- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 398
- 48
Her konuda babamdan örnek vermesem olmaz arkadaşlar..
Benim babamın annemin vefatından önce bize kötü muamele ettiğini hiç bilmem.
Ama sonrası kabustu.
Mesela en kötü anım, beni banyoya kilitlemesiydi.
Ablam çok usluydu, hiç bulaşmazdı babama.
Beni de tembihlerdi de, ben zaten ne suç işlediğimi anlamadan cezalandırılırdım genelde.
Üvey anne genelde ablamla değil, benimle uğraşırdı.
Bir bakardık kadın ağlıyor. Kocacığı koşardı, hayatım neyin var.
Fısır fısır bişeyler anlatırdı babama.
Sonra babam "İpek, hemen banyoya!" derdi.
Ablam nasıl ağlamaya başlardı o zaman. Ben de gireyim derdi.
"hayır, o rezil yalnız kalacak orada"..diye kükrerdi.
Allahtan evde banyo vardı, birinin çişi gelince azad edilirdim. Ama çok uzun süre kaldığımda oldu. Ben içerde ağlardım, ablam kapıda.
Ne suçum var derdim, öğrenemezdim. 10 yaşındaki çocuk, 30 yaşındaki kadını nasıl ağlatıyordu acaba, yemin ediyorum bişey yapmıyordum. NE cesaret kötü bişey söyliycez zaten. Hiç konuşmazdık, ne desek yanlış anlardı çünkü.
Birgün gene cezalandırılmıştım.
"Baba tabura alsam yanıma olur mu" demiştim. Alaturkaydı bizim banyo. Ayakta bekliyordum çünkü.
İzin vermemişti ona da.
Off poff, doldum şiştim şimdi gene.
Baba seni gerçekten hiiiç sevmiyorum ya, o kadar değersizsin ki..
Velhasıl zaman geçti, kendi kızları doğdu. Elti hanım aldı işte o zaman sazı eline Önce oğlan anneye gönderildi, anne çalışmaya başlamıştı, bakamadı 6 ay sonra tekrar baba evine. Baba el bebek gül bebek büyütüyor, ama evde bir de ufak kız kardeş var, elti hanım azıtmış durumda, oğlan tekrar anne evine. Tam 8 sene böyle geçti arkadaşlar... Bu arada kaynım üzüntüden kanser oldu. Çok şükür ameliyatı iyi geçti, şimdi daha iyi gibi... Oğlan şimdi 15 yaşlarında bir delikanlı çok da yakışıklı. Son 1-2 senedir babasının yanında gene. Ben hiç eltimlerde kalmamıştım. Geçen haftalarda bir gün gittim ısrarlarına dayanamayıp. Baktım kız annesiyle babasının arasında yatıyor (kızı benim kızımdan 1.5 yaş büyük yani 9,5 yaşında). Dedim ki "zamanında 7 yaşında anne babası ayrı bir çocuğun aranızda yapması bu kadar büyük problem olmuştu, e şimdi sizin kız sizin aranızda yatıyor" bana ne cevap verdi biliyormusunuz???
"Onun .... le (oğlandan bahsediyor) aynı odada yatmasına izin veremem. Ne olur ne olmaz.."
Akılımı kaybediyorum zannettim. "Sen deli misin dedim.. Abisi o onun.. Bu nasıl bir zihniyet nasıl bir manyaklık, nasıl bir terbiyesizliktir??? Peki *** abi ne diyor buna?" "Bilmiyor ki dedi. Bunu ona söyleyemem." Dedim ki "gücün varsa, cesaretin varsa söyle de gör bakalım neler oluyor. yazıklar olsun sana" dedim "yazıklar olsun".
O yüzden ipekçim, gerçekten neler yaşadığını gözümün önüne getirebiliyorum.
Ne mutlu ki ablan da sen de en iyi okullarda okuyup, kendi tırnaklarınızla bir yerlere gelmişsiniz.
Darısı bizim oğlanın başına....