Çocuklar Yüzünden Arkadaşımla İlişkimi Kesmeyi Düşünüyorum..

:85:Yeğenim daha 2,5 yaşındayken kaynım ve eltim ayrıldılar. Kaynım hayatınızda görüp görebileceğiniz en ilgili babaydı. Mahkeme oğlanı anneye vermesine rağmen anne kendi ailesinin kabul etmediğini söyledi, kaynım büyüttü (aslında kayınvalidem diyelim ama kaynımda onlarda kaldı o dönem. görüp görebileceğiniz en ilgili baba) çocuğu. 7 yaşına gelene kadar kimseyle de evlenmedi. 7 yaşına geldiğinde sevgili k.validem memleketlerinden bir gelin adayı buldu kaynıma. bu kişi de evlenip ayrılmıştı çocuğu yoktu (aslında varmış 8 aylık bir kızı. ona da kızını vermemişler. kız şimdi 14-15 yaşlarında olmalı, annesini hiç tanımıyor). Yeğeni bilerek, kabul ederek evlendi. Ancak evlendiğinin 2.ayı başladı olaylar. Yok oğlan beni kıskanıyor, yok kocamla aramda yatıyor, yok şöyle yok böyle. Hemen hamile kaldı üstelik. Hatta belki çocuğu aldırırlar diye kocasına dhi söylemed 4 aylık olana kadar (bunların hepsi planmış sonra sonra anladık). Ay o ağlardı, biz ağlardık onunla. Eski evliliğinde yaşadıklarını anlatırdı, oğlanın(yeğenin yani) ona psikolojik eziyet yaptığından dert yanardı, resmen cümbür cemaat tüm eltiler kadının tarafını tutuyorduk. hep eşinin ona kötü davrandığını, çocuğu yüzünden onu ezdiğini söylerdi. (çocuğuna çok düşkün ya buna da inanırdık)...
Velhasıl zaman geçti, kendi kızları doğdu. Elti hanım aldı işte o zaman sazı eline Önce oğlan anneye gönderildi, anne çalışmaya başlamıştı, bakamadı 6 ay sonra tekrar baba evine. Baba el bebek gül bebek büyütüyor, ama evde bir de ufak kız kardeş var, elti hanım azıtmış durumda, oğlan tekrar anne evine. Tam 8 sene böyle geçti arkadaşlar... Bu arada kaynım üzüntüden kanser oldu. Çok şükür ameliyatı iyi geçti, şimdi daha iyi gibi... Oğlan şimdi 15 yaşlarında bir delikanlı çok da yakışıklı. Son 1-2 senedir babasının yanında gene. Ben hiç eltimlerde kalmamıştım. Geçen haftalarda bir gün gittim ısrarlarına dayanamayıp. Baktım kız annesiyle babasının arasında yatıyor (kızı benim kızımdan 1.5 yaş büyük yani 9,5 yaşında). Dedim ki "zamanında 7 yaşında anne babası ayrı bir çocuğun aranızda yapması bu kadar büyük problem olmuştu, e şimdi sizin kız sizin aranızda yatıyor" bana ne cevap verdi biliyormusunuz???
"Onun .... le (oğlandan bahsediyor) aynı odada yatmasına izin veremem. Ne olur ne olmaz.."
Akılımı kaybediyorum zannettim. "Sen deli misin dedim.. Abisi o onun.. Bu nasıl bir zihniyet nasıl bir manyaklık, nasıl bir terbiyesizliktir??? Peki *** abi ne diyor buna?" "Bilmiyor ki dedi. Bunu ona söyleyemem." Dedim ki "gücün varsa, cesaretin varsa söyle de gör bakalım neler oluyor. yazıklar olsun sana" dedim "yazıklar olsun".

