evlenir evlenmez çocuk yapanlara açıkçası üzülüyorum çükü daha evliliğin tadına varamadan kendinizi başka birinin hayatına adayacaksınız, bir insan yetiştirmenin sorumluluğuna gireceksiniz. Bnece birkaç sene daha bekleyebilirsiniz (çocuğun olmasıyla ilgili bir sağlık sorunu yoksa).Teşekkür ederim cevaplarınız içinMaddi açıdan sorun yok çok şükür, bebek olursa da 2 sene izin alacağım. Görev sebebiyle ailemizden uzaktayız ama dönüşümlü gelirler diye tahmin ediyorum. bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :) aklımda yoktu aslında eşim aşırı hevesli ister istemez sorgulamaya başladım
Doğru demişler. Çok zor, bir anda insanın hayatı değişiyor, nefes alacak vakit bulamıyorsun. Bazen kucağımda bebekle tuvalete gidiyorum.Merhabalar kızlar, anne olanlara daha doğrusu çalışan anne olanlara danışmak istediğim bir konu var. Evleneli bir sene oldu, artık yavaş yavaş bebek yapsak mı diye düşünmeye başladık. Ancak etrafımda çocuğu olan kim varsa burada da öyle “çocuk bakmak çok zor, mahvoldum bittim hayatım çok değişti gün içinde nefes alamıyorum” gibi bir çok yorum görüyorum. Gördükçe de korkuyorum. Çocukları çok seviyorum çok iyi bakacağıma da eminim. Mesleğim gereği zaten hergün onlarlayım, eğitimciyim. Yaşım 27, bir yandan erteleme nasıl olsa bir gün olacak diyorum bir yandan madem bu kadar zor bir kaç sene daha kafanı dinle diyorum. Sanırım biraz cesarete ihtiyacım var. Ne diyorsunuz cidden korkulacak bir şey mi? Bir de böyle negatif konuşanlar genelde ev hanımı oluyor ben aynı zamanda çalışıyorum da. Evimle temizlik yemek iş hepsiyle kendim ilgileniyorum. Ev hanımları bile zor diyorsa ben ne yapacağım
bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :)
Siz çalışırken kim bakacak bebeğe ? Ben de çalışıyorum ve bulamadım birini maalesefBenim de ilk bebeğim olacak Allah izin verirse ve herkes bana çocuk bakmak çok zor,uykusuz kalicaksin,bla,bla,bla hiç susmuolar.Ben de bı gün patladım verdim herkesin ağzının payını .Uykusuzluk bana koymaz ben 10 yıldır siz bayramda,seyranda,haftasonunda,yılbaşında,hatta sıradan günlerde gece 2 de ailenizle uyurken ben o saatte kalkıp iki dirhem bir çekirdek hazırlanıp uçuşa gidiorum dedim.Ben hostesim 10 yıldır.Ve evet herkes evinde sıcacık yatağında İstanbul'un soğuğunda uyurken ben kalkıp 18 saatlik mesailere dünyanın öbür ucuna uçuyorum.Bi çocuğa bakmak üstelik de kendi evimde sıcacık yatağımda uyanıp yine sıcacık evimde bakmak mi zor gelicekBence aldırmayın bu laflara.Ayrica çalışan anne olmak daha keyifli olucak bence.Birbirimizi ozlicez,kavuşmayı beklicez,yapışık olmicaz bence avantajliyiz
Annem ve esimSiz çalışırken kim bakacak bebeğe ? Ben de çalışıyorum ve bulamadım birini maalesef
