Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

bursanın çerkezleri de mi varmış
bilmiyordum bak. öğrenmiş oldum.
canım ben baba tarafından çerkezim, babam bursalı değil ayrıca.
dedelerim kafkas göçmeni yani.

ben de sarışın değilim canım ama esmer de değilim ikisinin arası, kumralım yani.
ama çerkezler illa sarışın olacak diye bişey yok ki, en başta benim babam esmer, annem de sarışın olunca ben de kumral olmuşum işte.ama saçlarımı röfle falan yaptırınca millet beni sarışın sanıyor, türk sarışını yani.hihoyyyt

ben röfle yağptırsamda kimse görmez çünkü ben teseddürlüymkaydirigubbakcemile3 baban aslında nereli peki bursanın çerkez köyleri olduğunu biliyorum ama isimlerinin sorsan bilmem:umursamaz:ya bugün bişey daha öğrendim 6 aylık kız bebeklere 6 aylık kınası yapılıyomuş ya ne deyişik şeyler var burda

ya canım tesettürlü ol ne olcakki, şimdiki tesettürlüler açıklardan daha süslü maşallah.
yani illa birilerinin görmesi şart değil ki, eşin görür, arkadaşların görür, ailen görür yeter işte.
ama şu ara yaptırma ben de yaptırmıyorum zaten 2 yıldır falan. hamilelik, düşük, sonra tekrar hamilelik, lohusalık, emzirme dönemleri falan hiç zaman ayıramadım bu işlere. şu ara zaten emzirmeye devam ettiğim için bir süre daha yaptırmayı düşünmüyorum ne boya ne röfle. zaten şimdiye kadar saçımı hiç boyatmadım ben. gerek duymadım yani. ama röfleyi severim. o da bir nevi boya ama en azından bütün saça uygulanmıyor.

babam sakaryalı mecbuecim. sakaryada çok var çerkezler.
bursada da vardır tabi. özellikle karacabey tarafında köylerde falan çok sayıda çerkez olduğunu duymuştum.

evet canım o 6 aylık kınayı ben biliyorum da yapamıycam doğrusu. zaten 2 sefer mevlüt yaptım çok telaş oldu bi de şimdi 2 kere kına merasimi yapamam. gerekirse kızıma kınayı yakarım, yasin okurum falan ama öyle tekrardan tören şeklinde yapmayı düşünmüyorum çünkü çok yorgunum artık, hiçbişeye halim yok. evi bile zor idare ediyorum. temizliğe yardımcı alıyorum, yemek işini bazen kendim, bazen eşimle bazen de dışardan hallediyoruz yani. bebiş çok yoruyor beni. Allah sağlık sıhhat versin de yorulmak sorun değil.

ne süsü bak sendede var bi cadı bilirsin nasıl olduğunu inanırmısın bazen bütün gün akşama kadar yemek bile yemediyim oluyo kendime zaman hiç ayıramıyorum e benim annemde burda deyil inan bana onun eksikliyini çok yaşıyorum bu aralar acayipte doluyum sebebini bilemiyorum ama dün gece hüngür hüngür ağladım neyseki eşim yemek konusunda çok esnek kahvaltıyı dha çok seviyo eyer zaman bulursam yemek yapıyorum yapamazsam eşim geldikten sonra o tutuyo ben hazırlıyorum bişeyler ya sende haklısın mevlüt merasim kına merasim dün komşuya gittik diş pilavı diye e bide dişe merasim:umursamaz:merasimde merasim dün gitim işte herkesin annesi ablası birileri var yanında bebekleri için yanlarında bide kendime baktım kimsem yok biraz zoruma gitti annemde rahatsız bu aralar gelecek kısmet olmuyo bende gidememdim bebek küçük bide prematüreydi falan aman işte ne bileyim ben saçmaladım gene galiba dolmuşum kızlar hoşgörünkaydirigubbakcemile3

canım yaaa valla çok zor oluyor bende artık öyle çok yorulduğumu hissediyorumki anlatamam...iş ev Ege ........... arada koşturmaktan bir sürü şey düşünmekten bunaldım artık hiç dinlenemiyorum uyumayı okadar çok özeledimki anlatamam.....çalışan anne olmak ne zormuş yarabbimm.......

