- Konu Sahibi arzuerturk
-
ayy benim canımda jelibon çekiyodu:kedi:sağlıklı deyil yeme diyolardı ama resmen ağzım sulanıyodu evet hamilelik bizi bambaşka biri yapıp çıkarıyo ama sonu mükemmel bi mucize benimki keltoş bi mucizekaydirigubbakcemile3
inş benim tontüşimin saçıda çıkarsa yaza nasip olursa bende takacam ya biz çok zorlanıyoruz cadı ne bere nede saç bandı takıyo ben seviyorum ama takınca ağlamaya başlıyo çıkarana kadar ayy çok akıllı bunlar çorba yaptım cadı hiç içmedii bile hoşlanmadı deyişik bebek çorbası tarifi biliyomusun sen canım neyi yiyo neyi yemiyo anlamadım ki:sinifsiniferşembeye gidiyoruz yeşim teyzemize
yapraknilcim sana msj attım akşam aldın mı msnde sorun var ben açamıyorum ablamdada aynı sorun varmış kızı ağlıyodu dün akşam ama ben ecrini özledim onu görmek istiyorum neden açılmıyolarrrrrr diyekaydirigubbakcemile3
Kızlar merhaba yazamadım uzun zamandırbende dün gece makattan kanama geldi kabızlık vardı 1 haftadır ahmet beyi aramıştım ama açmamıştı dönmedide sonra yoğun biliyorum ama sonuç böyle oldu.ben ilk makattan olduğunu anlamadım ilk bebeğimide kanamayla kaybettiğim için çok korktum aradık tekrar ahmet beyi hemen hastaneye git nst çektir dedi.gittim medicale Allaha şükür kasılma filan çıkmadı eve döndüm tuvalette tekrar kan gelince makattan olduğunu anladım ve rahatladım biraz ama neler çektim bir ben bilirim medicaldeki ebe benimle hiç ilgilenmedi ne yalan söliyim pek memnun kalmadım medicalden.Ahmet beye güveniyorum ama bunda sizin payınız yaşadıklarınız büyük ölçüde etkili hastanede keşke aynı güveni verebilseydi.moralim bozuldu biraz.
Allah iyiliğini versin senin emi, demek jelibon çekiyordu :roflol:
yeseydin güzelim afiyet olsun.
benim de ilk 2-3 ay ana yemeğim hamburgerdi. özer beye sormuştum sakıncası yok, canın istiyorsa yiyebilirsin demişti. eşim devamlı paket paket hamburger getiriyordu eve. onun haricinde haşlanmış patates ve tuzlu kraker. başka bişey yemiyordum, yiyemiyordum. sonra 4 kg birden verince sonra kafama dank etti zorla da olsa yemeye çalıştım. sonradan zaten iştahı açılıyor insanın. ama tabi çok da kilo almamak lazım. dikkat etmek gerekli.
çıkar çıkar annesi merak etme. cicili bicili tokalar takarsın sen ona, süslersin.
geçen gün dışarı çıktık, eşim üşümesin diye ilaydaya örme şapkalardan giydirdi, çocuğun kafası sucuk gibi terlemiş. çantada yedek olarak pamuklu şapkalardan vardı, hemen çıkarıp onlardan taktım da rahatladı çocuk. yani çok da kalın giydirmemek lazım. terlediğinde üşütüp hasta olma riski daha fazla. siz de sıkılıyorsa giydirmeyin ya da daha ince bişeyler giydirin. havalar daha çok soğuk değil çünkü.
ay canım ben neler neler yediriyorum bir görsen.
