Canım paracıklarım

Ben de yurtta sigara içerken her seferinde oda arkadaşıma tutardım. Resmen benim paketimi beraber içerdik. Sonra fark ettim ki bu benim verdiğim her sigarayı alıyor ama kendi paketinden içeceği zaman odaya gider bir tane alır gelirdi. Aklıma o zaman dank etti :) Bazı insanlar karşısındakileri sömürmeyi bir kar biliyor.

Bence hiç bi gıdayı, deterjanı falan ortak kullanmayın.. çünkü herkes aynı miktarda mı kullanıyor.. kimisi az kullanır kimisi müsriflik yapar bol keseden döker.!!banyodada da öyle.. kimisi suyu harıl harıl açar.. hiç kapamaz... Çok zor başkasına tahammül... yeri geliyor aynı evin içinde öz kardeşine tahammül olmuyor.. sen düşün artık..

Şöyle saçma sapan insanlarla eve çıkıp sonra bir ton ağlıyorsunuz. O değil markette de beş saat 23 tlyi 3 ayrı karttan çektiriyolar sıra bekliyoruz. Ne küçük hesapların insanlarısınız ya
Ne saçma bir yorum . Arkadaş öğrenci tabi ki parasını hesaplamak zorunda. Sen kendi büyük hesaplarınla ilgilen madem.

Fişe bakın,sigara abur cubur vb sizin tüketmeyeceğiniz şeylerin parasını isteyin,vermiyorlarsa da bir dahaki alışverişten düşeceğinizi söyleyin ve o tutar olana kadar da beş kuruş vermeyin.(daha öncede sorun yaşamışsınız bu konuda zaten)
Para bırakmayın evde,üzerinizde taşıyın.

Biz şöyle yapıyorduk: 3 kişiydik mutfakta kutumuz vardı herkes aynı miktar para koyuyordu kutuya (mesela 200'er lira).ay boyunca evin ihtiyaçlarını oradan karşılıyorduk.oradan para alıp markete manava en az ikimiz gidiyorduk.hesap fişlerini de kutuya bırakıyorduk.mesela deterjan, abur cubur özele giriyordu.bir arkadaş sosis seviyordu o kendisi ayrı alıyordu.biz kasadan öde derdik olmaz derdi. özel eşyalarını herkes kendisi istediği zaman kendi kesesinden gidip alıyordu.bir kez bile sorun yaşamadık, düzenimiz iyiydi.baştan kurallar belirlenmezse ve kişiler de çıkarcıysa ev arkadaşlığı cok zordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…