- 10 Şubat 2019
- 4.350
- 5.608
- 63
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Ben de aynısını yaşadığım için cevap veriyorum batma değil ama insana gerçekten sözle olmasa bile baskı yapiyorlar.Benjmkiler kız olacağını duyunca surat yaptı .Hiç sağlıklı olsun demedi kayinvalide.Hep inşallah erkek olur inşallah erkek olur dedi.Simdi de yine aynı şeyi yapıyor .Yine surat yapacak..İnsan rahatsız oluyor ..Yani ne var bunda ? Allah iki cınsıyetten de tattırsın derler onun ıcın temennide bulunurlar. Neden batıyor ki sana ? Bi baskı göremedim ben
Erkek evladının tadı başka kız evladının tadı başka. İkiside apayrı güzel. Bir kızım bir oğlum var. İkisinide yaşadım. Şimdi 3.ye hamileyim asla cinsiyet düşünmüyorum. Allahım sağlıklı sıhhatli versin de cinsiyet ne önemi var. Siz de sakız olsanız ne olur ki. Bu sizin seçiminizle onların isteği ile olan bişe değil ki. O yüzden kuzucuğa bi kardeş gelsin de sağlıklı sıhhatli olsunHanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.
Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.
Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?
Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :)
ayyy bizde de aynı durum oldu. erkek olsuncu familya çöktü tepeme.ilk cinsiyet muayenesinde doktor kız dedi. bunlar hala diretiyor yok o bebek erkek. ben rüyamda gördüm. yok siz inanmayın doktora. bakın görün doğumda erkek doğacak. (muska mı yaptılar ne yaptılarsa artık o kadar emin konuşuyorlar) bende onlara inat dua ettim kızım olsun diye. ama Allahın takdiri sonuçta. oğlum olacağını öğrenince sinir olmuştum. sırf o baskılarından kaynaklı. halbuki ilk hamile olduğumu öğrendiğimde hep sağlıklı olsun da farketmezciydim ben. sonra kendime kızdım. insan kendi evladı hakkında böyle hissetmemeli ve çok şükür bebek sahibi olacaktım. bi anda kendimi Allah'ın katında çok nankör gördüm. sonra da karnımdakinin bunu hissettiğini düşündüm. o üzüldü gibi hissedip ben daha çok üzüldüm. bana bunu yaşatmaya ne hakları vardı!!! o dönemden başladı zaten sorunlarımızda. neyse şimdi çok şükür sağlıklı dünya tatlısı oğlum var. Allah mutlu mesut sağlıkla büyüdüğü günleri de göstersin. ama bende şunu öğrendim sizin dediğiniz gibi ve aklımda hep mevlananın lafı " cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adabına"Benimkiler de tam tersi ...Erkek meraklısı.Erkek olunca ne olacaksa.Erkek olur inşallah kız olmasın diye dua etti hep kayınvalidem.Erkek çocuğu hayranı biri olarak ona inat sağlıklı bir kızım olsun diye dua ettim hep ve bir kızım oldu.Simdi yine bir erkek çocuk doğsa inşallah bizim de ikinci ki olsun der .Hayırlısı dediğini duymadım hiç ..Cahil her yerde her durumda cahildir .Bence takmayın ya.Evet insan takıyor .Ben bile diyorum ikincisi kız olursa bunlar üçüncü diye bana yapamaZ da arkadan arkadan eşime baskı yaparlar.Garibim o da arada kalıyor ...
Ayyy bu sığ düşüncelere kafanı yorma canım siparişle çocuk olmuyor olursada erkek kız size farketmez eminim onlar en fazla 3 gün konuşur hiç takma bosverHanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.
Oğlum çok narin, kibar, evde herşeye yardım etmeye çalışan, bir şey tasisam koşup ucundan tutan, çok ama çok düşünceli bir bebek. O doğduktan sonra açıkçası kız bebek hayalim kendi kendine eridi bitti. Hatta erkek olursa, birbirlerine daha iyi destek olurlar diyorum kendi kendime düşününce. Tabii ki herşeyin başı sağlık ama oğlum benim dünyam ve o kadar arkadaş ki bana o küçücük haliyle.
