Bursa Dr.Ahmet Ylmaz'a gidenler

evet bizim evin havasıda çok kötü boğazım kuruyor. bende buhar makinası alacağım kızmetse. hem bebiş için hem bizim için. kızım bi doğsun altı aylık olsun bende yakarım kuzuma inş.

ya bu arada pariyi merak ediyorum. bugün çıkar sanırım hastaneden diye düşünüyorum. çünkü pazar doğum yapacaktı o gece kalmışlardır hastanede bide ertesi akşam kalmışlardır. bu akşam evde olurlar sanırım. inş. kolay bi doğum olmuştur.

ben ecrin iki aylıkken almıştım buhar makinesi o çalışıyo geceleri bide içine bitkisel bi yağ vermişti yeşim hanım onu koyuyorum kuruluk olmuyo odamızda anneöm gelince mevlüt yapcam o zaman kınada yakarız olmazsa ben biliyorum KUR ANI kerim okurum zaten hocada tutucaz galiba mevlütte o okur ben ve diyerleride takip eder kısmetse ayy ellerimi yıkamak zaten kuvözden kaldı alışkanlık günde en az 15 kere yıkıyorum e bide hastaneden çıkıncada doktor bizlere hep derdi el temizliyi dikkat diye ecrine dokunmadan her zaman yıkıyodum şimdi alışkanlık oldu sürekli yıkıyorum eşimde öyle diyo ecrin buluştırdı galiba bize diye beni emmiyoda sağıyodum oda bitti

evet canım bebek için özellikle kışın mutlaka gerekli bişey buhar makinesi
özellikle soğuk buhar vereninden alırsın, nefes alması falan çok rahatlıyor
benim nefesimi bile rahatlattı yani, çok gerekli bişeymiş
peteklerin yanına takılan suluklar etki etmiyor çok fazla, ama bu çok iyi gerçekten.

inşallah canım sen de yakarsın kuzuna kınalar, önce 40 mevliti okutursun, 6 ay olunca da kına, sonra diş buğdayı varmış. diğer topikte başka bir arkadaşla konuşuyorduk da onu da kızının 2 dişi çıkmış buğday pişirip dağıtıcam falan diyordu, ben de aşure dönemi geliyor nasılsa aşurede de buğday var o zamana kadar çıkarsa benim kuzunun dişleri ben de aşure yapıp dağıtırım büyük ihtimalle. aman sağlıklı olsunlar da hepsi olur hayırlısıyla.

evet canım pari ancak bugün çıkmıştır hastaneden, ama gelince de hemen kalkıp gelemez buraya, zor olur. inşallah bebişi de kendi de sağlıklıdır. biz bekleriz önemli değil.

evet canım sağlıklı olsun bebişler yeterki hayırlısı ile bi kucağımıza alalım kınasınıda yakarız meleğim duasınıda okuturuz.
paride bugün çıkmıştır hastanden bakalım epidural mi oldu genel anestezimi? bebişte kendide sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.
bide bişey soracağım. hastanede giymek için kalın polar tipi sabahlık ve gecelik ve pijama arıyorum. bildiğin yerler var mı ?

ne güzel işte, siz bir taşla iki kuş vuracaksınız.
o zaman kına da yakılır evet, daha güzel,
daha anlamlı olur hatta mevlit esnasında kına yakmak
ne güzel bak kuran-ı kerim okumayı da biliyormuşsun.
keşke ben de zamanında öğrenebilseydim
annem bizi evin ordaki camiye gönderiyordu öğrenelim diye
ama elif kitabı bitince okullar açılıyordu nedense
ya biz kaytarıyorduk, ya hoca çok yavaştı bilmiyorum
ama inşallah be de öğrenirim çok geç olmadan.

