Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

benim epiduralde 1 cm açıklık varken yapıldı. ağrım hafifti dayanabilirim dedim ahmet bey yapalım dedi.. 3-4 saat hiç açılma olmadı zaten. nedeni bu olmalı sanırım

işin kötüsü medical çokta ucuz bir hastane değil. 1.500 tl para ödedik bu eziyete. benim kızdığım aslında başka bişey..bu doktor bende 8 cm açıklık varken sezeryan istememle ilgilenmiyor. saatlerce sancı çekmişim, 12 saat normal doğum için beklemişim neden sezeryan istiyorsun diye gelip konuşmuyor. çağırdığımız halde birkaç kat yukarıya gelmiyor. sonra da o gün çok yoğundum diyor.

bir kadın için doğum çok önemli.. doktorlar belki yüzlerce doğum yaptırıyorlar ve bu işe alışıklar ama ben ilk defa doğurdum başıma ne geleceğini bilmiyordum ve doktoruma güvendim. kendi adıma ahmet bey ve medical benim için yanlış tercihlerdi..

aslında benim sorunum epiduralin önceden yapılarak doğumdan çok önce etkisinin geçmesi oldu.son 2 saat boyunca en sık ve şiddetli ağrıları çektim bebek hala gelmedi.. başka doz vuramayacaklarını sancı sayesinde ıkınacağımı söylediler.. bir yandan da daha doğuma var bebek kafasını kaçırıyo kanala girmemiş dediler... teknik olarak da hata yaptıklarını düşünüyorum. 1cm açıklıkla değil en az 4 cm açıklıkla vurulması gereken ilk dozu ahmet beyin isteğiyle vurdular.. ben de inlettim doğuramıyacağım bu çocuğu sanırım bari sezeryanla alın diye.. en çok annem şeker hastası bu olanlara çok üzüldü.. ablamın 2 doğumunda da yanındaydı kadın onunkiler ağrısız olduğu için bu nasıl iş, diye söylendi durdu. hastane anketine şikayet bile bıraktı ama bişey olduğu yok..

canım evet çok şansızlık olmuş...ama bunu ben ehil bir doktor ağzından duydum...medikalin epidural ekibini hiç tavsiye etmem dedi....ama sezeryan olacaksan olur dedi...gerçekten de epidurali hakkıyla yapmak lazım...1 cm de epidural olunca tabiiki başına bunlar gelir...ahmet beyin de neden yapılsın dediğini anlamadım...bebeğin geri gideceği geç geleceği aşikar....sancı olmayınca ıkınma olmayınca....

çok geçmiş olsun cnm yaşadıkların kolay değil.baştan sezeryana alsalardı inan hiç sorun yaşamazdın ama çekecek çilen varmış demek.hemşirelere bende sinir olmuştum cnm burunları kaf dağında resmen.iğneleride yanlış yerden yapıyorlar neredeyse belimden yapacaklardı benim bidaha onlara yaptırmadım.

ahmet beye gelince niye öyle oldu anlamadım bende herşey planlı güzel gitmişti.heralde epiduralde sorun oluyor cnm epidural normal doğumu beceremiyorlar demek.

ama sezeryanda ekip çok iyi bence.benim ekip çok iyiydi enazından.anestezide çok iyi ayarlanmıştı ameliyat sonrası hemen ayıldım ve normal hayatıma döndüm baygınlık sersemlik yaşamadım.o gece myomların kanamasından çok sancım oldu gece 12 de bile ahmet beyin geldiğini bilirim.hergün geldi sabah akşam kontollere.allah razı olsun oğlumu sayesinde kucağıma aldım.
keşke sende de sorunlar çıkmasaydı ama oluyor aksilikler işte.şimdi iyisiniz ya boşver gerisini ama sana kötü bir anı kalmış

herkese günaydın,
nihayet ahmet beyi izleyebildim bu sabah
2 yılı geçti görmemiştim kendisini
sanki biraz kilo almış gibi geldi
belki de kameralardan o şekilde görünüyordur
gayet sakin bir şekilde bütün sorulara cevap verdi

