Çocuk bakmak çok mu zor?

Ben neye sinir oluyorum bir de.
Bebeğimin aşıları varya oraya eşimle yolladim bir kere çok hastaydım o günde artık vurulması lazımdı.
Bebeğimin maması da esimin elinde.
Neyse hemsireler hep beni sormuş.
Sanki anne olmadan olmuyor.
İlla kadın dayatması olacak .
Babam arabayı sürdü bebegim esimin kucağında gitti.
Sürekli hemsirelerin azabi.
Siz asınızı vurun bitirin.
Sorgulamak niye durmadan?
Ben oledebilirdim babası ozaman yurda mı verecek?

Zaten ben kimseyi anlamıyorum. Bu kadar kötü ve yorucu bir şey olsa bu kadar insan doğurur mu ? Hadi doğurdun neden ikinci diye sormazlar mı adama ? İnsanlar artık çok tembel buna inanıyorum. Öyle bir anlatıyorlar ki, içinden şeytan çıkacak sanıyor ınsan Lütfen sizde akışa teslim olun ve böyle olumsuz şeyleri düşünerek kendinizi ve enerjinizi tüketmeyin.

Erkek hemşire olsa sormazdi. Kadinlar hep rekabet içinde, kendi egosunu tatmin peşinde bide. Bu cinsiyet ayrimini en çokta kadinlar yapiyor. Hele konu çocuksa.

Kizim kaç defa sadece babasi ile doktora gitti. Hiçte kendimi kötü his etmem. Tek başima yapmadim ben bu çocuğu.

Bir kere de hastanede kan alırken çok ağlıyor ben dayanamıyorum dışarda duruyorum kan alan hemşire yine annesi yok mu diyor?
Sanki tek ben doğurdum.
Babası var niye özellikle ben?
Bu baskı var hep kadina.
Elimde mama sisesi görünce aa mama mi veriyorsun?
Aa sen yok musun gibi gibi.
Daha bugün okulda mebbise benim kızlık soyadim geç işlenmiş.
Herkes o kim diye birbirine soruyor?
Kaç yıldır ogrenemediler.
Yazılı kağıtlarına biri kizlik soyadını diğeri esimin soyadını yazmis.
Kimse ikisini birden yazmıyor.
Sanki insanlık suçu işledim.
Okulda iki soyad kullanan tek benim bu da değişik öyle eski nesil bir okul da degil.
Kadın olmak cidden zor.

Niye 2inci doğdu olayi bilimsel. Doğum ile ilgili olaylar hafizaya zor kayitlaniyor. Yani kadinlar zamanla ne kadar zor olduğunu unutuyorlar.

Şimdi biri gelip atiyorum "kpss sinavi çok kolay yahuu, doğru düzgün ders bile çalişmadim, sadece son bir aymi ne ve sinav muhteşem geçti" dese bu bariz yalan olmazmiydi? Insanlara yanliş bilgi verilmezmiydi?

Bu olumsuz olmak değil, bilgilendirmektir. Neticede önemli olan sadece üremek değildir, kendi psikolojink koruyarakta bir minik insani yetiştirmektir.

Ama bi gülüşü var

ger
bütün bunları yaşayıp 2.yi yapanları ben de anlamıyorum herhalde unutuyorlar ya da hormonlar bu kişileri zorla ele geçiriyor...ben tek çocukluyum iki çocuklular bizi aydınlatsın.

Söyle düşün canim zor diyen kadınların en az %90i 2., 3. Çocuğu da yapıyor. E hani zordu yahu.

Bi arkadaşımda her evlenene nişanlı olana evlenmek pismanlıktır evlenmeyin özgür hayat en güzeli derdi. Ama kendisi evliydi. E bosan diyorduk mutlu değilsin galiba kocandan aa yok olur mu cok seviyorum kocamı diyordu. Yani milleti anlamak zor

Çocuk bakmak illaki meşakkatli ama kaç bin yıldır doğuyoruz, doğuruyoruz büyüyoruz. Ben 4 senedir evden çalışıyorum kızıma da kendim bakiyorum arada kv geliyor. Sezeryan oldum ilk gunun gecesi hastane dahi kizimin altini kendim degistirip kucagima alip emziriyordum. Zor muydu o an icin evet ama suan olsa ne guzel gunlerdi diyorum.

