Çocuk Olmaması Eksiklik mi

Evliler klubü diyen mi oldu
Demek ki bekar olduğunuz için bazı konularda empati yapamıyorsunuz, gücenmenize gerek yok .
Matah bşy mutlaka Olmalı de diyen de yok istediğini diyebilirsin de ilk yorumun pek gerçekçi gelmedi o Yüzden yorum Yaptım .
 
İzlediğim bir dizide bir söz dikkatimi çekmişti. Bir ebeveyn öldüğünde, çocuk ölümsüz olmadığını farkeder ama bir çocuk öldüğünde, ebeveyn ölümsüzlüğünü kaybeder.

Aslında çocuk isteğinin altında ölümsüzlük, sonsuzluk, kendinden bir parçayı dünyada bırakma hissi, yok olma korkusu olduğunu düşünüyorum. Sizin çocuk isteğnizin altında ne sebep yatıyor bunu sorgulayın ve bu durumla baş edip edemeyeceğinize karar verin. Biz size bunu söyleyemeyiz.
 
Bekarlar yorum yapmamalı, nefes bile alamamli:)
 

matah bişey değil. fikrim sabit. herkesin çocuğu kendine kıymetli. o konuya bişey demiyorum. ama genele vurursak her önüne gelen çocuk sahibi oluyor ve bu dünya açısından pek de kıymetli bi durum değil. her çocuk doğuran onu mükemmel yetiştiriyor da vatana millete hayırlı evlat mı ediyor? yooo. yüksek çoğunluk sırf elalem istiyor diye ya da yaşlanınca bana baksın diye doğuruyor. yani doğurmanın da çocuğun da öyle pek bi ehemmiyeti yok. sırf yapmış olmak için.

Bekarlar yorum yapmamalı, nefes bile alamamli:)
gerçekten, biz çıkalım evliler takılsın madem. üşenmeyip profilden bekar mı evli mi diye bakıp ona göre yorum yapmak ilginç.
 
Bir de çocuk doğurmak üretici bir durum değil tersine tüketici. Dünya ve memleketin nüfusu ortada dünyada insanlar Evren’de daha az ayak izi bırakmak işin kafa yorarken bir insan daha ekleyerek dünyayı daha da fazla tüketmenin nesi üretici ben anlayamıyorum. Türkiye’de insanlar özellikle de Kadınlar toplumsal olarak kendi başlarına hayatlarına anlam katmakta zorlandığı için hazır anlam olarak çocuk doğuruyorlar. Eğer mesele annelik hissi bir insan yetiştirme hazzı yaşlandığında manevi olarak ona destek olacak birini bulma isteği olsa evlat edinme yaygınlaşırdı ama kimse evlat edinmiyor. Kendim dahil olarak hiçbirimiz ultra kaliteli genlere sahip değiliz ne dünyanın en güzeliyiz ne en akıllısıyız ne en zenginiyiz ama bu ortalama genlerimizi çoğaltmak için sağlığımızı bile ayaklar altına alma pahasına doğurmaya çalışıyoruz
 
Profilden bekar mı evli mi diye bakmadım konulara Yaptığın yorumlardan zaten tanıyorum bekar OLdupunu biliyorum profiline baktığımı düşünmen ilginç ve komik asıl :))

Her çocuk doğuranına bahsetmiyoruz ki konu sahibinin konusu ayrıca her çocuk doğuranın etraf ne der ya da ilerde bana baksın diye çocuk doğurduğunu sanmıyorum . Evliliğin süsü bebek genelde çoğunlukla her evlenen çift bebek ister . Istisnaları olsa bile kaideyi bozmaz . Evlilik gibi gayet doğal bir süreç ve her canlı üremek çocukları olsun ister . Olmazsa da üzülür bunlar doğal Şeyler .
 

doğal da olmuyormuş işte. kadın eksiklik midir diyor, ben de hayır değildir diyorum. bu konuda hemfikirsek sorun yok. hemfikir değilsek siz evliliğin süsü bebektir gibi laflarla konu sahibini üzmeye devam edebilirsiniz.
 
Hayır tabi ki olmuyorsa vardır bir Hayır yukarda da yazdım .
Sadece matah bşy değil vs demek gerçekçi gelmedi bana hepsi bu .
 
İnsanın bu süre yada ömür boyu çocuğunun olmamasının çok önemli bir imtihan olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çocuk isteyen insan için çok üzücü bir dönem olsada hayatının hiç bir döneminde bu kadar felsefe yapmıyorsun. Eğer aşırı depresif ve herseyde isyan eden bir insan değilsen o kadar güzel bir sorgulama dönemiki. İnsan neden çocuk ister olmazsa ne olur Allah neden dilediğine çocuk verir dilediğini kısır yapar ayeti var nedir nedendir diye düşünür durursun. Acının hafifletmek için herşeye hemen sahip olmuş yaşıtlarını kıskanmamak için çabalar durursun. Okursun araştırırsin inancına göre şekillenir olgunlaşır kişisel gelişimin dibine vurursun. Tam kabullenir olgun ve farklı bir insan olursunki belkide Allah imtihanını sonlandırır ve o çocuğu sana verir. Yaşayan bilir.
 