evet haklısın annelik çok zor sen bide çalışıyosun ama bebekle evde kalmakta inan bana zor gerçi sen eve gidip bide onunla ilgileniyosun ama annende bile olsa yani o bile baksa insan hep bebeyiyle olmak istiyo dimi bırakırken için burkuluyodur ister istemez keşke ama keşkeeee annemde burda olsaydı ben çok şeyler yaşadım hamileliyimden bu yana çok can sıkıcı şeyler atlattım ama evladım bi gülünce unutuyorum hepsini anne bile olsak insan annesini özlüyo hep yanında olsun istiyo

bebeğe yalnız başına bakmak ne demek siz bana sorun.
ilk günden beri hep tek başıma mücadele veriyorum.
prensesler gibi yatıp annesinin, kayınvalidesinin baktığı hamile ve lohusalara hep özenmişimdir ama napalım, bu yola girdik madem bunların da üstesinden gelicez mutlaka.

bu arada diğer hamile ark.lar pek gelmiyor ya.
doğumu yaklaşan birkaç kişi vardı umarım haber verirler.

psilokum ne alemde acaba. bulantıları azalıyordur artık umarım.

ben ne lohusalığımın tadını çıkardım nede doğum yaptığımı anladım hiç kimseden yardımda almadım kimsede yardım edeyim demedi zaten kendim büyüttüm kendim istedim kendim yaptım bebyi kimseyede güvenmedim ama bazen insan istiyor işte aradada olsa bi yardım neyse zor zamnalar bitti sayılır büyüdükçe daha rahat olacaklar en azından şöyle oturup oyuncaklarla oynamayı öğrenselr evet hamile arkadaşlar uğramıyolar doğum yapan yada durumu iyi olmayan yoktur inş

canım okullar açılınca benim işlerde açıldı. koşturmaca ve yorgunluk var.mide bulantılarım geçti çok şükür. şimdide yorulduğum için uyuma ihtiyacı hissediyorum. evde hiçbişey yaptığım yok.bugün makinaları çalıştırıyorum.birazda temizlik yaparım.dagha çocuk olmadan heryer berbat.temizlemeye hatta yardımcı çağırmaya fırsat bulamıyorum.hafta içi sürekli dolu.. yemek bile yapmadım 1 haftadır. allahtan işten yiyipte çıkıyorum.yoksa halim duman.. ama bebişim iyi.kıpır kıpır kesesinde duruyor.baş-popo mesafesi 2,5 cm olmuş işte öyle teyzeleri.. gelişmeleri haberdar ederim ama artık 2-3 günde bir nete girebiliyorum..

oh maşşallah annesi büyümüş seninki ne güzel ama bak temizlik falan diye şu kritik haftalarında sakın yorma kendini yardımcı alacaksanda başında sakince gezin yeter temizlikte yapmayıver napcaksın bebek için herşeye deyer benim mesela iki gündür ütü yapmam gerekenler bekliyo namaz bile kıldırmıyo keltoş kızım ama napıyım onun keyfi yerinde olsun onlar herşeyden kymetliler

senin durumun çok daha zormuş tabi. Allah birdaha göstermesin.
neyse artık daha tecrübelisin. en azından hangi dr a ya da dr lara gideceğin konusunda bilinçlendin. ha o dr lara gitseydin aynı şeyleri yaşamazmıydın belki yaşardın belki, özer beyin egeye yaptığı gibi erken dönemde farkedilir ve sana bu denli hissettirilmezdi. ya da farkedemese bile sonrasında sahip çıkardı. neyse ucuz atlatmışsın yine de.

valla canım ben de büyüdükçe rahat ederiz umuduyla yaşıyorum ama herkes hiç bekleme okula gidene kadar rahat yok diyor. o zaman da ayrı dertler başlar. neyse sağlıklı olsunlar da herşey birşekilde yoluna girer.

ah ah bi yüzyüze olsakta bana neler dediyini anlatsam size ama burda daha fazla uzatmak istemiyorum napalım sağlıklı olsunlarda öyle yada böyle büyüyeceklar

canım iyi olmana çok sevindim.
bulantıların da çabuk geçmiş maşallah. benimki 3-4 ay sürmüştü.
boşver canım işler bir şekilde hallolur, önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı.
temizlik için yardımcı bulamazsan benimkini öneririm sana hem fiyat olarak çok uygun hem de çok güzel yapıyor. genç bir bayan. ama tabi varsa ve memnunsan ona devam et.

maşallah kesenize ve içindeki kıpır kıpır meleğine . çok rahat etsin ve güzelce büyüsün orada ve zamanı gelince annesini üzmeden dünyaya gelsin inşallah.

