- 15 Nisan 2018
- 952
- 1.176
- 63
- 36
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Ya bazen sabah erkenden dersim oluyor para çekecek vaktim olmuyor diye koymuştum ama hiç tahmin edemedim böyle yapacaklarını açıkçası. Koymam zaten artık cüzdanıma saklarımHangi cesaret dolaba 100 lira koydun kuzum ya. Ben kendi evimde bile koymam mutfak dolabına ortalık gibi resmen. Kendim çalışmıyorum ama eşimin verdiği harçlıklardan biriktirdiğimi saklarım eşim bile alamaz yani.sen birde anlaşamıyorsun. Benim kuz kardeşimde üç kişi kalıyorlar onlarda da başladı anlaşmazlık. Onada üzülüyorumçok kötü bir durum. Bir uyeninde dediği gibi aldıkları hiçbişeyde yeme paranın tümünü iste. Acil olanları verirsin çay yağ şeker gibi
Tamamen senin suçun, onlar kullandın diye para bırakıyorsun cebinde olması gerekirken.2 tane ev arkadaşım var.
Marketten ortak büyük şeyleri aldığımızda hangimiz aldıysak paraları bölüşüyoruz mesela yağ salça deterjan gibi.
Ben de evde mutlaka dolapta 50-100 lira bulundururum lazım olursa diye. Bunlara dolaptan bir şey verirken bunu gördüler. Neden burda duruyo paran dediler ben de lazım olursa diye dedim.
Bunlar bunu atmışlar kafaya.Dün ben okuldayken mesaj attılar; evde salça bitmiş de biz de para çekmedik senin dolaptaki paradan(100) aldık veririz sonra. Yani şöyle düşündüm; salça 30 lira olsa, 70 lirayı akşam eve gidince alırım, sonra da 10ar lira salça parasını verirler. Eve gittim sordum para üstünü, para üstü yok dediler. Salça alıcam demiştiniz dedim. Ya yağ şeker çay falan da bitmişti de onları da aldık dediler. Ben de niye bana sormadan paranın tümünü harcıyorsunuz belki bana lazım olacaktı dedim. Düşünemedik kusura bakma dediler ben de neyse yarın hemen çekin verin dedim(çünkü bunlarda paranın üstüne yatma huyu var ufak tefek borç alıp en az 200-300 liramın üstüne yattılar)
Sonra ben bu sabah mutfağa girdim; alınan salça ennnn küçüğünden, yağ ennn küçüğünden, 1 adet küp şeker, 2 tane de domates var faydalı max 50 lira tutar. Onun haricinde bir ton abur cubur almışlar tamamen kendi yedikleri, bir de mutfak masasında 2 paket bunların pahalı olduğu için içmedikleri sigaradan var.
Daha önce de konu açmıştım çok pis oldukları için. Ama bu daha başka çok büyük bencillik. Çok çok sinirlendim. Onlar akşam gelene kadar nasıl beklicem bilmiyorum sinirden. Umarım abartmıyorumdur
Ben telefon kılıfının arasına koyuyorumYa bazen sabah erkenden dersim oluyor para çekecek vaktim olmuyor diye koymuştum ama hiç tahmin edemedim böyle yapacaklarını açıkçası. Koymam zaten artık cüzdanıma saklarım
Bir de fatura denen birşey yok mu? Neye ne kadar harcandığını zaten sen sormadan açıklamalar madem dolabından para almışlar.ortak kullanacaklarını 3 ebolup payına düşeni kesip 100 TL'nin üstünü vermeliler.kendilerini çok zeki ki saniyorlar.aksi düpedüz hirsizlik2 tane ev arkadaşım var.
Marketten ortak büyük şeyleri aldığımızda hangimiz aldıysak paraları bölüşüyoruz mesela yağ salça deterjan gibi.
Ben de evde mutlaka dolapta 50-100 lira bulundururum lazım olursa diye. Bunlara dolaptan bir şey verirken bunu gördüler. Neden burda duruyo paran dediler ben de lazım olursa diye dedim.
