Cinsiyet siparişi

psikolojisini bozar o dengesizler çocuğun. imkan varsa kendiniz bakın yada bakıcıya baktırın. babane hala diyaloğu dışına çıkartmayın çocuğunuzu. aynı dengesizler bende de var. ordan tecrübe ettim bende

Kendim bakıyorum. Bu zamana kadar hiç baktirmadim onlara. Evet, şimdi oğluma ölüp bitiyorlar ama hamilelikte çok zor zamanlar yaşattılar bana. Hala daha oğlumu gorduklerinde, kız güzeli bu çocuk, arkası kız deyip duruyorlar.

Bunu ben kendi oğluma yapıyorum. Arada taç, bandana vs takıp aileme atıyorum fotoğrafını

Bunu ben kendi oğluma yapıyorum. Arada taç, bandana vs takıp aileme atıyorum fotoğrafını

Kaynana vs yapınca ve niyetlerini de bilince, insan sini oluyor ister istemez. Beni hamile hamile ne laf sokmalariyla ağlattılar bilseniz. O esnada büyük bir kayıp, ölüm yaşamıştım ve ikisi bir araya gelince travma yarattı bende.

iyi de ne bileyim travmatik olmasın kız güzeli, arkası kız konuşmaları.. belki pedagog arkadaşlar varsa yorum yaparlar ama ben hep bu cinsiyetçi konuşmalardan çekinirim. erkek çocuğum var benim de ama ona bile erkekliği ön plana çıkarıcı şeyler söylemiyorum. daha doğrusu cinsiyetlere bazı davranışları, beğenileri, hobileri aşılamayı doğru bulmuyorum. arkası kız gibi demek daha fena.. nesi kız gibi? kibar bir erkek çocuğuysa maşallah ona.. neden kız gibi olması lazım. sadece kibarlık neden kızlara atfedilen bir özellik olsun ki? yada niye bir erkeğin kaba saba olması beklenir? ben bu konularda biraz hassasım.

Bana hamileyken, erkek çocuğu o kadar öcü gibi anlattılar ki, eski konumda vardır, oğlum olacağını öğrenince üzülmüştüm. Çünkü onlara göre kız evlat can ciğer olurken erkek evlat canavar gibi bir şey oluyordu. Şimdi de oğlumu eltinin kızıyla kiyaslayip, onun kızı çok yabani, senin oğlun çok ciğerli derler mesela.
Çünkü erkek çocuk ciğerli olamazdı onlara göre. Dert etmeye değmez ama işte biz anneler... İkinci bir bebeğim olursa, Rabbimden tek isteğim sağlık sağlık sağlık. Oğlum olur da, sacmalayan olursa, bu defa o kadar güçsüz olmayacağım kesin. :)

İşin şakası bir yana ben sizi çok iyi anlıyorum. Eşimin ailesi de aynılar maalesef. Birbirlerinin korunup korunmadıklarına kadar merak ederler. Bana da dil uzatmaya çıktılar ama ben öyle genişlikleri sevmem. Çocuk yap, kız olsun, erkek olsun, ismi şu olsun, bu olsun, benim adım olsun vs. Bitmez bakmana karışırlar. İnsan çok sıkılıyor bir süre sonra. Hastanede karışır demek de gereksiz ötesi bir laf. Sonra sen sinirli, alıngan olursun onlar iyi niyetli.. 3 ayda çocuğun olmazsa adını çıkartırım diyen kv ki bunu akrabaların yanında yapıyor şaka yapmış oluyor ben yine sinirli, alıngan. Bunların derdi işsizlik, burun büyüklüğü, hadsizlik.. En iyisi laf geldiği anda ağzılarına tıkmak. Kız istiyorsan doğur bir tane ahahahah deyip sinir etmek. :) Başka türlü anlamazlar.

Gocunduğunuzu bu kadar belli etmeyin. Bir oğlum var ikinciye hamileyken kızım olsun istedim hep. Oğlum oldu. Görenler kız olsaymış keşke dedi. Zoruma gidecek birşey yok.

Allahım evladı olmayan bebek isteyenlere hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip etsin, evladı olanların da evladını hayırlı eylesin, sağlığını korusun. Kulak asmayın, ağzı olan konuşur.

Sağlıklı sıhatli hayırlı evlat olduktan sonra cinsiyet önemli değil.
Kızım var 3 yaşında hamileyim geneli oğlun olur inşallah diyor. Ama ultrason da kız dedi doktor millet hala belki erkektir karnın erkeğe benziyor diyor

Sanırım onu bebeğin simasına göre söylüyorlar. Benim de oğlum var kayınvalidem hep ikinciyi yap arkası kız dedi bana, gerçekten de kızım olacak. Mesela görümcemin kızı var 1,5 yaşında kafasında saç bandı vs olmasa erkek dersin onun için de arkası erkek bunun diyor, o ikinciyi henüz yapmadı bilemiyorum ama tesadüf mü oldu nedir eskiler böyle yorum yapıp tutturabiliyorlar

Benimkiler de tam tersi ...Erkek meraklısı.Erkek olunca ne olacaksa.Erkek olur inşallah kız olmasın diye dua etti hep kayınvalidem.Erkek çocuğu hayranı biri olarak ona inat sağlıklı bir kızım olsun diye dua ettim hep ve bir kızım oldu.Simdi yine bir erkek çocuk doğsa inşallah bizim de ikinci ki olsun der .Hayırlısı dediğini duymadım hiç ..Cahil her yerde her durumda cahildir .Bence takmayın ya.Evet insan takıyor .Ben bile diyorum ikincisi kız olursa bunlar üçüncü diye bana yapamaZ da arkadan arkadan eşime baskı yaparlar.Garibim o da arada kalıyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…