Çocuk bakmak çok mu zor?

Bu tür konularda aynı şeyi defalarca yazdım ancak kendimi tutamayıp yine yazacağım :) yıllar yıllaaar önce bdv konularında gezinirken yeni anne olmuş bir hanımefendi konu açmış, ben bebeğimden dolayı vcye giremiyorum, tükendim yazmıştı. Gerçekten tüm saf duygularımla neden tuvalete giremediğini anlayamadım, el kadar bebek kalkıp elini ayağını tutacak değil neden gidemiyor ki diye düşündüm. Seneler sonra bingoooo :) eğer kolik bir bebeğiniz olursa kucağınızdan indirdiğiniz an sanki dövüyormuşsunuz gibi, işkence ediyormuşsunuz gibi ağlamaya başlıyor. Kucağınızdan indirip gidemiyorsunuz. İlk 4 ay gece 23.00da başlayıp 02.00' a kadar kesintisiz çığlık çığlığa ağladı benim kızım.
Lafı fazla uzattım ancak sorunuzun cevabı biraz da bebeğin mizacına bağlı. Eğer karnı tok, altı temizse sorun çıkarmayan bir bebekse nispeten daha kolay, ama kolik bir bebekse aman Allahım aman.

Öğretmenim atamadılar. Şu an evdeyim 3 yaşında çocuğum var. Bu süreçte sertifikalar, devlet mülakatları, sınavlar vs hepsine girdim. Bi çok sağlık sıkıntım da oldu. Hepsinde birilerinin çocuğa bakması gerekti. Çünkü çocuk bakmak çok zor gerçeğe gerçek. Hele virüs zamanı 2 kat zor. Ekonomik kriz de eklenince insan çöküyor. Bunu bilerek çocuk istemek daha iyi. Yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız. Her çocuk bir değil. Sağlıklı bir bebek de doğabilir,sağlıksız da. Sakin bir bebek de olabilir, aşırı huysuz bir bebek de. Uyku seven bi bebek de olabilir, sevmeyen de. Bu dediklerimin yetiştirme tarzıyla alakası çok yok. Mizacı neyse o oluyor sen ne yaparsan yap. O yüzden piyango gibi düşünün. Çok büyük sorumluluk.

Ha bir de eşiniz destek çıkmayacak bir tipse 100 kere düşünün çocuk yapmayı. Çünkü geri iadesi olmuyor bebeklerin.

Gerçekten piyango. Ben yerinden kalkmadan önce acaba gerçekten kalkmam gerekiyor mu diye üç kere düşünen, görebileceğiniz en ağırkanlı, hatta uyuşuk insanım. Benim kızımı görseniz bir saniye yerinde oturmaz. Yani gerçekten kime ne denk geleceği hiç belli olmuyor.

İşin ilginç tarafı çocuk sahibi olmadan anneliğe ya da babalığa uygunluk da pek anlaşılmıyor. Ben istedim bebeğim olsun eşim ağırdan almak istedi. Allah aratmadı çok şükür ama yaşadıkça öğrendim ben çocukla çocuk olamıyorum çok sıkılıyorum öz çocuğum da olsa. Sonra da üzülüyorum. Benim çocuk da çok hareketli ve ben de oturmayı seven biriydim

Zorluğu kolaylığı eşinize, bebeğinize ve aldığınız desteğe bağlı. Eşiniz kesinlikle siz söylemeden, surat asmadan evdeki sorumluluğunu üstlenecek hale gelmeli. Hele annelerden biri gelecekse eğer asla ona güvenip kenara çekilmemeli. İlk çocuğumu eşimle paslaşarak büyüttük, her şeyi birlikte yaptık. İkincide 4,5 ay annem geldi, süt iznim biterken pandemi başladı, evde kaldım. Onu daha kolay büyüttük. Ama eşimde şunu gördüm annem geldiğinde ve ben sürekli evdeyken işten elini eteğini çekmeye başladı. Aklını başına getirdim ama çok sinir bozucu. O sebeple kesinlikle ve kesinlikle eşinizin babalığa hazır olması lazım. Ondan sonra kendinizi değerlendirirsiniz "ben hazır mıyım" diye.