O yüzden ipekçim, gerçekten neler yaşadığını gözümün önüne getirebiliyorum.
Ne mutlu ki ablan da sen de en iyi okullarda okuyup, kendi tırnaklarınızla bir yerlere gelmişsiniz.
Darısı bizim oğlanın başına....

evet ecrincim çocuklar birbirine karışıp oynamadıktan şımarmadıktan sonra adı çocuk olmaz ki... ona bile tahammül edemiyor. dün gece üzüntümden hiç uyuyamadım çok kötü oldum. bir daha böyle birşeye müsade etmeyeceğim..

valla kendimi sizin yerinize koyup da yorum yapicam simdi ben arkadasimdayken arkadasim kizni dovse tepkimi cok kotu ortaya koyardim asla musade etmezdim cocuk esirgeme kurumunu filan ararim alirlar elinden bu cocugu filan derdim gercekden aynen boyle derdim.

siz engel olayi birakin bide ustune kendi cogunuzuda dovmusunuz yarisir gibi.bide juri koyun bari karar versin kim ddaha guzel dovuyo diye tovbe ya.lutfen ikinizde biran once kendinize gelin.oarkadasinizin esi yokmu kizni dovunce esi napiyo.tartisiriken bile sesini yukseltmeeyen esin ben oglumuzu doversem buyuk ihtimal oda beni dover ....

gerci sizde pismansiniz olunuzu dovduunuz icin ama ..arkadasinizia uyarin lutfen dovmesin yazik gunah hic mi acimiyo 3 yasinda bir ebebk en sevimli halleri.cok uzuldum suuan

gözyaşlarıma engel olamadım anne olduktan sonra sanki kendimi her çocuğun annesi gibi görüyorum ve o kadar çok canım yanıyor ki.İşte bende en çok bu yüzden evlilikleri bitirirken kendinizden önce çocuğunuzu düşünün diyorum ne zor bir hayattır o delikanlının yaşadığı ve ne acı ki tüm hayatını etkileyecek.

Konu sahibinin durumuna gelince bence bir misafire yapılabilecek en büyük hakarettir onun yanında çocuğu azarlamak dövmesini hiç demiyorum bile bu tamamen annenin psikolojik durumunu gösterir.Ben yerinde olsam ciddi bir şekilde uyarır kızının adına üzüldüğümü ve bu şartlar altında görüşemeyeceğimi söylerdim.

kendisi 3 yaşındayken nasıl davranıyormuş acaba.her söylenileni anlayıp ona göre mi hareket ediyormuş.

En ağır laflar geçiyor şu an beynimden o kadına karşı!!
"Aynı odada yatıramazmış" öyle mi..
Kişi kendisi gibi bilirmiş karşısındakini. Kendi beyni öyle kirli ki..
Kardeş gibi görmüyorki onları, o çocuk bir sığıntı sadece onun gözünde. MAdem öyle görecektin neden evlendin be kadın..!

Ne kadar da güzel tepki vermişsin kızlarının aralarında yattığını görünce..İnan içimin yağları eridi desem yeridir..
Ne kötü bir dünya, bazen düşünüyorum da..Koskoca kadın gelip 7 yaşındaki sabiyle uğraşıyor, el ebbek gül bebek olan çocuk anne evi-baba evi arasında pinpon topu oluyor. HEle o "gönderilma anı" nasıldır acaba? HAdi babanın evine git, bakamıyorum sana mi dedi acaba.

İnşallah yeğenin çok iyi yerlere gelir, çok mutlu olur canım. Ama ne olursa olsun yaşadığı bu travmalar etksiini asla yitirmeyecek, bende olduğu gibi..

gerci sizde pismansiniz olunuzu dovduunuz icin ama ..arkadasinizia uyarin lutfen dovmesin yazik gunah hic mi acimiyo 3 yasinda bir ebebk en sevimli halleri.cok uzuldum suuan

yok canım acımıyor kızına. küçüklükten böyle terbiye edileceğini zannediyor. hiçbir söze kulak asmıyor. evet ben çok pişman oldum. çünkü oğlumu evde dövmem aşırı sabır gösteririm ve onu kısıtlamam çünkü 3 yaşında o da bir birey....... !! oda bişeylerde söz sahibi olmak istiyor , bazı şeyleri kendisi yapmak istiyor.. anlayışlı olmaya özen gösteriyorum. ama benim bu yaptıklarımı doğru bulmuyorlar. Şimdi arkadaşta ki anlayış şu ; kızımı hep döverim onu döveni de gider ben döverim !! kızıma toz kondurmam ama kendim dövüp evde terbiye ederim... böyle bir anlayış işte ne söyleseniz değiştiremiyorsunuz...

tatlım nacizane üç çocuk annesi olarak tavsiyem seni aşağıya çeken insanlarla görüşmek zorunda değilsin.insan en kıymetli şeyi evladıdır.evladınla ilişkini etkiliyorsa görüşmemem daha iyi olur.kendisine bişey söyleyecek durumun yoksa arada bir telefon edersin.gelmemek gitmemek için bahaneler bulursun.işte işim çok gelemedim gidemedim gibi falan filan ,ara soğur.bi süre sonra sadace telefonda görüşür hale gelirsiniz. küçücük çocuğu odaya kilitliyorsa bence asıl onun bi doktora ihtiyacı var...

