Çekişmeli boşanmanın ön inceleme duruşması hakkında

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.409
1.883
83
Merhaba kızlar , çekişmeli boşanmanın ilk duruşması olacakmış , ön inceleme duruşması yani sanırım davanın gidişatı konuşulacakmış. Hiç deneyimleyeniniz oldu mu? Beni ne bekliyor nasıl davranmalıyız ?

Merhaba, siz davacı mi davalı mi? Ben de benzer bir süreçten geçiyorum da. İlk dava dilekçesi ne zaman verildi? Ne kadar zaman üstüne yani on inceleme duruşması yapılacak?

Tanık kısmına gecilecek sanırım . Hatırladığım kadarıyla bizde dilekçeler bitti. Tedbir nafakası aciklandi sonra tanıklar. Yanlışım olabilir

Siz iddialarinizla davanizi açtınız dimi , eşiniz davalı oldu. Eşiniz de sizi kusurlu göstermek için kendi delilleriyle başka bir dava açtı size karşı , sizde davali oldunuz. Aynı şeyi yasadim. Davayı açtım , eş kişisi de bana karşı yeni dava açtı. Davalar birleştirildi. Dilekçe kısmında davacı - karşı davalı diye hitaplarini hatırlıyorum

İlk duruşmada anlaşmalıya döner mi dönmez mi diyecek hakim ve yaklaşık 2 dakikada duruşmadan çıkacaksınız

Nasıl yani bu kadar mı sorulmayacak mı dilekçede sunulan iddialar ben bunun için mi başka şehire gideceğim dava için
Gitmeyebilirsin benimki neredeyse karara bağlanacak karşı taraf hiçbir duruşmaya katılmadı, hakim bana da hiç soru sormadı daha..
ben her duruşmaya katılan biri olarak tavsiyem şahitler dinleneceği zaman katıl..

Bu dediğiniz cekişmeli değil mi çok ilginç ilk duruşmaya gidip avukati da görmek istiyorum aslında duruşmada nasıl vs bizim süreç biraz çetrefilli olacak çünkü sonrakilere gitmem o zaman tanikta annem ve yakın arkadaşım var annemi hiç karistirmayayim diyorum bilemiyorum karşı taraf ne yapacak

benim de çekişmeli
Ben ilk duruşmada hakim ve avukatlar birbirlerine hal hatır soruyor sanmıştım duruşma bitti (şakasız)
dolayısıyla ilk duruşmada avukat iyi mi kötü mü anlamayacaksın zaten

Çok teşekkür ederim ben zamanı gelince avukata sorayım gelmene gerek yok derse hiç evde bebeğimi bırakıp 5 saat yol cekmeyeyim size de bol şans

Çok teşekkür ederim ben zamanı gelince avukata sorayım gelmene gerek yok derse hiç evde bebeğimi bırakıp 5 saat yol cekmeyeyim size de bol şans
Teşekkür ederim İnşallah senin de gönlüne göre olur..
şimdi biraz eski konularına baktım bazı yerlerde kendimi gördüm..
ihtiyaç duyarsan özelden de yazabilirsin..

Hakim sadece dosyayı gözden geçiriyor.
Ben gitmiştim bütün duruşmalara.On duruşmada karşı avukst nafakayı düşürün diye ısrar ediyordu hakim bana bakarak tepkimi ölçtü gibime geldi ben rızam olmadığını belli ettim celse acacakti açmadı,yani ne olacağı belli olmaz yokluğunuzda,gidin bulunun orada

Benim geçen çarşamba oldu. Çocuk için dava tarihi itibariyle nafaka bağlandı. Ben davacıyım tanık bildircem. Karşı taraf çocukla kişisel ilişki için pedagogla görüşecek. Bı de karşı taraf hiç birseye cevap vermediği için bizim aşırı kısa sürdü

Yani şöyle mi; diyelim ki dava dilekçesinin tarihi atıyorum 20 Kasım, ilk duruşma 20 Haziran. Dolayısıyla 20 Kasımdan itibaren geriye dönük mu olmuş oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…