Çocuğu 2, 5 yaş civarı anneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuda bahsi geçen çocuklar zaten 3 yasindalar. 2 yaş öncesi temel güven bağlanma dönemidir. Çocuğu o yaştan annesinden ayrı bir birey olarak dusunemezsin zaten. Ama 2 yaşından sonra onun da bir birey olduğunu kabul edip ufak ufak izin vermek gerekiyor kendi basinin çaresine bakmasına

Annesi yaşadığı ufak bir zorlukta hemen hayatına karışıp o zorluğu hayatından çıkartarak özguvenine zarar vermemiş mi oldu şimdi o çocuğun? Özgüven annem beni korusun mudur?

zarar gören çocuğun annesinden bahsetmiyoru, diğer çocuğun annesi çocuğuna yaptırım uygulasın oyun alanından çıkarsın eve götürsün ki çocuk bunun oyun olmadığını aslında yanlış birşey olduğunu anlasın.

ve evet çocuğuma yanlış davranılıyorsa ben de çocuğu değil annesini uyarırım çocuğuna doğru davranmayı öğretsin diye, baktım olmuyor görüştürmem.
çocuğu hayata hazırlıycam diye sürekli ezilebileceği bir ortamda tutmak daha zararlı bence.neden özgüveni sistemli şekilde zarar görsün ve annesinin buna göz yumduğunu düşünsün ki. o ortamdan arkadaşı kendisine vurdu diye uzaklaştırırsam, yanlış davranan kişilerle arkadaşlık kurulmayacağını öğrenmiş olur .

Ayrıca asıl prens prenses gibi yetiştirme çocuk değil mi yapar, ezilmesin de vursun kırsın diyr bundan gizli zevk alanların yetiştirme tarzı oluyor.
Benim oğlum birinin canını yaksın yada yakmasın diğer çocuğun istemediği bir şeyi yaptığında ve rahatsızlık hissettirdiğinde dahi ama istemiyormuş oğlum diye uyarırım.
Toplum kurallarımı ufak olduğu halde anlatıyorum. Uyması gerekenleri anlatıyorum.
Yani kuralsız büyütmek prens prenses yetiştirmektir. Zarar vermesini beklemek gerekmiyor. Yumuşak yada sert kafaya bir şeyle vurulamaz. Bu kuralı biliyor.
Sizin sürekli el şakası yapan arkadaşınız olsa be hissedersiniz, belkş diğer çocuk da rahatsız olmuş. İlla canknı acıtmadı gerekmiyor yani.

Cocuk yetistirmeyi bilmeyenler de gelmis ogrensin kendini savunmayi diyor.siddete siddetle karsilik verilmez ulkenin bugun geldigi noktadan bu bakis acisi sorumludur. Ben 2.5 yasindaki cocugumu kendini koru diye yetistiriyorum git sen de ona iki tane "pelus' at diye degil. Sonraki adim nedir biliyor musunuz?5 tane pelustur tokattir tekmedir. Yani o sana vurdugunda ayni sekilde karsilik alacagini nerden biliyorsun ki daha kotusunu yaparsa?

Oglum yaklasik 2.5 yasinda evet bir donem cocuklarda herseyi atma atarak oynama huylari oluyor. Sahsi olarak hic bir anneyi arayip yada mesaj atip oyle birsey soylemem ama cocugumuda o cocukla oynatmam tepesinde brklerim zarar gormesin diye ve bir sonraki sefer cok zorunlu olmadikca olmaz kendi cocugumunda agresif oynadigi donemde toplu oyun alanlarina bende girdim malesef oyle oturulan yerden yapma cocugum demek hic bir ise yaramiyor oyun oynamayi ogrenmekte bir surec. Arada olabilir bazi seyler benim cocugumda yapiyor benimkinede yapiliyor ama mesela 1 saatlik oyun surecinde karsi tarafin cocugu kac kez bu oyundan cani yandi 1,2 kez mi yoksa 12 kez mi. Annesinin bundan rahatsizlik duymasi cok normal. Eger cocugunuz agresif oynuyorsa sizde onunla beraber bu donemi gecene kadar oyun alanina girin

Ezik olmasın diye şiddete eğilimli bir nesil yetiştiriliyor böylece.

ayrıca akran zorbalığı diye bir kavram var, çocuktur, ne var, sanki füze atmış denilerek büyütülen, anne babalarının içten içe sevinerek "çocuğum çok özgüvenli kendiniz ezdirmiyor" dediği çocuklar yüzünden böyle bir kavram var.