2-3 günlük meyve ve sebze püremiz var. dolapta hazırda duruyor.
sebze püresi şu an için klasik. havuç, patates ve kabak. haşlanıyor. blendırdan geçip püre oluyor. kavanoza koyup dolaba atıyorum.
meyve püremiz daha zengin, armut, şeftali, elma, kuru veya taze kayısı, beyaz ve siyah üzüm, mürdüm eriği. bazen de muz koyuyoruz. ama muzu her zaman tolere edemiyor bağırsakları ve gaz sancısı ve kabızlık olabiliyor o yüzden muzu ya çok az koyuyoruz ya da hiç koymuyoruz. kuru kayısı koyuyorsam onu da bir cezve içinde suyla yumuşayıncaya kadar kaynatıyorum. sonra bahsettiğim diğer meyvelerle karıştırıp hepsini blendırdan geçiriyorum.süzgeçten geçirip kapaklı bir şişeye koyup dolaba kaldırıyorum.
ayrıca evde yoğurt mayalıyoruz. sonra mamalarımız var. temel mamamız SMA gold, sonra bebelac var, hero baby nin ve aptamilin kaşık mamalarından aldık.
hero babynin özellikle armutlu 8 tahıllısını çok seviyor.
bir öğün için biberona 100 cc şu kaynamış ılıtılmış içme suyu koyuyorum içine 1 ölçek SMA, 1 ölçek bebleac 1 ya da 2 şer ölçek hero baby ya da milupa kaşık mamalarından koyuyorum. güzelce çalkalıyorum. üzerine de yoğurt, meyve ve sebze püresi koyuyorum. 150 veya 175 cc ye tamamlıyorum. cuk cuk çekiyor benim yaramaz çok seviyor bu karışımı :icecream:. arada biberonun içine yani bahsettiğim karışımın üzerine zeytinyağı koyuyorum kabızlık veya gaz sancısı olmasın diye.
diğer bir tarifte. 3-4 tane bebe bisküvisini mama için hazırlanmış suyla ıslatıyorum, içine yoğurt ve meyve püresi koyuyorum. bazen çok az yumurta ilave ediyorum. bunu da kaşıkla yediriyorum cokacimcoook.
kısacası benimki de öyle tatsız tuzsuz çorbayı pek sevmiyor o yüzden böyle karıştırınca birçok şey veriyorum aynı anda. sen de öyle yap.
bunlarla ilgili topikler var ya, bebeklerimiz için ek besin önerileri diye oraları da bir oku istersen, ahmet beyin topiği kaynadı yine, zılgıtı yiycez yine :roflol:.
geçmiş olsun doğrudur tabi ordaki ebelerin çoğunu biliyorum yani yenileri gelmemişse tabi biriyle bende yatarken kızmıştım ama diyerleri kendileri sürekli geliyolardı bi tek ben gidiyodum onu uyarmaya ama ahmet beye iletebilirsin memnuniyetsizliyini ben öyle yapmıştım
SAOL CNM evet sölüyeceğim ben orda gerginlikten ölüyorum bana bir açıklama yapmıo çıkıo odadan yanlız bırakıp sevgilisiyle konuşuo doğumhanede bağıra bağıra birde son ses müzik açmışlar bu duyarsızlıktır bence.Allah korusun kötüde olabilirdim erken doğumda olabilirdi şükürki olmadı ama bu kadar duyarsız olması beni üzdü.Ahmet beye bizzat anlatıcam pazartesi randevumda.
tabi gittiğimde numarasını kendisinde de isteyeceğim tekrar canım ne olur ne olmaz değişmiştir falan doğru.inşallah herşey yolunda gider ve bizde sizin gibi bebeciklerimizi kucağımıza alırız hayırlısı ile.
ay çok alemsin limoncum, sorgu hakimi gibisin valla, çok güldüm :roflol:
bebişi büyütmüşsün annesi, herşey yolundadır umarım
hayrılısıyla kucağına almak nasip olur inşallah.
s_eker cim de pek uğramıyor bu sayfalara
işlerden vakit bulamıyor herhalde
nasılsınız kızlar?giremedim bikaç gündür,34.haftadayız biz şimdi,çok şükür kontrolümüz iyiydi,bebeğim de iyi ben de iyiyim...doğum yaklaştıkça heyecanlanıyorum sadece...benim gibi 30 haftayı aşanlar varmı?psikolojiniz nasıl?geceleri bazen uyku tutmuyo...
