- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #1.001
canım benimde 12.haftada dişim intihap yapmıştı. aynı antibiyotiği kullandım. ahmet bey banada kullan demişti. diş doktorumda intihabın antibiyotikten daha zararlı olduğunu söylemişti. çok acı çektim mecbur içmiştim. ama üç gün doğru düzgün uyumamıştım ağrıdan. allah bi daha yaşatmasın. ben 4 tane içtim. geçince bırakmıştım. geçmiş olsun canım.
Sağol güzelim. geçer geçmez hemen bırakmayı düşünüyorum. İnşallah çabuk geçer.
selam kızlar,
mecbuecim keltoşun önemli bişeyi olmamasına sevindim. inşallah biran önce öksürüğü de tamamen geçer. mavişin hastalığı düzeldi de, dişlerden sanırım çok huysuzluğu oluyor özellikle gecelri. epey kabarmış dişleri, 1 aya kadar çıkar gibi geliyor. umarım hafif atlatır.
pimpla geçmiş olsun canım, doktora güven bence. kullan dediyse bir sakınca olacağını sanmam. ben de hamileyken mecburiyetten ilaç kullanmıştım. antibiyotik de kullandım. bişey olmadı çok şükür. o ilaçlar kategorili. a,b, c diye gidiyor sanırım. bazılarının kesinlikle kullanılmaması gerekiyor ama bazıları da kullanılabilir, bebeğe zarar vermez yani. ama iltihabın ilerlerse Allah korusun ciğerlere falan inerse o durum daha tehlikeli olur.
ssevinç, evet şekerin yüksek çıkmış biraz. sanırım ahmet bey 100 lük şeker yüklemes isteyecektir. o biraz daha uzun sürüyor ama emin olmak için yaptırmak gerek sanırım. ama korkma ya, yediğine içtiğine dikkat edeceksin. yani çok şekerli tatlı şeyler yemeyeceksin, ekmek, hamur işleri, pilav, makarna vs gibi şeyleri de çok sınırlı tüketmen gerekir. şekeri çok daha yüksek çıkanlar oluyor insülin falan kullanılıyor o durumda diye biliyorum ama seninki çok yüksek değil ya sınırın biraz üzerinde diyetine dikkat edersen bir sorun olacağını sanmam.sen ahmet beyi sonra tekrar ara ya da gidip bizzat görüş. belki bir diyetisyene yönlendirebilir seni.
kızlar bugün şeker yükleme testini yaptırdım sabah aç karına ilk bakıldığında 80 çıkmışstı 50gr glikozlu suyu içince 158 e çıktı.140 ı geçmemesi lazımmıştı.ahmet bey telefonla söylersin demişti aradım sekreteri baktı.söyledim not aldı geri dönüp ararmı,şimdi ne yapmamız gerek bilmiyorum.en korktuğum şeyde şeker çıkmasıydı.ahmet bey arasa da bilgilendirse ne yapılması gerekiyor bakalım.şekeri yüksek çıkan oldumu hiç kızlar
kızlar bugün şeker yükleme testini yaptırdım sabah aç karına ilk bakıldığında 80 çıkmışstı 50gr glikozlu suyu içince 158 e çıktı.140 ı geçmemesi lazımmıştı.ahmet bey telefonla söylersin demişti aradım sekreteri baktı.söyledim not aldı geri dönüp ararmı,şimdi ne yapmamız gerek bilmiyorum.en korktuğum şeyde şeker çıkmasıydı.ahmet bey arasa da bilgilendirse ne yapılması gerekiyor bakalım.şekeri yüksek çıkan oldumu hiç kızlar
selam kızlar,
mecbuecim keltoşun önemli bişeyi olmamasına sevindim. inşallah biran önce öksürüğü de tamamen geçer. mavişin hastalığı düzeldi de, dişlerden sanırım çok huysuzluğu oluyor özellikle gecelri. epey kabarmış dişleri, 1 aya kadar çıkar gibi geliyor. umarım hafif atlatır.
pimpla geçmiş olsun canım, doktora güven bence. kullan dediyse bir sakınca olacağını sanmam. ben de hamileyken mecburiyetten ilaç kullanmıştım. antibiyotik de kullandım. bişey olmadı çok şükür. o ilaçlar kategorili. a,b, c diye gidiyor sanırım. bazılarının kesinlikle kullanılmaması gerekiyor ama bazıları da kullanılabilir, bebeğe zarar vermez yani. ama iltihabın ilerlerse Allah korusun ciğerlere falan inerse o durum daha tehlikeli olur.