ay yalnız şu ayşe özgün ne kadar bilmiş bir kadın ya
doktorları konuşturmuyor neredeyse
adamlar ağızlarını açıyor hooop kadın bişey söylüyor :1shok:
ikisi de susmak zorunda kalıyor
hele şu biz kuşmuyuz tavukmuyuz muhabbeti çok komikti ya
yumurta çatlaması denir tabiki, ilk defa mı duydu yoksa programa renk katmak için mi yaptı anlamadım. hele ahmet bey işte bayanlarda her dönem kanamalar olur, bazen bebeklerde bile kanama olabiliyor, menapoz sonrası da olabilir falan deyince çile bülbülüm çile dedi ya ahmet beyi hiç bu şekilde gülerken görmemiştim
çok yakın aralıklarla 2 kez ahmet beyi çıkarmaları da ilginç, istanbul medical parkdaki kadın doğumcular çok yoğun herhalde. ama faydalı bilgiler verdi yine de alkisalkisalkis

deriin çok geçmiş olsun canım
ben doğumumu ahmet beyde yapmadığım için o konuda bir tecrübem yok açıkçası
farklı sebeplerle kendisine gitmiştim, ama hep ilgili, alakalı davrandı
gerekeni fazlasıyla yaptı, hamile kalmamda epey etkisi oldu diyebilirim
en çok da sakinliği hoşuma gitmişti

ama sen gerçekten çok şansızlık yaşamışsın
normal doğum diye başlayıp sonradan sezeryana dönen o kadar çok kişi duydum ki
o yüzden normal doğuma hiç yanaşmadım, ben epidural sezeryan olmuştum
zübeydehanım doğumevinde. evet arkadaşların da söylediği gibi bu iş kesinlikle ekip işi ve şansıma çok güzel bir ekip düştü ve herşey terayağından kıl çeker gibi oldu. burada ahmet bey kadar anestezi uzmanı da çok öenemli epidural dozunu onlar ayarlıyor biliyorsun. ben doğum yaptım saatler sonra geçmişti bacaklarımdaki uyuşukluk ama epidural normal doğumda bunu ayarlamak daha zor demekki

bu topiğe gelen psilokum diye bir arkadaşımız var, o da mayıs ayında medicalde ahmet beyle epidural normal doğum yaptı fakat memnun kaldığını söylüyordu, tabiki zor bir doğum şekli, herkesde aynı etkiler göstermeyebiliyor demekki. sen de gerçekten şanssızlık olmuş. yani burada ben kalkıpta ahmet bey böyle şey yapmaz sen yalan söylüyorsun diyemem asla, çünkü başka bir topikte benzer şeyler yaşanmıştı mecbue arkadaşımız çok kötü şeyler yaşamış farklı bir doktorda ve farklı bir hastanede ve o doktorun hastaları kıza demediğini bırakmadı, ne yalancılığı kaldı ne de doktoru karalamak için buraya üye olması. çok yanlış böyle şeyler herkes yaşadığını kendi bilir. iftira atmak istese farklı yolları deneyebilir kişi. ama bazıları aşırı fanatik oluyor ve asla doktoruna laf söyletmiyor karşısındakinin yaşadığı acılara saygı duymayı bilmiyor hatta sırf yazılan kötü yorumlar gözükmesin o doktor hasta kaybetmesin diye o topiği kapatıp yeni topik açtırıyorlar. ama yine aynı doktorla ilgili birsürü olumsuz yorumlar duyuyoruz burada veya gerçek hayatta.
demek istediğim yaşadıkların gerçekten büyük talihsizlik, keşke hiç olmasaymış. ahmet bey de ise hata bence hastaları epidural normal doğum için tekrar düşünsünler veya kendi anatomik yaılarına en uygun olanı seçsinler tabi buna da en iyi doktor karar verir kişi bilemez. ama bazıları illa normal olsun diye de ısrar edebiliyor sen öyle yapmışsındır demiyorum sakın yanlış anlama ama çatısı dar olduğu halde veya başka problemler olduğu halde normal de normal diye tutturanlar var. ya da bazen tam tersi normal yapabilecekken illa sezeryan diye tutturanlar da olabiliyor. gerçekten karşılıklı iyice konuşup karar verilmesi gereken çok önemli bir konu.
yani bizleri buradan bu şekilde bilgilendirdiğin için de sağol, düşüncelerine saygı duyarım.
bazıları hayatımı ahmet beye borçluyum derken bazıları da işte senin gibi şansızlıklar yaşayabiliyor. şans işi mi acaba bilmiyorumkismile
tekrar geçmiş olsun canım :teselli:

iyiyim cnm ya yani iyi diyelim iyi olsun bugün ve akşam kızım çok huysuzdu hiç birşey yemek istemiyor ve durmadan herşeye ağlıyor dönüyor gitmeye çalışıyor zorlanyor gidemeyince hırs yapıyor ağlamaya başlıyor. oyuncak veriyorum eline hırsla ısırıyor ağlıyor sürekli dönüyor ağlıyor çeviriyorum tekrar dönüyor tekrar ağlıyor sürekli mır mır neden böyle anlamadım ki beynim ağrıyor resmen bugün üzülüyorum ne istiyor anlaıyorum ki ne kucakta duruyor yere koyunca dönüyor hırs yapıyor yapamıyor diye ağlıyor kafam bir dünya sorma yaşlandığımı hissediyorum inan. sen nasılsın. derin nasıl? ben medicalden aaaaaaaaa çok memnun kaldım diyemem ama sorunsuzdu benim doğumum ameliyattan bir kaç saat sonra hiç doğurmamış gibiydim. gece kalktım yürüdüm ayağa kalkmak biraz zordu ama ondan sonrası kolaydı bütün katı dolaştım. merdiven inip çıktım. ondan sonrası dahada iyiydi. ama hemşirelerin iyileride vardı duyarsız olanlarıda. birkaç tanesinden gerçekten çok memnun kaldım hele biri ameliyattan sonra omuzlarımı bile ovdu sağolsun. ama bazıları çok kaprislidi laf söylenmiyordu söylee söyleye zor geldiler odaya. damar yolumu bulamadılar falan. ahmet bey'den memnun kaldım şöyle ki ben sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirdim yani ahmet bey'lik bir durum hiç yoktu diyebilirim ekstra bişey yapmasına gerek yoktu yani benim için. ama hamilelik sürecinde çok ilgiliydi. moral olarak iyi hazırlandım doğuma. kafam rahat yattım masaya bu önemliydi benim için. senin gerçekten zor geçmiş canım. çok acı çekmişsin. allah bir daha yaşamasın o günleri. şimdide çocuk doktoru problemimiz var medicalde bir doktora gittim hastaneden çıkınca ağladım. evet medical diğer hastanelere göre ucuz ve yoğun doğal olarak ilgi azalmış durumda bilmiyorum.yinede diyorum benim doğumum iyi zamana denk geldi o zaman. allah kuzucuklarımıza sağlık versin canım. zor günler geride kaldı. gerçi benim kızım giderek zorlaşıyor ya neyse

derin öncelikle çok geçmiş olsun benimde bildiyim kadarıyla normal doğum yapacaksan nerde olursa olsun doğum anında geliyo doktorlar bi kaç tane özel hastanede doğuran yakınlardan duydum evet her yerde olduğu gibi medicaldede işini hakkıyla yapmayanlar var bende bi tane ebe ve iki tane hemşireyle tartıştım hatta hemşirenin birini ahmet beye şikayet ettim orası özel hastane onlar benim için ordalar valla burunlarının kaf dağında olması beni hiç ilgilendirmez bunların dışında 25 gün daha gittim kızım yattı kuvözde ordaki hemşirelerde dört dörtlüktü ben doğum yaptığım günün gecesi süt sağmam gerekti hemşire pompanın hortumu yok dedi geveledi ağzında gitti ahmet bey kontrole geldi söyledim 5 dk içinde eksik parça gelecek buraya dedi getirdiler hemen başka bi hemşirede göğüs ucu için kendi kremini verdi ben genel anlamda memnun kaldım ahmet beyede kızımın ve kendi hayatımı borçluyum ama sende yaşamışsın kötü şeyler evladın sağlıklı en azından güle güle büyüt bebeyini