Bunlar bunu atmışlar kafaya.Dün ben okuldayken mesaj attılar; evde salça bitmiş de biz de para çekmedik senin dolaptaki paradan(100) aldık veririz sonra. Yani şöyle düşündüm; salça 30 lira olsa, 70 lirayı akşam eve gidince alırım, sonra da 10ar lira salça parasını verirler. Eve gittim sordum para üstünü, para üstü yok dediler. Salça alıcam demiştiniz dedim. Ya yağ şeker çay falan da bitmişti de onları da aldık dediler. Ben de niye bana sormadan paranın tümünü harcıyorsunuz belki bana lazım olacaktı dedim. Düşünemedik kusura bakma dediler ben de neyse yarın hemen çekin verin dedim(çünkü bunlarda paranın üstüne yatma huyu var ufak tefek borç alıp en az 200-300 liramın üstüne yattılar)
Sonra ben bu sabah mutfağa girdim; alınan salça ennnn küçüğünden, yağ ennn küçüğünden, 1 adet küp şeker, 2 tane de domates var faydalı max 50 lira tutar. Onun haricinde bir ton abur cubur almışlar tamamen kendi yedikleri, bir de mutfak masasında 2 paket bunların pahalı olduğu için içmedikleri sigaradan var.
Daha önce de konu açmıştım çok pis oldukları için. Ama bu daha başka çok büyük bencillik. Çok çok sinirlendim. Onlar akşam gelene kadar nasıl beklicem bilmiyorum sinirden. Umarım abartmıyorumdur
Cevap veremedim dün kusura bakmayın yetiştirmem gereken işlerim vardı ancak fırsat bulabildim.
Akşam geldiler bunlar. Para çektiyseniz şu market paralarını versenize lazım da dedim. Ha ay doğru çok haklısın unuttuk onu diyip kendilerinden emin bi biçimde çıkarıp bana 20şer lira verdiler
Dalga geçiyosunuz galiba aldıklarınızı gördüm küçücük yağ küçücük salça bi de küp şeker almışsınız kalanıyla kendinizi sigarayla çikolata almışsınız dedim. O sigarayla çikolatayı kendi paramızla aldık dediler. Madem sigarayla çikolatayı alacak paranı vardı neden nakitimiz yok diyip benim paramı aldınız dedim. Şöyle bi birlerine baktılar cevap vermediler doğru düzgün yani nakitimiz vardı da öyle çok değildi falan kem küm ettiler. Ben de kafayı yedim bağırdım biraz bana 100 liramı vericeksiniz ayrıca aldığınız tüm borçları da vereceksiniz ben de her şeyimi ayrı alıcam bu evde sizinle hiçbir şeye ortak girişmeyeceğim safi zararsınız dedim. Bunlar market parasıyla birlikte aşırı gönülsüz bi biçimde borçlarını da verdiler toplam 200 lira aldım ama önceki borçları bundan da fazla tabi
Ben de iyice çirkefleşip sizin borçlarınız 50şer lira mı sadece sizce bu ne böyle tüm paramı verin dedim ailelerimiz para göndersin öyle verelim dediler. BENİM AİLEM BANA PARA GÖNDERMEDİĞİ HALDE TÜM PARAMI KENDİM KAZANDIĞIM HALDE PARALARIMI YERKEN BUNU HİÇ DÜŞÜNMÜYOLARDI AMA
Arayın ananınızı babanınızı hemen göndersinler para yoksa ben ararım dedim. Tamam dediler. Ben de odama gittim. 2 gün sonra kalan paraları da isticem
Cevap veremedim dün kusura bakmayın yetiştirmem gereken işlerim vardı ancak fırsat bulabildim.