3 yasindaki cocuk etrafinda donen seylerin kendine zarar verip vermeyecegini anlamaz
tipki hesapsizca arabalarin onune kosmalari gibi
ama 7 yasinda xocuk kosmaz mesela
her egitimin bir donemi vardir siz versenizde cocuk algilamaz bazi seyleri
3 yaşında tam da neden sonuç ilişkisini kurduğu donemdedir. Siz istediğiniz kadar arkadaşın oyuncağı attığında canın yanar deyin çocuk bunu deneyimlemeden anlayamaz. Peluş oyuncak da bunu deneyimlemesi için muhteşem bir fırsattır. Şimdi o peluş oyuncak çarptığında biraz canı acır ama bı kaç sefer sonrasında kaçmayı öğrenir. Siz böyle kontrollü bir şekilde onun bir güzel bir kazanım elde etmesini saglarsiniz. Eğer buna izin vermezse biz ileride muhtemelen sert bir oyuncakla daha acı bir şekilde kurmak zorunda kalır neden sonuç iliskisini

Annesi yaşadığı ufak bir zorlukta hemen hayatına karışıp o zorluğu hayatından çıkartarak özguvenine zarar vermemiş mi oldu şimdi o çocuğun? Özgüven annem beni korusun mudur?
E konu sahibi de cocugu vurmasin diye devamli mudahale etmis etmesemiymis?cocuklar zekidir falan ama dogal olarak zekalariyla degil icguduleriyle yasarlar bir sonraki adimi hesaplayamazlar anlatmak gerek kontrol etmek gerek aman ozguveni bozulmasin mudahale etmeyelim diye verelim eline atesi gezsinler o zaman

Takdir ettim sizi. Benimde böyle çok katı kurallarım vardır. Çevrem çok eleştirir alman disiplini ile büyüyor çocuk bırak biraz çocukluğunu yapsın diye. Ama hayır yanlışı öğrenmesi lazım. Kızım 20 aylık 2 yaşında bir kız çocuğu kontrolsüz ce kızımın çevresinde dolanıyor belli yani bir şey olacak bende kızımı tutmaya çalışıyorum ama annesi de uzaktan gülerek izliyor. Ne oldu 2 yaşındaki kız kızımı çekti kızımda dengesini sağlayamadı kafasını yere taşa vurdu. Ve annesi hala daha uzaktan gülerek izliyordu

Evet benim oğlum kimseye zarar vermez sakin mizaçlı. Bu sert oynayan, şiddet eğilimli çocukları olan tüm arkadaşlarım ezik olacak diye ima da bulunuyor. Aslında zevk alıyorlar çocuklarının ittirmesinden kaktırmasından.
Evde yok çok minnoşuz denilmesine inanmıyorum ondan çocuk çünkü annesinin babasının ezik olmasın da itsin tarzını hissediyor. Çok zekiler çocuklar be hemen idrak ediyorlar.

Teşekkür ederim. Bu ezik olmasın özgüvenli olsun diye başka insanların en kıymetlisini riske atamam ben. Neden başka çocuğu rahatsız ettirsin.
Toplum olarak çocuk yetiştirmede kurallarımız olmadığı için bugün bu kadar zorbayla kabadayıyla uğraşıyoruz.
Değiştirecek olan biziz.
Çocuğum büyüdüğünde de şiddete maruz kalırsa kendini şiddete yönelmeden korusun isterim ben. Mağaradan günümüze gelememiş olanlar buna eziklik diyebilir ben medeni çocuk yetiştirdim derim

aynen öyle. kendiniz ezdirmeyecek kendini ezdirmeyecek, dillerine pelesenk olmuş insanların. safariye mi gidiyoruz hayırdır diye sorulması gerek, herkes çocuğunu güzelce zarar vermemeye yöneltse, bunun için mutlaka uzman görüşleri alsa, kontrollü davransa zaten ortada hak hukuk olur kimse kimseyi ezmez.
yurtdışında toplu taşımada ya da markette sıra beklerken bir kere bile kimse beni ittirmedi, yanlışlıkla bir yerlerde çarpan bile sorry diyip çekiliyor. ama bizde metrobüse metroya binerken bile yaşam mücadelesi verir gibi ittiriyorlar, hepsinin yanlış yetiştirilmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
bizde güçlü olan haklıdır, ya da cüssece büyük olandan ya da maço olandan korkulur saygı duyulur. ne zamanki kaba kuvvete ya da kendini ezdirmeme adı altında başkalarını ezmeye prim vermeyiz o zaman düzeliriz. ve bunun tek şifası çocukluk eğitimi.

