- 4 Mayıs 2022
- 1.409
- 1.883
- 83
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Merhaba, siz davacı mi davalı mi? Ben de benzer bir süreçten geçiyorum da. İlk dava dilekçesi ne zaman verildi? Ne kadar zaman üstüne yani on inceleme duruşması yapılacak?Merhaba kızlar , çekişmeli boşanmanın ilk duruşması olacakmış , ön inceleme duruşması yani sanırım davanın gidişatı konuşulacakmış. Hiç deneyimleyeniniz oldu mu? Beni ne bekliyor nasıl davranmalıyız ?
Her ikisiyim. Açılalı 5 ay oldu anca çağırdılar dilekçe süresi bitti.Merhaba, siz davacı mi davalı mi? Ben de benzer bir süreçten geçiyorum da. İlk dava dilekçesi ne zaman verildi? Ne kadar zaman üstüne yani on inceleme duruşması yapılacak?
AğustosdaDavayı ne zaman açtınız?
AnlayamadimHer ikisiyim. Açılalı 5 ay oldu anca çağırdılar dilekçe süresi bitti.
Ben de şunu diyorum. Çekişmeli davada bir taraf davayı açar, başlatır ve davayı açan, başlatan kişi de "davaci" olur. Yani davayı açan kişi "davali" olamaz. "Davalı" hakkında dava acilandir.Hanımefendi dava açınca karşı taraf karşı dava açmışsa davalı olmuştur
Nasıl yani bu kadar mı sorulmayacak mı dilekçede sunulan iddialar ben bunun için mi başka şehire gideceğim dava içinİlk duruşmada anlaşmalıya döner mi dönmez mi diyecek hakim ve yaklaşık 2 dakikada duruşmadan çıkacaksınız
Gitmeyebilirsin benimki neredeyse karara bağlanacak karşı taraf hiçbir duruşmaya katılmadı, hakim bana da hiç soru sormadı daha..Nasıl yani bu kadar mı sorulmayacak mı dilekçede sunulan iddialar ben bunun için mi başka şehire gideceğim dava için
Bu dediğiniz cekişmeli değil mi çok ilginç ilk duruşmaya gidip avukati da görmek istiyorum aslında duruşmada nasıl vs bizim süreç biraz çetrefilli olacak çünkü sonrakilere gitmem o zaman tanikta annem ve yakın arkadaşım var annemi hiç karistirmayayim diyorum bilemiyorum karşı taraf ne yapacakGitmeyebilirsin benimki neredeyse karara bağlanacak karşı taraf hiçbir duruşmaya katılmadı, hakim bana da hiç soru sormadı daha..
ben her duruşmaya katılan biri olarak tavsiyem şahitler dinleneceği zaman katıl..
benim de çekişmeliBu dediğiniz cekişmeli değil mi çok ilginç ilk duruşmaya gidip avukati da görmek istiyorum aslında duruşmada nasıl vs bizim süreç biraz çetrefilli olacak çünkü sonrakilere gitmem o zaman tanikta annem ve yakın arkadaşım var annemi hiç karistirmayayim diyorum bilemiyorum karşı taraf ne yapacak
Teşekkür ederim İnşallah senin de gönlüne göre olur..Çok teşekkür ederim ben zamanı gelince avukata sorayım gelmene gerek yok derse hiç evde bebeğimi bırakıp 5 saat yol cekmeyeyim size de bol şans
Hakim sadece dosyayı gözden geçiriyor.Merhaba kızlar , çekişmeli boşanmanın ilk duruşması olacakmış , ön inceleme duruşması yani sanırım davanın gidişatı konuşulacakmış. Hiç deneyimleyeniniz oldu mu? Beni ne bekliyor nasıl davranmalıyız ?
Benim geçen çarşamba oldu. Çocuk için dava tarihi itibariyle nafaka bağlandı. Ben davacıyım tanık bildircem. Karşı taraf çocukla kişisel ilişki için pedagogla görüşecek. Bı de karşı taraf hiç birseye cevap vermediği için bizim aşırı kısa sürdüMerhaba kızlar , çekişmeli boşanmanın ilk duruşması olacakmış , ön inceleme duruşması yani sanırım davanın gidişatı konuşulacakmış. Hiç deneyimleyeniniz oldu mu? Beni ne bekliyor nasıl davranmalıyız ?
Yani şöyle mi; diyelim ki dava dilekçesinin tarihi atıyorum 20 Kasım, ilk duruşma 20 Haziran. Dolayısıyla 20 Kasımdan itibaren geriye dönük mu olmuş oluyor?Benim geçen çarşamba oldu. Çocuk için dava tarihi itibariyle nafaka bağlandı. Ben davacıyım tanık bildircem. Karşı taraf çocukla kişisel ilişki için pedagogla görüşecek. Bı de karşı taraf hiç birseye cevap vermediği için bizim aşırı kısa sürdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?