Cinsiyet siparişi

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.

Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.

Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?

Yani insanlar genel olarak ikinci çocukta bu yorumu sıkça yaparlar. Erkek evladı tattın bir de kızı tadarsın inşallah diye iyi bir temennidir esasında ama sonuç olarak herkes bilir ki nasip neyse odur. Ağıza sakız olacak şey nedir anlamadım. Sizi eltinizle falan yarıştırdıklarını düşünmeyin bence.
Kaldı ki her çocuğun yapısı farklıdır 3 yaşındaki çocuğunuzun yapısı böyleyken bir diğeri aynı cinsiyet olsa da başka olabilir. Genel olarak erkek çocuklar anneye düşkündür diye bir inanış var elbet ve bence siz erkek annesi olmayı çok sevmişsiniz.

Allahım esirgesin, Allah bu akılda koysun inşallah oğlunuzu, yerim onu ben yaaa =)
Aldırış etmeyin, bizim sülalede kız çocuğu delisi, öyle konuşurlar işte hep. Abimin iki oğlu oldu, 2.sinin cinsiyeti belli olduğunda annem ay hadi inşallah kızdır demişti yengem bozulmuştu haklı olarak. Siparis veremiyoruz sonuçta, sağlıklı olsun hayırlı bir evlat olsun yeter.

Ya bence her seye de alinmamak lazim ya, her seyi de ciddoye almayin yani.
He cinsoyetinden oturu sizin cocugunuza farkli davranilirsa kiz veya erkek farketmez, elbette ki tepki gosterin, ama insanin icinden kiz veya erkek olsun diye istemesi bence sorun edilmemeli.

Iki oglum var, kayinvalidem bir de kiz yap diyor, diyorum ya o da erkek olursa ogullarimi sevmiyor degilim, ya da kiz cocuk hayaliyle yatip kalkiyor da degilim, geyik iste sadece.

Dert aramak değil ya, sadece oğlumun cinsiyeti belli olduğunda, yine baktır kız olabilir belki diyerek, beni hamilelik döneminde çok sinirlendirdiler. Hatta güya kaynana kişisi, şaka yaparak, hastanede kız bebekle karışır belki deyip, beni inanılmaz germişti. Şaka yaptık deyip çıkmıştı işin içinden. Bu insanlarla bir şekilde muhatap olsaydıniz anlardiniz, ne diyebilirim ki :) oğluma olup bitiyorlar o konuda haklarını yiyemem ama bilemiyorum beyinlerini okuyorum ben onların ikinci çocuk mevzusuna dair :)

Kimse kimseye karismasa ne güzel olurdu her şey...

Cahillerin ağzına sakız olmak çok mu korkunç? Onlar konuşur. En fazla konuşurlar.

Kaynana çok meraklıysa kendi doğursun :) Ben cinsiyet ayrımı yapmıyorum ama çok istiyorsan sen çalışmalara basla annecim diyecen öyle kalacak

Allah herkesin bebeğine ve çocuğuna sağlık versin. Cinsiyetin önemi yok. Benim iki oğlum var. Üçüncüyü yap. Muhakkak bir kızın olsun diyorlar. Ben şu an kesinlikle üçüncü bir çocuk düşünmediğim bir kenara. Üçüncü kız olsa bu sefer: dördüncüyu yap. Kiz yalnız kalmasın erkek kardeşlerin yaninda demeye başlarlar. Yani kaçış yok. Allah sağlıklı hayırlı evlat versin. Gerisi cahilin cahil konuşması

Hanımlar, bana hamilelikte büyük travmalar yaşattı kaynana gorumceler ve ben aynısını yaparlar mı acaba diye düşünmeye basladim istemsiz. Sağlıklı bir evlada sahip ol gerisi önemsiz deselerdi evet bana travma yaşatmış olmayacaklarsi ve cahil düşüncelerini az da olsa takmayacaktim belki.

Bebeğimi sallıyordu kv. O zamanlar bebeğim 10 aylık falandı. İçeri bir girdim yazma bağlamış yavrumun kafasına, birbirlerine gösteriyorlar gorumcelerle. Aynı kız gibi oldu falan diyorlar. Tövbe tövbe yine gerildim

benim ablamın 2 çocuğu var. ilki erkek ikinci kız... ilkinde ille erkek olsun diye tutturdular özellikle eşinin familyası... erkek denilince nerdeyse göbek atacaklardı. sonra 2.yi söyledi ablam. aman kız olsun. ikisinin de tadı başka.. 2. kız olmalı ki ilerde sana bakacak birisi olsun( ne alakaysa!) ikinciyi de kız diye duyurunca değmesinler onların keyfine.... kısaca o siparişlerin sonu yok. anneye fikrini isteğini gönlünden geçeni de soran yok... ama sonuçta baktığında onun bunun fikri değil Allah'ın takdiri oluyor. önemli olan sağlıkla doğsunlar. maalesef onun dışında- her aileyi kastetmiyorum ama pek çok ailede-artık bu ince düşünceyi üst ailelerden beklemek boşuna kişinin kendisini üzmesine sebep oluyor.

Hiç üzülmeyin siz Allah'ım sağ salim nasip etsin yeterki sağlıkli olsun benim 2 kızım var halaa bir baskı var üçüncü yapın erkek olsun filan daha düşünmüyorum yapamam diyorum ameliyat oldum.
Olsun olsun deyip alternatif sunuyorlar birde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…