Bu sebeple sosyal ortamımızı kısıtladık, ben kaç misafirlikten ağlaya ağlaya döndüm, önemli değil ayağına neler duydum.
Bir süre sonra kendi çocuğuma öfkelendim, belki aramızdaki bağı zedeledim.

En güzeli bu durumlar geçene kadar pek kimseyle görüşememek.

Herkesin çocuğu kendine kıymetli elbette ama benim çocuğuma başkası vururken ben hep görmezden geldim canı gerçekten yanmadığı sürece, karşıdaki çocuğun davranışı pekişmesin diye.
Aynı davranışı göremedim.
Herkes ayrı karıştı.

O yüzden özellikle kalabalığa girmeye gerek yok.
Zamanla sosyalleşirler elbette. İnşallah.

Mesajimin neresinden çıkardınız kuralsız yetişsin karşıdakine zarar versin, her şeye izin verin filan dediğimi? Zaten karşıdaki çocuk rahatsızlığını ifade etmeyi ogrensin, konu sahibinin çocuğu da öyle davrandiginda karşıdakinin rahatsız olduğunu, rahatsız olduğunda onunla oynamayacağını öğrensin diyorum. Siz istediğiniz kadar toplum kurallarını anlatın cocugunuza, bu yaştaki çocuğa trigonometri anlatın belki daha bı anlaşılır gelir. Çocuklar yaparak yasayarak öğrenir , soylediklerinizi yaşantı ile destekleyemedikten sonra öğrenme ihtimali yok. Yani siz elli kere öyle yapma canın acır deseniz de o yapıp canının acidigini tecrübe etmeden anlamı yok söylediklerinizin

Keşke okuyarak cevap verseniz. Dikkat ederseniz konu sahibine müdahale etmemeniz gerek yazmışım. Ve üstüne riskli bir durum diye de eklemişim. Ateş sizin için riskli bir durum değil sanırım?

yani ne diyosunuz benim çocuğuma vurdular ses etmedim, benim çocuğum vurursa da başkaları mı ses etmesin. çocuğunuza vurulması durumunda karşıdaki çocuğun davranışını pekiştirmeyecek olan annesidir, siz değilsiniz.

Keşke okuyarak cevap verseniz. Dikkat ederseniz konu sahibine müdahale etmemeniz gerek yazmışım. Ve üstüne riskli bir durum diye de eklemişim. Ateş sizin için riskli bir durum değil sanırım?
Ya iki anne de neden mudahale etmesin anlamadim cidden?yani tek kaygi cocugun ozguveniyse yemisim ozguveni bu degildir ozguven!

Benim ki 32aylık..benim çocuğum yapmaz etmez demem fakat aşırı ise iş değişir. Mesela kağan oyuncağı elinden alınmak istendiğinde ittiği oldu bu kadar. Fakat komşunun oğlu osmanlı tokatını indirdi bir gün oğluma aman çocuktur dedim. Başka bir gün tükürüp çelme taktı koşarken o zaman dur dedim. Annesine dedim ki böyle olmayacak biraz daha büyüsünler o zaman bir araya getirelim. Cevabı abilerinden görüyor uyarıyorum ama napıyım.. Ee ben de göz göre göre çocuğuma Zarar verdirtemem.

Yalnız karşınızdaki de 3 yaşında bir çocuk sonuçta, o da birini hoş görecek olgunlukta olamaz herhalde. Siz çocuğun davranışlarını normal karşılama özgürlüğüne sahipsiniz elbette, insanlar da kiminle görüşüp görüşmeyeceğini seçme özgürlüğüne sahip. Zaten geçici bir dönemse ileride yine bir araya gelirsiniz arkadaşınızla isterseniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…