Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

yaprakcım ramazan beni çok etkiledi bu sene valla öğleden sonra seriyorum kendimi bende eşime kızıyodum keşke yatak odasına taktırsaydık diye klimayı ama oturma odası iyi oldu bu seferde biz oturma odasında yatıyoruz:)off sıcak çok fena hemde çok bunaltıyo valla klima olmasa bizim evde nefes dahi alınmaz sıcaktan sende ilaydada iyi olunda gerisi boş

teşekkür ederim ilayda ve limon.. haklısın tabi.. allah doğru zaman da doğru doktorla güzel bir doğum nasip etsin herkese

ya derin buraya yaz özele yazamıyorsan ben de orada doğum yapacam
benim kararımı da etkileyebilir yaşadığın olumsuzluklar
nedir seni böyle olumsuz düşünmene sebep olanlar
aciil cevap bekliyorum

ya derin buraya yaz özele yazamıyorsan ben de orada doğum yapacam
benim kararımı da etkileyebilir yaşadığın olumsuzluklar
nedir seni böyle olumsuz düşünmene sebep olanlar
aciil cevap bekliyorum

kısaca anlatayım aslında benim hamilelik çok normal geçti.sorun yaşamadım.. 32. haftadan sonr ahmet beye geçtik.. muayenehane de güzel ilgilendi.. doğum da normal başladı. bir gece yattık sabaha kadar bekledik..doğuma hazırdım hemen hemen. ama çocuk kanala inmiyormuş kafasını kaçırıyormuş.. bekledik.. epidural yaptırmıştım ama son dozdan sonra etkisigeçi sancılarım çok arttı. bebek hala gelmiyordu.. ebelere doktoru çağırmalarını söyledik.. "ben de doktorum beğenmediniz mi" diye güya şaka karşılıklar aldık.. velhasılı ben ahmet beyi doğumda görmedim. yani bir gece hastaneye yatarken sabaha doğum olur dediğinde gördüm bir de sabah işe geldiğinde 1 saate kadar doğum olur dedi başka görmedim.. o bir saat 4 saat oldu beklerken ama ahmet bey bir kere çıkıpta kontrol, muayene, moral vermek ya da başka birşey için yanımagelmedi..
beni odaya yatırdılar çağırmadan gelmediler.. artık yorgunluktan stresten sancılardan dayanamaz hale gelince üstüme bastırıp çocuğu zorlamaya kanala sokmaya çalıitılar.. o son manzara benim maneviyatımı çökertti ve sezeryan olmak istediğimi söyledim. apar topar da sezeryan oldum..tabi ayık kalmaya gücüm kalmadığı için de uyumak istedim.. ameliyata o girmişş annem eşim öyle diyooo. ama dediğim gibi ben kendisini göremedim..
kontrole gittiğimiz de neden gelmediğini, enazından sezeryan olma kararını tek başıma almam gerektiğini doktorum olarak bunu onunla konuşmamız gerektiğini söyledim.. ana " bazen sezeryanın gerekli olacağını ve benim durumumda en doğrusunun bu olduğunu söyledi".. kşke en başından beni muayene ederek bu kararı doktor olarak o verseydi..
arkadaşım kendi kontrolünde.. niçin çağırdıkları halde gitmediniz diye sormuş.. " o gün çok yoğun olduğunu söylemiş"

seni etkilemek istemem kelebek2011 ben paylaştım sadece.. inan 5 aydır defalarca girdim bu fpruma yazıp yazmamakta kararsız kaldım.. doğumun yakınsa doktor değiştirmeyi düşünme bence..ylnız hastane olarak medical çok da iyi bir hastane değil.. annemin bel rahatsılığı olduğu için özel oda istedik biz.. çıkacağımız gün daha taburcu olmadan, işlemlre baaşlamadan odaya hasta almak istediler. biz kabul tmedik. iyikide ememişiz çünkü o gece de kalmak zorunda kaldık..
hemşirelerden hiç bahsetmiyorum. aslında onlarda hasta psikolojisi falan dinlemiyorlar.. hepsi değil tabi ama doğumdaki hemşireler gece yatış yapılırken benim yanımda tartıştılar.. tlefon görüşmeleri falan devam ettirdiler. daha ilk baştan kötü başlamıştı benim doğum maceramm ama bebişim sağlıklı çok şükür.