ah ah bi yüzyüze olsakta bana neler dediyini anlatsam size ama burda daha fazla uzatmak istemiyorum napalım sağlıklı olsunlarda öyle yada böyle büyüyeceklar

canım ben sana inanıyorum merak etme. inanmayan da inanmasın.
ama boşver uzatma, bebeğin kucağında ya geçmişi unut gitsin.
bunlar bize hep birer tecrübe. ben de zor şeyler yaşadım, ama özer bey bana ilaç gibi geldi gerçekten.a.s.

evet zaten uzatmayacam ama insan işte unutamıyo kısmet olurda bi gün yüzyüze görüşürsek birbirimize anlatırız ne sıkıntılar yaşadıklarımızı :sinifsinif:ama herşey biz insanlar için tecrübe evet acı ama aynı zamandada çok tatlı birer tecrübe zorlu bi maratonun ardından keltoş bi prensesim olduopuyorumnanaktan geçen sene bu zamanlar daha bebekler karnımızdaydı ama şimdi bak bize kök söktürüyo cadılarkaydirigubbakcemile

teşekkür ederiz mecbue teyzesi.. ben daha keltoşum gelmeden bu haldeyim gelince nolur bilmem.. :roflol:

yapraknilcim yardımcım var.memnunum ama onu çağırmak için vaktim yok. o geldiğinde evde olmam lazım.haftasonu eşim istemiyor.bize hiç vakit kalmıyor diyor.ben istiyorumki ben yokken gelsin temizliği yapsın halletsin.ben olunca bende çok yoruluyorum.ama ben yokken gelmek gibi bir şansı yok. mübarek evimiz pek güvenlikli.. alarm sistemi var.büyük ihtimalle ondan anlayamaz.alarmı çaldırırsa eğer sekiz saat susmuyor felaket bgişey. işi gücü bırakıp alarmı susturmak için gelmem gerekir. alarmı kurmasak korkarım.. hırsızlığın çok olduğu bir semtteyiz. geçen yıllardaalt kata kaynımın evine girmişti.çok tiksindirici bir olay. şokunu zor atlattık.sonrada tüm güvenlik önlemleri alındı. yarın eşimle idareten yapıcaz.önümüzdeki hafta bir gün ayarlayıp çağırıcam artık başka çare kalmadı :1no2:

hayat bu canım,
başımıza ne geleceğini hiç bilmiyoruz.
Allah birdaha böyle acılar yaşatmasın inşallah.

yerim ben senin o keltoş prensesini.opuyorumnanaktan

canım sen evden çıkmadan gelsin o zaman kadın, sen de ona kapıyı açıp yapması gereken işleri söyleyip öyle çıkarsın. akşam siz gelene kadar da beklesin.
valla ben çalışırken öyle yapıyordum. sabah çok erken geliyordu, bekliyordum, yapması gerekenleri söylüyordum, akşam biz gelene kadar da bekliyordu. öyle daha iyi yoksa eşinin dediği gibi haftasonu olunca bütün gün gidiyor, insan kendine zaman ayıramıyor.
ay o hırsızlık heryerde var. 2-3 yıl önce bizimde binaya girdi üst katımıza güpegündüz girip birsürü şey alıp götürmüşler. bigece de binanın girişinde sesler duyduk, biri atladı bahçe duvarından falan, hemen polisi aradık, geldiler ama gelene kadar kaçmış tabi. ama ben de çok korkmuştum. birsüre yalnız kalamadım evde. sonra uzun bir süre polisler hep gezmişti ekip arabasıyla etrafta.
ay aman Allah korusun yani. çok sinir bozucu bişey.kafamçokkarıştı

merhaba arkadaşım yapraknil
bende dr.arayışı içindeydim ve ahmet bey hakkında bilgi toplamaya çalışıyordum birkez gittim sonra kaybetmiştim.hamile kalmam gerektiğini söylemişti çünkü miomum vardı dediğiniz gibi acık ve net konuşuyor.
öyle güzel anlatmışsınızki bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler umarım bu ay hamile kalabilirim artık ciddi bir şekilde dr gidip neden sonuç yapma zamanı geldi.her ay aynı hayal kırıklığını yaşamak beni çok yıprattı uzman birinin desteği lazım anlattıklarınızdan vede gördüğüm kadar ahmet bey bana güven verdi
sevgiyle ve sağlıkla kal arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…