
valla böle sistematik şekilde banyo yapmalar falanPazartesi günleri temizlik günüm
Pazar günü eşim traşını olur banyosunu yapar. (Ben ve Kızım da genelde pazar günü duş alırız banyo bi kaç gün temiz kalsın diye ) Pazar akşamı banyo tuvaleti ciflerim havluları değiştiririm. Çarşambaya kadar ellemem wc ve banyoyu
Pazartesi günü evi süpürür siler tozları alırım camların önünü silerim. koltukların altını Bazanın altını kızımın odasını detaylı temizlerim.
Buzdolabını komple döküp temizlemem kırıntı veyahut birşey aktığında silerim. Çürümüş ya da çürümeye dönmüş birşey varsa atarım şöyle bi silerim altını. Onun dışındaki diğer günler her gün evi süpürürüm. Toz almam silmem. Cumartesi eşim süpürür genelde.pazar günü hiçbişey yapmam akşam wc banyo yıkamak dışında. Her gün çamaşır yıkarım biriktirmekten yana değilim daha zor oluyor bence hele ki evde bebek varsa ayda bir iki ayda bir de yardımcı bayan alıyorum
He işime karışılmasınmasından hiç hoşlanmam. Bi uyarı gelse eşimden , elin vardı değil mi hayatım ? Cevabım budur
Şuan çalışmıyorum çalışmaya başlayınca da muhtemelen ya haftasonlarını eşimle detaylı temizlik yapıp haftaiçi yine hergün evi süpürürüm. Ayda bir belki 2 haftada bir Yardımcı bayan alırım
Bende şuan şaşırdım yani bizim evde hergün banyo yapılır . Banyo kirlenmesin diye banyoyu önce yapmak filan ben şuan şoktayımvalla böle sistematik şekilde banyo yapmalar falan
Çocuk olmayınca haftada 1 temizlik yeterli oluyor, kendimden biliyorum. Sonuçta ev pislenmiyor, evde 2 yetişkin var ve bütün gün boş. O ev ne kadar kirlenebilir ki 1 haftada?Ayrıca siz de canınızın kıymetini bilin. Yaşlanınca fıtık, diz ağrıları uğraşırsınız.bende hamileyim bide calisiyorum.evdede bir cocugum daha var.haftada 2.3kez silip supyrurm.1gun de dip kose temizlik yaparim..esinize hak verdim aslinda.haftada 1temizlik cok az.hamilelik hastalik degil sonucta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?