- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #4.901
selam kızlar 23+2 hamileyim, bugün doktora gittim tansiyonum 15-8 çıktı ve doktor korkuttu. dediki tansiyonun fırlarsa beyin kanaması geçirebilirsin ölebilirsin falan dedi..moralim sıfır, bebek erken doğar dedi falan filan...moralim bozuk ne yapmalıyım
canım işitme testi fakültede yaptılar sorun çıktı kbb ye yolladı bi kağıtla.onada randevu alamıyorum.çekirge kbb ye götürdüm bu test odyomette bide fakültede var dedi biz yapmıyoruz dedi.ama kağıtta ne testi yapılacağı yazmıyor.konjenital paralizi olan hastanın değerlendirilmesi rica olunur diyor.odyomete götürecektim ama ne testi istedi o belli değil.cuma fakülteye nörolojiye gideceğiz onlara sorayım odyomette yaptır derlerse orda yaptırırım yoksa fakülteye kaldıysak.
iyi bir nöroloji doktoru bulsam fakültedekini bile bırakırım onlar çok suratsız ve çok kötü davranıyorlar çocuğa.banada kötü kötü şeyler deyip moralimi bozuyorlar zaten.bakalım bu ay neler çıkaracaklar.
ya şimdide dörtçeliğin doktoru sok gözünde kayma var göz doktoruna götür dedi.ya bu çocuğun her ay biyerinden bir problem çıkıyor.büyüse yürüse konuşsa da içiimiz rahatlasa.ağzındaki kaymada düzelmiyor nasıl düzelecek neden böyle oldu doktorlarda bişey demiyor.yine bunada şükür diyorum herşeyi anlıyor gelişimi iyi.allah dermansız dertler vermesin napalım doğduğundan beri hastanelerdeyiz.inşallah yaşına kadar herşey yoluna girer bizde rahat bir nefes alırız.
dörtçeliğe gideceğiz şimdi kontrolü var.ama 1 haftadır daha düzelmedi,öksürük hafif ateş,burun akıntısı.grip galiba,tabi bende grip oldum sayesinde.
neyse öpüyorum canım ara ara yazarım cadı uyurken artık
hafıza derken zaten topice gelip yazıyosun bursalıların buluşması diyince burdaki topicle orda yazan insanın aynı kişi olduğunu anlamak çok zor olmadı tesettür demiyorum madem kapalısın diyim
zelcancım ay seni unuttum ya
endişelenme bence bazen benim de bebeğin hareketlerini çok az hissettiğim olurdu, çok endişelenirdim, moralim bozulurdu.
tatlı bişeyler ye bakalım. sütlü tatlı, dondurma çikolata falan. yarım saat bekle, tatlıya tepki veriyorlar genelde. sırtüstü uzan. yine bişey yoksa en yakın sağlık ocağına git orada ebeler bir cihazla kalp atımını dinliyorlar endişelenecek bir şey varsa onlar da anlar zaten ilk etapta, sorun varsa da hemen ahmet beyi ara ya da hastaneye git. ama ben sanmıyorum artık iyice büyüdü ve yeri daraldı o yüzden eskisi kadar rahat hareket edemiyordu. morzlini bozma :teselli:
benim isim hafızam balık hafızası gibi olduğu için :kedi:
bu arada randevumu bu akşama aldım biraz tedirginim hissedemiyorum eskisi gibi
Allahım inşallah yavrum iidir....
peki başka bişey demedi mi???
ne yapılması gerektiğine dair????
hahah evet canım o resimdeki benim evet kapalıyım (tesettür kelimesini sevmiyorum :) )
maşallah ne göz hafıza varmış sende haha
bigün beraberde buluşuruz inşallah çok güzel ve zevkli oluyor
bende yarın gideceğim ahmey beye ama çok korkuyorum
sanki bebeği daha az hafif hissetmeye başladım bir kaç gündür
ya bizimki doğum kanalına giriyor ondan hem daha aşağıda karnım
tam aşağıya doğru hissediyorum baskı gibi bişeyler
yarını bekliyeyim artık hem eskisi gibi güçlü tekme değil nabız atışı gibi
kızlar bu normal mi boşuna mı korkuyorum????????
