Canım paracıklarım

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
2 tane ev arkadaşım var.

Marketten ortak büyük şeyleri aldığımızda hangimiz aldıysak paraları bölüşüyoruz mesela yağ salça deterjan gibi.

Ben de evde mutlaka dolapta 50-100 lira bulundururum lazım olursa diye. Bunlara dolaptan bir şey verirken bunu gördüler. Neden burda duruyo paran dediler ben de lazım olursa diye dedim.

Bunlar bunu atmışlar kafaya.Dün ben okuldayken mesaj attılar; evde salça bitmiş de biz de para çekmedik senin dolaptaki paradan(100) aldık veririz sonra. Yani şöyle düşündüm; salça 30 lira olsa, 70 lirayı akşam eve gidince alırım, sonra da 10ar lira salça parasını verirler. Eve gittim sordum para üstünü, para üstü yok dediler. Salça alıcam demiştiniz dedim. Ya yağ şeker çay falan da bitmişti de onları da aldık dediler. Ben de niye bana sormadan paranın tümünü harcıyorsunuz belki bana lazım olacaktı dedim. Düşünemedik kusura bakma dediler ben de neyse yarın hemen çekin verin dedim(çünkü bunlarda paranın üstüne yatma huyu var ufak tefek borç alıp en az 200-300 liramın üstüne yattılar)

Sonra ben bu sabah mutfağa girdim; alınan salça ennnn küçüğünden, yağ ennn küçüğünden, 1 adet küp şeker, 2 tane de domates var faydalı max 50 lira tutar. Onun haricinde bir ton abur cubur almışlar tamamen kendi yedikleri, bir de mutfak masasında 2 paket bunların pahalı olduğu için içmedikleri sigaradan var.

Daha önce de konu açmıştım çok pis oldukları için. Ama bu daha başka çok büyük bencillik. Çok çok sinirlendim. Onlar akşam gelene kadar nasıl beklicem bilmiyorum sinirden. Umarım abartmıyorumdur

Yapılan alışverişin ortak olan kısmının maliyetini çıkar, kalan parayı vermelerini iste. Vermezlerse de yapacak birşey yok. En kısa zamanda mümkünse ayrıl o evden. Bu yaptıkları hırsızlığa girer, yarın öbürgün haberin olmadan paranı, eşyanı da alırlar...

Aynı evde ayrı yaşam sürdürdüğünüz insanlardan her şey beklenir.. arkadaş eş farketmez.. sizi iclerine kabul etmemişler ve sen onlardan ayrı takılıyorsun gibi geldi ve bunlara ilk baştan güvenmeyecektin..hem bir insanın parası dolapta değil çantasında cüzdanında olmalidir.. hic bir sey yoksa kart taşı sifresi sana ait olan kimse de çekemez senden habersiz..

Benim onlar benimmmm diye kötü adam kahkahası atan biri canlandı gözümde

fiş getirmiyorlar mı? fişten bak sigaraları ve abur cuburları ne kadar tutuyorsa iste. vermezlerse de bir dahaki alışverişte onlar bir şey alırsa sen paralarını verme aynı tutarda. terbiyesizle terbiyesiz olmaktan başka çözüm yok üçünüz de öğrencisiniz.

Eğer orada kalmak zorundaysan bundan sonra para bırakma dışarıda. Alışverişlerinizi de fişten paylaşın. Fiş sende olsun atma, böylece biri sana borç taktığında sen de sıradaki alışverişte ona ödeme yapmazsın. Zaten bana borcun vardı bak fiş burda dersin

Bir dahaki alışverişte ödemeyin para sakın. Bir şey derlerse “sizden paramı geri istedim vermediniz, fiş istedim o da yok ben de çözümü bunda buldum” der güler geçersiniz. Onlar vermiyorsa siz emin olun haksızlığa uğramadığınıza.

Yok canım hiç abartmıyorsun ben olsam çoktan ustune atlamıştım sen bir an önce bunlardan kurtulmaya bak

Bir dönem benmde böyle bir sorunum vardı.. Bende evdeki tüm ortak eşyalardan elimi ayağımı çektim. Her şeyi ayrı yaptım yani tuvalet kağıdından sabun deterjan yağ hepsini kendim alıp kendim kullandım. Kimse ile ortaklaşa bir şey alma. Ben bunu öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…