Akşam geldiler bunlar. Para çektiyseniz şu market paralarını versenize lazım da dedim. Ha ay doğru çok haklısın unuttuk onu diyip kendilerinden emin bi biçimde çıkarıp bana 20şer lira verdiler
Dalga geçiyosunuz galiba aldıklarınızı gördüm küçücük yağ küçücük salça bi de küp şeker almışsınız kalanıyla kendinizi sigarayla çikolata almışsınız dedim. O sigarayla çikolatayı kendi paramızla aldık dediler. Madem sigarayla çikolatayı alacak paranı vardı neden nakitimiz yok diyip benim paramı aldınız dedim. Şöyle bi birlerine baktılar cevap vermediler doğru düzgün yani nakitimiz vardı da öyle çok değildi falan kem küm ettiler. Ben de kafayı yedim bağırdım biraz bana 100 liramı vericeksiniz ayrıca aldığınız tüm borçları da vereceksiniz ben de her şeyimi ayrı alıcam bu evde sizinle hiçbir şeye ortak girişmeyeceğim safi zararsınız dedim. Bunlar market parasıyla birlikte aşırı gönülsüz bi biçimde borçlarını da verdiler toplam 200 lira aldım ama önceki borçları bundan da fazla tabi
Ben de iyice çirkefleşip sizin borçlarınız 50şer lira mı sadece sizce bu ne böyle tüm paramı verin dedim ailelerimiz para göndersin öyle verelim dediler. BENİM AİLEM BANA PARA GÖNDERMEDİĞİ HALDE TÜM PARAMI KENDİM KAZANDIĞIM HALDE PARALARIMI YERKEN BUNU HİÇ DÜŞÜNMÜYOLARDI AMA
Arayın ananınızı babanınızı hemen göndersinler para yoksa ben ararım dedim. Tamam dediler. Ben de odama gittim. 2 gün sonra kalan paraları da isticem
Canım akli melekelerin yerinde miydi senin bunu yazarken? Benim eve ne koşullar altında çıktığımı biliyor musun da bi ton ağlıyosun diyosun? Sen sanırım hayatında hiç zor durumda kalmamışsın. Gerekirse 5 saat 5 lirayı ayrı ayrı çektirebilirim çünkü ben öğrenciyim, hiçbir destek görmüyorum. Sen büyük hesapların insanıysan git ötede yaşa bulaşma bana açtırma ağzımı. Yallah sen kocana 5 çeşit yemek pişir vasıfsız ne anlarsın dışarıdaki hayattan. Tabi kendini tek işe yarar hissettiğin yer anca kocanla gidebildiğin market olduğu için orada sıra beklemek sana zor geliyordurŞöyle saçma sapan insanlarla eve çıkıp sonra bir ton ağlıyorsunuz. O değil markette de beş saat 23 tlyi 3 ayrı karttan çektiriyolar sıra bekliyoruz. Ne küçük hesapların insanlarısınız ya
Üniversitede yurda çıktık çocukluk arkadaşımla aynı odadaydık. Markete giderdik yemediğim abur cuburun parasına ortak olurdum. Sonra dank etti baktım kimse benim gibi yapmıyor, bak arkadaşım ortak kullandıklarımızı öderim ama diğerleri bütçemi aşıyor demiştim çünkü onun ailesi çok daha fazla para gönderiyordu.
Sabah uyanıyordum gece sigaramı bitirmiş, hazırlanıcam dolaba bakıyorum hiç sormadan kıyafetlerimi giyip gitmiş, bakkala bile benim ayakkabımla giderdi.
Daha bahar olduğu için memleketten kışlıkları getirmemiştim, o günde nasıl yağmurlu benimde ceketim yok yanımda. Aradım, izin aldım ceketini giymek için aa tabi ne istersen giyebilirsin dedi. Akşamına tüm yurda “mavilimonata dolabımı izinsiz açıp ceketimi giymiş.” diye anlatmıştı.
İyi niyet kötü birisi bence. Net olun, 50 kuruşun hesabını yapan daha kıymetli oluyor.
Ayy paramdan otlanılmasından nefret ederim sigaramdan otlanılmasından daha da nefret ederim. Allahtan ev arkadaşlarımla bedenlermiz aynı değil yoksa kesin kıyafetlerimi de giyerlerdi.
Uyuşturucu muYa ya ben de. Sonra bir eve çıkmıştım ilanda görüp. 3-4 ay kaldım oradan ayrıldım eşimin evine yerleşmiştim uyuşturucu içtiklerini farkettiğim için. Kış olduğu için yazlıkları öylece getirip kaldırmıştım bir sonraki yaz bir baktım biiiiiirrr sürü kıyafetim eksik. Ah şimdi ki aklım olsa ailemin olduğu yeri yazardım. Allah yardımcın olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?