- 9 Kasım 2015
- 2.826
- 4.095
- 133
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
düşünüp germeyin kendinizi yaşayıp görmüşsünüz bi dahakine tedbirli olmak lazım demek kiTövbe tövbe yine gerildim
psikolojisini bozar o dengesizler çocuğun. imkan varsa kendiniz bakın yada bakıcıya baktırın. babane hala diyaloğu dışına çıkartmayın çocuğunuzu. aynı dengesizler bende de var. ordan tecrübe ettim bendeHanımlar, bana hamilelikte büyük travmalar yaşattı kaynana gorumceler ve ben aynısını yaparlar mı acaba diye düşünmeye basladim istemsiz. Sağlıklı bir evlada sahip ol gerisi önemsiz deselerdi evet bana travma yaşatmış olmayacaklarsi ve cahil düşüncelerini az da olsa takmayacaktim belki.
Bebeğimi sallıyordu kv. O zamanlar bebeğim 10 aylık falandı. İçeri bir girdim yazma bağlamış yavrumun kafasına, birbirlerine gösteriyorlar gorumcelerle. Aynı kız gibi oldu falan diyorlar. Tövbe tövbe yine gerildim
Bunu ben kendi oğluma yapıyorum. Arada taç, bandana vs takıp aileme atıyorum fotoğrafınıHanımlar, bana hamilelikte büyük travmalar yaşattı kaynana gorumceler ve ben aynısını yaparlar mı acaba diye düşünmeye basladim istemsiz. Sağlıklı bir evlada sahip ol gerisi önemsiz deselerdi evet bana travma yaşatmış olmayacaklarsi ve cahil düşüncelerini az da olsa takmayacaktim belki.
Bebeğimi sallıyordu kv. O zamanlar bebeğim 10 aylık falandı. İçeri bir girdim yazma bağlamış yavrumun kafasına, birbirlerine gösteriyorlar gorumcelerle. Aynı kız gibi oldu falan diyorlar. Tövbe tövbe yine gerildim
Bunu ben kendi oğluma yapıyorum. Arada taç, bandana vs takıp aileme atıyorum fotoğrafını
iyi de ne bileyim travmatik olmasın kız güzeli, arkası kız konuşmaları.. belki pedagog arkadaşlar varsa yorum yaparlar ama ben hep bu cinsiyetçi konuşmalardan çekinirim. erkek çocuğum var benim de ama ona bile erkekliği ön plana çıkarıcı şeyler söylemiyorum. daha doğrusu cinsiyetlere bazı davranışları, beğenileri, hobileri aşılamayı doğru bulmuyorum. arkası kız gibi demek daha fena.. nesi kız gibi? kibar bir erkek çocuğuysa maşallah ona.. neden kız gibi olması lazım. sadece kibarlık neden kızlara atfedilen bir özellik olsun ki? yada niye bir erkeğin kaba saba olması beklenir? ben bu konularda biraz hassasım.Kendim bakıyorum. Bu zamana kadar hiç baktirmadim onlara. Evet, şimdi oğluma ölüp bitiyorlar ama hamilelikte çok zor zamanlar yaşattılar bana. Hala daha oğlumu gorduklerinde, kız güzeli bu çocuk, arkası kız deyip duruyorlar.
iyi de ne bileyim travmatik olmasın kız güzeli, arkası kız konuşmaları.. belki pedagog arkadaşlar varsa yorum yaparlar ama ben hep bu cinsiyetçi konuşmalardan çekinirim. erkek çocuğum var benim de ama ona bile erkekliği ön plana çıkarıcı şeyler söylemiyorum. daha doğrusu cinsiyetlere bazı davranışları, beğenileri, hobileri aşılamayı doğru bulmuyorum. arkası kız gibi demek daha fena.. nesi kız gibi? kibar bir erkek çocuğuysa maşallah ona.. neden kız gibi olması lazım. sadece kibarlık neden kızlara atfedilen bir özellik olsun ki? yada niye bir erkeğin kaba saba olması beklenir? ben bu konularda biraz hassasım.