Baba evinden gönderilme anlarını biliyorum. Çocuk o kadar mutsuz, o kadar içine kapanık oluyordu ki, kaynım kendi elleriyle oğlunu götürüyordu annesine. Anne çalıştığı halde kirasını, aylık alışverişini kaynım yapıyordu, Oğlana ancak o şartlarla bakmıştı. Oda takımları, pc ler aklına gelebilecek her şartı sunuyordu oğluna. 9 yaşındaki çocuğa pc alındı diye "benim kızımın neyi eksik" diyip 2,5-3 yaşlarındaki çocuğa da pc aldırmıştı.
Offf diyorum ya o günler geldi aklıma, çok kötü oldum inan çok.

Şimdi oğlan hala çok sessiz.
Çok içine kapanık.
Şu anda Lise 2 'de.
Çok başarılı bir öğrenci değil, zaten olmasını da beklemiyoruz hiç birimiz.
Baba elinden geleni yapıyor, dersaneler, özel öğretmenler.
Hayatını kurtarsın yeter diyor, benim yarınım belli değil.

Evlerini değiştirdiler yeni. Kıyametler koptu. Eltim kendi üstüne istedi (oğlana pay vermeyecek ya) Kaynım yapmadı tabi. (gerçi kanuni olarak zaten her ikisinin oluyor orası ayrı). Ama gene de kıyametler, kavgalar bitmedi.

İnsanda önce vicdan olacak, vicdan...
8 aylıkken bırakmış gelmiş kızını, diyorum ya 14-15 yaşında imiş şimdi ve her ikisi de birbirini bilmiyor.
Kızından bahsederken ağlıyor, kızının babası da evlenmiş.
Kız kan kustuyormuş üvey anneye.
"Hakediyordur o kadın" diyor.
E be kadın o kadın nasıl üvey anne ise, sen de öylesin. Sen de mi hakediyorsun yani????

O yüzden hep derim ya önce EMPATİ.

Son düzenleme:

Eğer arkadaşını değiştiremiyorsan yapabileceğin tek şey bir an önce ilişkini kesmek. Yapabilecek başka bir şey yok ki..

Ancak 3 yaşındaki minicik kız çocuğunu korumayı nasıl başarabilirsiniz, işte onu bilemedim

evet canım haklısın. burdan bir arkadaşla görüştüm telefonda. evine seni ve oğlunu aşağlamak için mi çağırmış bu dedi. çok sinirlendi. çocuğuna çiş eğitimini bile ağlata ağlata döve döve zorla öğretmiş. öğrenecek diyorsam öğrenecek diyor.. okul zamanı geldiğinde ne yapacak acaba ?

Görüşmemekle doğru karar vermiş olursunuz bence de.Yalnız kendisinin bundan ders çıkaracağını zannetmiyorum.çocuğuna karşı aynı şekilde agresif anne olmaya devam eder bu durumda ben çocuğuna üzüldüm
geçen teyzem anlatıyo ; ben çocuğumu dışarı çıkartmam tek başına dio ancak ben de olcam gözümün önunde olacak ki dışarda oynayabilsin die.karşı komşusunun 4yaşında mı ne çocuğu varmış kendi çocuğu 7 yaşında okula başlayacak bu sene.her sabah benimkinin yanına gelio altını kirletiyo,yemeyi beceremiyo,üstü başı kirli pis falan annesinin umuru değil ilgilenmiyo sabah oluo sal çocuğu sonra hiiiç nerde napıo umursamıo diyo.Ben de bişe diyemiyorum e kendi çocuğuma bişe veriyorum ona da veriyorum yesinler die ama yemesini beceremiyo daa küçük zaten sokağa salınacak bi çocuk değil dio.artık tepkisini çocuk bunlara geldığınde yok evde gibilerden göstermiş o çocuğunda annesi balkondan demiş gel oğlum gel seni teyzemin oğlunun adını sölemiş onun üzerınde görmüşler falan.teyzem çok sinirlenmiş eşi de evdeymiş eşi çıkmış hemen noluo senin derdin ne gibilerden bağırmış buna.teyzem demiş sen dur senin tepkı vermen doğru olmaz falan demiş.ben anlamadım kadının sölediği ne anlama gelio dedım tepesıne mi çıkıo anlamında demek istemiş heralde dedim.kadındaki iğrenç zihniyete bakar mısınz çok başka şekilde sölemiş meğer.teyzem o gün hemen geçio bunlara sen ne dıosun falan nası böle bişe söleyebilirsin,sen sabah gönderıosun çocuğu hiç düşünuo musun nerde napıo falan ben uğraşmak zorunda mıyım senın çocuğunla gibilerden üstelik ettiğin lafa bak gibilerden bağırmış çağırmış.kaaaç senelık komşu herkesten anne olmuo walla.nolcak bidaa görüşmez o da sen de bu kararla doğru kararı vermiş olursun bidaa da bundan dolayı canını sıkmamış olursun