ay kızlar şöyle bir geçmişi okudum da herkesin derdi ayrı valla
hamile olanlar karnındaki bebekler için endişe duyuyor, doğum yapanlar da büyütürken çeşitli sorunlar yaşıyor işte. sorunsuz endişesiz kişi pek yok gibi
sevinçcim inşallah büyüdükçe her şey düzelecek. ki ben o kadar büyük sorunları olduğunu da sanmıyorum. fakülteye bir girdin mi zaten çıkamıyorsun onu da yaptır bunu da yaptır. bi de aylar sonrasına randevu vermeler falan. beklemek kolay sanıyorlar herghalde. ama bir tanıdık sokunca araya hemen yakın tarihe alıyorlar madem olabiliyorsa neden insanlara eziyet çektiriyorsunuz. o yüzden hiç sevmiyorum orayı. Allah düşürmesin. yapılabiliyorsa dışarda yaptır madem sen de gerekli testleri. üzme kendini herşey düzelir inşallah :Saruboceq:.
katharisis seni anlıyorum insanın böyle bir durumda tabiki morali bozulur. benim de hamileyken tansiyonlarımın 15 a6 ya çıktığı olurdu ama o biraz da heyecandan ve doktor stresinden de oluyor, havalar da sıcak. biraz da yediğine içtiğine dikkat etmezsen hemen yükseliveriyor işte. ben gebelik takipleri için özer kutluya gitmiştim, önce tansiyonumu ölçerdi yüksek çıkarsa yeni mi geldiniz derdi önce yani hamileyken kısa mesafe yol yürümek o yorgunluk bile tansiyonu çıkarabiliyor biraz dinlen tekrar bakalım derdi. heyecan yapma sorun yok falan derdi. evet ahmet bey bazen işin duygusal yönünü düşünmeden hastaya herşeyi olduğu gibi söyler ama bir yandan da şöyle düşün ya farkedilmeseydi, ya geç kalınsaydı Allah korusun kaybedeceklerin ahmet beyin uyarısından çok daha yıkıcı olurdu. işte sana örnek mecbure, kız az daha bebeğiyle beraber ölüyormuş bazı şeylerin zamanında farkedilmemesi yüzünden yasakkelime. o yüzden bence sen bundan sonra yediğine içtiğine çok dikkat et, her gün tansiyonunu ölçtür, kendinde olumsuz anlamda en ufak bir değişiklik hissettiğinde hemen ara ahmet beyi ya da hastaneye git. tuzluyu hiç yeme ya da çok az ye. moralini de bozma bunlar olağan şeyler. ahmet bey de illa böyle olacak dememiştir zaten olası riskleri söylemiş. farketmeyip söylememesi, üslubu kötü de olsa (belki de sen yanlış anlamış da olabilirsin, moral bozmak için söylediğini sanmıyorum) geç kalınmasından erken önlem alınmasından çok daha iyidir :teselli:
üslubu nasıldı bilmiyorum ama evet malesefki tansiyon çok zor bi durum erken doğum ihtimali varsa dikkat et vermedi sana diyet yada başka bişey uyman gerekecek şeyleri aaa moralim sıfır deme bak o işte bebek için çok tehlikeli hep moralli olcaksın kendine iyi bakacaksın tuzdan hamurdan uzak durcaksın inş erken doğum olmaz ama bende erken yaptım doğumumu 28 haftalıkken gebelik zehirlenmesi geçiriyomuşum önceden gittiyim doktor adını taşıyan insan sayesinde ama sen çıkar erken doğumu aklından zaten gözetim altına alınman gerekilseydi sana yatış verilirdi
tsiraa valla ahmet bey gelirde hemşireleri napcanopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?