Annem de bana hep "siz çocuk oyalamayı bilmiyorsunuz" der. Gerçekten ben de sıkılıyorum çoğu kez. Yeğenlerimde belki çocuğun tadını alınca doydum ya da sorumluluğu ağır geldi, o yüzden. Annem çocuklarımla oynar, dikkatini dağıtır, ben de odun gibi bakarım :)

Aynen ben de, ben oldum olasi cocuk oynatmayi pek beceremedim zaten, kendi cocuklarimi da oynatamiyorum. Onun yerine matematik ogretsem ya da turkce dilbilgisi sanirim daha cok keyif alacagim

Ben de annemlere iteleyince çocuğu çok mutlu oluyorum. Eşimle başbaşa tatile gittik 4 günlük. Arkadaşlar nasıl gidersiniz onsuz çok özlersiniz dediler. Çocuk çok özler sizi dediler. Valla ben gidince kafam dinlendi, çocuğuma da değişiklik oldu anneannesigil hep gezdirmiş. Herkes memnundu sonuçtan. Arada şart böyle tenefüsler.

Kudra gel buraya
Bebekli hayat çok yorucu çooooooook. Belim kopuyor. Uyumuyorrr ve en kötüsü diş çıkıyor Anneme kaçtım Allah razı olsun kadından.
Konu sahibi ben 31 yaşındayım ve zorlanıyorum. Çocuk cidden genç işi.

Bir gülüsü var asjsjsjjssj

Benim de ilk bebeğim olacak Allah izin verirse ve herkes bana çocuk bakmak çok zor,uykusuz kalicaksin,bla,bla,bla hiç susmuolar.Ben de bı gün patladım verdim herkesin ağzının payını .Uykusuzluk bana koymaz ben 10 yıldır siz bayramda,seyranda,haftasonunda,yılbaşında,hatta sıradan günlerde gece 2 de ailenizle uyurken ben o saatte kalkıp iki dirhem bir çekirdek hazırlanıp uçuşa gidiorum dedim.Ben hostesim 10 yıldır.Ve evet herkes evinde sıcacık yatağında İstanbul'un soğuğunda uyurken ben kalkıp 18 saatlik mesailere dünyanın öbür ucuna uçuyorum.Bi çocuğa bakmak üstelik de kendi evimde sıcacık yatağımda uyanıp yine sıcacık evimde bakmak mi zor gelicekBence aldırmayın bu laflara.Ayrica çalışan anne olmak daha keyifli olucak bence.Birbirimizi ozlicez,kavuşmayı beklicez,yapışık olmicaz bence avantajliyiz

Annem 1 saatir kızımı hoplatıyor sıkılmadın mı? bırak diyorum. Erindiğinden altına yapacaksın diyor

Aslinda bunun tek cevabi var Evet Zor .... Ama onun sevgisini tatsaniz zorluklar kolayca akip gidecek emin olun. Sunu da unutmayin cocuk demek hayatinizin degismesi demek en azindan artik cantanizi takip bir yere hemen cikamayacaksiniz. Rabbim nasip etsin de istediginiz zaman olsun insallah beklemek ve bu yolda doktorlarda gezmek inanin cok daha yorucu. Hakkinizda hayirlisi olsun

Lütfen doğumdan sonra yeniden yazın ben hafta sonu da dahil sabah 6 dan akşam 8 e kadar çalışıyordum. Ama bebek çok başka. Çooook güzel ama çok emek istiyor. Beni çocuktan çok lohusalık tüketti. Zor toplandım gerçekten.inşallah siz hiç böyle bir şey yaşamazsınız

Çocuğa bakmak zormu kolaymi bunu eşiniz belirliyor.Ben ikinci çocuğuma kavuştum şükür ailem ve eşimin ailesi bizlere cok uzaktalar biyerden destek alamiyorum yani ama ihtiyaç da duymuyorum Allah razi olsun eşim gün icinde kendime vakit ayirmam icin cok firsat veriyor sadece 10 dakika alip seven kenara koyan bi baba değil oyuzden çocuk sahibi olmaya karar verirken eşinin nekadar yardımcı olduğu ve olacağı önemli bi faktör.Bence yaşınız anne olmak icin ideal birde icinizdeki acabalar korkular emin olun hic gecmeyecek anne olana kadar. Hakkinizda hayrlisi olsn inşallah

Aynen ben de, ben oldum olasi cocuk oynatmayi pek beceremedim zaten, kendi cocuklarimi da oynatamiyorum. Onun yerine matematik ogretsem ya da turkce dilbilgisi sanirim daha cok keyif alacagim
Bi de benim çocuk da benim gibi. Resim çizelim anne diyor. Bana çizdirtiyor e ben de istemiyorum sen çiz ben bakayım diyorum bu sefer o sen çiz ben çizemem diyor. Göstereyim aynısını çiz diyorum hayır istemiyorum diyor. İstiyor ki koltuktan atlayıp yerde yuvarlanayım. Valla popomu zor kaldırasım geliyor.

Aynen, puzzle’lari surekli bana kitliyorlar. Gecen gun kendi kendime deney yaptim evde ben onlari cagiriyorum onlar beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…