Geçen gün babasıyla tartıştık ve sesler ne yazik ki yükseldi biraz. Daha doğrusu eşimin sesi. Bunu duyan oğlum babasının yanına giderek anneme bir daha bağırma babaa dedi. Yanıma gelip üzülme ben seni korurum falan dedi. Aşkım ya. :) Ne yani ikinci bir oğlum olursa ki hiç mahsuru yok, bu cahillerin ağzına sakız mi olacagim şimdi?
ayyy bizde de aynı durum oldu. erkek olsuncu familya çöktü tepeme.ilk cinsiyet muayenesinde doktor kız dedi. bunlar hala diretiyor yok o bebek erkek. ben rüyamda gördüm. yok siz inanmayın doktora. bakın görün doğumda erkek doğacak. (muska mı yaptılar ne yaptılarsa artık o kadar emin konuşuyorlar) bende onlara inat dua ettim kızım olsun diye. ama Allahın takdiri sonuçta. oğlum olacağını öğrenince sinir olmuştum. sırf o baskılarından kaynaklı. halbuki ilk hamile olduğumu öğrendiğimde hep sağlıklı olsun da farketmezciydim ben. sonra kendime kızdım. insan kendi evladı hakkında böyle hissetmemeli ve çok şükür bebek sahibi olacaktım. bi anda kendimi Allah'ın katında çok nankör gördüm. sonra da karnımdakinin bunu hissettiğini düşündüm. o üzüldü gibi hissedip ben daha çok üzüldüm. bana bunu yaşatmaya ne hakları vardı!!! o dönemden başladı zaten sorunlarımızda. neyse şimdi çok şükür sağlıklı dünya tatlısı oğlum var. Allah mutlu mesut sağlıkla büyüdüğü günleri de göstersin. ama bende şunu öğrendim sizin dediğiniz gibi ve aklımda hep mevlananın lafı " cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adabına"
bu yüzden maalesef bizim ailede hala viking örf, adet ve gelenekleri hakimonu diyenler vikingler döneminde kalmışlar. soyumuz yürüsüncüler ya. Allah neyi nasip ederse o olur. sizin yapacağınız bi durum var mı cinsiyetini değiştirmek için? öyle düşünüp kız olsun sonra da diyenlerin tek amacı da büyüyünce bize bakar hizmet eder mantığı zaten. bu gidişle yıl 2067 de olsa bu cahil kafalar değişmeyecek.
Baskı yapmaya çalışmaları için müdahale edebilecekleri birşey olmalı.Hanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.
Herkesin 1 kız 1 erkek hayali yok, küçük görümcemin 2 kızı var durumları yerinde ama halinden çok memnun oldukları için 2 kız yeter dediler. Arkadaşımın 1 oğlu varken çok dua etti 2.de erkek olsun ilerde birbirlerine destek olsunlar. Benim hayalim de 2 kızdı hep çünkü kız kardeş çok başka birşey ama 1 kız 1 erkek nasip oldu. Toplumda her iki cins olsun genellemesi var ama bazı insanlar sadece hemcins çocuk isteyebilir.Herkesin hayali 1 oglan 1 kiz galiba. 2 oglu veya 2 kizi olan cok kisi durumundan memnun degil.
Amaaan hiç takma. Benimde mesela iki tane kızım var oğlum yok. Tabiki benim kayınvalıdede üzgün. Ama ben hiç takmıyorum. Onane. Evlatlarımı valla 10 tane erkeğe degısmem.Ben de aynısını yaşadığım için cevap veriyorum batma değil ama insana gerçekten sözle olmasa bile baskı yapiyorlar.Benjmkiler kız olacağını duyunca surat yaptı .Hiç sağlıklı olsun demedi kayinvalide.Hep inşallah erkek olur inşallah erkek olur dedi.Simdi de yine aynı şeyi yapıyor .Yine surat yapacak..İnsan rahatsız oluyor ..
Ay oglunuza bayildim. Gonlum akti resmen. Masallah tebarekallah. Benim de bir kizim var, nami deger eskiyaHanimlar, oğlum üç yaşına giriyor ve yavaştan ikinci bebeği düşünmeye başladık. Kaynana tarafım tam bir kız çocuk hastası. Eltimin bir oğlu ve bir kızı var. Bana da ayda yılda, bir araya gelirsek, alttan alttan ikincisi kız olur inşallah diye kendilerince baskı yapmaya çalışıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?