ssevinç, evet şekerin yüksek çıkmış biraz. sanırım ahmet bey 100 lük şeker yüklemes isteyecektir. o biraz daha uzun sürüyor ama emin olmak için yaptırmak gerek sanırım. ama korkma ya, yediğine içtiğine dikkat edeceksin. yani çok şekerli tatlı şeyler yemeyeceksin, ekmek, hamur işleri, pilav, makarna vs gibi şeyleri de çok sınırlı tüketmen gerekir. şekeri çok daha yüksek çıkanlar oluyor insülin falan kullanılıyor o durumda diye biliyorum ama seninki çok yüksek değil ya sınırın biraz üzerinde diyetine dikkat edersen bir sorun olacağını sanmam.sen ahmet beyi sonra tekrar ara ya da gidip bizzat görüş. belki bir diyetisyene yönlendirebilir seni.
inş sorun çıkmaz ama korkulacak bişey yok bence sonuçta hamilelikle ilgili biraz yemene dikkat edeceksin o kadar sınırın biraz üstünde çıkmış inş senin için zor olmaz hamileykende ne yasaksa insanın canı onu çeker aksilik buya
evet canım ya tamda insanın canının herşey istediği bir dönemdi.şimdik tabi herşeyi yiyemeyeceğiz.ahmet beyin sekreterine bırakmıştım sonuçları ama aramadı.acama acil gsm numarasından mı arasam direkt kendisi ile nasıl görüşeceğim bilmem.tellere sekreterleri bakıyor.geri de dönmüyorlar.100 lü yükleme ister heralde ama bidaha 3 hafta sonra gel demişti 3 hafta böyle beklesemmi diyorum ne yapsam bilmem bakalım mecburecim
evet canım ya tamda insanın canının herşey istediği bir dönemdi.şimdik tabi herşeyi yiyemeyeceğiz.ahmet beyin sekreterine bırakmıştım sonuçları ama aramadı.acama acil gsm numarasından mı arasam direkt kendisi ile nasıl görüşeceğim bilmem.tellere sekreterleri bakıyor.geri de dönmüyorlar.100 lü yükleme ister heralde ama bidaha 3 hafta sonra gel demişti 3 hafta böyle beklesemmi diyorum ne yapsam bilmem bakalım mecburecim
selam kızlar, uykusuz bir gecenin ardından ancak kendimi toparlayıp gelebildim.
mecbuecim bizimkinin de iştahı bir gelip bir gidiyor. dün maşallah çok iyiydi, bugün tık yok. dün gece nerdeyse hiç uyumadı.sabaha karşı uyudu. sabah da biraz uyudu. az önce tekrar uyuttum. hiçbişey yemedi bu sabah desem yeridir :sm_confused:.
biz kahvaltıya çok oldu geçeli. yumurta, pekmez, bisküvi, püreler birsürü şey yiyiyor maşallah da pekmezi pek sevemedi. bugün de biraz fazla kaçmış galiba, biraz çekip bırakıyor. bakalım uyansın sonra tekrar deniycem yemezse de yoğurt falan yediricem artık napayım aç kalamsın kaydirigubbakcemile.
evet canım o diş jeli iyi geliyor. senin kzın çıkar artık dişleri. bizimkiler de epey kabardı bakalım. ay bir atlatsak şu diş dönemini soronsuz bir şekilde çok rahatlıycam.
sevinçcim, ahmet beyin kafada elli tane mesele vardır, aklından çıkmıştır belki sekreter unutmuştur söylemeye. sen bir şekilde ulaş kendisine. telle veya gerekirse git, 5 dak görüş. bu konu önemli çünkü. biran önce 100 lük mü yapılacak diyet mi verilecek ona göre yolunu çizersin. ay hamilelik ayrı zor, bebek doğunca ayrı zor. kısacası kadın olmak zor ya :umursamaz:
merhaba kızlar...uyku tutmuyor artık beni..yarın gidicez dr.umuza,sanırım gün alıcaz,çok ama çok heyecanlıyım...huzurum yok hala ama artık kendimi ve bebeğimi düşünmeliyim,haksızmıyım?çok korkuyorum yalnız kızlaaar,acayip korkuyorum...
bence sen bakleme ahmet bey'in kartında numarası var oradan ara sonucu söyle. üç hafta sonra geleceğim çağırmıştınız o zamana kadar bekleyim mi diye sor canım. bakalım benim şeker ne çıkacak?:teselli:
günaydın kızlar sabah gittim ahmet beyin yanına 100 lük şeker yüklemesi istedi ona göre ilaç yada diyet veririz dedi. medical parkta yaptırsan daha iyi olur dedi yarın yada pzt si günü yaptıracağım kısmetse.inşallah onlar iyi çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?