derin cnm çok geçmiş olsun allah bebeğini bağışlasın. kötü şeyler yaşamışsın. ben şaşırdım açıkçası ahmet bey demek sezeryanı uygun gördü bende benim normal yapmam için çok konuşmuştu benimle. çatın müsait kolay bir doğum olur boşuna sezeryan olma diye. normal giderken herşey seninde yapın müsait iken neden sezeryan istiyorsun demişti. normal yapmam için bir sürü tavsiyede bulunmutu. ama ben cesaretim olmadığı için sezeryn olmak istediğimi söyleyince tamam dedi. sen sezeryan isterken zorla normal doğum yaptıramam tabi demişti. anestezi konusundada biz sana genel anestezi yapalım dedi. bende kabul ettim. rahat bir doğum oldu benimkisi ben bu anlamda memnun kaldım. senin zor bir doğum olmuş. atlatamamış olman ve memnun kalmaman normal. ama ahmet bey neden doğuma gelmemiş anlamadım. biz muayenehanesine giderken muayeneyi yarıda bırakıp doğuma gittiğine şahit oldum ben. tekrar geçmiş olsun cnm.

ya yaprakcım ben tam izleyemedim ayşe hanımmı dedi tavukmuyuz diye:)göz doktoru geldi onu biraz izledim adam göze damla damlatmak zor diyo ayşe hanım ısrarla hayır efendim ben damlattım biliyorum çok kolay diyo

günaydın canım.
bugünde ben izleyemedim benim cadı yüzünden.
gerçi sabahtan beri tükendim. onunla uğraşmaktan.
kaçırdım adamı en sn gördüğümde ayakta programı kapatıyorlardı.
azıcık gördüm bitttttttttttiiiiiiii

limoncum valla perişan ediyo bu cadılar bizi sabahları açlık çok bastırmadan yapıyorum bütün işlerimi bende banyodan zorla çıkardım cadıyı bende sonunu izleyemedim biraz izledim o kadar

ya yaprakcım ben tam izleyemedim ayşe hanımmı dedi tavukmuyuz diye:)göz doktoru geldi onu biraz izledim adam göze damla damlatmak zor diyo ayşe hanım ısrarla hayır efendim ben damlattım biliyorum çok kolay diyo

ay sorma diyorum ya herşeyi en iyi o biliyor
ne dominant bir kadın ya
damla damlatmak tabiki zor, adam da zaten damlatmak imkansız dememişki
ben damlatıyorum diyor demek :roflol:
ben ahmet bey haricindekilere çok dikkatli bakamadım
ilayda fırsat vermedi sağolsun

ay ben de ahmet beyi zar zor izledim
ilayda kaç kez kaptı elimden kumandayı
sürekli kanal değiştiriyor ilgi çekmek istiyor
yani tv ye değilde ona bakayım diye kaydirigubbakcemile
çok cadı bunlar ya,
ahmet bey güzel açıklamalar yaptı ama
her kadın yılda bir smear testi yaptırmalı falan dedi
kadının teki de işte hastaneye gitmek istemiyorum
çok stres oluyorum o ortamda falan dedi
ayşe özgün de şimdi bu hanım gelse sizin hastanede
bu korkusunu yenmesini sağlayacak personel var mı diyor :1shok:
oldu canım başka kafamçokkarıştı, tamam olması gereken bu tabiki herkes bunu ister ama hastane zaten sgk ile anlaşmalı ve gitgide devlet hastanesi gibi olmaya başlıyor, çünkü çok yoğun bu ilgi alaka ancak acıbademde olur, oraya da çok parası olan özel sigortası olanlar gidiyor genelde
ahmet bey de şey dedi yani sağlık için kişi bazı zorlukları göze almalı
biz hiç kimseyi evinden hastaney zorla getiremeyiz falan dedi.
onlar da haklı ya, herkes özel ilgi alaka bekliyor ama 1 kişi değilki onlarca yüzlerce kişi var herkese nasıl özel ilgi göstersinler. doktor olmak zor gerçekten. ben eşimden biliyorum akşam eve çok bitkin bir şekilde geliyor bi de bu sıcaklarda Allah hem doktorların hem de hastaların yardımcısı olsun valla. herkese sağlık versin, herkes sağlığının kıymetini bilsin :Saruboceq:

selam kızlarrrrrrrrrrr... öncelikle hepinizi kızımla sulu sulu öpüyoruz.. :)
bende seyrettim ahmet beyi.ahmet bey gayet iyiydi de ayşe özgün cahil cahil yorumlar yapıp programı rezil ediyor. dün ahmet beyin ( azra kadın doğum ) mesajı geldi. bugün program olduğunu bildiriyordu o sayede bende izledim.yoksa ayşe özgüne tahammülüm yok :) ilaydanın dediği gibi tavukmuyuz falan diyor.. kadınlıkla ilgili temel bilgilerden bile habersiz.. yanindaki doktoruda konuşturmuyor.. ama sadece mail adresini söylettiriyor oda kendisi söyleyemediği için :) ahmet bey biraz heycanlı görünüyordu. yaprakcım ( ilayda demeye daha alışamadım ) 6 ağustosta ahmet beye rutin doğum sonrası kontrole gitti. bende senin gibi kilo aldığını düşündüm.adamcağız çok yoruluyordu sadece medicalde kalınca dinlenme ve yeme içme fırsatı bulmuş sanırım :) biraz kilo almış tv öyle göstermiyor yani. aynı sakinlikte çok seviyorum ahmet beyi yaa.. inşallah ikinci bebeğe karar verdiğimde ( oda şüpheli :) ne zaman isterim yada istermiyim bilemiyorum ) yine muayenehanesi olur.bu arada kontrolümde bişey çıkmadı herşey gazyet güzel dedi. dikişler mükemmel kaynamış dedi. hakikaten iz bile yok ..çok şanslıymışım ya. muayenehanin kapandığı gün son muayenemi oldum ve 2 gün sonra doğum..kızlar görüşmek üzere..

limon yaren emeklemek istiyor artık sanırım
yere halının üzerine temiz örtü falan yayıp yere bırak
ben ilaydayı hep öyle yapıyordum yerlerde sürüne sürüne öğrendi herşeyi
gözünü ayırma tabi ama çok da korumacı olma

bi de sanırım yaren yakın zamanda diş çıkaracak
onun huzursuzluğu da olabilir, zamanı geliyor artık çünkü
ilayda ilk dişini 6 ay 3 haftalıkken falan çıkarmıştı
daha erken çıkaranlar da oluyor daha geç de eyvahedigeldismile
diş jeli falan sürebilirsin, vermedimi şu meşhur kaprisli doktor

kim o doktor canım ya yaz burdan boşver
arif canan mı yoksa, bazıları o adamın moral bozduğunu söylüyor da
bana denk gelmedi, ama gelmiş olsaydı ben onun moralini daha kötü bozardım orası ayrı konu :mymeka: :roflol:

medicalle anadolu hastanesi aynı fiyattaymış aklında olsun
az önce yazmışsın ya medical ucuz diye anadolu da aynı fiyatta dedi eşim
bi de şu güldere götür bakalım ya, iyi hoş bir kadın
çok detaycı bi de, herşeyi çok ince eleyip sık dokuyor
kendini aşan bir durumsa farklı bir birime yönlendiriyor
mesela ilaydanın çok hareketli olmasından şikayet edince çocuk gelişimciye o yönlendirdi bizi. eskiden dörtçeliğin doktoruymuş ya bi de onun ismiyle gidince de ilgi alaka süperdi yani. aklında olsun. illa git diye demiyorum da bir alternatif yani vereliniortak

programın başında geldi doktor bende açayım dedim ahmet bey varmı diye yaprakcım adam diyoki iki kişi gerekiyo göze damla için hayır hiçte gerekmiyo diyo ısrarla valla ben yanındaki doktorun yerinde olmak istemem hakkaten tahammülü zor bi hatun ben hayatta izlemem o programı sinir oluyorum çünkü:)ayşe hanıma bende toplasam bi 10 dk izlediysem ancak yaa ben doğumdan sonra gitmedim jinekoloğa bi gitmem lazım ama fırsatta bulamıyorum ki

lokum büyüdümü sıla hanım:)bizde onu öpüyoruz cadıyı valla birer bebek hepimizin gözünü korkuttu gibime geliyo kimse kesin ikinciyi yapcam demiyo:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…