Bu işler nasip kısmet, Allah ne derse o olur. Eksiklik olarak düşünmeyin. Benimde olmuyordu kendimi eksik hissediyordum ama biz ne düşünürsek düşünelim herseyimi Allahın izniyle. İstiyorsanız tedavinizi olun her şekilde olmazsa nasip dersiniz mutlu olmaya bakarsınız. Çocugu olupta okadar mutsuz kadın varki. Mutluluğu tek bir seye bağlamamak lazım
 
Tabiiki değil dünya meyvesi işte , Allah gerçekten isteyenlere nasip etsin size de nasip etsin inşAllah en kısa zamanda..

Allah bizleri hayırlı evlat yetiştirebilenlerden ve kul hakkını gözetenlerden eylesin...Aminn..
 
Aynı toplum baskısına maruz kalmış bir insanım 1 buçuk senelik evliyim. Çocuk sorusunu duyunca iyi niyetle bile sorulsa karşıdaki insan bana art niyetli geliyor. Eşimin ailesi de çok bunaltti. En son öğrendik ki eşimden sebep olmuyormuş. Tüp bebek yaptık daha yeni ogrendim hamile olduğumu inşallah sağlıkla doğar. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin kafaniza takmayin Allah dermansız dert vermesin.
 
Çocuk istiyorum ama evli bile değilim. 35 yaşımı geçtim üzülüyorum nasibimde yok mu ki acaba diye düşünüyorum. Düşün taa Hz. Adem'den beri gelen bir zincir sende bitiyor. Sonra nasip zaten herşey herkes bitecek kısmette varsa olur diyorum yapacak bir şey yok.
 
Hayır tabi ki olmuyorsa vardır bir Hayır yukarda da yazdım .
Sadece matah bşy değil vs demek gerçekçi gelmedi bana hepsi bu .
Ama matah bir şey değil.
Çocukluyken bu cümleyi kurmak zor ama çocuksuz halim hala arkadan arkadan bu ve benzer cümleleri söyler.
Elbette iyi ki var diyorum ama olmasaydı kendime başka yollar bulurdum herhalde, eksiklik diye düşünmezdim.
 
Çocuk sahibi olmak elbette güzel birşeyher yolu deneyip hâlâ sahip olamıyorsak Yaradana teslim olmaktan başka çaremiz yoktur.
Ve bence bunda da hayır aranmalıdır.
Olması da olmaması da imtihan diye düşünüyorum.

Toplum baskısı ne yazıkki engellenemiyor.
Birçok aptalca şey "ayıp" iken bu çocuk sorgulamalarını ayıp karşılamıyor bizim millet.
Oysa insanların yatak odalarını didiklemek ayıpların en büyüğü bana göre.
Siz diliyorsanız Allah hayırlısı ile versin size de ve isteyen herkese.
 
5-10 çocuğu olup birinden bile bir iyilik görmeyen bir sürü anne baba biliyorum.evladın da hayırlısını dilemek lazım. ve çocuk çok büyük sorumluluk yetiştirmek de çok zor.iyi yetiştiremeyeceksek hayırsız ahlaksız olacaksa olmaması daha iyidir belkide. çocuk istemiyorsanız ne gerek var bu sorumluluğu almaya? tanıdığım bir çift var 15 yıllık evliler çok da zenginler çocukları yok kendileri çocuk istemiyor yurt dışı yurt içi geziyorlar sürekli.maddi olarak hiçbir sıkıntıları yok ama manen demek ki hazırlıklı değiller sorumluluk almak istemiyorlar gayet de normal.
 
Bende eksiklik diye düşünmüyorum zaten ..
Ama matah bşy değil de diyemem bence insanın hayatında hele de bir kadının en çok isteyeceği şeylerden biridir diye düşünüyorum .
 
Eksiklik değil canım. Zaten herkesin oluyor sizin de olmayıversin istemiyorsanız. Dünya için bi eksiklik değil yani. Çocuk istemiyorsanız evlenmeyin ayrıca. Ne gerek var .
 
Bakın çevrenize hasta insanlarda eksik o zaman fakirlerde eksik yani herkes eksik o açıdan bakarsanız siz yeterki insanlara bu hakkı tanımayın ha kendilerinde var diyosanız onu da densizlik olarak görün takmayın sadece. Bol dua edin iyilik yapın çocuk sevindirin yaşlı sevindirin hayvan sevindirin bence Rabbim ol derse herşey olur inşallah en kısa zamanda size ve tüm isteyenlere nur topu gibi sağlık lı mı sağlıklı bebekler nasip eder Rabbim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…