Bir gün zaten yapacaksanız ne kadar erken o kadar iyi..Merhabalar kızlar, anne olanlara daha doğrusu çalışan anne olanlara danışmak istediğim bir konu var. Evleneli bir sene oldu, artık yavaş yavaş bebek yapsak mı diye düşünmeye başladık. Ancak etrafımda çocuğu olan kim varsa burada da öyle “çocuk bakmak çok zor, mahvoldum bittim hayatım çok değişti gün içinde nefes alamıyorum” gibi bir çok yorum görüyorum. Gördükçe de korkuyorum. Çocukları çok seviyorum çok iyi bakacağıma da eminim. Mesleğim gereği zaten hergün onlarlayım, eğitimciyim. Yaşım 27, bir yandan erteleme nasıl olsa bir gün olacak diyorum bir yandan madem bu kadar zor bir kaç sene daha kafanı dinle diyorum. Sanırım biraz cesarete ihtiyacım var. Ne diyorsunuz cidden korkulacak bir şey mi? Bir de böyle negatif konuşanlar genelde ev hanımı oluyor ben aynı zamanda çalışıyorum da. Evimle temizlik yemek iş hepsiyle kendim ilgileniyorum. Ev hanımları bile zor diyorsa ben ne yapacağım
Kusura bakmayın istemsiz bir gülme geldiBenim de ilk bebeğim olacak Allah izin verirse ve herkes bana çocuk bakmak çok zor,uykusuz kalicaksin,bla,bla,bla hiç susmuolar.Ben de bı gün patladım verdim herkesin ağzının payını .Uykusuzluk bana koymaz ben 10 yıldır siz bayramda,seyranda,haftasonunda,yılbaşında,hatta sıradan günlerde gece 2 de ailenizle uyurken ben o saatte kalkıp iki dirhem bir çekirdek hazırlanıp uçuşa gidiorum dedim.Ben hostesim 10 yıldır.Ve evet herkes evinde sıcacık yatağında İstanbul'un soğuğunda uyurken ben kalkıp 18 saatlik mesailere dünyanın öbür ucuna uçuyorum.Bi çocuğa bakmak üstelik de kendi evimde sıcacık yatağımda uyanıp yine sıcacık evimde bakmak mi zor gelicekBence aldırmayın bu laflara.Ayrica çalışan anne olmak daha keyifli olucak bence.Birbirimizi ozlicez,kavuşmayı beklicez,yapışık olmicaz bence avantajliyiz
Aynen. Bu uykusuzluğu az uyumak zannediyorlar ama mevzu hiç doğru dürüst uyuyamamak. Bana da diyorlardı da aynen ben de böyle düşünüyordum ama yaşamak çok farklı. Gece toplamda 2 saat uyuyup onun da 10 kere bölünmesi ve bunun aylarca sürmesi hiç kolay değil. İnsanın dengesi şaşıyor.Kusura bakmayın istemsiz bir gülme geldidoğum yapın sonra tekrar buralarda olun lütfen merak ederiz sizi
Kesinlikle öyle. Ben de uykuyu seven biri değilimdir sabah karga b.konu yemeden ayağa dikilirim filan. Ee uyku da yok çocuk zorlamaz beni dedim doğum yapınca feleğim şaştı. İşte yorulmakla erken kalkıp gitmekle alakası yok çok başka bir olay. Ciddi manada sinirleri yıpratan bünyeyi yoran bir süreç.Aynen. Bu uykusuzluğu az uyumak zannediyorlar ama mevzu hiç doğru dürüst uyuyamamak. Bana da diyorlardı da aynen ben de böyle düşünüyordum ama yaşamak çok farklı. Gece toplamda 2 saat uyuyup onun da 10 kere bölünmesi ve bunun aylarca sürmesi hiç kolay değil. İnsanın dengesi şaşıyor.
Peki normal hayatında sa geceleri 2-3 saatte bi uyananlara ne oluyor?Kesinlikle öyle. Ben de uykuyu seven biri değilimdir sabah karga b.konu yemeden ayağa dikilirim filan. Ee uyku da yok çocuk zorlamaz beni dedim doğum yapınca feleğim şaştı. İşte yorulmakla erken kalkıp gitmekle alakası yok çok başka bir olay. Ciddi manada sinirleri yıpratan bünyeyi yoran bir süreç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?