kızını korumak için yapabileceğim bişey yok. ona sorsanız hep ben haklıyım hep benim dediğim doğru diyor..

nilcimmmm
bencede görüşmeyi kes arkadaşınla yada çocuklarınızı görüştürmeyi kesin.
normalde anlaştığın birisi ise sen konuşabilirsin ancak beraber oynamalarına iizn verme.
hem çocuğunda olumsuz etkileniyordur bu durumdan o stresss,annesinin arkadaşını dövüyor olması ne kadar üzüyordur kimbilir.
ben kızıma annemin ablamın yanında dahi "bu şekilde davranma kızım" dediğimde hemen anneannesinin ,teyzesinin yüzüne bakıyorr utanıyorr başkalrının yanında butür konuşmalardan.
sen birde bukadın yüüznden oğlunu dövmüşsünnn,boşver canımmm,canınıda sıkma.

dövülerek çocuk eğitimimi olurmuuşş,ne kadar kızarsan ne kadar döversen o kadar arsız oluyor çocukkk,asla bu yolu tercih etme canımm,konuştukça bu şekilde davranışının seni üzdüğünü söylediğinde emin ol bir daha yapmıyor,yapsa bile hemn ardından pişmalık yaşayıp özür diliyorr.
biricik evladın var heleki başkaları yüzünden kalbini kırmaya,canını acıtmaya değer miii

Teşbihte hata olmaz derler, affınıza sığınıyorum :

2 haftalıkken aldığımız bir terrier imiz vardı. Adı TEKİLA idi.
Babam nefret eder köpekten, hele ki evde bakılmasına. Aman aman.
Resmen saklı saklı büyüttük tekila'yı.
Planımız şu idi: Öncelikle tuvalet eğitimini yerleştiricez, sonra bir iki şirin hareket ve sonra babama görücüye çıkıcak

Başardık inanın, başardık.
Veterinerin ilk dediği şu idi: "Sakın dövmeyin köpeğinizi", "elinize bir gazete alın, bir hata yaptığında gazeteyi havaya kaldırın ve hızlıca iki kere yere vurun. sesinizin tonun ayarlayın ki hata yaptığını bilsin". "doğru yaptığı bir şey olduğunda mutlaka ödüllendirin. minik şekerler var onlardan verebilirsiniz."

2 haftalık tekilayı 3 haftada babamın karşısına çıkaracak duruma getirmiştik.
Hiç dövmeden.

Ama şimdi bir anne düşünün, minicik evladına (ki kız çocukları için dr lar kesinlikle 2-2,5 yaşından önce tuvalet eğtimine başlanmaması gerektiğini, çünkü kasların anca güçleneceğini söylüyor) eziyetlerle bezden çıkma eğimi veren bir anne.

Çocuk koştu, pat...
Ses çıkardı, kütttt.
Yemek yemedi, şapp...

Allahım gerçekten içim kaldırmıyor yahu.
Hep söylüyorum sadece doğurmakla anne olunsa idi..

Edit: ileride inşallah bu güzel kız çocuğu karşısına çıkan ilk erkeği kurtarıcısı olarak görüp 14-15 yarşında kocaya kaçmaz. kendi dayakla büyüdüğü için bunu doğru bilip kendisi de evladına uygulamaz. gerçekten şiştim. sinirlerim bozuldu...