nasıl bir yağ ki o, valla senin de bilmediğin yok kız mecbue
nerden aldın o yağı açıkla bakayım, biz de alalım bari
okiliptus yağı falan mı, böyle mentol nane aroması gibi vicks kokusu gibi mi
aslında iyi fikir bak, nereye koyuyorsun o yağı direk makinedeki suyun içine mi
ben de alayım bari, kuzum ferah ferah nefes alsın :sinifsinif:

evet canım el temiziliği gripten korunmak için çok önemli.
ben de en ufak bişeye dokunayı hemen lavobada alıyorum soluğu
devamlı el yıkıyorum, ama bebişler için böyle olması lazım zaten.yasakkelime

Son düzenleme:

canım mudanya yolunun girişinde boyacıoğlu kozmetik var,
onun yanında çetik mağazası var, çarşıda da var gerçi çetik de biz genelde
ordakine gittiğimiz için ilk aklıma orası geldi, çamaşır, pijama, çorap tarzı şeyler
çok var orda, biraz fiyatlı ama hastanede şık ve kaliteli bişey istersen oraya bak.
ya da daha orta yollu bişey olsun dersen çarşıya bak. özellikle heyklde tiyatronun ordan
aşağıya inerken otopark falan var oralarda çok var bu tarz şeyler satan yerler
fiyat olarak da çok uygun.
bence sen çok ağırlaşmadan çık, gönlüne göre gezip al istediğini
ben son döneme bırakmıştım o alışveriş işini de bir türlü içime sinen bişey bulamamıştım
çok gezemedim, yoruluyordum çok çabuk o yüzden bulduğuma razı oldum. çok kötü değildi ama daha güzel olabilirdi yani. sen de son zamana bırakma o tip şeyleri.
ama hastaneler çok sıcak oluyor söyliyeyim, polarla pişersin. normal pamuklu bişey alsan yeter. hele sezeryan olacaksan ilk gün gecelik şart, dikiş yerleri ve altta kanama nedeniyle ped değiştirme işini sen yapamazsın ilk gün hasta bakıcılar yapmıştı benimkini
ilk gün hiç kıpırdayamadım çünkü. sonda falan da takılı oluyor. ama sen belki çabuk toparlanırsın. herkes bir olmuyor çünkü. ama çok pahalı bişey de alma bence. kanama çok oldu bende ilk gün herşey batmıştı. ama ikinci gün falan normale döndü. yani alsan da hemen ilk gün giyme. ertesi gün giyersin.

Son düzenleme:

evet bende şimdilerde almayı düşünüyorum. gerçi çok iyiyim allaha şükür kendimi çok ağır hissetmiyorum. sanki hiç ağırlaşmayacakmışım gibi geliyor. göbeğimde çok yok. beni çok zorlamıyor. ama ilerleyen zamanlarda nasıl olacağımı bilmiyorum. o yüzden bu aralar alayım diyorum. bide allah göstermesin erken doğum falan olursa herşey hazır olsun çantamızı hazırlayıp bir kenara koyayım diyorum. ilk gün giymek için basit ve ucuz bişey alacağım çünkü batacak. ama kendimi iyi hissettiğimde giymek için iyi bişey almak istiyorum. sezeryan olacağım ibi geliyor bana ama kısmet bilmiyorum. bide bana diyorlar sezeryandan sonra çok üşüyormuşsun. ameliyathane çok soğukmuş. odana çıktığında çok kötü oluyomuşsun. bide ben normalde çok üşürüm. o yüzden korktum. kalın bişeyler alayım dedim. ama bilmiyrum. yada bir polar bide pamuklu alırım.

