- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #5.321
ancak ilk doğumlarda bu oluyor epidural belli bir açılıma kadar yapılamıyor yoksa bebek geri gidiyor ve acılar süre uzuyor....ablam baya bi sancı çekti ve öyle yaptılar...zaten epidural yapıldı ve ardından prof geldi ve 10 dak içinde doğdu..o zaman ahmet bey orda asistandı...ablamın karnına o çıkıp bastırmıştı...
ben de kızım olsaydı derin koyacaktım:)
canım normal doğumda malesef ki bu tarz sıkıntılar yaşanıyor.....eğer özel ve tenha bir hastanedeysen daha ilgi görebilirdin ama medikal gibi paralı ssk ise bu biraz zor....
ben de kızım olsaydı derin koyacaktım:)
canım normal doğumda malesef ki bu tarz sıkıntılar yaşanıyor.....eğer özel ve tenha bir hastanedeysen daha ilgi görebilirdin ama medikal gibi paralı ssk ise bu biraz zor....
senin sıkıntıların bence bundan hem ahmet beye çok geç başlamışsın hem de malesef epiduralde doktor son aşamada geliyor ebelerle hemşirelerle uğraşmak zorunda kalıyorsun...hem de o hassas anlarında....seni anlayabiliyorum çünkü aynı şeyleri ablam yaşamıştı....hem de sürekli profesör kontrolünde iken doktor son dakka geldi.....hemşireler nerdeyse ablamın kolunu patlatacaktı kolda voleybol topu kadar şişlik ilk kez görmüştüm...serumu bile yanlış takmıştı gerizekalılar...ablam sancı çekiyor ve hala epidural yapılmamıştı...ablam ve ben koridoru inlettik bu nasıl ağrısız doğum diye?!
kısaca anlatayım aslında benim hamilelik çok normal geçti.sorun yaşamadım.. 32. haftadan sonr ahmet beye geçtik.. muayenehane de güzel ilgilendi.. doğum da normal başladı. bir gece yattık sabaha kadar bekledik..doğuma hazırdım hemen hemen. ama çocuk kanala inmiyormuş kafasını kaçırıyormuş.. bekledik.. epidural yaptırmıştım ama son dozdan sonra etkisigeçi sancılarım çok arttı. bebek hala gelmiyordu.. ebelere doktoru çağırmalarını söyledik.. "ben de doktorum beğenmediniz mi" diye güya şaka karşılıklar aldık.. velhasılı ben ahmet beyi doğumda görmedim. yani bir gece hastaneye yatarken sabaha doğum olur dediğinde gördüm bir de sabah işe geldiğinde 1 saate kadar doğum olur dedi başka görmedim.. o bir saat 4 saat oldu beklerken ama ahmet bey bir kere çıkıpta kontrol, muayene, moral vermek ya da başka birşey için yanımagelmedi..
beni odaya yatırdılar çağırmadan gelmediler.. artık yorgunluktan stresten sancılardan dayanamaz hale gelince üstüme bastırıp çocuğu zorlamaya kanala sokmaya çalıitılar.. o son manzara benim maneviyatımı çökertti ve sezeryan olmak istediğimi söyledim. apar topar da sezeryan oldum..tabi ayık kalmaya gücüm kalmadığı için de uyumak istedim.. ameliyata o girmişş annem eşim öyle diyooo. ama dediğim gibi ben kendisini göremedim..
kontrole gittiğimiz de neden gelmediğini, enazından sezeryan olma kararını tek başıma almam gerektiğini doktorum olarak bunu onunla konuşmamız gerektiğini söyledim.. ana " bazen sezeryanın gerekli olacağını ve benim durumumda en doğrusunun bu olduğunu söyledi".. kşke en başından beni muayene ederek bu kararı doktor olarak o verseydi..
arkadaşım kendi kontrolünde.. niçin çağırdıkları halde gitmediniz diye sormuş.. " o gün çok yoğun olduğunu söylemiş"
limoncum nasılsın cnm?herkese merhaba.Açıkçası bende medicalden memnun kalmadım aama Ahmet beye hayatımı borçluyum.ama tekrar doğum yapsam medicalde yapmak katiyen istemem hatta çıkarken ALLAH beni birdaha buraya düşürmesin diye dua ettim.Benim doğumum problemliydi derincim bu arada benim kızımın adıda derin:))))plesanta rahim duvarına yapışmış çok acı çektim çok tehlikeli bir durummuş ve genelde rahim alınmasıyla sonuçlanıyormuş.Ama Ahmet bey kurtardı beni bu durumdan.seni anlıyorum hemşireler gerçekten beni de sinir etmişti çok vicdansızlardı.hatta şikayette bulundum ben.
herkese günaydın,
nihayet ahmet beyi izleyebildim bu sabah
2 yılı geçti görmemiştim kendisini
sanki biraz kilo almış gibi geldi
belki de kameralardan o şekilde görünüyordur
gayet sakin bir şekilde bütün sorulara cevap verdi
ay yalnız şu ayşe özgün ne kadar bilmiş bir kadın ya
doktorları konuşturmuyor neredeyse
adamlar ağızlarını açıyor hooop kadın bişey söylüyor :1shok:
ikisi de susmak zorunda kalıyor
hele şu biz kuşmuyuz tavukmuyuz muhabbeti çok komikti ya
yumurta çatlaması denir tabiki, ilk defa mı duydu yoksa programa renk katmak için mi yaptı anlamadım. hele ahmet bey işte bayanlarda her dönem kanamalar olur, bazen bebeklerde bile kanama olabiliyor, menapoz sonrası da olabilir falan deyince çile bülbülüm çile dedi ya ahmet beyi hiç bu şekilde gülerken görmemiştim
çok yakın aralıklarla 2 kez ahmet beyi çıkarmaları da ilginç, istanbul medical parkdaki kadın doğumcular çok yoğun herhalde. ama faydalı bilgiler verdi yine de alkisalkisalkis
ya yaprakcım ben tam izleyemedim ayşe hanımmı dedi tavukmuyuz diye:)göz doktoru geldi onu biraz izledim adam göze damla damlatmak zor diyo ayşe hanım ısrarla hayır efendim ben damlattım biliyorum çok kolay diyo
günaydın canım.
bugünde ben izleyemedim benim cadı yüzünden.
gerçi sabahtan beri tükendim. onunla uğraşmaktan.
kaçırdım adamı en sn gördüğümde ayakta programı kapatıyorlardı.
azıcık gördüm bitttttttttttiiiiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?