inşallah çok güzel ve kolay bir doğum yaparsın canım.

derin açıkçası ben de medikalpark ın çok yoğun olduğunu düşünüyorum...bu biraz şans...ahmet beyin çok yoğun çalıştığını biliyorum korkularım bu zaten...sadece sezeryan ekibi önemli benim için....diğerleri önemli değil....ekip işini düzgün yapsın yeter...

sezeryan kesinse korkma..sezeryansa eğer sorun yaşamazsın doktorlar en çok sezeryan doğumu seviyorlar sanırım.. riski yok. garanti sonuç yarım saatte bitiyor işleri..

ahmet beyin çalışma şeklinı geçte olsa anladım.. ebeler doğuma hazırlıyorlar seni. bekleyip bebeğin çıkmasına kadar onlar yokluyor. en son bebeğin gelmesine yakın doktoru çağırıyorlar.. yani aslında o kısım en kolayı.. bir de epiduralin etkisinin azalmasını ve annenin doğum sancısını çekmesini istiyor böylece ıkınıyormuşş anneler.. halbuki epiduralın özelliği sancısız ağrısız doğum. yani kolay doğum kime sorduysam ağrı sancı olmadan kolayca doğum yaptık diyorlar..ben de ağrısız olması gerektiğine inanıyorum ve boşuna acı çektim diyorum.

limoncum nasılsın cnm?herkese merhaba.Açıkçası bende medicalden memnun kalmadım aama Ahmet beye hayatımı borçluyum.ama tekrar doğum yapsam medicalde yapmak katiyen istemem hatta çıkarken ALLAH beni birdaha buraya düşürmesin diye dua ettim.Benim doğumum problemliydi derincim bu arada benim kızımın adıda derin:))))plesanta rahim duvarına yapışmış çok acı çektim çok tehlikeli bir durummuş ve genelde rahim alınmasıyla sonuçlanıyormuş.Ama Ahmet bey kurtardı beni bu durumdan.seni anlıyorum hemşireler gerçekten beni de sinir etmişti çok vicdansızlardı.hatta şikayette bulundum ben.

ben de kızım olsaydı derin koyacaktım:)
canım normal doğumda malesef ki bu tarz sıkıntılar yaşanıyor.....eğer özel ve tenha bir hastanedeysen daha ilgi görebilirdin ama medikal gibi paralı ssk ise bu biraz zor....

senin sıkıntıların bence bundan hem ahmet beye çok geç başlamışsın hem de malesef epiduralde doktor son aşamada geliyor ebelerle hemşirelerle uğraşmak zorunda kalıyorsun...hem de o hassas anlarında....seni anlayabiliyorum çünkü aynı şeyleri ablam yaşamıştı....hem de sürekli profesör kontrolünde iken doktor son dakka geldi.....hemşireler nerdeyse ablamın kolunu patlatacaktı kolda voleybol topu kadar şişlik ilk kez görmüştüm...serumu bile yanlış takmıştı gerizekalılar...ablam sancı çekiyor ve hala epidural yapılmamıştı...ablam ve ben koridoru inlettik bu nasıl ağrısız doğum diye?!

ancak ilk doğumlarda bu oluyor epidural belli bir açılıma kadar yapılamıyor yoksa bebek geri gidiyor ve acılar süre uzuyor....ablam baya bi sancı çekti ve öyle yaptılar...zaten epidural yapıldı ve ardından prof geldi ve 10 dak içinde doğdu..o zaman ahmet bey orda asistandı...ablamın karnına o çıkıp bastırmıştı...

mesela ablamın ikinci bebeğinde hemen epidural yapıldı...çünkü rahim kolayca açılmıştı 2. bebek olduğu için...ablam bişey hissediyorum dedi ebe baktı aa bebek dedi hemen doğumhaneye aldılar gene prof geldi doğurttu çıktı...yani dicem o ki epidural açılma varsa rahat...açılma yoksa malesef sancı çekilmek zorunda kalınıyor....

ahmet beyi ben o yıllardan tanıyorum...çok efendi ve işini iyi yapan bir hekim...ama hemşireler hep böyle....kaprisli ve burunlarından kıl aldırmazlar....allah iyilerle karşılaştırsın...tabi ki çok iyi hemşireler de var....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…