cnmbenim evet giremiyorum okul açıldığından bu yana.aklım sizlerde limonnnncuğuma ve sama msj gönderdim.bu topikdeki herkes ve sizler iyisinizdir inş.
bende 32.haftadayım, geçen hafta gitmiştik ahmet beye iyiydi çok şükür oğluşum ama ben acayip evhamlı olmaya başladım. yok hareketlerimi azaldı, yok niye tekme atmıyo diye sürekli kafamı takıyorum. eşim yanımda değil ben annemlerde kalıyorum böyle olunca evdekiler paniklemesin diye bişeyde söyleyemiyorum. :sinifsinif: çünkü ne annem sağlam ne babam... :sinifsinif:
nasıl geçecek bilmiyorum valla...
herkese günaydın kızlar korktuğum başıma geldi bende grip oluyorum galiba:sinifsinif:kuzucum daha yeni yeni iyileşirken of off gerçi burnunu daha tam açamadık ama uykusuzluktanda ölüyorum beni kaldırdı küçük hanım kendi geri uyudu hamile hatunlar uyuyun uyuyubildiyiniz kadar:teytey: bebiş doğsun sonra zorrr :sm_cool:
Kızlar merhaba yazamadım uzun zamandırbende dün gece makattan kanama geldi kabızlık vardı 1 haftadır ahmet beyi aramıştım ama açmamıştı dönmedide sonra yoğun biliyorum ama sonuç böyle oldu.ben ilk makattan olduğunu anlamadım ilk bebeğimide kanamayla kaybettiğim için çok korktum aradık tekrar ahmet beyi hemen hastaneye git nst çektir dedi.gittim medicale Allaha şükür kasılma filan çıkmadı eve döndüm tuvalette tekrar kan gelince makattan olduğunu anladım ve rahatladım biraz ama neler çektim bir ben bilirim medicaldeki ebe benimle hiç ilgilenmedi ne yalan söliyim pek memnun kalmadım medicalden.Ahmet beye güveniyorum ama bunda sizin payınız yaşadıklarınız büyük ölçüde etkili hastanede keşke aynı güveni verebilseydi.moralim bozuldu biraz.
tamam canım esmer birimi bahsettiyin bende onunla kavga ettim aynen sevgilisiyle sabahlara kadar tlfda pc başında konuşuyodu benim iki saatte bi nst ve tansiyon alınması gerekiyodu kalkıp ben çağırıyodum sinir oluyodum ona ah be arkadaşım en uyuzuna denk gelmişsin saçları uzun bişeydi genç
biberonda olunca herşeyi içiyo ama kaşığa alışsın istiyorum öyle yada böyle alışacak kız annesi senin o cadıyı ben görsem varya ısırırım o parmakları ne şeker kız maşallahcadı maviş maviş bakıyo hele birinde suratı biraz asık gibi çıkmış tam cadı tam
:roflol::roflol::roflol:
ay çok alemsin sen mecbue ya, valla koptum gülmekten.
esmeri sarışını bütün hastane personelini hafızana kazımışsın. aryanın yanına bilirkişi olarak git de şu ilgisiz ve geveze hatunu bir tespit edin.sengözlerimebaksanab
canım kaşıkla yemek istemiyorsa sakın zorlama.
ne vermek istiyorsan biboronla ver. şu an ben de pek kaşıkla yedirmiyorum.
dün bahsettiğim şekilde herşeyi karıştırıp biberona doldurup, yediriyorum cokacimcoook.
ilerde zaten bol bol yiyecek çatal kaşıkla. o yüzden zorlamanın alemi yok.
evet canım mavişim anası gbi cadıdır biraz ama çok da şekerdir yani
sen de yapsana keltoşa albüm, arada fotolara bakıp severiz opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?