Son düzenleme:

offff ya cok uzuldum cocuk esirgeme kurumunu ararim filan deseniz gozu korkmaz mi.gercikoca karisni evire cevire dovuyo polis kocandir doverde soverde diye baristiriyo boyyle bi ulkede yasiyourz ama .nebilyim gozu korkar yapmaz bir daha belki.dayakla terbiyemi olurya buzmaan kadar hep dovmus sonuc nolmus pekidegimsimi terbiye olmus mu?ozman bu kadinda hata yapinca esi bunu evire cevire bir dovsun gorsun bakalim dyak nasil bir seymis terbiye ediyomuymus adami?birde kizin babasi biliyomu durumu cok merak etttim

bence görüşmeyin arkadaşınızla ne yani onun yüzünden masum yavruyumu dövcen kendi çocuğu size gelince şımarmıyomu yalnızca onlara gidincemi tepkileri belkide evine insan gelmesini istemiyodur çocuğu sıkıştırmak bahanesi olabilir rahatsız olunda bidaha gitmeyin diye bence bunuda düşünün
benimde 3 yşında oğlum var yaramaz değil oyuncaklarıyla gün boyu oynar ama fırsatını bulduğunda hemen olmucak şeyleri yapar geçen gün balık almıştım ona istiyor diye sen fanusun içine kokulu mendilleri sok yıkayıp yıkayıp arabalarını siliyo bide hayvanı kıstırmış araba atmış içine korkuyo eline gelcek diye bi girdim odaya şok bağırdım çağırdım ama balığı her boş anımda rahatsız ediyo balığını atıcam yazık ölcek dedim şimdi yanına yaklaşmıyo ölmesin suyunu değiştirelim diyo bişeyleri anlatarak yaptığımda oda güzel tepki veriyo bağırdığımda ağnı hareketi yapmaya devem ediyo ama altına yapma alışkanlığından vazgeçmedi doktora götürdüm erkek çocukları bezi zor bırakır dedi bağırıp korkutmak istemiyorumbidaha yapmaz kabız olur diye ama bazen gelmiyo değil şimdi diyorum kıçını kobartayım ama oda istemez daha kendilerini kontrol edemiyolar sıkılıp kaçıyo kaka sını yapınca demekki her şeyin zamanı var deyip bezliyorum çok uzun yazdım

famircim artık bu arkadaşla görüşmek istemiyorum. benimde Mardin de arkadaşım vardı kızı 3 yaşındaydı benim oğlum 1,5 yaşındaydı. kızı evde çok uysal sakinken yabancı yere gidince durduramıyordu. oğlumu itiyordu , kıskanıyordu arada vuruyordu. sonra pişman olup geri öpüyordu. 3 yaşında anlayamıyordu 1,5 yaşında ki çocuğun sırtına binip ata bincem diyordu. yaramazlık yapıp kahve devirdi , yağlı kısırı temiz halıma döktü. temizledim geçti gitti arkadaşıma hiç gereksiz yere kötü tepki vermedim. anlayışla karşıladım. Ki benim oğlum bişeyi dökmez kırmaz dağıtmaz sürekli takip ederim. ama bu çok çok farklı bir olay. çocuklar bir araya geldiklerinde oynamasınlar mı ? koşmasınlar şarkı söylemesinler mi ? her seferinde dövdü kızını çok üzüldüm. kendi yaptığıma da inanamadım. yok yok gerek yok görüşmeye.. 3 yaşında çocuğa asker eğitir gibi yaklaşılmaz ki....

ay okudum çok güldüm. zavallı balık çocuk işte... aynen bende sabırla anlatmaya çalışıyorum. ona da bazı şeyleri yapması için müsade ediyorum. benim oğlumda gün boyu evde kendi oynar , arada gelip benimle uğraşır inatlaşır. ama arkadaş gördüğünde çok seviniyor oynamak istiyorlar ki bu yapmaları gereken bir davranış.. işte bunu arkadaş anlamıyor.. asla da anlamak istemeyecek. senin çocuğun zıplıyor benim kızım da senin oğlundan görüp kötü etkileniyor , siz gittikten sonra da aynı hareketi yapmaya devam ediyor diyor şimdi sen bunları duyunca ne yaparsın ? o zaman kimseyle görüşme kızını evde döv - söv eğit .. onun için en doğrusu bu ya. bez işi hallolur biraz daha zaman tanı. öğrenir merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…