26 aydır bu sürecin içindeyim. Bana sorunumun ne olduğunu neden gergin olduğumu sorduklarında cevabı bulamıyordum, şimdi bu yorumu okuyunca aydınlandım. Gerçekten de olay tam olarak bu. Ne yaparsan yap olmaması, devamlı ağlaması, huzursuz olması. Bu yorum bana terapi gibi geldi, aydınlandım resmen. Teşekkür ederim :)

Tabiki zor
Bebekliği ayrı zor, çocukluğu ayrı zor, ergenliği ayrı zor
Her yaşın zorluğu ilaki oluyor
Ama zorluğa katlanıyorsun, çünkü çok seviyorsun. Bukadar basit.
Ben asla çocuk düşkünü olmadım.
Misafir çocukları veya akraba çocukları çok aşırı sevimli veya sempatik olmadıkları sürece kucağıma bile almazdım. Yalandan bile sevemezdim. Gene öyle kendi çocuklarım ve yeğenlerimin dışında kimsenin çocuğunu çok sevemem.
Kendi çocuklarım için yapmayacağım şey yoktur. Öyle ultra bir güç falan gelmiyor. Sadece annelik şefkati ve sevgisi geliyor oda yetiyor. Öyle çok fazla anaçda değilim halen. En çok anne olmayı sevdim tarzı kafasında değilim, hiç olmadım.
2.i hiç ama hiç düşünmezken biranda neden kızım tek kalsın, mutlaka kardeşi olmalı fikrine kapıldım. İyiki olmuşlar. Onlar için herşeye değer.

Bazı şeyleri abartmaya gerek yok az düz yaşamak lazım onu bilirim. Olumsuz düşünce enerji tüketir. Boş konuşmak gibi..

Şöyle ki bende bu soruyu merak edip sordum çocuk 3 yaşına gelince bunların hepsi unutuluyor dedi.
o yüzden ikinci kez aynı hataya düşüyoruz dedi :)))))
Benimki 2 yaşına girdi ilk 4 ay sürekli ağlayan hiç susmayan gazlı bir bebekti ve resmen hayata küsmüştüm şimdi gerçekten o günleri o acıyla hatırlayamıyorum bile.

Sanırım bundan oluyor bu.

Bakmak zor ama çok guzel. Tabi kendinizi maddi manevi hazır hissetmeniz şart. Hazır değilken olmaz kesinlikle. Gece 15 kez uyaniyorumdur 9 aydır. Ama hiç öf demedim. Eğer hazör hissetmedigim donemde olsaydı çok zorlanirdım

ahah güzel demişsin
gülüşü yeter değil de aslında "bir gülse yeter" gibi

Niye 2inci doğdu olayi bilimsel. Doğum ile ilgili olaylar hafizaya zor kayitlaniyor. Yani kadinlar zamanla ne kadar zor olduğunu unutuyorlar.

ya yok be arya
daha inan geçmişte ağlayan arakadaşımın bir hafta sonra "yine hamileyim çok sevinçliyim" dediğini bilirim.
daha önce de yazdım, bir de bu kulaklarım bu cümleden sonra "2 aydır deniyorduk aslında"yı da duydu.
bu insanları anlayamadım hiç.
anne oldum, anne olunca da anlamadım

Bu işin ev hanımı çalışanı fark etmez insan yetiştirmek başlı başına zor bir şey ama aynı ölçüde evladının olması mutluluk verici bir durum. İki 2019 5 Şubat'ta yaptığım testte çift çizgiyi gördüğümde hayatımda daha önce hiç yaşamadigim kadar mutlu oldum. Oğlum şuan 2 yaşında hergun bana kat kat fazlalarini yaşatıyor ama kolay mı değil. Tükenmiş hissesiyorsun, yetersiz hissediyorsun, her şeyde kendini suçluyorsun zor maa aynı ölçüde sevgi ve mutluluk da var

Ay çok haklısınız valla çalışan kadın için daha kolay bencede sabah 8 de evden çık en erken 6 da eve gel 9 10 gibi uyut çocuğu

ger

bütün bunları yaşayıp 2.yi yapanları ben de anlamıyorum herhalde unutuyorlar ya da hormonlar bu kişileri zorla ele geçiriyor...ben tek çocukluyum iki çocuklular bizi aydınlatsın.
O tamamen şöyle, hayat zaten birincide kayıyor.
Eski hayat yüzde yetmiş oranında yok, e o zaman ikinci de olur deniyor.
Ama tekle iki çocuk arasında on çocuk falan var, haberleri yok.
İkiden sonrası zaten farketmiyor bence, ikinci ile hayat yüzde doksan dokuz bittiğinden, yaşamışım yaşamamışım ne fark eder 3 ya da 5 ile de en fazla birlik dilim kayıp olabilir mantığı devreye giriyor.

Çocuk konusu bir de bağımlılık, iki tane büyüttüm, büyüttüm dediğim büyük 5 küçük 4 yaşında
Gözüm hala dışarıda bebeklerde, arkadaşlarımın bebekleriyle mümkün mertebe ben ilgilenirim onlar rahat etsin diye.
Aklım az daha giderse yaparım üçüncüyü, hayat kayık zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…