Slm kızlar,öncelikle yapraKNİL ve mecburecim geçmiş olsun,dikkat edin kendinize siz iyi olunki bebişlerde hasta olmasın.
bu arada dün 100 lük şeker yüklemesini yaptırdım medicalde.sabahtan akşama kadar oradaydım neredeyse.şükürki 4 kan testi sonucum da normal çıktı bu sefer.ahmet beyle görüştüm çok güzel aynen devam dedi.herşeyi yiyebilirmişim diyete bile gerek kalmadı çok sevindim.
bu arada pari den ses yok inşallah iyi geçmiştir herşey ve bize kısa zamanda yazar güzel haberlerini.

kızlar bende şimdiden mevlit şekeri yapmak için küçük patikler örüyorum mevlitte içlerine şeker koyup dağıtacağım.biraz erken düşünmek için ama ancak yetişir herhalde. doğum için bayramdan sonra da pijama falan almayı düşünüyorum.birkaç tane almak lazımmış zaten ilk gün için uygun birşeyler bakarım çarşıdan sonrası içinde güzel birşeyler alsam iyi olur bakalım.limoncum sen alırsan aoldığın yeri yazarsın bizde bakarız

vallahi bebek olunca herşeyi öğreniyosun cold_mix adı mentolllü deyil okaliptüs ve ladin yağı içeriyomuş eczanede var buhar makinasının içine bi iki damla koyuyorum yetiyo zaten burnu çok tıkanırsa yastığına yada yakasına bi damlada açıyo nefesini yeşim teyzemiz saolsun herşeyin bitkiselini veriyo bize sende denede mavişim rahat uyusun kuzucuk ayy el yıkamaktasn yıprandı ellerimkaydirigubbakcemile3

saol canım ediyoruz ama genede oluyo sevindim bak iyi çıkmasına patiklerede başlamışsın ne güzel görümcemde doğum şekeri örmüştü patikten

bide tavsiyem size hemen bitirin alışverişinizi ben daha çok var diye yapmamıştım sonra eşim aldı bikaç takım pijama zaten gözümde pijama falan görmedi benim doğumda ama yapraknile katılıyorum hastaneler çok sıcak oluyo normal pamuklu pijamalar yeter bence tabi bide bol bolçamaşır ve pijama alın

canım gözün aydın. çok şükür sonuç iyi çıkmış. ohhhh bu testide atlattık.

tamam canım ben aldığım zaman sana nerden aldığımı yazacağım. bi dolaşayım bakalım. ona göre bakacağım.

öyle yapayım o zaman canım. bir kaç tane pijama gecelik bol bolda çamaşır alalım. ya bende bitirmek istiyorum ama ya çok kilo alırsam diyorum aldıklarım olmazsa diyede düşünüyorum. bi karar veremiyorum.
bide tecrübeli anneler bişey soracağım. bebişe aldığım kıyafetlerin hepsini 56 almışım. daha doğru aldığım yerler hep yeni doğan için dediler onları verdiler. hastane çıkışları tulumları pijamaları falan hepsi 56. eğer bebiş kilolu olursa giydirebilirim dimi. aldığım şeyleri hiç giydirememekten korkuyorum. küçük gelmezler değil mi ?

zaten pijamalar falan lastikli oluyolar ben doğumda aldıklarımı şimdide giyiyorumkaydirigubbakcemile3bebiş kıyafetlerine gelince ilk zamanlar olur zaten o kadar hızlı büyüyolarki bi ay sonra hiçbirini giydiremiyosun ilk zamanlar ben üzeri kirlenmese bile zıbınını badisini tulumunu çorabını battaniyesini çarşafını herşeyini günlük deyiştiriyodum ama benim kızımın çok hijyenik bi ortamda olması gerekiyodu o yüzden ben öyle büyyütüm taki normal bebek ölçülerine gelene kadar

evet pijamalar lastikli oluyor canımda bide beden meselesi varya onu düşünüyorum şimdi bedenime göre alıp içine giremezsem diye korkuyorum. ya bir ay giysin yeter yine hiç giydiremezsem üzülürüm yazık o kadar özenerek aldım diye. düşünüyorum gözüme küçük geliyolar bakınca. ya diyorum olmazlarsa. bir ay giysin ben razıyım canım ya.

bizim nette sorun vardı giremedim ama kimsede gelmemiş herkes iyimi kızlar yapraknilcim senin bugün temizliyin vardı galiba bitmiştir heralde bende ütümü yaptım bugün cadı kızım mızmızlandı ama güç bela bitirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…