Dert aramak değil ya, sadece oğlumun cinsiyeti belli olduğunda, yine baktır kız olabilir belki diyerek, beni hamilelik döneminde çok sinirlendirdiler. Hatta güya kaynana kişisi, şaka yaparak, hastanede kız bebekle karışır belki deyip, beni inanılmaz germişti. Şaka yaptık deyip çıkmıştı işin içinden. Bu insanlarla bir şekilde muhatap olsaydıniz anlardiniz, ne diyebilirim ki :) oğluma olup bitiyorlar o konuda haklarını yiyemem ama bilemiyorum beyinlerini okuyorum ben onların ikinci çocuk mevzusuna dair :)
Kimse kimseye karismasa ne güzel olurdu her şey...
Gocunduğunuzu bu kadar belli etmeyin. Bir oğlum var ikinciye hamileyken kızım olsun istedim hep. Oğlum oldu. Görenler kız olsaymış keşke dedi. Zoruma gidecek birşey yok.Dert aramak değil ya, sadece oğlumun cinsiyeti belli olduğunda, yine baktır kız olabilir belki diyerek, beni hamilelik döneminde çok sinirlendirdiler. Hatta güya kaynana kişisi, şaka yaparak, hastanede kız bebekle karışır belki deyip, beni inanılmaz germişti. Şaka yaptık deyip çıkmıştı işin içinden. Bu insanlarla bir şekilde muhatap olsaydıniz anlardiniz, ne diyebilirim ki :) oğluma olup bitiyorlar o konuda haklarını yiyemem ama bilemiyorum beyinlerini okuyorum ben onların ikinci çocuk mevzusuna dair :)
Kimse kimseye karismasa ne güzel olurdu her şey...
Allahım evladı olmayan bebek isteyenlere hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip etsin, evladı olanların da evladını hayırlı eylesin, sağlığını korusun. Kulak asmayın, ağzı olan konuşur.Hanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.
Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.
Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?
Sanırım onu bebeğin simasına göre söylüyorlar. Benim de oğlum var kayınvalidem hep ikinciyi yap arkası kız dedi bana, gerçekten de kızım olacak. Mesela görümcemin kızı var 1,5 yaşında kafasında saç bandı vs olmasa erkek dersin onun için de arkası erkek bunun diyor, o ikinciyi henüz yapmadı bilemiyorum ama tesadüf mü oldu nedir eskiler böyle yorum yapıp tutturabiliyorlariyi de ne bileyim travmatik olmasın kız güzeli, arkası kız konuşmaları.. belki pedagog arkadaşlar varsa yorum yaparlar ama ben hep bu cinsiyetçi konuşmalardan çekinirim. erkek çocuğum var benim de ama ona bile erkekliği ön plana çıkarıcı şeyler söylemiyorum. daha doğrusu cinsiyetlere bazı davranışları, beğenileri, hobileri aşılamayı doğru bulmuyorum. arkası kız gibi demek daha fena.. nesi kız gibi? kibar bir erkek çocuğuysa maşallah ona.. neden kız gibi olması lazım. sadece kibarlık neden kızlara atfedilen bir özellik olsun ki? yada niye bir erkeğin kaba saba olması beklenir? ben bu konularda biraz hassasım.
Benimkiler de tam tersi ...Erkek meraklısı.Erkek olunca ne olacaksa.Erkek olur inşallah kız olmasın diye dua etti hep kayınvalidem.Erkek çocuğu hayranı biri olarak ona inat sağlıklı bir kızım olsun diye dua ettim hep ve bir kızım oldu.Simdi yine bir erkek çocuk doğsa inşallah bizim de ikinci ki olsun der .Hayırlısı dediğini duymadım hiç ..Cahil her yerde her durumda cahildir .Bence takmayın ya.Evet insan takıyor .Ben bile diyorum ikincisi kız olursa bunlar üçüncü diye bana yapamaZ da arkadan arkadan eşime baskı yaparlar.Garibim o da arada kalıyor ...Hanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.
Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.
Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?